Szerző Téma: Anime & Manga  (Megtekintve 20540 alkalommal)

 • Nem elérhető 8
 • Lelkes karaokés
 • **
 • Hozzászólások: 149
 • Megrögzött anime otaku
Re:Anime & Manga
« Válasz #90 Dátum: Október 20, 2017, 10:29:08 pm »
Valaki elkezdte nézni a GARO -Vanishing Line- animét?
A szezon majdnem összes folytatását nézem, de ennek a elsõ két sorozatát sem láttam. Még ha nem is kapcsolódik közvetlenül az elõzõekhez, ad egy biztos pontot, ha azokat látja az ember elõtte. Ilyen pl. a UQ Holder!, amit meg lehet nézni a Mahou Sensei Negima! nélkül is, de jobban érted Yukihime/Evangeline A. K. McDowell flashbackjeit, ha ismered õt (illetve a vele egy légtérben tartózkodókat) régebbrõl. Az egy másik sztori, hogy öregnek érzem magam az animétõl, mert én a Mahou Sensei Negimát kb. 10 évvel ezelõtt láttam.

Re:Anime & Manga
« Válasz #91 Dátum: Október 21, 2017, 11:11:15 am »
Én külön rákérdeztem egy ismerõsömnél, akirõl tudom, hogy látta az elsõ két szériát, azt mondta, hogy teljesen másról szól a történet sorozatonként. Az elsõ sorozat, a Honoo no Kokuin a boszorkányokról szól, a Guren no Tsuki talán a szamurájokról, nem vagyok biztos, de az biztos, hogy történelmi vonatkozású. A Vanishing Line meg úgy néz ki, hogy a jelenrõl szól. Azokról az emberekrõl, akik állattá változnak. Egy biztos, az Okui Masami ending nagyon tetszik, erõsen gondolkodok azon, hogy elõrendeljem a kislemezt, de meg teremteni hozzá az anyagi feltételt. Japánból CD-t rendelni pedig nem olcsó mulatság.

 • Nem elérhető Leea
 • Modi
 • Lelkes karaokés
 • *****
 • Hozzászólások: 150
 • Mazochistic Onii-sama
  • Élménybeszámoló Japánból
Re:Anime & Manga
« Válasz #92 Dátum: Október 23, 2017, 11:31:46 am »
A történet valóban más korszakokról szól, de ennyire nem lehet ráhúzni egy-egy idõszakot... A Vanishing Lineban egybõl látszik, hogy a jelenrõl szól, ezért nem is értem, milyen utalást akarsz a régire. Max. arról lehet majd szó (ha akarják), hogy Zaruba hogyan váltott "gazdákat".
Milyen állattá válásról beszélsz? A Horrorokra gondolsz?? Mert azoknak (még mindig) semmi köze az állatokhoz, lévén olyan lények (talán a démon szó közelebb áll a megnevezéshez), akik az emberek "sötét oldalára" számítanak, annak segítségével jutnak "élelemhez" (amíg el nem kapják õket).
Szerintem meg totál tipikus a Jam Project dal, olyannyira, hogy az elsõ taktus után kitaláltam, hogy az. Nekem ez sem jött be annyira, semmi extra nincs benne (az én szemszögembõl), sõt nekem pont olyan, mint a többi. A Tiédbõl lehet az (is) extra, hogy Okui Masami írta a dalszöveget, ha jól láttam. Az endingbõl meg semmi nem maradt meg, nekem az sem volt kiemelkedõ, bár köztudott, hogy a lassú dalokból nem sok képes arra, hogy elnyerje a tetszésemet.
Ha nézed, akkor inkább nézz még egy pár részt és próbáld meg összerakni a sztorit az alapján, mielõtt megint mellényúlsz.
« Utoljára szerkesztve: Október 23, 2017, 11:34:02 am írta Leea »
Kono sekai ni guuzen wa nai, aru wa hitsuzen dake.
Hane ga nai... Naze???
... boku to onaji chi wo kurau bakemono ni natte? Nagai nagai toki wo boku to ikiru?"

Re:Anime & Manga
« Válasz #93 Dátum: Október 23, 2017, 01:22:19 pm »
Még azelõtt kérdeztem rá, mielõtt néztem az 1. részt, mert nem akartam úgy elkezdeni, hogy a sztori közepébe kapcsolódok be. Amúgy jó eséllyel másképp nézném a történetet, ha nem lennék ennyire érzékeny az ilyen jellegû erõszakra, és élvezném az egészet.

