Szerző Téma: Anime & Manga  (Megtekintve 16155 alkalommal)

 • Nem elérhető toumeiNi
 • Néha már énekel
 • *
 • Hozzászólások: 44
Re:Anime & Manga
« Válasz #135 Dátum: Június 09, 2018, 10:23:15 pm »
Én elsősorban seiyuu alapján döntöm el, hogy megnézzek-e egy animét, vagy se. Vagyis ez annál egy kicsit komplexebb, de azért volt már olyan, hogy "Ennek a karakternek xy a hangja! Akkor ezt megnézzük." Szívattam is már meg magam ezzel nem kevésszer. xP
Na de visszatérve az előadókra, én talán a Yousei Teikoku esetében tudok minden animét, vagy tudtam egyszer régen, de meg nem néztem őket miatta. A Venus Versus Virus mondjuk már egy ideje izgatja a fantáziámat, de kellően sok más dolog is fent van a listámon ahhoz, hogy még várasson magára. Meg persze ha valahol Mikakoshi van, az már fél siker. A Ballroom e Youkosoban pl. mindkét ED-et ő énekelte, és gondoltam ez akkor majd azt jelenti, hogy valamelyik karaktert is megkapja szinkronizálásra, nem? NEM? Hát nem. :( Olyan szomorú voltam. :(
Utánakerestem ennek a Hoshizora no Waltznak, mert erősen megkopott már a Kuribayashi Minami ismeretem (konkrétan csak a School Days-es Anata ga... Inai-ra emlékszem rendesen [meg ha School Days, akkor még Itou Kanako Waltz-a a legjobb imho]), úgyhogy itt a válasz: a Kimi ga Nozomu Eienből van. Így, hogy most meghallgattam, beugrott, hogy ismerem, tényleg szép szám.

Re:Anime & Manga
« Válasz #136 Dátum: Június 23, 2018, 10:58:39 pm »
Csak jó lesz a Katanagatari. Ha elengedem a rajzstílust, tényleg érdekes a történet. Csak az a baj, hogy nagyon hosszú egy részből 50 perc. Egyébként is hamar leamortizálódik a figyelmem feliratos animék esetében, de itt folyamatosan nézem, hogy hol tartunk időben, még mennyit kell figyelni. Kár érte.

Re:Anime & Manga
« Válasz #137 Dátum: Január 31, 2019, 01:15:28 pm »
Mai nappal ünnepélyesen bejelentem, hogy végignéztem a Naruto Shippuudent, megvan az 500 rész. Alig hiszem el, hogy végignéztem.

Sokáig toleráns voltam a fillerekkel, úgy voltam vele, hogy ha akarják, hát legyen, talán még jót is tesz, ha régi történeteket más meglátásba helyezik. De ahogy elrontották a végét, azt tanítani kéne. Ez a háború is annyira unalmas volt, hogy az volt a gondolatom, hogy a háború nemcsak azért szörnyű dolog, mert döntő többségében értelmetlenül halnak meg emberek, hanem mert teljességgel értelmetlen időtöltés, sokkal hasznosabb dolgokkal is el lehet ütni a mindennapokat. Meg az, amit belesűrítettek az utolsó 20 részbe... Mire volt jó az a rengeteg filler, ha a 480. rész körül elkezdtek egy olyan történetet, ami legalább 50 részt kívánt volna meg? Na meg hát megnéztem volna egy folyamatot arról, hogy Naruto esetleg beleszeret-e Hinatába, nem az, hogy két tények elé állít, hogy közeledik az esküvő, mindennek semmi jele nem volt. Meg igazából Sasuke sem tért vissza úgy, ahogy sokan áradoztak róla. Nekem személy szerint Orochimaru pálfordulása sokkal jobban tetszett.

