Zene Tippmix és Tippmix Xtra

Nyári Zene Tippmix

Kedvenc dalotokat bárhol, bármikor megismeritek, még akkor is, ha esetleg valaki okarinán játssza vuvuzela kísérettel? Vasárnap a Zene Tippmixen kiderül, mennyire ismeritek jól kedvenc animéitek openingjeit és endingjeit. Ebben a másfél órás programban eredeti számokat, illetve különböző feldolgozásokat fogtok hallani és az adott anime címét kell négy válaszlehetőség közül kiválasztani. Papírra nem lesz szükségetek, de kék vagy fekete toll legyen nálatok. A vetélkedőre nem kell előre jelentkezni; a program kezdetekor legyetek a karaoke teremben és kérjetek feladatlapot. Egyénileg, illetve maximum három fős csapatokban játszhattok. A legtöbb helyes megoldással elért pontszámok alapján az első három helyezett csoportos és az első helyezett egyéni versenyző nyereményt kap.

Zene Tippmix Xtra: Az öt próba

Azoknak a játékosainknak, akik már a kisujjukból rázzák ki az animés zenei kvízek megfejtéseit, 2018 tavaszán egy újfajta kihívással álltunk elő. Ezt a vetélkedőt most nyáron ismét kipróbálhatjátok; nem csupán a számok felismeréséről és a helyes válasz kijelöléséről lesz szó, a gyorsaság és a logika is komoly szerepet kap.
Öt különböző zenepróbán kell helyt állnia a bátor jelentkezőknek, melyek a következők lesznek:
Sorrendezés — A mini tippmixekről már ismerős lehet a feladat, melyben a 4 válaszlehetőség helyett egy hosszabb listán kell bejelölni a megfejtéseket.
Kapcsolás — 4 számból fogtok rövid részleteket (10-15 mp) hallani, melyek egy bizonyos logika alapján egymással összefüggésben állnak. Itt ezt a kapcsolatot kell megnevezni, pl. ha a dalokhoz kapcsolódó animék mind a Production I.G munkái, akkor a helyes válasz a “Production I.G”, de fél pontot fogunk adni az “ugyanaz a stúdió” jellegű megfejtésekre is.
Rapid X — A számokból mindössze 2-5 másodperces részleteket fogtok hallani, ez alapján kell a 4 lehetőség közül kiválasztanotok a megoldást. (A számok között könnyítésképp 1-1 másodperc szünetet tartunk.)
RemixX — Az eredeti dalrészleteket kisebb-nagyobb változtatásokkal fogjátok hallani.
Character Song — Itt a dalt előadó karakterek nevét kell megjelölnötök 4 válasz közül.

Mindenkit szeretettel várunk a hagyományos Tippmix mellett a Ötpróbán is, különös tekintettel a Tippmix veteránjaira*, akiket a Tippmix Xtrán elért pontjaik alapján fogunk díjazni.
*Veterán versenyzőnek számít, aki korábban már kapott veterán oklevelet a Tippmixen egyéni vagy csoportos nevezéssel.

Sikeres tippelést és jó szórakozást kívánunk!


Legutóbbi bejegyzések

Legutóbbi hozzászólások

    Archívum

    Kategória