Igen, a szöveget Okui Masami írta, a zenét Kitadani Hiroshi. Õ meg Endoh Masaaki szokott hasonló zenét írni, mint Kageyama Hironobu, ezért hallatszik tipikus JAM Project számnak. Fukuyama Yoshiki szokott egyedi jazz-Beatles egyveleget szokott szerezni, Okui Masami felel a lassú, érzelgõs dalokért. Engem meg lehet fogni a lassú dalokkal, meg az ending hangulata is tetszik, így megtetszett.

Re:Anime & Manga
« Válasz #94 Dátum: November 10, 2017, 03:24:04 pm »
Ígérnek új Utawarerumonót, de még mindig nem a Futari no Hakuorót, hanem egy rövid OVA-t, Tusukuru-koujo no Karei Naru Hibi. Kezd elértéktelenedni a sorozat a sok kis kitérõ miatt, és halogatják a sorozat elindítását.

Re:Anime & Manga
« Válasz #95 Dátum: December 19, 2017, 09:25:28 am »
Valaki látta a ClassicaLoid animét? https://myanimelist.net/anime/31157/ClassicaLoid Önmagában a komolyzenei téma is érdekes, kicsit emlékeztet a Nodame Cantabile-re, de ami miatt felfigyeltem rá, hogy a sok ending közül a 8. magyar vonatkozású, ráadásul engem külön érint, hiszen Yonekura Chihiro az elõadója. A címbõl kiindulva a magyar rapszódiáról szólhat, de önmagában az tetszik, hogy van magyar vonatkozás, ráadásul az egyik kedvenc énekesnõm énekli. Meg fogom nézni az animét.

 • Nem elérhető 8
 • Lelkes karaokés
 • **
 • Hozzászólások: 149
 • Megrögzött anime otaku
Re:Anime & Manga
« Válasz #96 Dátum: December 19, 2017, 11:24:18 pm »
Valaki látta a ClassicaLoid animét? https://myanimelist.net/anime/31157/ClassicaLoid Önmagában a komolyzenei téma is érdekes, kicsit emlékeztet a Nodame Cantabile-re, de ami miatt felfigyeltem rá, hogy a sok ending közül a 8. magyar vonatkozású, ráadásul engem külön érint, hiszen Yonekura Chihiro az elõadója. A címbõl kiindulva a magyar rapszódiáról szólhat, de önmagában az tetszik, hogy van magyar vonatkozás, ráadásul az egyik kedvenc énekesnõm énekli. Meg fogom nézni az animét.
Én láttam, de néha azt kívánom, bárcsak ne kezdtem volna el. Annyira önismétlõ és lapos a humora, hogy az már fájt, közben a feldobott sztoriját piszok gyorsan söpörte a szõnyeg alá. A rendezõ miatt volt bennem a remény, hogy szórakoztatni fog (õ rendezi az Osomatsu-sant, ami fényévekkel jobb ennél), de nem, 25 rész alatt sem sikerült neki. A második évadnak még az elején járok, de az sem jobb, talán csak annyira, hogy 1 év után megszoktam az anime hangulatát. Viszont ajánlani senkinek nem tudnám, annyira céltalan és kínos az egész. Fogalmam sincs, egyáltalán miért kellett bele a komolyzenei vonatkozás, amikor a cselekmény szempontjából 99,9%-ban irreleváns, ki milyen zeneszerzõ volt elõtte.

szerk.: Amúgy a cím magában a lények nevei, mert õk ilyen mesterséges emberek, amik az eredeti zeneszerzõkbõl lettek létrehozva. Csak inkább a meggyalázásuk, mintsem megidézésük, mert pl. Mozart állandóan ugrál, mint egy hülyegyerek, próbál csajozni (csak azt is gyerekesen) és a "poénjainak" nagy része valami infantilis baromság (csínytevés, fingás, ágyék elé helyezett fallikus valami, stb.). A magyar vonatkozás, Liszt, pedig egy nõ lett, akinek minden második mondata "Ez a szerelem!", még akkor is, ha semmi köze az  elõtte lévõ tartalomhoz. A komolyzene ott jelenik meg, hogy részenként egyszer valamelyik animében benne lévõ zeneszerzõnek a mûvét remixelik és énekelnek rá valamit (nem is feltétlen témába vágót). Szóval magához a klasszikus zenéhez és a zeneszerzõkhöz csak nagyon-nagyon minimális köze van, leginkább egy vígjáték akarna az anime lenni. Csak ahhoz viccesnek is kéne lennie az egésznek, de nem az.
« Utoljára szerkesztve: December 19, 2017, 11:39:09 pm írta 8 »

Re:Anime & Manga
« Válasz #97 Dátum: December 20, 2017, 11:35:28 am »
Igen? Akkor lényegében Nodame Cantabile és Hetalia egy különös házasításának képzelem el. Valami olyasmi lehet, hogy elõveszik a zeneszerzõkrõl kialakított sztereotípiákat, és azt figurázzák ki. De furcsa, mert Mozartról nem tudom elképzelni, hogy annyira debil legyen, mint amilyennek ábrázholhatják, ahogy leírod. Bár az is igaz, hogy ének órán nem a zeneszerzõk személyisége volt a téma, hanem a mûveik. Azért teszek vele ehy próbát.

