Szerző Téma: Gumiszoba  (Megtekintve 38918 alkalommal)

 • Nem elérhető Roloca
 • Lelkes karaokés
 • **
 • Hozzászólások: 105
 • Az ügyeletes Vocaloid
Re:Gumiszoba
« Válasz #285 Dátum: Március 30, 2018, 11:05:13 am »
s4e: Ami ingyenes ott vagy adatokkal fizetsz vagy reklámnézegetéssel IMHO. Mivel az AdBlock-ot sokan használják, valószínűleg marad az adatokkal való fizetés. Informatikai szempontból kivitelezhető,
pénzügyi szempontból viszont erősen megkérdőjelezhető. Oké hogy van egy ilyen szuper szolgáltatás amit mindenki használ, de ha ingyenes akkor honnan fizetem a fejlesztőket, honnan fizetem a szervert, stb.?
A Patreon és a hozzá hasonló dolgok talán külföldön működnének (elvégre a PS 3 emulátort fejlesztő csapat havonta 4000 dollárt(!!!!)) kalapozik össze, de egy ilyen megoldásra feltenni mindent
eléggé rizikós szerintem.
Igazán privát dolgot sehol sem lehet megvalósítani szerintem mert minden védelemnek van valami gyenge pontja, de amúgy is minek fáradnának ezzel? A Gmail-es levelezést már az amerikai kormány is átnézheti,
a nagy testvér mindent lát és mindent ki tud rólad deríteni (bár amíg emberek szinte óránként megosztják hogy hol vannak, mit csinálnak addig még ezzel se kell vesződniük).
Ígérhetnek bármilyen titkosítást, de szerintem mindannyian tudjuk: ami egyszer a netre felkerült, annak ott nyoma marad.

Ami engem illet, a Facebook szerintem egy tökéletes eszköz adatgyűjtésre, képmutatásra és depresszió okozásra. Mindenkinek látod az "idilli" életét, de ezek csak kiragadott pillanatok.
Viszont ha nagy dózisban kapod és a te szekered nem megy olyan jól, akkor könnyen depresszióba süllyedhetsz. A másik végpont viszont a több-száz idézet amiket ismerősök megosztanak.
Én személy szerint rajta vagyok a Facebookon de nem szoktam megosztani nagyon semmit. Nem azért mert titkolnivalóm lenne, egyszerűen úgy gondolom hogy nem kell hogy mindenki lássa azt ami történt velem.
Akiket érdekel, azoknak elmondom, a többieknek meg nem kell róla tudni. Persze néha érzem hogy de jó lenne ha kiraknék egy-két képet és gyűlnének rá a lájkok, de gyorsan elhessegetem a gondolatot, mondván hogy minek?
Nem akarom hogy a boldogságom valakinek az egérkattintásától (vagy like-ra nyomásától) függjön.
« Utoljára szerkesztve: Március 30, 2018, 11:12:13 am írta Roloca »
・・・モノクロの世界へようこそ!

 • Nem elérhető Tsuki
 • Admin
 • Lelkes karaokés
 • *****
 • Hozzászólások: 197
Re:Gumiszoba
« Válasz #286 Dátum: Március 30, 2018, 04:58:30 pm »
Belekezdtem egy hosszas fejtegetésbe, de túl elvadultra sikeredett a hangvétele elsőre, ezért összefoglalom röviden :D
Aki hülye, sötét, iqtlan vagy csak nem érdekli semmi, az akár a neten, akár a való életben ki tud tolni magával. Aki elég inteligens, az utána jár, elolvassa a "használati útmutatót" és mindent úgy használ, ahogy kell és ahogy még biztonságos.
Egyszerű példa:
Aki lefotózza a bankkártyáját, az ne lepődjön meg, ha egyszer csak valaki annak az adataival fizet egy pizzarendelésért.
Ha beírom a nevem a google keresőbe, legalább 4 egymástól totál független dolog mellé fogja kidobni a nevem. Ez a része kivédhetetlen, ha bármiféle sportegyesület tagja voltál, vagy nyertél tanulmáyni versenyeket, vagy kb csak éltél csendben :D
Az, hogy mit osztasz meg, mire kattintasz rá, az már csak azon múlik, mennyire figyelsz oda, olvasol el dolgokat stb. Amúgy meg ha a Fehér Ház arra kiváncsi, hogy mire keresek rá esténként, hát elég kifinomult yaoi gyűjteményre tehetnek szert. :D
この世界には偶然はない。あるは必然だけ。

