Szerző Téma: Anime & Manga  (Megtekintve 20017 alkalommal)

Re:Anime & Manga
« Válasz #105 Dátum: Január 06, 2018, 06:13:33 pm »
A GARO -Vanishing Line- animébõl kiderül, hogy miért EMG az opening címe, és hogy a rövidítés mit takar?

Re:Anime & Manga
« Válasz #106 Dátum: Január 16, 2018, 02:56:29 pm »
Valaki ismer egy ilyen nevû animét: "Saiki Kusuo no Ψ-nan". Ezt nyomatják a japánok twitteren állandóan, mert most kezdik a második évadot, na mondom magamban utánanézek. De ami furcsa, hogy a My Anime List 120 részesnek írja ki, holott csak 24 részt látok belõle, és ameddig ment, abból is az jön be, hogy 24 részes. Érdekes. Valaki tud róla valamit?

 • Nem elérhető toumeiNi
 • Néha már énekel
 • *
 • Hozzászólások: 46
Re:Anime & Manga
« Válasz #107 Dátum: Január 16, 2018, 05:21:11 pm »
Wikipedia-kapitány szerint egy részben 5 darab 5 perces rész van egybe fûzve, így jön ki a 24 rész, de mégis 120 van benne.

Re:Anime & Manga
« Válasz #108 Dátum: Január 16, 2018, 10:59:10 pm »
áá, vagy úgy... Belenéztem, eléggé érdekes dolog. Akkor már kiderül, hogy 5 perces sztorik vannak 1 részben. Ilyen ledarálós, sokszor idióta történetek. Nem néz ki valami jónak.

Re:Anime & Manga
« Válasz #109 Dátum: Február 07, 2018, 06:46:31 pm »
Mégiscsak nagyon jó anime, ha a helyén kezelem, és megértem, hogy mi az, amit el akar mondani. Az 5 perces mivolta is a helyén van. 115 részen már túlvagyok, úgyhogy lassan vége. Megéri megnézni.

Szóval a Sword Art Online II-ben a mesterlövész csajjal operálnak? Azáltal, hogy a játékban mennyire menõ a fegyverekkel, de a való életben az erõszak minden egyes formájától retteg, arra akarnak reflektálni, hogy a virtuális világban bárki lehetsz a valódi énedtõl függetlenül? Egy teljesen saját digitális identitás. Amúgy õszinte leszek, sehogy nem tudom megszeretni az animét. :( Annyira túl van tolva dramaturgiailag, hogy az rettenetesen zavaró. Például a "fõgonosszal" való végsõ harcot is a végén milyen nagyhatású jelenetként mutatják meg, holott Kirito olyan könnyen végez vele, mint én a Super Mario Bros. 3-ban Bowserrel 50. végigjátszás után. Aztán a fõgonosz (most már nevén nevezem: Nobuyuki Sugou) indítéka is, hogy övé az egész világ, és hogy istennek képzeli magát, közben meg amint fordul a kocka, és Kirito egybõl támadóhelyzetbe kerül, szabályosan megrémül, és tehetetlennek érzi magát, mintha nem lenne eszköz a kezében. A másik, amiben meglátszik a túltolt dramaturgia az, ahogy Kiritóék elbúcsúznak Yui-tól, amikor kiderül rúla a valóság. Csak egy ártatlan lány volt, aki hozzájuk került, 1-2 rész erejéig volt velük, mégis úgy siratták, mintha nagyon-nagyon régóta ismernék, és elválnak útjaik. Holott csak nagyon rövid ismertségrõl van szó. Ebbõl fakad minden problémám, amúgy nagyon hangulatos, és nézeti magát, ezért kezdtem bele a második évadba is, és végignézem ezt is. Ja, és Kirito vágja le az extrém hosszú haját... -_-