Meghallgattam a Yonekura Chihiro számot, de furcsa volt, mert egyáltalán nem ismertem fel a hangját. Sok dalát ismerem, jellegzetes az énekhangja, de nem volt ismerõs. Ha nagyon ráerõltetem, akkor azt mondom, hogy nyomaiban fel lehetett ismerni, de amúgy azt hittem, hogy tévedés. Aztán láttam, hogy az énekesnõ weboldalára is listázva van az album, melyen szerepel a dal. Úgyhogy furcsa.

Figyelitek az új rangomat? :D A legutóbbi verseny utolsó helyezése mindenképpen alátámasztja annak valóságtartalmát. :D
« Utoljára szerkesztve: December 20, 2017, 11:38:29 am írta supermario4ever »

 • Nem elérhető toumeiNi
 • Néha már énekel
 • *
 • Hozzászólások: 46
Re:Anime & Manga
« Válasz #98 Dátum: December 20, 2017, 12:09:50 pm »
Bocsánat, hogy belepofátlankodok a beszélgetésbe, de Mozartot már az Amadeus címû filmben se éppen komoly és visszafogott emberként ábrázolták, és elvileg a valóságban is kifejezetten szkatologikus humora volt. Szóval ilyen téren lehet, hogy annyira nem elrugaszkodott a dolog, csak nem erre voltál felkészülve. Bár tény, hogy nem láttam az animét, de mivel a fõhõsnek Komatsu Mikako a hangja, listás. xP

Re:Anime & Manga
« Válasz #99 Dátum: December 20, 2017, 03:15:00 pm »
Itt senki nem pofátlankodik bele, mindenki véleménye számít. :) Komatsu Mikakóról már hallottam, a K-ban szerepelt, azt hiszem, õ volt Neko. De az biztos, hogy az endinget õ énekelte. Angela nem akármilyen dalt írt neki.

 • Nem elérhető toumeiNi
 • Néha már énekel
 • *
 • Hozzászólások: 46
Re:Anime & Manga
« Válasz #100 Dátum: December 20, 2017, 07:26:31 pm »
Igen-igen, õ volt az. ^^ Engem akkor még annyira nem foglalkoztatott, (valszeg mert nem igazán bírtam Nekot,) csak az egy évvel utána lévõ Pretty Rhythm: Rainbow Live alatt szerettem meg. Szerencsére mostanság egyre több szerepet kap, seiyuuként és énekesként is. :3

 • Nem elérhető 8
 • Lelkes karaokés
 • **
 • Hozzászólások: 149
 • Megrögzött anime otaku
Re:Anime & Manga
« Válasz #101 Dátum: December 25, 2017, 05:02:56 am »
Igazából nem csak Mozart idegesítõ az animében, hanem majdnem mindenki, még a Komatsu Mikako hangú Kanae is, akinek az ordibálása már a könyökömön jön ki. A seiyuujával semmi bajom, csak ezzel az animével. Komatsu Mikakót amúgy azóta szeressük, hogy a Yu-Gi-Oh! ZEXAL-ban kapott fõszerepet. A Re:CREATORS pedig az eddigi karrierje csúcsa, ahol eljátszhatta Komatsu Mikakót.

Re:Anime & Manga
« Válasz #102 Dátum: December 25, 2017, 09:14:49 am »
Mindegy, teszek egy próbát vele, hiszen így szép az élet. Ja, és nem a téli idõszakra idõzítettem a Yuri on Ice-t? Dehogynem. -_- Sokat nem nézek ki belõle, de hátha tetszeni fog. És akkor a ClassicaLoidot is miért is ne? Lesz mit nézni karácsonykor.

