Szerző Téma: Anime & Manga  (Megtekintve 4370 alkalommal)

Re:Anime & Manga
« Válasz #105 Dátum: Január 06, 2018, 06:13:33 pm »
A GARO -Vanishing Line- animéből kiderül, hogy miért EMG az opening címe, és hogy a rövidítés mit takar?

Re:Anime & Manga
« Válasz #106 Dátum: Január 16, 2018, 02:56:29 pm »
Valaki ismer egy ilyen nevű animét: "Saiki Kusuo no Ψ-nan". Ezt nyomatják a japánok twitteren állandóan, mert most kezdik a második évadot, na mondom magamban utánanézek. De ami furcsa, hogy a My Anime List 120 részesnek írja ki, holott csak 24 részt látok belőle, és ameddig ment, abból is az jön be, hogy 24 részes. Érdekes. Valaki tud róla valamit?

 • Nem elérhető toumeiNi
 • Néha már énekel
 • *
 • Hozzászólások: 19
Re:Anime & Manga
« Válasz #107 Dátum: Január 16, 2018, 05:21:11 pm »
Wikipedia-kapitány szerint egy részben 5 darab 5 perces rész van egybe fűzve, így jön ki a 24 rész, de mégis 120 van benne.

Re:Anime & Manga
« Válasz #108 Dátum: Január 16, 2018, 10:59:10 pm »
áá, vagy úgy... Belenéztem, eléggé érdekes dolog. Akkor már kiderül, hogy 5 perces sztorik vannak 1 részben. Ilyen ledarálós, sokszor idióta történetek. Nem néz ki valami jónak.

Re:Anime & Manga
« Válasz #109 Dátum: Február 07, 2018, 06:46:31 pm »
Mégiscsak nagyon jó anime, ha a helyén kezelem, és megértem, hogy mi az, amit el akar mondani. Az 5 perces mivolta is a helyén van. 115 részen már túlvagyok, úgyhogy lassan vége. Megéri megnézni.

Szóval a Sword Art Online II-ben a mesterlövész csajjal operálnak? Azáltal, hogy a játékban mennyire menő a fegyverekkel, de a való életben az erőszak minden egyes formájától retteg, arra akarnak reflektálni, hogy a virtuális világban bárki lehetsz a valódi énedtől függetlenül? Egy teljesen saját digitális identitás. Amúgy őszinte leszek, sehogy nem tudom megszeretni az animét. :( Annyira túl van tolva dramaturgiailag, hogy az rettenetesen zavaró. Például a "főgonosszal" való végső harcot is a végén milyen nagyhatású jelenetként mutatják meg, holott Kirito olyan könnyen végez vele, mint én a Super Mario Bros. 3-ban Bowserrel 50. végigjátszás után. Aztán a főgonosz (most már nevén nevezem: Nobuyuki Sugou) indítéka is, hogy övé az egész világ, és hogy istennek képzeli magát, közben meg amint fordul a kocka, és Kirito egyből támadóhelyzetbe kerül, szabályosan megrémül, és tehetetlennek érzi magát, mintha nem lenne eszköz a kezében. A másik, amiben meglátszik a túltolt dramaturgia az, ahogy Kiritóék elbúcsúznak Yui-tól, amikor kiderül rúla a valóság. Csak egy ártatlan lány volt, aki hozzájuk került, 1-2 rész erejéig volt velük, mégis úgy siratták, mintha nagyon-nagyon régóta ismernék, és elválnak útjaik. Holott csak nagyon rövid ismertségről van szó. Ebből fakad minden problémám, amúgy nagyon hangulatos, és nézeti magát, ezért kezdtem bele a második évadba is, és végignézem ezt is. Ja, és Kirito vágja le az extrém hosszú haját... -_-