 • Nem elérhető toumeiNi
 • Néha már énekel
 • *
 • Hozzászólások: 46
Re:Anime & Manga
« Válasz #110 Dátum: Február 07, 2018, 07:16:26 pm »
Nekem a SAO akkor kezdett lefelé haladni a lejtõn, amikor dobták a "dolgozzunk azért, hogy kijussunk a játékból, mert az sürgõs, nem?" storyline-t, és kb másra se fókuszált az egész, csak Kirito háremére. A Yui-féle papásmamás szenvedés után én már csak azért néztem végig, mert akkoriban még nem hagytam félbe megkezdett animét. Sokan mondják a fanok közül, hogy az ALO tette rosszá az animét, de legyünk õszinték, már az elõtt is az volt. Minden karakter két dimenziós, igazán senkit se lehet szeretni; Kirito túl OP, ez az "az akaraterõmmel felülírom a játék programozását, mert ez így mûködik, nyilván, nagyon nagy arc vagyok", amivel kimentik minden helyzetbõl már elsõre is nevetséges volt, másodjára meg fõleg, a nõi karakterek meg egy idõ után már tényleg csak azért vannak ott, hogy legyen mit nézni, de haszna az egyiknek sincs. Plusz minden résszel egyre jobban tolják a fanservice-t is az ember arcába, amit én speciel nagyon rühellek. A második évadot már el sem kezdtem, de amennyit hallottam róla, ugyan ezek a problémák megmaradnak, sõt, még rá is erõsítenek ezerrel. Az Ordinal Scale egy kicsit érdekel, de az is ilyen eye candy szinten, mert ha más nem is(, és valszeg nem), akkor nagyon szép. Annyit hallottam mondjuk, hogy mivel ez a játék rendesen a való világban tolódik, Kirito végre nem akkora legény, de a végére természetesen ott is kap egy random akaraterõ power boost-ot, de azért csak jó lehet látni, hogy végre felmossák vele a padlót.
Kicsit egyébként sajnálom, mert azért volt benne potenciál, csak semmit se kezdtek vele.
A belõle készült paródiát viszont nagyon ajánlom, mert nagyon vicces, és rengeteg plot hole-t betöm.

Re:Anime & Manga
« Válasz #111 Dátum: Február 08, 2018, 01:10:44 am »
Volt potenciál... De még mekkora! De tényleg már az elejétõl látszott, hogy itt komoly hibák vannak. Ez a "agysütõs" rendszer is eléggé kiábrándító. Mert mi van akkor, ha valakinek elmegy az internete, vagy az áram? Akkor így járt? Meg állítólag a valóságban kivitelezhetetlen, hogy akkora mikrohullám keletkezzen abban a sisakban, hogy kisüsse az ember agyát egy másodperc alatt. Ahhoz mégis mekkora erõ kell? A másik, ami még nem tetszett, hogy Kirito nagyon gyorsan fejlõdött. Alig, hogy elkezdte a játékot, máris 50-es szintnél tart. Kicsit sokat ugrottunk elõre... Úgyhogy bõven voltak problémák az Alfheim Online elõtt. Azzal meg inkább az a baj, hogy nem is ismerjük meg a játék rendszerét. Szabályok, mi, hogy s mint... Az csak azért lett létrehozva, hogy Sugou addig vegye feleségül Asunát, amíg öntudatlan állapotban van. De a dramaturgiai "túltolásnak" az lett az eredménye nálam, hogy poénból mindig Sugou-nak szurkoltam, mert az volt az érzésem vele kapcsolatosan, hogy õ majd megleckézteti Kiritót, amikor Asunát "kényezteti". Gonosz dolog, de akkorákat nevettem azokon a jeleneteken, és dörzsöltem a tenyeremet, hogy na most végre kap egy leckét az élettõl.

A második szériában is bõven vannak olyan jelenetek, hogy jaj ne, de egyértelmûen a mesterlövész csajjal akarják ellõni a hatásvadász jeleneteket.

Érdemes azért eldobni egy animét, ha nagyon nem megy. Én most dobtam a Higurashi no Naku Koro ni animét. Két okból is. Egyrészt mert vagyok annyira "okos", hogy én, mint ijedõs, sötét téli estéken nézzek horror jeleneteket. Másrészt meg értem, hogy ennek is komoly háttértörténete van, de annyira borzasztó a körítés, hogy kiscsajokból lesznek maguk a sátánok, akik legyilkolnak mindenkit, hogy ezt sem veszi be a gyomrom. Szerencsétlen srác meg hiába látja rajtuk, hogy problémásak a csajok, csak azért is eszik az általuk küldött süteménybõl. Nem izgat, hogy az is "problémás". Úgyhogy ebbõl nem kérek.