Akárhogy is, azért egy jó kaland volt. Egy hosszabb szünetem volt, majdnem 2 évig néztem a Shippuudent. Azt mondom, hogy egész jó volt. Én 8 pontra értékeltem, azt gondolom, hogy a 7-8 pont körüli érték a reális. Vannak akik észérvekkel magyarázzák, hogy miért 10 pontos számukra ez az anime. De a Naruto esetében merek általánosítani, hogy akinek ez a tökéletes anime, az egyfajta értékválságban "szenved" (már ha ő szenvedésnek éli meg). A sok baki és filler miatt soha nem lesz 10 pontos az anime, nem utolsósorban vannak sokkal komolyabb mondanivalójú animék, melyek progresszíven jelenítik meg azt.
« Utoljára szerkesztve: Január 31, 2019, 01:18:45 pm írta supermario4ever »

Re:Anime & Manga
« Válasz #138 Dátum: Május 06, 2019, 01:20:56 am »
Olyan gyönyörű zene szólt a Zankyou no Terror 9. részében, hogy elsírtam magam rajta. Az a bizonyos "szabadítós" jelenet. Egyébként felkeltette az érdeklődésemet, és már az első részben volt egy olyan érzésem, hogy ki fog derülni, hogy miért lett Twelve és Nine terroristák, és hogy jó okuk van arra, hogy ilyen cselekményeket hajtsanak végre. Mert nem tűntek kifejezettek terroristáknak. Mintha a mangaka ezzel akarta volna üzenni, hogy a múltjukban történtek miatt lettek olyanok, amilyenek. És ez kiderült most a 9. részben. Na ugye, hogy tudok a sorok között olvasni, Leea? :O

Egyébként tényleg van rejtett Haikyuu!! cameo a Zankyou no Terror-ban. Ugyanis Kageyama Tobio seiyuu-ja Nine, és Kageyama mezszáma a 9-es. Valamint Yamaguchi Tadashi seiyuu-ja Twelve, és Yamaguchi mezszáma a 12-es. Ez olyan durva felismerés volt, ráadásul hallani, hogy ugyanazzal a hanggal szinkronizálják... Olyan érzésem volt az elején, mintha a két Haikyuu!! szereplő terroristává avanzsált volna. Mondjuk érdekes, hogy Ishikawa Kaito esetében bár kihallottam Kageyama hangját, de csak az elején tudtam a "HINATA BOKE!!!" kiáltásra asszociálni, utána Nine megmaradt Nine. Viszont Twelve esetében nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy ő az a Yamaguchi, aki mély érzelmekkel a szemében néz Tsukishimára, és "Tsukki"-nak hívja őt érzelgős hangon. A Zankyou no Terror-ban egyébként Twelve ijesztőbb, mert higgadt hangon fenyegette meg Lisát, hogy ha csak egy rossz mozdulatot tesz, meg fogja ölni. A látszólag kedves arc mögött látszódott, hogy nem viccel. Tényleg megteszi.

Egyébként azt elárulom, hogy a Haikyuu!!-t nemcsak azért szeretem, mert röplabdás, a maga valóságában mutatja be a sportágat, eszméletlen poénja van, és szerethetők a karakterek, hanem mert sok rejtett shounen-ai tartalom van benne, ami nekem nagyon tetszik.
« Utoljára szerkesztve: Május 06, 2019, 01:23:40 am írta supermario4ever »

 • Nem elérhető Leea
 • Modi
 • Lelkes karaokés
 • *****
 • Hozzászólások: 149
 • Mazochistic Onii-sama
  • Élménybeszámoló Japánból
Re:Anime & Manga
« Válasz #139 Dátum: Május 09, 2019, 05:48:57 pm »
Na ugye, hogy tudok a sorok között olvasni, Leea? :O
Bocsi, de nálam a sorok között olvasás azt jelenti, hogy valami a háttérben lévő, nem kimondott, csak rá célzó dologból jössz rá valamire... Az, hogy bemutatják a múltját mint a jelenlegi viselkedésének/jellemének magyarázatát, az nem minősül nálam sorok között olvasásnak, mivel konkrétan odatolják a képedbe, hogy nesze, ez ezért van...

