Szerző Téma: Gumiszoba  (Megtekintve 11844 alkalommal)

Re:Gumiszoba
« Válasz #270 Dátum: December 21, 2017, 09:57:03 pm »
Látjátok, hogy milyen jólelkű a Facebook, hogy így vigyáz rám:

Biztonsági csoportjaink éjjel-nappal dolgoznak információid biztonságának megóvásán.
Szeretnénk, ha tudnád, hogy mit teszünk az információid védelmében, amikor a Facebookot használod. A fiókod biztonsága fontos számunkra, ezért biztonsági csoportjaink még azelőtt megkeresik és elhárítják a problémákat, hogy azok elérnék a fiókodat. Ha bármi szokatlant látunk, jelezni fogjuk neked.

Re:Gumiszoba
« Válasz #271 Dátum: Január 13, 2018, 01:00:09 am »
Hamarosan nagy változások lesznek a Facebookon, és ami érdekesség, hogy mindez jó irányba fog történni: https://pcworld.hu/pcwpro/lajk-helyett-komment-nagyot-valtozik-a-facebook-242452-o1.html Az első olyan megnyilvánulás Zuckerbergnek, amivel maximálisan egyetértek, és azt mondom, hogy valami jót fog csinálni a Facebookból. Eltűnnek a Like-ok, a különböző aranyos cicás, idézetes képek, küzdeni fognak az álhírek ellen, és a valódi, minőségi kommunikációkra építenek. Ha ez így megvalósul, akkor nagyon jó lesz a Facebook. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy Leea is regisztrálni fog, hovatovább aktív felhasználója lesz a FB-nek. :O

 • Nem elérhető Leea
 • Modi
 • Lelkes karaokés
 • *****
 • Hozzászólások: 122
 • Mazochistic Onii-sama
  • Élménybeszámoló Japánból
Re:Gumiszoba
« Válasz #272 Dátum: Január 13, 2018, 08:32:34 am »
Az álhíreket és kamufelhasználókat nem tudják megszüntetni sohase, ez az internet és felhasználása miatt eleve lehetetlen...
Én elsősorban azért nem regelek FB-re, mert rohadtul nem biztonságos, és a "biztonságpolitikájuk" is egy rakás sz@r. Ezen az sem változtat, ha like helyett mást vezetnek be. Sőt, valószínűleg az alapvető problémámat sosem fogják orvosolni, mivel az szinte a működésük ellenkezőjével lenne egyenlő, úgyhogy én tuti nem fogok regelni. És nem mellesleg mondom, hogy attól még, hogy nincs like, a sok hülye(ség) ugyanúgy megmaradt, max. más formát ölt... Szóval ez nekem még mindig túl nagy (biztonsági) kockázat, úgyhogy ne kockáztass meg semmit, pláne ne helyettem... :D
Kono sekai ni guuzen wa nai, aru wa hitsuzen dake.
Hane ga nai... Naze???
... boku to onaji chi wo kurau bakemono ni natte? Nagai nagai toki wo boku to ikiru?"

Re:Gumiszoba
« Válasz #273 Dátum: Január 14, 2018, 01:37:49 am »
Én biztos, hogy más nevében nem fogok regisztrálni, az tény. :) Egyébként egyetértek veled abban, hogy a biztonsági, meg az adatvédelmi dolgok még mindig rettenetesen problémásak, de annak már önmagában örülök (és ennek adtam hangot), hogy legalább azért tesznek, hogy legalább az ottani kommunikáció jobb legyen. Mert ahogy írva volt a hírben is, tényleg a sok lájkgyűjtögetős hülyeségek, meg az "ál-coelho" idézetek tényleg rettenetesen idegesítőek. Ezek főleg azért fájdalmasak számomra, mert olyan ismerősömnél is találkozok ilyennel, akit kifejezetten értelmesnek gondolok, és jókat beszélgetek velük. És mégis... Amúgy még nem nagyon tudom elképzelni, hogy lesz ez, mert a minsőgéi kommunikációt tényleg az emberek befolyásolják, ahogy írtad. De meglátjuk, hogy fest ez a gyakorlatban.

Re:Gumiszoba
« Válasz #274 Dátum: Február 15, 2018, 09:08:42 am »
Ismté Facebook. Volt néhány éve hír, de most úgy néz ki, megint aktuális: https://sg.hu/cikkek/it-tech/129806/menekulnek-a-fiatalok-a-facebookrol És ennek látom is valóságalapját, mert az üzenőfalon tényleg csak azt látni, hogy sokan csak megosztanak valamit, és valódi kommunikációt kevesen folytatnak ott. Inkább csak csoportokban történik, ha oda kitesznek valamilyen információt, és ott beszélik meg, de amúgy nem igazán. Sok embert nem is szoktam látni megnyilvánul a Facebookon.