 • Nem elérhető toumeiNi
 • Néha már énekel
 • *
 • Hozzászólások: 19
Re:Anime & Manga
« Válasz #110 Dátum: Február 07, 2018, 07:16:26 pm »
Nekem a SAO akkor kezdett lefelé haladni a lejtőn, amikor dobták a "dolgozzunk azért, hogy kijussunk a játékból, mert az sürgős, nem?" storyline-t, és kb másra se fókuszált az egész, csak Kirito háremére. A Yui-féle papásmamás szenvedés után én már csak azért néztem végig, mert akkoriban még nem hagytam félbe megkezdett animét. Sokan mondják a fanok közül, hogy az ALO tette rosszá az animét, de legyünk őszinték, már az előtt is az volt. Minden karakter két dimenziós, igazán senkit se lehet szeretni; Kirito túl OP, ez az "az akaraterőmmel felülírom a játék programozását, mert ez így működik, nyilván, nagyon nagy arc vagyok", amivel kimentik minden helyzetből már elsőre is nevetséges volt, másodjára meg főleg, a női karakterek meg egy idő után már tényleg csak azért vannak ott, hogy legyen mit nézni, de haszna az egyiknek sincs. Plusz minden résszel egyre jobban tolják a fanservice-t is az ember arcába, amit én speciel nagyon rühellek. A második évadot már el sem kezdtem, de amennyit hallottam róla, ugyan ezek a problémák megmaradnak, sőt, még rá is erősítenek ezerrel. Az Ordinal Scale egy kicsit érdekel, de az is ilyen eye candy szinten, mert ha más nem is(, és valszeg nem), akkor nagyon szép. Annyit hallottam mondjuk, hogy mivel ez a játék rendesen a való világban tolódik, Kirito végre nem akkora legény, de a végére természetesen ott is kap egy random akaraterő power boost-ot, de azért csak jó lehet látni, hogy végre felmossák vele a padlót.
Kicsit egyébként sajnálom, mert azért volt benne potenciál, csak semmit se kezdtek vele.
A belőle készült paródiát viszont nagyon ajánlom, mert nagyon vicces, és rengeteg plot hole-t betöm.

Re:Anime & Manga
« Válasz #111 Dátum: Február 08, 2018, 01:10:44 am »
Volt potenciál... De még mekkora! De tényleg már az elejétől látszott, hogy itt komoly hibák vannak. Ez a "agysütős" rendszer is eléggé kiábrándító. Mert mi van akkor, ha valakinek elmegy az internete, vagy az áram? Akkor így járt? Meg állítólag a valóságban kivitelezhetetlen, hogy akkora mikrohullám keletkezzen abban a sisakban, hogy kisüsse az ember agyát egy másodperc alatt. Ahhoz mégis mekkora erő kell? A másik, ami még nem tetszett, hogy Kirito nagyon gyorsan fejlődött. Alig, hogy elkezdte a játékot, máris 50-es szintnél tart. Kicsit sokat ugrottunk előre... Úgyhogy bőven voltak problémák az Alfheim Online előtt. Azzal meg inkább az a baj, hogy nem is ismerjük meg a játék rendszerét. Szabályok, mi, hogy s mint... Az csak azért lett létrehozva, hogy Sugou addig vegye feleségül Asunát, amíg öntudatlan állapotban van. De a dramaturgiai "túltolásnak" az lett az eredménye nálam, hogy poénból mindig Sugou-nak szurkoltam, mert az volt az érzésem vele kapcsolatosan, hogy ő majd megleckézteti Kiritót, amikor Asunát "kényezteti". Gonosz dolog, de akkorákat nevettem azokon a jeleneteken, és dörzsöltem a tenyeremet, hogy na most végre kap egy leckét az élettől.

A második szériában is bőven vannak olyan jelenetek, hogy jaj ne, de egyértelműen a mesterlövész csajjal akarják ellőni a hatásvadász jeleneteket.