A leírtak alapján nekem csak még jobban elvennéd a kedvem a Haikyuu!!-től, de mivel sportanime, ez már önmagában elég ahhoz, hogy ignoráljam. De ha már más szereplőket mosol össze seiyuu alapján különböző történetekből, az már a rajongás olyan foka, ami nem igazán egészséges... (szerintem)
Kono sekai ni guuzen wa nai, aru wa hitsuzen dake.
Hane ga nai... Naze???
... boku to onaji chi wo kurau bakemono ni natte? Nagai nagai toki wo boku to ikiru?"

Re:Anime & Manga
« Válasz #140 Dátum: Május 10, 2019, 08:53:55 pm »
Hát a seiyuu-egyezés miatt. Ez ugyanaz, minthogy Hayashibara Megumi esetében is azokat az animéket, melyekben szinkronizált, azokat "Hayashibara Megumi animék"nak hívom magamban. Ott is, azokat a karaktereket, akiknek ő adta a hangját, az agyamban azonnal "összemosom". Ez nálam nagyon régi szokás. A Slayers volt az első olyan anime, ahol hallottam Hayashibara Megumit szinkronizálni, onnastól kezdve akárhány animében hallottam a hangját (pl.: Ranma 1/2, Bakuretsu Hunters, Saber Marionette) mindig Lina Inverse-re asszociáltam. Még olyan animéknél is, ahol teljesen más hangot ad. A Sword Art Online-ban és a Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu-ben teljesen le voltan nyűgözve, hogy milyen hangokkal képes szinkronizálni. Alig ismertem fel a hangját.

Ami a sorok között való olvasást illeti, az 1. részben látottak alapján volt az, hogy érzékeltem, hogy okuk van a terrorcselekményekre, és ez fog kiderülni. Azt elismerem, hogy a sorok között való olvasás az szarkazmus volt, mondjuk inkább megérzésnek.
« Utoljára szerkesztve: Május 10, 2019, 09:08:59 pm írta supermario4ever »

 • Nem elérhető Leea
 • Modi
 • Lelkes karaokés
 • *****
 • Hozzászólások: 149
 • Mazochistic Onii-sama
  • Élménybeszámoló Japánból
Re:Anime & Manga
« Válasz #141 Dátum: Május 14, 2019, 12:23:26 am »
Ott is, azokat a karaktereket, akiknek ő adta a hangját, az agyamban azonnal "összemosom".

Akkor így már értem, miért mész el annyi dolog mellett, ami mellett nem kéne szereplők esetében (is)...

Szinte az összes olyan animében, mint a Zankyou no Terror az a lényeg, hogy a végére kiderüljön a motiváció (is), különben nem lenne értelme az egész sztorinak...
Kono sekai ni guuzen wa nai, aru wa hitsuzen dake.
Hane ga nai... Naze???
... boku to onaji chi wo kurau bakemono ni natte? Nagai nagai toki wo boku to ikiru?"

Re:Anime & Manga
« Válasz #142 Dátum: Augusztus 19, 2019, 10:21:18 am »
Boldog Haikyuu!!-napot! ^_^ Ez a nap több mint tökéletes lesz! És hogy miért Haikyuu!!-nap a mai? Ha = 8 i = 1 kyuu = 9 -> 8.19 Imádom a japán logikát. Tehát ma Haikyuu!! orrvérzésig. Tegnap bejelentették a 4. évad indulásának 2020 januári időpontját, és ma is sok menő program vár ránk.

Re:Anime & Manga
« Válasz #143 Dátum: Október 21, 2019, 01:25:55 am »
Végre jön az új Utawarerumono anime! 2016 óta létezik a játék, és hogy-hogy csak most készült el belőle az anime? Mindenesetre valamikor jön a Futari no Hakuoro. https://myanimelist.net/anime/40590/Utawarerumono__Futari_no_Hakuoro