 • Nem elérhető Roloca
 • Lelkes karaokés
 • **
 • Hozzászólások: 105
 • Az ügyeletes Vocaloid
Re:Anime & Manga
« Válasz #112 Dátum: Február 08, 2018, 01:57:09 am »
A SAOról órákat lehetne beszélni hogy miért rossz :D
Igazából ami engem nagyon idegesített benne, az Kirito kilométeres kiterjedsû plot-armorja.
Persze a legtöbb animében van plot armor, de ebben valamiért nagyon szemet szúrt és elvette az izgalom egy fikarcnyi érzését is.
Death Gun (francsetudja hogy hívták igazából) pont az implantátumán találja el a "húdemegöllek" injekcióval.
Amikor az elején raidelni mennek és kapja a feltámasztó potit (amit SOHA AZ ÉLETBEN nem használ el), akkor is õ menekül meg egyedül.
A gonosz csávó elhívja piknikezni, lebénítaná de valahogy mágikusan megmenekül. És még Sugou-t is easyn lefegyverzi.
A Yuis részekrõl ne is beszéljünk. A cérna ott szakadt el, amikor az elején Kirito mondja: -Asuna, szeretném veled tölteni az éjszakát. *hazaérnek Asunához, elkezd vetkõzni* mire Kirito:
-Én csak beszélgetni akartam. Aztán hogy-hogy nem egy idõ után úgy döntenek hogy a franc se akar bossokkal küzdeni meg kijutni, inkább vegyünk egy házat és jóleszazúgy.
Random az erdõben még egy "gyereket" is találnak, nohát megoldottuk a gyerkvállalás problémáját is. De az az egész is valami nevetséges ahogyan kivitelezve lett.
Lehet most rosszul emlékszem de Heathcliff guildje is eléggé az utolsó epizódokban lett bemutatva nem? Azt is összecsapták hogy tessék, itt a fõgonosz aki jól csal Kirito ellen egy baráti mérkõzésen,
majd a *khhhm* epikus harcban. Elveri Kiritot, a nézõk már üvöltik: HASZNÁLD A POTIT B*MEG!, de kapunk valami mágikus lezárást.
Az ALO úgy ahogy van felesleges volt. Elvégre Kiritot a 10-es erõsségû gravitációs vonzás se tudja megállítani, ha Asunáról van szó, ja meg még ott van Yui is, mert Cross-Save-vel átjött az ALO-ba (biztos Pre-Order karakter volt).
Volt egyébként valami érdekes az ALO-ban? Megtudtuk még hogy a kishúga is szívesen lenne a hárem tagja, de ennyi.
A GGO-t megint elkezdtem élvezni. Aztán Kirito a lövöldözõs játékban szénné alázott mindenkit. Hogyne. Körülbelül úgy verte el õket mint ahogyan én késeltem régen Modern Warfare 2-ben Commando Pro-val
(az a perk olyan broken volt hogy engem rántott oda a késelni kívánt emberhez). A Death Gun rejtély is érdekes volt, de komolyan? Kirito rárúgja az ajtót a támadóra, de jaj! A támadó elõnybe kerül és leszúrja Kiritot a "mostmeghalsz" méreggel!
Vajon most mi lesz? Ja semmi mert bejött a godlike luck és azt a kis pici párnát találta el. Aztán a 2. évad 2. arc-ja te jó isten. Ez nekem csak úgy marad meg hogy Yuukinak azért kellett meghalnia, mert leverte Kiritot.
Ennyi történt. Asuna jól legyõzte, megkapta a 12-szeres slash-t (Kirito csak a 11-szerest tudta kifarmolni), majd 2-3 részen belül meghalt és nekem bármit is éreznem kellett volna?
--------SAO Movie SPOILER-----------
A SAO Ordinal Scale-t is végigszenvedtem valamelyik elõadáson (mai napig nem tudom eldönteni hogy melyik volt a szörnyûbb, a movie vagy az elõadás), természetesen a Nakama Power mindent megold!
Még mindig nem értem amúgy hogy a játékosok miért voltak veszélyben (Asunának is csak a SAO emlékei lettek elszívva de nem volt veszélyben). Mármint az az AR cucc levehetõ. Mindenki levette volna és nincs probléma, de neeeeeem. Epikus világvége hangulat, meg kieresztõdött az összes
SAO boss (hmmm akkor a 100. bossot miért a játékon belül kellett leverniük?) úgyhogy Kiritonak megint meg kell mentenie mindenkit és hogy hogy nem az AR szemüvegük is rendelkezik Full Dive funkcióval (mert az ilyesmi csak úgy átcsúszik a tesztelésen kifejezetten a NerveGear botrány után, nemde?)
szóval nyomás vissza a SAO-ba, Nakama Powerrel leverni a bosst és megmenteni a napot.

Jól indult a SAO, de ennyi dolog nem hiszem hogy az anime hibája lenne. Nem olvastam a light noveleket, de nem is hiszem hogy jobbak lennének.
・・・モノクロの世界へようこそ!