Re:Gumiszoba
« Válasz #275 Dátum: Március 08, 2018, 04:31:22 pm »
Tudom, hogy a többség nem szereti a nőnapi köszöntést, ezért el is tekintenék tőle. Kérdésem viszont lenne. Tapasztaltátok azt, hogy nőként bárhol is hátrányos megkülönböztetés ér titeket? Olyan furcsa felköszönteni valakit csak azért, mert nő. Soha életemben nem gondolkodtam azon, hogy kéne lennie férfinapnak, és hogy köszöntsenek engem is.

 • Nem elérhető Leea
 • Modi
 • Lelkes karaokés
 • *****
 • Hozzászólások: 122
 • Mazochistic Onii-sama
  • Élménybeszámoló Japánból
Re:Gumiszoba
« Válasz #276 Dátum: Március 08, 2018, 06:59:49 pm »
1. Nem is egy helyen....
2. Mi anno a férfinapot április 1-jén tartottuk... :D
Kono sekai ni guuzen wa nai, aru wa hitsuzen dake.
Hane ga nai... Naze???
... boku to onaji chi wo kurau bakemono ni natte? Nagai nagai toki wo boku to ikiru?"

 • Elérhető Tsuki
 • Admin
 • Kezdő karaokés
 • *****
 • Hozzászólások: 94
Re:Gumiszoba
« Válasz #277 Dátum: Március 08, 2018, 10:33:50 pm »
Leea: április 1 felénk is férfinap szokott lenni :D

Megkülönböztetés témában csak 1 dolog szokott zavarni, amivel többször is találkoztam: a "kötelező szoknya" akár pl munkaruhában, akár ha olyan esemény van, amire pasiknak tökéletes ugyanaz a zakó/nyakkendő, amit munkában használnak, de a nők legyenek koktélruhában/kosztümben stb. Meg a másik verzió, amikor csúnyán néznek rám elegáns eventeken, amikor nyakkendőben jelenek meg.

この世界には偶然はない。あるは必然だけ。

Re:Gumiszoba
« Válasz #278 Dátum: Március 09, 2018, 01:35:31 am »
Komoly? Én nem emlékszem arra, hogy bármi komolyat is tapasztaltam volna. Vagy csak nem foglalkoztatott, mert férfi vagyok. Na de hiszen, én totál azt hittem, hogy már egy sokkal emberségesebb világban élünk, ahol tényleg mindenki egyforma. De nem emlékszem például olyanra, hogy bárhol is azt láttam volna, hogy a nők fizetése kevesebb lenne, vagy hogy a nőket kihasználták volna szexuálisan. Mondjuk az érintett közvetlenül, amikor nagyon kerestem munkát, akkor több helyre egyáltalán az önéletrajzomat se adhattam le, mert férfi vagyok, és csak női munkaerőt vesznek fel. Mert a nő a dekoratív, ezért hozzá szívesebben mennek a vevők / ügyfelek. Úgyhogy ha úgy nézzük, ha közvetve is, de így megtapasztaltam, hogy kihasználják szexuálisan a nőket, hiszen azért kerül oda nő, hogy dekoráció legyen. Hiszen egy férfinak is megvannak az agyi kvalitásai ahhoz, hogy azt a munkát ellássa. De őszintén, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tapasztaltatok, mert én inkább azt látom, hogy a nők már nagyon sok téren kivívták maguknak az egyenjogúságot. Ami a ruházatot illeti, egy nő esetében tényleg megszokott a kosztüm, és megmondom az őszintét, én is furcsán nézek arra a nőre, aki férfiasabban öltözik ki, de úgy nem szokott zavarni. De amúgy nem egy nőtől hallottam, hogy utálnak szoknyában lenni, mindenhova nadrágot húznának fel, a magassarkú meg maga az átok számukra. A magassarkú cipővel én is úgy vagyok, hogy az egy kínzóeszköz. Sőt, mondok egy cifrát: A férfi homoszexualitást sokkal jobban megveti a társadalom, mint a nőit, hiszen a nők kifejezetten szépek együtt, az a férfi számára sokkal kellemesebb látvány, és mint tudjuk, a férfiak sokkal inkább szexközpontúbbak, mint a nők. Két férfi együttes látványa korántsem annyira szép, sőt a férfiaknál megvan az a gondolkodás, hogy aki nővel együtt van, az büszkeség, az megérett a férfiasságra. Ellenben az, hogy egy férfival van, az elárulja a saját ilyen nemű büszkeségét, ezért lesz ciki a dolog. A másik meg hogy sokan csak nehogy egy meleg férfi megérintse őt, mert fél, hogy ő is "bemelegszik" tőle. Meg azt gondolja, hogy ha bárhogy megérinti, annak biztosan szexuális vonatkozása van a részéről, és ezt mindenáron el akarja kerülni. Úgyhogy vannak dolgok, amikben a férfiak is hátrányt szenvednek.

Vicces a férfinap, de ha valaminek tényleg van legitimitása, és úgy tudom, hogy ide is kezd bejönni, az az apák napja. Mert az apai szeretetre is legalább annyira szüksége van a gyereknek, mint az anyai szeretetre, hiszen az a védő, gondoskodó, az apai szeretet meg az, ami az életre készít fel.
« Utoljára szerkesztve: Március 09, 2018, 01:48:26 am írta supermario4ever »