Érdemes azért eldobni egy animét, ha nagyon nem megy. Én most dobtam a Higurashi no Naku Koro ni animét. Két okból is. Egyrészt mert vagyok annyira "okos", hogy én, mint ijedős, sötét téli estéken nézzek horror jeleneteket. Másrészt meg értem, hogy ennek is komoly háttértörténete van, de annyira borzasztó a körítés, hogy kiscsajokból lesznek maguk a sátánok, akik legyilkolnak mindenkit, hogy ezt sem veszi be a gyomrom. Szerencsétlen srác meg hiába látja rajtuk, hogy problémásak a csajok, csak azért is eszik az általuk küldött süteményből. Nem izgat, hogy az is "problémás". Úgyhogy ebből nem kérek.

 • Nem elérhető Roloca
 • Néha már énekel
 • *
 • Hozzászólások: 18
Re:Anime & Manga
« Válasz #112 Dátum: Február 08, 2018, 01:57:09 am »
A SAOról órákat lehetne beszélni hogy miért rossz :D
Igazából ami engem nagyon idegesített benne, az Kirito kilométeres kiterjedsű plot-armorja.
Persze a legtöbb animében van plot armor, de ebben valamiért nagyon szemet szúrt és elvette az izgalom egy fikarcnyi érzését is.
Death Gun (francsetudja hogy hívták igazából) pont az implantátumán találja el a "húdemegöllek" injekcióval.
Amikor az elején raidelni mennek és kapja a feltámasztó potit (amit SOHA AZ ÉLETBEN nem használ el), akkor is ő menekül meg egyedül.
A gonosz csávó elhívja piknikezni, lebénítaná de valahogy mágikusan megmenekül. És még Sugou-t is easyn lefegyverzi.
A Yuis részekről ne is beszéljünk. A cérna ott szakadt el, amikor az elején Kirito mondja: -Asuna, szeretném veled tölteni az éjszakát. *hazaérnek Asunához, elkezd vetkőzni* mire Kirito:
-Én csak beszélgetni akartam. Aztán hogy-hogy nem egy idő után úgy döntenek hogy a franc se akar bossokkal küzdeni meg kijutni, inkább vegyünk egy házat és jóleszazúgy.
Random az erdőben még egy "gyereket" is találnak, nohát megoldottuk a gyerkvállalás problémáját is. De az az egész is valami nevetséges ahogyan kivitelezve lett.
Lehet most rosszul emlékszem de Heathcliff guildje is eléggé az utolsó epizódokban lett bemutatva nem? Azt is összecsapták hogy tessék, itt a főgonosz aki jól csal Kirito ellen egy baráti mérkőzésen,
majd a *khhhm* epikus harcban. Elveri Kiritot, a nézők már üvöltik: HASZNÁLD A POTIT B*MEG!, de kapunk valami mágikus lezárást.
Az ALO úgy ahogy van felesleges volt. Elvégre Kiritot a 10-es erősségű gravitációs vonzás se tudja megállítani, ha Asunáról van szó, ja meg még ott van Yui is, mert Cross-Save-vel átjött az ALO-ba (biztos Pre-Order karakter volt).
Volt egyébként valami érdekes az ALO-ban? Megtudtuk még hogy a kishúga is szívesen lenne a hárem tagja, de ennyi.
A GGO-t megint elkezdtem élvezni. Aztán Kirito a lövöldözős játékban szénné alázott mindenkit. Hogyne. Körülbelül úgy verte el őket mint ahogyan én késeltem régen Modern Warfare 2-ben Commando Pro-val
(az a perk olyan broken volt hogy engem rántott oda a késelni kívánt emberhez). A Death Gun rejtély is érdekes volt, de komolyan? Kirito rárúgja az ajtót a támadóra, de jaj! A támadó előnybe kerül és leszúrja Kiritot a "mostmeghalsz" méreggel!
Vajon most mi lesz? Ja semmi mert bejött a godlike luck és azt a kis pici párnát találta el. Aztán a 2. évad 2. arc-ja te jó isten. Ez nekem csak úgy marad meg hogy Yuukinak azért kellett meghalnia, mert leverte Kiritot.
Ennyi történt. Asuna jól legyőzte, megkapta a 12-szeres slash-t (Kirito csak a 11-szerest tudta kifarmolni), majd 2-3 részen belül meghalt és nekem bármit is éreznem kellett volna?
--------SAO Movie SPOILER-----------
A SAO Ordinal Scale-t is végigszenvedtem valamelyik előadáson (mai napig nem tudom eldönteni hogy melyik volt a szörnyűbb, a movie vagy az előadás), természetesen a Nakama Power mindent megold!
Még mindig nem értem amúgy hogy a játékosok miért voltak veszélyben (Asunának is csak a SAO emlékei lettek elszívva de nem volt veszélyben). Mármint az az AR cucc levehető. Mindenki levette volna és nincs probléma, de neeeeeem. Epikus világvége hangulat, meg kieresztődött az összes
SAO boss (hmmm akkor a 100. bossot miért a játékon belül kellett leverniük?) úgyhogy Kiritonak megint meg kell mentenie mindenkit és hogy hogy nem az AR szemüvegük is rendelkezik Full Dive funkcióval (mert az ilyesmi csak úgy átcsúszik a tesztelésen kifejezetten a NerveGear botrány után, nemde?)
szóval nyomás vissza a SAO-ba, Nakama Powerrel leverni a bosst és megmenteni a napot.