 • Nem elérhető Lucy
 • Néha már énekel
 • *
 • Hozzászólások: 25
Re:Gumiszoba
« Válasz #287 Dátum: Március 30, 2018, 05:37:44 pm »
Amúgy meg ha a Fehér Ház arra kiváncsi, hogy mire keresek rá esténként, hát elég kifinomult yaoi gyűjteményre tehetnek szert. :D

Ezen nagyon jót mulattam. :D

Egyébként, hogy relevánsan is hozzászóljak a témához, nem véletlenül nem a teljes nevemmel vagyok fent facebookon. Tóth Viktóriával Dunát lehetne rekeszteni, nagyon sokan meg se találnak, úgy leszünk ismerősök, ha én keresek rájuk. Plusz letiltottam, hogy bárki bejelölhessen, csak az tud, akivel legalább egy közös ismerősünk van. :) Azt gondolom már mondanom sem kell, hogy aki nem az ismerősöm, az az ég egy adta világon semmit sem lát a profilomból, talán csak a borítóképeimet, meg egy ősrégi Mondo-s posztot. És ennyi. :D
Ettől függetlenül régen igen erősen facebook függő voltam, naponta posztoltam (néha naponta többször), aztán egyik ismerősöm megmutatta az Antifaces videót, onnantól kezdve visszamenőlegesen modoltam minden bejegyzésem és csak nagyon ritkán, akkor is csak számomra tényleg különleges/fontos dolgot posztolok - az esetek nagy többségében engem jelölnek meg valahol, én talán 2 havonta egyszer osztok meg valamit.
És maximálisan csatlakozom Roloca-hoz, megerősítve a szavait. Ha rosszabb napom van, biztosan nem görgetem végig a facebookot, mert mindenki boldog, ünnepel, szerelmes, babázik, meg az isten se tudja mit csinál, ami az amúgy is rendkívül "felhőtlen" hangulatomat csak még lejjebb tolja a bili alá. Bár a facebook ötlete alapvetően jó volt, hiszen olyan közösségi hálót akartak létrehozni, ahol az emberek kapcsolódhatnak, amivé mára kinőtte magát, az tragédia. És vannak, akik tényleg függők, ha egy kicsit nincsenek fent, máris "lemaradnak" valamiről, pedig gondoljuk végig, mi az, amit 2-3 óra facebook mentes idővel kihagyunk? Egy cuki állatos videót, valakit, aki a politikát szidja, egy csókolózós képet, néhány olyan cikket, amit akkor se olvasnánk el, ha itt lógtunk volna, meg olyan jelentéktelen értesítéseket, minthogy a Pesten hallottam csoportban egy ismerősöd lájkolta valaki posztját. Mindössze ennyiről marad le az ember. És még csak az sem helytálló, hogy "de mi van, ha sos írnak nekem és nem reagálok?" Nos szívem akkor az van, hogy nincs is olyan sos helyzet. Ha tényleg annyira szüksége van rád annak a bizonyos illetőenk, megtalálja a módját, hogy facebookon kívül elérjen. Például a telefonján való pötyögés helyett felhív téged. De ez is csak egy példa a millió közül. :D Igen is tudni kell letenni a telefont és elszakadni a facebooktól. És ami a legfontosabb: nem a facebookos idővonalat beállítani boldogság-mércének. Lehet, hogy aki épp rád mosolyog, valójában összekucorodva sírdogál. :)

Re:Gumiszoba
« Válasz #288 Dátum: Március 30, 2018, 11:34:05 pm »
Ezért vagyok szkeptikus az új közösségi oldal kapcsán, ha tényleg megvalósul, mert az internet egyik alapelve, hogy ami ingyenes, ott jó eséllyel az adataiddal fizetsz. Hogy ez hogy valósulna meg itt, el nem tudom képzelni. Számomra teljesen nyilvánvaló, hogy nincs 100%-os biztonság, nincs az a rendszer, mely ne lenne feltörhető. Úgyhogy hangzatosak az ígéretek, de több szempontból is sántít a dolog.