 • Nem elérhető Leea
 • Modi
 • Lelkes karaokés
 • *****
 • Hozzászólások: 150
 • Mazochistic Onii-sama
  • Élménybeszámoló Japánból
Re:Anime & Manga
« Válasz #113 Dátum: Február 08, 2018, 02:03:37 am »
Infós szemmel nézni SAO-t azért egészen más...
Az tény, hogy nincs benne minden megmagyarázva (majd egyszer, talán az Accel Worldben megkapom a várt válaszaimat), de egy infósnak szerintem ez több szempontból is élvezhetõ. A fanservice-t szerintem nem tolják túlságosan, vagy én néztem sok olyat, ahol ennél sokkal jobban nyomják, szóval nekem az normál szinten van. A Yuis rész nekem még így is elnyújtottnak tûnt, de infós szemmel AI-t nézni (és a hozzá tartozó "gépi" potenciált) egészen más. :D

sm4e: Csak gratulálni tudok, ha egy pszichopatának drukkoltál, mert azért meg kell hagyni, Koyasu Takehito kiválóan alakította a tenyérbe mászó pszichopata jellemet (pedig ritkán kap ilyen szerepet). De messze nem nevezném fõbossnak... És ha valaki megleckéztetheti Kiritót, az messze nem õ, ahhoz nem elég intelligens alapból, hogy összetettebb tervet eszeljen ki (a pszichopata hajlamai és a uralkodási vágya vezérli, nem tud bonyolultabb dolgokat végiggondolni épp ezért). Van ott más olyan, aki esetleg még nem tûnt fel/ki a háttérbõl, aki megteheti (mivel az aktuális light novel arc nincs még befejezve, nem tudom, mennyire jön össze).

Az Ordinal Scaleben messze Kajiura Yuki dalai a legjobbak... :D Itt-ott azért érzõdik benne, hogy a szerzõ nem gondolt végig mindent eléggé, mivel ez nem az eredeti sztorik alapján készült, de egynek elmegy. Én továbbra is kétféle szempontból nézem, az egyik az infós, a másik pedig a különbözõ emberi viselkedések és váratlan szituációkra adott reakcióik alapján nézem (mint a legtöbb animét, már ahol megvan mindkét vonulat), és ha innen nézem, akkor jobb, mint a hasonszõrû társai. (Jó, persze nálam Kajiura is dob még rajta.) Mint írtam, fanservicebõl sokkal több és durvábbakat láttam, szóval ezen a szinten én azt már észre sem veszem.... És ha már Kirito gyors fejlõdésénél tartunk: az olvasott kb. 40 RPG alapú mangából 38-ban sokkal nagyobb cheattel rendelkezik a fõszereplõ, ráadásul a legtöbb esetben nem is kell neki megdolgoznia érte. Szóval minden csak viszonyítás kérdése...

Roloca: Az AR szemüveg kifejezetten az Accel World-ös Neuro Linker elõdnek szánta a szerzõ, csak kicsit kapkodott, és nem kötötte össze minden téren a szálakat, de azért a végén próbált korrigálni...

Azért emellett hozzáteszem, hogy én inkább light novell fan vagyok, mint anime... De a manga az, amit soha nem fogok olvasni, mert az katasztrófa... Már a rajzolás(szerûsége) is...
Kono sekai ni guuzen wa nai, aru wa hitsuzen dake.
Hane ga nai... Naze???
... boku to onaji chi wo kurau bakemono ni natte? Nagai nagai toki wo boku to ikiru?"

Re:Anime & Manga
« Válasz #114 Dátum: Február 08, 2018, 01:00:06 pm »
Az legitim válasz, hogy Sugou pszichopata lenne, és elfogadható. És akkor rendben is van a dolog, mert a pszichopata az lényegében az ember lélek nélkül. Nemhogy szeretni nem képes, de semmi empátiát nem tud érezni, csak a saját szenvedélye hajtja. Sugou is ilyen volt. Csak az, hogy amint Kirito került helyzetbe, tényleg megrémül, mintha semmi eszköze nem lenne arra, hogy szembeszálljon vele. Pedig szerintem egy pszichopata félelmet sem érez. Most néztem a Naruto Shippuuden 141. részét, jelentem, még mindig élvezetes számomra. Sõt... Pont most volt az, hogy Sasukénak elmagyarázzák az Uchiha-klán történetét, és hogy miért volt olyan a bátyja, amilyen. És komolyan, annyira tetszett, hogy majdnem megkönnyeztem, hogy mik nem történtek a háttérben. Azt mondom, ha ennyire szövevényes sztorija lenne a SAO-nak, a világ legjobb animéjének mondanám, és senki nem kritizálhatja az engedélyem nélkül, mert tényleg...