Jól indult a SAO, de ennyi dolog nem hiszem hogy az anime hibája lenne. Nem olvastam a light noveleket, de nem is hiszem hogy jobbak lennének.
あぁ、自分がもう一人いればいいのにな。。。

 • Nem elérhető Leea
 • Modi
 • Lelkes karaokés
 • *****
 • Hozzászólások: 119
 • Mazochistic Onii-sama
  • Élménybeszámoló Japánból
Re:Anime & Manga
« Válasz #113 Dátum: Február 08, 2018, 02:03:37 am »
Infós szemmel nézni SAO-t azért egészen más...
Az tény, hogy nincs benne minden megmagyarázva (majd egyszer, talán az Accel Worldben megkapom a várt válaszaimat), de egy infósnak szerintem ez több szempontból is élvezhető. A fanservice-t szerintem nem tolják túlságosan, vagy én néztem sok olyat, ahol ennél sokkal jobban nyomják, szóval nekem az normál szinten van. A Yuis rész nekem még így is elnyújtottnak tűnt, de infós szemmel AI-t nézni (és a hozzá tartozó "gépi" potenciált) egészen más. :D

sm4e: Csak gratulálni tudok, ha egy pszichopatának drukkoltál, mert azért meg kell hagyni, Koyasu Takehito kiválóan alakította a tenyérbe mászó pszichopata jellemet (pedig ritkán kap ilyen szerepet). De messze nem nevezném főbossnak... És ha valaki megleckéztetheti Kiritót, az messze nem ő, ahhoz nem elég intelligens alapból, hogy összetettebb tervet eszeljen ki (a pszichopata hajlamai és a uralkodási vágya vezérli, nem tud bonyolultabb dolgokat végiggondolni épp ezért). Van ott más olyan, aki esetleg még nem tűnt fel/ki a háttérből, aki megteheti (mivel az aktuális light novel arc nincs még befejezve, nem tudom, mennyire jön össze).

Az Ordinal Scaleben messze Kajiura Yuki dalai a legjobbak... :D Itt-ott azért érződik benne, hogy a szerző nem gondolt végig mindent eléggé, mivel ez nem az eredeti sztorik alapján készült, de egynek elmegy. Én továbbra is kétféle szempontból nézem, az egyik az infós, a másik pedig a különböző emberi viselkedések és váratlan szituációkra adott reakcióik alapján nézem (mint a legtöbb animét, már ahol megvan mindkét vonulat), és ha innen nézem, akkor jobb, mint a hasonszőrű társai. (Jó, persze nálam Kajiura is dob még rajta.) Mint írtam, fanserviceből sokkal több és durvábbakat láttam, szóval ezen a szinten én azt már észre sem veszem.... És ha már Kirito gyors fejlődésénél tartunk: az olvasott kb. 40 RPG alapú mangából 38-ban sokkal nagyobb cheattel rendelkezik a főszereplő, ráadásul a legtöbb esetben nem is kell neki megdolgoznia érte. Szóval minden csak viszonyítás kérdése...