 • Nem elérhető toumeiNi
 • Néha már énekel
 • *
 • Hozzászólások: 46
Re:Anime & Manga
« Válasz #103 Dátum: December 25, 2017, 12:50:43 pm »
Én végül elkezdtem nézni, kemény öt rész után nincs vele különösebb bajom. Kanae az egyetlen értelmes szereplõ, és lehet, hogy sokat ordibál, de legalább nem dobhártyaszaggatóan magas hangon, mint ahogy az szokás minden második animében, szóval I give her a pass.
Ami a YoI!-t illeti, rosszak semmiképp se mondanám, de annyi biztos, hogy nem olyan elképesztõen jó, mint ahogy az a hype hirdeti. Mint ahogy az általában a hype-pal lenni szokott. :P Engem az orosz Yuri (Yurio, mert a hosszú u és a rövid u közti különbség nem volt elég egyértelmû, I guess) a plafonra kergetett az edgy teenager dührohamaival, de valamiért minden második embernek õ a kedvence, szóval biztos velem van a baj.
Boldog Karácsonyt, egyébként. :D

Re:Anime & Manga
« Válasz #104 Dátum: December 25, 2017, 07:39:26 pm »
Elkezdtem mind a két sorozatot, és az elsõ rész után kifejezetten tetszett a ClassicaLoid. Azt éreztem, hogy szórakoztat. De majd meglátom a késõbbieket. Bár hogy átjönnek komolyzenei darabok és egyáltalán zeneszerzõk animébe, az azért felvet némi kérdést. Biztos emlékeztek még a Princess együttesre, akik 15 éve robbantak be, és komolyzenei, meg opera mûveket játszottak fel hegedûre szintetizátoros alapra. Olvastam arról, hogy ezek a különbözõ komolyzenei meg világslágerek átiratai azért károsak, mert ha fel is kelti az eredeti mû irányába az érdeklõdést, nem az eredetire fog azonnal gondolni, mert nem azt ismerte meg. És hát én nem vagyok egy színházba, operába járós, és sok ilyen mûvet a Princess-tõl ismertem meg, és ahogy utánaolvastam ezeknek a daraboknak, elõadásoknak, oda jutottam magamban, hogy itt sokkal többrõl van szó, mint amit a Princess-tõl hallottam. Olyan érzésem volt, hogy hiába ismertem meg a hegedûs lányok által komolyzenei darabokat, csak egy nagyon kis szeletét kaptam meg az adott mûnek, azt is hamisan, a mai korhoz igazítva, ezáltal olyan érzésem volt, mintha semmit nem kaptam volna az eredeti mûbõl. Vagy még messzebbre vissza lehet menni. Hány komolyzenei mû volt a Tom & Jerry-ben? Valahányszor meghallom a Liszt Ferenc Magyar Rapszódiáját, egybõl az a rész jut eszembe, amikor Tom és Jerry szerencsétlenkednek a zongorával. Felmerült bennem, hogy ez valós ismerete-e annak a komolyzenei mûnek?
Ez így felmerült bennem a ClassicaLoid kapcsán is, mert jó eséllyel itt is hallok majd olyan mûveket "animésítve", melyet még soha nem hallottam. Kérdés, hogy akkor azokat majd ehhez az animéhez fogom kötni?

A Yuri!!! on ICE nem rossz. Nekem kifejezetten tetszik Yuri esetlensége, olyan aranyos tõle. Kíváncsi leszek, hogy hova viszi a jellemfejlõdése. Meg úgy a hangulata is bejön. Egyébként most nézve nevetek magamban azon, hogy egyáltalán téma volt, hogy a Yuri!!! on ICE shounen-ai volt-e, vagy sem. Yuri annyira nyilvánvalóan meleg, hogy arról koldul. Egyrészt bennem van az a sztereotípia, hogy az a pasi, aki jégtáncra adja a fejét, annak kb. ugyanúgy sántít a szexuális orientációja, mint a férfi stylistnak, mert gyönyörû mozdulatokat végez, valami csodálatos ruhában, és vonzza az ilyen jellegû külsõség. Meg az is erõs utalás volt nálam, amikor egy nõt a jégpálya madonnájának hívja, vagy hogy volt. De az a lényeg, hogy egy nõt ennyire imádni vagy csodálni szexuális vonzalom nélkül, az is jele lehet a homoszexualitásnak. Bár mondjuk az elsõ rész vége ennek fényében kicsit sántít, amikor nemcsak, hogy találkozik orosz csodálójával, hanem egybõl meztelenül látja meg. Ott talán annyira nem jött zavarba, de az biztos, hogy túlzottan árulkodó lett volna, ha olyan szinten zavarba jön a látványától, hogy az orra vére pirosra festi a fürdõvizet. Egy biztos, vannak árulkodó jelek a "sztereotip homoszexualitásra", és gondolom, ennél csak még több lesz, ahogy elõre megyünk az animében.
« Utoljára szerkesztve: December 25, 2017, 07:41:56 pm írta supermario4ever »