Tavaszi Énekverseny

2018 tavaszán ismét megrendezésre kerül ez az 1+3 fordulós verseny, ahol megmutathatod, mire vagy képes! Ahogy az elnevezésben is szerepel, itt már nem csak karaokézásról beszélünk, hanem konkrétan a választott dalok betanulásáról, előadásáról. Összesen 2 dallal kell felkészülnöd a versenyre, melyeket a selejtező és az elődöntő során adsz majd elő; a legjobb három versenyző pedig a nagyszínpados döntőben mérheti össze tudását.

Elvárások, feltételek és változások

a) A versenyre való jelentkezés előnevezéssel történik
A nevezési oldalon kell jelentkeznetek és meghatároznotok, melyik két számmal indultok, majd egyikhez feltöltenetek az általatok készített és felénekelt hangfelvételt.
b) Két dallal kell jelentkezni, melyek közül legalább az egyiknek távol-keleti előadótól származónak kell lennie (japán vagy koreai előadó, anime vagy japán eredetű játék openingje, endingje, betétdala).
Az egyikhez kell a hangfelvételeteket feltöltenetek a határidőig; ez a dal az, amit az első helyszíni fordulóban énekeltek el. A másik szám az, amivel majd a második fordulóban kell kiállnotok a Conon a színpadra.
c) Négy fordulóból áll ez a verseny:
0. forduló: Előnevezős forduló. Két számot kell meghatározni és regisztrálni a jelentkezés honlapján. Ezek közül az elsőhöz kell feltöltenetek hangfelvételt. A regisztrációs időszak lezárta után a zsűri előzetes értékelése alapján maximum 12 versenyző jut tovább a con fordulóiba. A szám módosítására a határidő lejártáig van lehetőség.
1. forduló: Első conos forduló. Itt a beküldött hangfelvételen énekelt számot kell ismételten előadni. A zsűri ezt követően titkos értékelőt tart és kiválasztja a legjobbnak ítélt 6 versenyzőt.
2. forduló: Középdöntő. Itt már csak a 6 kiválasztott versenyző szerepel, ekkor adják elő a nevezésüknél megadott második dalukat. A fellépésük után a zsűri ismét értékelést tart és kiválaszt közülük hármat, akik bejutnak az utolsó fordulóba.
3. forduló: Nagyszínpadi döntő. A 3 döntőbe jutott versenyző kiválaszthatja a számai közül azt, amit a nagyszínpadon szeretne előadni, és a produkciójuk után a zsűri dönt a végleges sorrendről.
d) A verseny győztese nem nevezhet a következő MondoCon Énekversenyre.
Ez eléggé magától értetődő szabály, hiszen az első helyezettet meghívjuk a következő énekverseny zsűrijébe.

 

Diszkvalifikációra kerülnek azon jelentkezők, akik:
olyan számo(ka)t választanak, mely(ek)hez nem létezik a szervezők által elbírált és jóváhagyott karaoke/instrumental/off vocal verzió;
nem választottak legalább 1 japán/koreai dalt;
nem töltöttek fel hangfelvételt a megadott határidőig, vagy a felvételt digitálisan feljavították, effektezték (természetesen ez nem a vágásra, keverésre és hangerőbeállításra vonatkozik).
E-mailen vagy bármi más módon történő, illetve utólagos vagy helyszíni nevezést sajnos nem áll módunkban elfogadni.

2018. április 7. (szombat) MondoCon
Az 1., 2. és 3. fordulók időpontja.
A fordulók várhatóan a következő időbeosztás szerint fognak zajlani:
1. forduló: 12:00-13:30
2. forduló: 15:30-16:00
3. forduló: 18:00-18:30
Amenyiben még változik az időbeosztás, itt frissíteni fogjuk.

Regisztráció: itt. Február 19 (hétfő) és március 19 között.
A kövektező adatokat kell megadnotok:
Teljes polgári név (becenév)
Érvényes email cím
Első fordulós dal előadója/anime, szám címe.
Második fordulós dal előadója/anime, szám címe.

A regisztrációt követően a versenyzők emailben kapnak további tájékoztatást a hangfelvétel feltöltésével kapcsolatban.

Dalválasztással kapcsolatos fontos információk:
Csak olyan szám választható, amelyhez létezik a szervezők által elbírált, hivatalos vagy jó minőségű instrumental verzió. Nem választható “LQ”, “Vocal” vagy “Vocal only” jelzésű számok, sem ballada verziók, piano vagy egyéb cover verziók, melyek hangszerelésben nagyon eltérnek az eredeti daltól.
Az egyik számnak távol-keleti előadótól kell származnia és annak eredeti verziónak kell lennie. Ez alatt értendő: anime openingek, endingek, betétdalok, jpop/jrock/kpop számok, dorama zenék. A szám hivatalos verziója a megjelenésnek/kiadásnak megfelelő nyelven (pl. Yuri on Ice – History Maker = anime opening angol nyelven énekelhető)
A másik szabadon választható nyelvben, eredetében, stílusában, amennyiben létezik belőle megfelelő instrumentális verzió.
A két számból arról kell hangfelvételt feltölteni, amelyiket az első fordulóban szeretné a versenyző énekelni.

 

Egészséges versenyszellemet és jó versenyzést kíván az AdarnaKo csapata!


Legutóbbi bejegyzések

Legutóbbi hozzászólások

    Archívum

    Kategória