Roloca: Az AR szemüveg kifejezetten az Accel World-ös Neuro Linker elődnek szánta a szerző, csak kicsit kapkodott, és nem kötötte össze minden téren a szálakat, de azért a végén próbált korrigálni...

Azért emellett hozzáteszem, hogy én inkább light novell fan vagyok, mint anime... De a manga az, amit soha nem fogok olvasni, mert az katasztrófa... Már a rajzolás(szerűsége) is...
Kono sekai ni guuzen wa nai, aru wa hitsuzen dake.
Hane ga nai... Naze???
... boku to onaji chi wo kurau bakemono ni natte? Nagai nagai toki wo boku to ikiru?"

Re:Anime & Manga
« Válasz #114 Dátum: Február 08, 2018, 01:00:06 pm »
Az legitim válasz, hogy Sugou pszichopata lenne, és elfogadható. És akkor rendben is van a dolog, mert a pszichopata az lényegében az ember lélek nélkül. Nemhogy szeretni nem képes, de semmi empátiát nem tud érezni, csak a saját szenvedélye hajtja. Sugou is ilyen volt. Csak az, hogy amint Kirito került helyzetbe, tényleg megrémül, mintha semmi eszköze nem lenne arra, hogy szembeszálljon vele. Pedig szerintem egy pszichopata félelmet sem érez. Most néztem a Naruto Shippuuden 141. részét, jelentem, még mindig élvezetes számomra. Sőt... Pont most volt az, hogy Sasukénak elmagyarázzák az Uchiha-klán történetét, és hogy miért volt olyan a bátyja, amilyen. És komolyan, annyira tetszett, hogy majdnem megkönnyeztem, hogy mik nem történtek a háttérben. Azt mondom, ha ennyire szövevényes sztorija lenne a SAO-nak, a világ legjobb animéjének mondanám, és senki nem kritizálhatja az engedélyem nélkül, mert tényleg...

Azt gyorsan szeretném tisztázni, hogy nem azért szurkoltam Sugou-nak, mert lélekben együttérzek vele, szó nincs róla. Csak azzal, hogy Kirito mindig játszotta a nagymenőt, aki mindig győzedelmeskedik, és láthatóan tudatában van ennek, úgy éreztem, hogy Sugou az, aki megmutatja neki, hogy az élet nem feltétlen olyan, mindig jokert osztanak a kártyajátékban, és mindig kijön a royal flush a pókerben. Tehát Kiritóért szurkoltam ellene, ha érthető, mire gondolok.

Yui meg mint mesterséges intelligencia tényleg érdekes, és jó volt látni jó példát erre, mert az igazat megvallva tartok a mesterséges intelligencia elterjedésétől. Mert amíg nem táplálnak beléjük érzelmeket és empátiát, addig inkább gondolom azt, hogy az emberiség ellen fordul, minthogy a segítségére lesz.

A Light Novellel meg teszek egy próbát... Azért erőltetem ennyire a dolgot, mert valahol engem is manipulál a dramaturgia, és folyamatosan azt érzem, hogy ebben az ötletben sokkal több van, mint amit az animében láthatunk.
« Utoljára szerkesztve: Február 08, 2018, 01:03:26 pm írta supermario4ever »

Re:Anime & Manga
« Válasz #115 Dátum: Február 14, 2018, 11:46:53 am »
Na végre jön a My Anime List alkalmazás. https://myanimelist.net/forum/?topicid=1706630 Most még nagyon korai állapotban van, de a béta verziót elérhetővé tették a MAL előfizetőknek, elmondásuk szerint folyamatosan fejlesztik, és idénre kész lesz a végleges változat.