Azt gyorsan szeretném tisztázni, hogy nem azért szurkoltam Sugou-nak, mert lélekben együttérzek vele, szó nincs róla. Csak azzal, hogy Kirito mindig játszotta a nagymenõt, aki mindig gyõzedelmeskedik, és láthatóan tudatában van ennek, úgy éreztem, hogy Sugou az, aki megmutatja neki, hogy az élet nem feltétlen olyan, mindig jokert osztanak a kártyajátékban, és mindig kijön a royal flush a pókerben. Tehát Kiritóért szurkoltam ellene, ha érthetõ, mire gondolok.

Yui meg mint mesterséges intelligencia tényleg érdekes, és jó volt látni jó példát erre, mert az igazat megvallva tartok a mesterséges intelligencia elterjedésétõl. Mert amíg nem táplálnak beléjük érzelmeket és empátiát, addig inkább gondolom azt, hogy az emberiség ellen fordul, minthogy a segítségére lesz.

A Light Novellel meg teszek egy próbát... Azért erõltetem ennyire a dolgot, mert valahol engem is manipulál a dramaturgia, és folyamatosan azt érzem, hogy ebben az ötletben sokkal több van, mint amit az animében láthatunk.
« Utoljára szerkesztve: Február 08, 2018, 01:03:26 pm írta supermario4ever »

Re:Anime & Manga
« Válasz #115 Dátum: Február 14, 2018, 11:46:53 am »
Na végre jön a My Anime List alkalmazás. https://myanimelist.net/forum/?topicid=1706630 Most még nagyon korai állapotban van, de a béta verziót elérhetõvé tették a MAL elõfizetõknek, elmondásuk szerint folyamatosan fejlesztik, és idénre kész lesz a végleges változat.

Re:Anime & Manga
« Válasz #116 Dátum: Február 21, 2018, 01:57:27 am »
Látva a Sword Art Online II 13., 14. részeit, kijelentem, hogy az anime a vádak egy része alól felmentve. Valami fantasztikus volt ez a 2 rész. Itt jelent meg az a valódi pszichopátia, ami tényleg ijesztõ, és komolyan szurkoltam Shinónak, hogy meneküljön a pszcihopata kezei közül, aki tényleg annyira ijesztõen viselkedett, ahogy a való életben el tudom képzelni, hogy így viselkednek ezek az emberek. Mondjuk ott aztán, amit belelõtt Kiritóba, az nem tudom, mi volt, de a képek tanúsága alapján inkább csak ijeszteni akart. A 14. részben meg annál a bizonyos találkozásnál majdnem elsírtam magam, mert tényleg nagyon szép volt. Valahol itt kezdõdik a hiteles dramaturgia, amit az egész animében nagyon hiányoltam. És ha az egész sztori ilyen lett volna, komolyan mondom, egy rossz szavam nem lett volna rá. Hirtelen értelmet nyert az egész második évad, és ezen 2 rész alatt 5 pontról felvittem 8 pontra az értékelésemet az animérõl.
« Utoljára szerkesztve: Február 21, 2018, 02:40:13 am írta supermario4ever »

Re:Anime & Manga
« Válasz #117 Dátum: Március 09, 2018, 04:02:51 am »
Befejeztem a Sword Art Online második évadát is. Azt gondolom, hogy tisztes befejezést kapott a sorozat. Pont az tetszett, hogy nem tolták annyira túl érzelmileg, mint ahogy az elõzetes történések alapján lehetett volna. És akkor már hiteltelen lett volna a történet. Amúgy a második évad annyiból jobban tetszett, hogy mellékszereplõk háttértörténeteit is megismerhettük, emiatt jobban éreztem, hogy miért jelentõs neki az adott játék. Ha jól tudom, tart még a Light Novel, és több játék is volt a történet során, én megnéznék egy Sword Art Online III-at új játékokkal, szereplõkkel, háttérsztorikkal. Összességében jobban bejött a második széria, és ha ennek alapján megcsinálnának egy harmadik sorozatot, az már egész jó dolog lenne.

