Szerző Téma: Énekverseny szabályzat  (Megtekintve 954 alkalommal)

  • Nem elérhető Tsuki
  • Admin
  • Lelkes karaokés
  • *****
  • Hozzászólások: 199
Énekverseny szabályzat
« Dátum: április 09, 2017, 11:03:51 pm »
Mi is ez és miért kapta ezt a nevet?

Az elmúlt évek során sokan és sokféleképpen léptek fel az Adarna által szervezett karaokeversenyek keretein belül, legyen az helyben nevezõs-, elõregisztrációs-, beküldõs- vagy épp kaszinó miniverseny.

Az énekverseny elnevezés és forma azért jött létre, hogy minden eddigi - vagy jövõbeni - versenyzõnek lehetõséget adjunk arra, hogy megmutassa, valójában mire is képes. Ahogy az elnevezésben is szerepel, itt már nem csak karaokézásról beszélünk, hanem konkrétan a választott dalok betanulásáról, elõadásáról. Hogy miért is van a többes szám, arra lentebb találtok választ.
Elvárások, feltételek és változások

a) A versenyre való jelentkezés elõnevezéssel történik

A nevezési oldalon kell jelentkeznetek és meghatároznotok, melyik két számmal indultok, majd egyikhez feltöltenetek az általatok készített és felénekelt hangfelvételt. Minderre február 27. (hétfõ) 18:00 és április 8. (szombat) 18:00 között van lehetõségetek.

b) Két dallal kell jelentkezni - egy lassú és egy gyors tempójúval, melybõl legalább az egyik japán vagy koreai eredetû*

A lassú és a gyors azt takarja, hogy két egymástól jól hallhatóan eltérõ ritmikájú dalról beszélünk. Nem a dal hangulata, hanem a ritmusa legyen érezhetõen másabb. Ez azt jelenti, hogy két különbözõ éneket kell megtanulnotok, ha kvalifikálni szeretnétek magatokat. Nem szabjuk meg, hogy melyik ritmikájú dalhoz készítsétek el a hangfelvételt, ám a nevezés során már mind a két számot meg kell adnotok. Az egyik, amihez a hangfelvételeteket a határidõig fel kell, hogy töltsétek az elõnevezéshez; ez a dal lesz az, amit az elsõ helyszíni fordulóban énekeltek el. A másik az, amivel majd a második fordulóban kell kiállnotok a Conon a színpadra.

Az elõzõ énekversenyekhez képest fontos változás, hogy legalább az egyik dalotok japán vagy koreai eredetû legyen. *Ez alatt azt kell érteni, hogy japán vagy koreai elõadótól származó japán vagy koreai nyelvû dal és/vagy animében, keleti játékban, filmben, doramában, K-dramában stb. felhasznált dal kizárólag azon a nyelven, amin eredetileg elhangzik az adott mûben.

Szintén érdemes szem elõtt tartani, hogy azoknak, akik bekerülnek a MondoCon Énekverseny kiválasztottjai közé, mind a két dalt kívülrõl kell tudniuk! A elsõ fordulóban még lesz lehetõségetek nézni a dalszöveget monitorról, ugyanakkor a túl sok lesés pontlevonással jár. A második forduló során és a nagyszínpadon azonban erre már nem adunk lehetõséget. Utóbbiban ti választhatjátok meg, hogy melyiket szeretnétek elõadni.

c) Beszavazás és továbbjutás folyamata

Négy fordulóból áll ez a verseny:

0. forduló: Elõnevezõs forduló. Két számot kell meghatározni, egymáshoz képest egy gyors és egy lassú tempójút. Ezek közül csak egyhez kell feltöltenetek hangfelvételt. Ezek közül a zsûri tagjai kiválasztanak 13 versenyzõt, akik továbbjutnak. A zsûri döntése után további 2 versenyzõt a közönség szavazhat be az erre kijelölt menüpont alatt a con elõtti hetekben. A szám módosítására a határidõ lejártáig van lehetõség, de megkérünk benneteket, ha a számfeltöltést késõbb is teszitek meg, minél elõbb határozzátok meg a választott számaitokat. Erre azért van szükség, hogy idõben jelezhessük, ha probléma adódna a választott számokkal.

1. forduló: Elsõ conos forduló. Itt a beküldött hangfelvételen énekelt számot kell ismételten elõadni. A zsûri ezt követõen titkos értékelõt tart és kiválasztja a legjobbnak ítélt 6 versenyzõt.

