A Bokurano. animét sokan amiatt kritizálják, hogy 15-en szerepelnek benne, és igazán behatóan senkit nem ismerünk meg közöttük. Talán egyedül Jun-Kun-t (pont õ az, akinek Minagawa Junko adja a hangját), mert õ az utolsó, és õ több idõt kap. Megjegyzem, õ már a legelejétõl felhÃvja magára a figyelmet, ahogy bánik a húgával, úgyhogy lehetett érezni, hogy neki kitüntetett szerepe lesz az animében, és nem azért inzultálja õt, mert olyanja van, hanem valami van a háttérben... Viszont a többi 14, aki játszik, nem ismerjük meg igazán behatóan az életüket. Csak adott egy esemény, ami többnyire negatÃv, és hogy azzal hogyan birkóznak meg. Én ezt úgy nem találom problémásnak, hiszen azáltal ismerjük meg az adott szereplõ személyiségét, hogyan kezeli az adott krÃzishelyzetet. És ez igaz a való életre is, és mivel ezt fantasztikusan mutatja be, ezért ebben példaértékû az anime. Viszont azt el kell ismerjem, hogy én sem tudok hirtelen sok embert visszaidézni, fõleg azok közül, akik az elején "véreztek el". Nem láttam a Madokát, de azt tippelem, hogy a Bokurano. elemeit sokkal trendibben, fogyaszthatóbban adja át, talán tanulva az esetleges hibákból. De csak tippelek.
Igen, az azért látszik, hogy a BL sokkal inkább nõi kategória. Visszagondoltam azokra, amiket láttam, és messze a Super Lovers az, amirõl a legtöbbet lehet beszélni, morális, pszichológiai, egyéb oldaláról is, nemcsak úgy, hogy két férfi hogyan csókolózik és bújik össze. A Graviation-nek legfeljebb a zenéje jó, a Loveless kisebbségi komplexusos hülyeség, a Junjou Romantica undorÃtó nyáladzás, a LOVE STAGE!! esetleg még emlÃtésre méltó, de a "passzÃv" srác esetlensége néha idegesÃtõ volt. A Fudanshi Koukou Seikatsu-t én is néztem, eleinte poén volt, csak aztán ellaposodott az egész, nem ment el semerre az egész sztori. Amúgy kerestem ennek az cÃmadó dalának a kislemezét, de nem találtam meg. Micsoda poén lenne egy "SEKAI wa Boy Meets Boy" cÃmû dalt énekelni, ennél nagyobb meleg-propaganda nem kell a Földön.
Ahogy figyeltem a Super Lovers-t, jellegzetes hangjuk van a fiúknak, szerintem a seiyuu-n belül van külön BL-kategória, ha már királyt is választanak maguknak.