Meggyőződésem, hogy a Facebookot, és a közösségi oldalakat nem lehet normálisan használni. A rossz nap, és a depressziós dolog nálam is bejátszik, és akkor tényleg idegesítő, de nálam inkább az, hogy megjátsza magát, holott biztosan neki is hasonlóképp vannak rossz napjai, akár pont akkor, amikor nekem is. Facebookot azért sem lehet normálisan használni, mert amióta mobilon is elérhető, azóta nem a megosztott információ minősége a döntő, hanem a mennyiség. Hiszen ott kis felületen nem tudsz sokat olvasni, ezért aki hosszút ír, azt gyorsan továbbpörgeti, mert nincs idő rá, lemarad a többiről. Így legtöbben gyors képekben kommunikálnak. És amikor nincs bajom az életben, akkor én is úgy gondolkodom, hogy arról kolduljak én, hogy minden egyes pillanatban oldottan boldog a szerelmével a képet postoló egyén, vagy minden egyes pillanatban a boldogságtól párás szemekkel nézi a kisbabáját. A kisbabás kép ráadásul több szempontból is erősen kifogásolható, hogy finoman fogalmazzak. Egyrészt babás képpel a legkönnyebb like-okat gyűjteni. Ennek egyszer olvastam a lélektanáról, hogy egy baba láttán beindulni a szülői ösztönök, és egyből mintha gondoskodni akarna a gyerekről, ezért tetszikelik meg annyian a babás képeket. Másrészt az a baba már élő személy, kérte ő, hogy tegyék ki róla a képet? Megkérdezték, hogy szeretné, hogy kikerülnének róla a képek? Most ez így eléggé debilül hangzik, de értsétek jól. A lényeg: Kerülhetnek ki olyan képek a babáról, amit nem biztos, hogy ő maga 8-10 évesen szeretné viszontlátni az interneten.

A Facebook, mint boldogság-indexet illeti, azzal tényleg vigyázni kell, mert ha nem jön a kipostolt dologra (annyi) visszajelzés, mint szeretnénk, akkor az tényleg rossz érzést okozhat. Nem vagyunk fontosak senkinek, mindenki átnéz rajtunk, és hasonlók. Ezért azokat a pillanatokat megosztani, ahol jól érezzük magunkat, de nem jön rá annyi visszajelzés, akkor ronthatja az élmény minőségét, ami egy nagyon rossz felfogás, ezért nem érdemes ezeket a dolgokat kitenni Facebookra. A személyes véleményem az, hogy aki valóban ki akarja fejezni önmagát képekkel, írásokkal, az vezessen blogot. Szerintem ez a legalkalmasabb platform arra, hogy érvényes tartalmat osszunk meg magunkról, és akit valóban érdekel, az elolvassa, akinek véleménye van, az alá is kommentelhet.
« Utoljára szerkesztve: Március 30, 2018, 11:37:17 pm írta supermario4ever »