2. forduló: "A Hatok versenye". Itt már csak a 6 kiválasztott versenyzõ szerepel, ekkor adják elõ a nevezésüknél megadott második dalukat. A fellépésük után a zsûri nyílt értékelést tart, tanácsokat ad és kiválaszt közülük hármat, akik bejutnak az utolsó fordulóba.

3. forduló: Nagyszínpadi forduló. A három bejutott versenyzõ kiválaszthatja a számai közül azt, amit a nagyszínpadon kell elõadnia, és a produkciójuk után a zsûri dönt a végleges sorrendrõl.

d) Szakmai zsûri fogja értékelni a hallott produkciókat

Elõre kinevezett, szakmai zsûri értékeli a produkciókat.

e) A verseny gyõztese nem nevezhet a következõ MondoCon Énekversenyre

Ez eléggé magától értetõdõ szabály, hiszen az elsõ helyezettet meghívjuk a következõ énekverseny zsûrijébe.
Határidõk és egyéb jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók
Változás!!

1.) 2017. február 27. (hétfõ) 18:00 és 2017. április 8. (szombat) 18:00 között (6 hét)

A versenyre való elõnevezés megkezdõdik. Ez idõ alatt lehet jelentkezni, illetve nevezéshez megadni a 2 választott számot és az egyikhez feltölteni a hangfelvételt mp3 formátumban. A jelentkezéseket természetesen figyelemmel kísérjük, hogy értesíthessük azokat a versenyzõket, akik dalválasztásai nem felelnek meg az ismertetett kritériumoknak; ezért kérjük, olyan valós e-mail címet adjatok meg, amelyet rendszeresen olvastok, hogy fel tudjuk veletek venni a kapcsolatot.

Diszkvalifikációra kerülnek azon jelentkezõk, akik:

    olyan számo(ka)t választanak, mely(ek)hez nem létezik a szervezõk által elbírált és jóváhagyott karaoke/instrumental/off vocal verzió;
    választott számai között nincs jól érzékelhetõ tempóbeli különbség;
    nem választottak legalább egy japán/koreai dalt;
    nem töltöttek fel hangfelvételt a megadott határidõig, vagy a felvételt digitálisan feljavították, effektezték (természetesen ez nem a vágásra, keverésre és hangerõbeállításra vonatkozik).

E-mailen vagy bármi más módon történõ, illetve utólagos vagy helyszíni nevezést sajnos nem áll módunkban elfogadni. Mivel a feltöltési idõszak alatt bárki megnézheti, mások milyen számmal neveznek, ezért számválasztáskor nézzétek át, eddig milyen számok kerültek kiválasztásra. A verseny során engedjük a számismétlõdést, de ennek ellenére célszerûbb inkább olyan számmal indulni, amit más még nem választott.

Ha mégis vissza szeretnétek mondani nevezéseteket, töröljétek a korábban feltöltött hangfelvételeteket és nevezési adataitokat (választott számok).

2.) 2017. április 08. (szombat) 18:00 és 2017. április 15. (szombat) 18:00 között (1 hét)

Ez idõ alatt egy elõre meghatározott zsûri, a szervezõk, valamint a hangtechnikus értékeli a feltöltött mûveket. A beküldött hangfelvételek alapján 13 nevezõt választanak közülük, akik mindenképpen bejutnak a következõ fordulóba. Ez idõ alatt a jelentkezõknek és a szavazóknak lehetõségük lesz meghallgatni mások felvételeit.

3.) 2017. április 15. (szombat) 18:00 és 2017. április 19. (szerda) 18:00 között (5 nap)

Amennyiben a jelentkezõk száma meghaladja a 15 fõt, a zsûri elõzetes értékelése után ebben az öt napban lesz közönségszavazás.

Azok, akik nem neveztek a versenyre, lehetõséget kapnak, hogy fejenként maximum 2 beérkezett felvételre adják le voksukat egy "Szavazás" feliratú gomb segítségével. A két legtöbb szavazatot kapott versenyzõ kerül be a versenybe. Csak azok szavazatait fogadjuk el, akik a valódi nevüket és egy aktív e-mail címüket is megadják! Ennek hiányában a szavazataikat érvénytelenítjük!

A zsûri a közönségszavazás lezárása után 2 napon belül közzéteszi a helyszíni fordulókra bejutottak végleges listáját.

4.) 2017. április 22. (szombat) MondoCon

Az 1., 2. és 3. fordulók idõpontja.
A fordulók várhatóan a következõ idõbeosztás szerint fognak zajlani:
1. forduló: 13:00-14:30
2. forduló: 16:30-17:00
3. forduló: 18:30-19:00

Egészséges versenyszellemet és jó versenyzést kíván az AdarnaKo csapata!
この世界には偶然はない。あるは必然だけ。