Viszont érdekel még a Virtuális Valóság, meg a videojátékba bekerülünk dolog, ezért még egy ilyen animét vettem elõ, amirõl más sokan beszéltek, hogy mennyire jó, de csak most szántam rá magam, hogy megnézzem, ez pedig a .Hack//SIGN. Teljesen más nívó, sõt, meg merem kockáztatni, hogy nem is indulhat egy ligába a SAO-val, a .Hack magasan fölötte áll. Még csak az elsõ részt láttam, de az tetszik benne nagyon, hogy bár lassú a történet menete, de lehet érezni, hogy azon van a hangsúly, ami mögötte van. Azt veszem ki, hogy ez nem olyan pörgõs anime lesz, ahol harcokat fogunk látni egymás után, itt az lesz inkább a lényeg, hogy milyen érzelmek játszódnak le a karakterekben. És ez érdekel, mert szimpatikusak. Azt azért lehetett látni, hogy nem úgy utálják egymást, ahogy azt mondják... Hát és a zene... Az a helyzet, hogy régóta ismerem Kajiura Yukit, és mindig is láttam / tudtam / hallottam, hogy miért ennyire népszerû, és szeretik sokan világszerte, de az igazság az, hogy most ÉREZTEM elõször igazán, hogy miért is lehet õt nagyon szeretni. Az opening az számomra telitalálat. Már ez visszaadja, hogy sokkal több van a "háttérben", mint amit láttunk. Az anime háttérzenéjére is egyszerûen nincsenek szavak. Nem emlékszem arra, hogy láttam olyan animét, melynek 1. részében is több olyan zene szólt, amitõl libabõrös lettem. Az ending némileg lightosabb, de talán megbocsájtható. Inkább azért nem jött be annyira, mert amúgy egy nagyon jó dal, de az opening és az inner zenék, annyival fölötte állnak, hogy eltörpül mellettük. Az biztos, hogy ez egy nagyon jó anime lesz, amit már nagyon régóta látnom kellett volna.
« Utoljára szerkesztve: Március 09, 2018, 04:05:59 am írta supermario4ever »

 • Nem elérhető Leea
 • Modi
 • Lelkes karaokés
 • *****
 • Hozzászólások: 150
 • Mazochistic Onii-sama
  • Élménybeszámoló Japánból
Re:Anime & Manga
« Válasz #118 Dátum: Március 09, 2018, 03:30:37 pm »
A SAO-ból az Alicization már be van jelentve, hogy lesz, csak még az nem, mikor. De nem biztos, hogy jó sietniük, mert az arc még nincs lezárva a light novelben. Mellesleg a SAO movie épp a 2. évad után (akar) játszódni, ami csak az utolsó, stáblista utáni jelenet miatt fontos, mert az egy elég erõs utalás az Alicizationre.

Nálam a .hack és a SAO nem összehasonlítható, mert az alapkoncepción kívül minden más (fõleg a technikai környezet, amit én infósként eleve szétválasztok). De ami miatt hozzászólok: a .hack//Sign OP-je nem csak Kajiura... Mivel az a See-Saw project keretében készült, ott a társa Ishikawa Chiaki, aki szintén egy elég nagy név a japán zeneiparban, és aki nélkül nem lenne olyan jó a dal, amilyen...
Kono sekai ni guuzen wa nai, aru wa hitsuzen dake.
Hane ga nai... Naze???
... boku to onaji chi wo kurau bakemono ni natte? Nagai nagai toki wo boku to ikiru?"

Re:Anime & Manga
« Válasz #119 Dátum: Március 10, 2018, 01:25:30 am »
Igen, tudom, hogy az Obsession az See-Saw dal. :) És amúgy tényleg kiváló énekes Ishikawa Chiaki, a Bokurano. volt az elsõ, ahol hallottam a hangját, és már az is különleges volt. Képes akár opera énekesnõi stílusban is énekelni. És az is igaz, hogy a dalt Kajiura Yuki szerezni, a szöveget, a zenét, de még a hangszerelés is az övé, de Ishikawa Chiaki az, aki a hangjával még jobbat csinált a dalból.
Kajiura Yuki-ban meg az fogott meg korábban is, hogy valahogy úgy gyárt zenéket, mintha elsõ hallásra össze nem illõ hangszereket szólaltat meg, de olyan harmóniát talál bennük, hogy valami hihetetlenül különleges lesz a dal tõle. Ez az Obsession-ben kiváltképp érvényesül.

Megnézem majd a SAO movie-t is, most egyelõre a .Hack van. Kíváncsi leszek a folytatásra.
« Utoljára szerkesztve: Március 10, 2018, 02:13:46 am írta supermario4ever »