 • Nem elérhető Lucy
 • Néha már énekel
 • *
 • Hozzászólások: 25
Re:Gumiszoba
« Válasz #289 Dátum: Március 31, 2018, 12:25:40 am »
Igazából ez egy olyan dolog, hogy nem mindegy, miért posztolom ki az adott dolgot. Azért, hogy lájkot gyűjtsek, vagy azért, mert ez az én profilom, ez az én személyiségem része, ez hozzám tartozik és fontosnak tartom? Volt olyan kép/élmény, amire alig jött lájkom, mégsem csorbította az értékét a dolognak. Aztán meg volt olyan, amire több száz, pedig nem is gondoltam volna. Ettől az még nem lett jobb vagy fontosabb emlék/élmény, csak másoknak az jobban tetszett. :D Igazából ez a baj: azzal akarod meghatározni, hogy mit teszel ki, mit lájkolsz és mit érzel, hogy mások mit posztolnak, mit lájkolnak és mit kommentelnek. A kisbabás képekre picit kitérve, az, ha megszületik a gyerek és van EGY közös kép, az belefér. De ha "napi babás fotó" van, az már nagyon idegesítő. Ez ugyanúgy igaz minden másra is. Ha egy évben kétszer vagy háromszor megosztok egy eseményt, ahol a párommal vagyok, tök oké, de nem kell minden nap, meg minden héten kiposztolni, mennyire nagyon boldogok vagyunk. Az ugyanis számomra már büdös. Minek bizonygatni kifelé? :D De ez is például az én értékrendem, másnak talán tényleg ez a természetes.
Mindenesetre elég erős kijelenteni, hogy nem kéne képeket/egyebeket megosztani facebookon, mert a blog jobb. Neked az a jobb, másnak meg ez.

 • Nem elérhető 8
 • Lelkes karaokés
 • **
 • Hozzászólások: 149
 • Megrögzött anime otaku
Re:Gumiszoba
« Válasz #290 Dátum: április 05, 2018, 05:27:32 pm »
nálam Majka munkássága egyenértékű azzal a rombolással, amit a '90-es években a Kozsó művelt.
Nem akarok offolni a másik topikban, úgyhogy itt válaszolok erre.
Majkát én is hasonlóan értékelhetetlennek tartom, de Kozsó pár bandaalapítására nem tudok haragudni. Pl. a Hip Hop Boyz legalább 3 dala kísért engem általános iskolában. Aztán a Shygys Hellója már olyan röhejes, hogy nem tudok rossz szájízzel gondolni rá. A félmeztelen csávókat a klipben anno nem értettem, azóta leesett, hogy olcsó marketing. De valahogy olyan ártatlanul egyszerű banda volt.

Re:Gumiszoba
« Válasz #291 Dátum: április 05, 2018, 08:49:54 pm »
A Hip Hop Boyz-t nem a Kozsó alapította, most nézek utána: https://hu.wikipedia.org/wiki/Hip_Hop_Boyz Nincs itt megemlítve a neve. A Hip Hop Boyz-t se szerettem, mert nem szerettem, hogy játsszák a nagymenőt.

Kozsó mindig is a lányokat akarta meghódítani, hogy NAGYON finoman fejezzem ki magam. Félmeztelen fiúcsapatok (A Shygys mellett a Picasso Branch is ott volt), aztán egy lánycsapattal is próbálkozott, a Bestiákkal, hogy más módon is mérgezze a lányok elméjét. De azért meghallgatnám most ezeket a fiúkat, hogy mostani fejjel mit gondolnak ezekről a dalokról, meg egyáltalán erről az image-ről.

 • Nem elérhető Narumi
 • Néha már énekel
 • *
 • Hozzászólások: 24
Re:Gumiszoba
« Válasz #292 Dátum: április 07, 2018, 09:19:00 pm »
Tudom, hogy akkor még simán Adarna és nem AdarnaKo szervezte a karaokét, de nagyon-nagyon szükségem lenne a 2012-es téli mondocon hangfelvételire.
Sajnos a régi honlap megszüntetésével az ehhez való hozzáférés is elveszett.
Ha bárki tud ezzel kapcsolatban segíteni, megvan neki, akkor légyszi jelezze! :)

 • Nem elérhető Tsuki
 • Admin
 • Lelkes karaokés
 • *****
 • Hozzászólások: 197
Re:Gumiszoba
« Válasz #293 Dátum: április 08, 2018, 08:56:23 am »
Narumi:
Con után (holnap? :D) írunk neked ezzel kapcsolatban. ;)
この世界には偶然はない。あるは必然だけ。

 • Nem elérhető Narumi
 • Néha már énekel
 • *
 • Hozzászólások: 24
Re:Gumiszoba
« Válasz #294 Dátum: április 08, 2018, 03:47:40 pm »
Köszönöm, Tsuki! ^.^