Adarnako Karaoke Fórum

Minden egyéb => Totál random offtopic => A témát indította: supermario4ever - április 21, 2017, 09:39:25 pm

Cím: Japán zene
Írta: supermario4ever - április 21, 2017, 09:39:25 pm
Erről mindenképp érdemes beszélgetni, hiszen mi olyan okosak vagyunk, ha japán zenéről van szó, hogy bizony megirigyelnék a távol-keletiek. Na de: Milyen az, amikor egy előadó énekelt openinget egy viszonylag ismert animéhez, de csak az az egyetlen egy kislemez a teljes repertoárja? A GHOST SWEEPER Mikami anime openingje nagyon tetszik, úgy voltam vele, hogy rákeresek az énekesnő diszkográfiájára, hogy milyen animének énekelt még dalokat, aztán döbbenten láttam, hogy csak a GHOST SWEEPER kislemeze van: https://ja.wikipedia.org/wiki/%E5%8E%9F%E7%94%B0%E5%8D%83%E6%A0%84 Az igaz, hogy a kislemez nem került fel az Oricon chart-ra, de mégis milyen az, hogy valakivel csak egyetlen egy kislemezre kötnek szerződést? Ráadásul a '90-es években nem is volt feltétlen könnyű debütáló kislemezzel felkerülni a kislemez-eladási listára, mivel ekkor még csak 100-as lista volt, és a 100. helyen is 2.500 példány körüli eladások voltak, és sok előadó nem tudott ilyen eladást produkálni debütálásakor. Na de mindegy, 1993 után nem hiszem 2017 lesz az az év, amikor az énekesnőt újra felfedezik maguknak a japánok, úgyhogy marad ez az egyébként nagyon jó kislemez.
Cím: Re:Japán zene
Írta: Leea - április 21, 2017, 09:45:28 pm
Mivel én inkább dalokat szeretek mint előadókat (persze van pár kivétel), ezért engem abszolút hidegen hagy, hány kislemeze volt az illtőnek. Ha jó a dal,
hallgatom, ha nem, nem. Nem szoktam egyébként sem rákeresni teljes diszkográfiákra, mert tuti belefutok olyan dal(ok)ba, amik nem jönnek be (minden
előadónál akad olyan), így legalább úgy él bennem, hogy csak jó dalokat ismerek tőle (hacsak közben nem ad ki olyat, ami nem tetszik)...
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - április 21, 2017, 09:50:16 pm
Na ez egy érdekes felfogás, mert tényleg lehet találni olyan dalokat egy-egy előadótól, amire jobb, ha nem is vesztegetett volna időt. Okui Masami-nak is van néhány olyan dala, amiről nyíltan kimondom, hogy inkább hagyta volna annyiban, pedig mennyire szeretem őt. De úgy vagyok vele, hogy olyan szinten túlsúlyban vannak a jó dalai, amiket szeretek tőle, hogy azt mondom a rossz dalaira, hogy hát ő is ember, ő is írhat rossz dalokat, innentől megbocsájtottam neki.
Cím: Re:Japán zene
Írta: Mystra - április 21, 2017, 11:07:56 pm
Nem szoktam egyébként sem rákeresni teljes diszkográfiákra, mert tuti belefutok olyan dal(ok)ba, amik nem jönnek be (minden előadónál akad olyan)
Fú, erről eszembe jutott, mikor annyira megtetszett egy szám egy előadótól, hogy ifjonti lelkesedésemben a teljes diszkográfiát lerántottam pár óra alatt, majd izgatottan betoltam az egészet egy playlistbe... és nem viccelek, a többi szám valami iszonyat volt. Azt az egyetlen egyet még mai napig hallgatgatom, de a többit olyan gyorsan töröltem le a gépről, hogy csak na. :')
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - április 28, 2017, 07:44:44 am
Hát azért én ilyen jellegű csalódást nem éltem meg. Egy együttes volt, akiben én csalódtam, a Do As Infinity. Az Inuyasha endingjei nagyon tetszettek, na mondtam magamban, ha a többi daluk is hasonló lesz, akkor ez egy nagy jó együttes lehet. Teljesen mások... Ez csalódás volt, de amúgy olyan, hogy valakitől megtetszen egy dal, aztán nagymértékű csalódás érjen, olyat nem tapasztaltam.
Lassan végzek a Scrapped Princess animével, és az endingje felett nem tudok napirendre térni. Egy hihetetlenül jó zenei alapra énekel rá két énekelni nem tudó énekesnő. Azt kihallom, hogy a dallam is nagyon jó lenne, de annyira ront a dal minőségén, hogy semmi énekhangot nem hallok, hogy az hihetetlen. Ez lenne az: https://www.youtube.com/watch?v=ntEnoBHfdJU Ráadásul nagyon jó ötletnek tartom ezt a fajta duettet, hogy van a "főének", és alatta van mélyebb hangszínben a háttérének, és általában mást énekel, mint amit jobban lehet hallani. Ilyen volt a Pandora Hearts endingje is. Ha zeneszerző lennék, sok ilyen dalt írnék, hogy duettet, szól a főének, és alatta mást énekelnek. Olyat csinálnék, hogy a háttérének egyfajta "magyarázó szövegű" lenne, tehát kiegészíti a főének dalszövegének gondolatát, vagy más aspektusból énekli. Az biztos, hogy nagy kár a Scrapped Princess endingért.
Cím: Re:Japán zene
Írta: Mystra - április 28, 2017, 08:38:07 am
sm4e: amit linkeltél, az mondjuk pont egy fandub verzió, szerintem nem olyan vészes. :D Amúgy nyomokban eléggé emlékeztet a refrénje egy bizonyos Kalafina számra (Storia). Elég gyenge rip-offnak mondjuk :D
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - április 28, 2017, 08:49:04 am
És tényleg. Itt egy eredeti: https://www.youtube.com/watch?v=5SOiNZ2-IS0
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - Május 10, 2017, 03:50:15 pm
Kíváncsiságból meghallgattam a Yuri on Ice openingjét és endingjét. Azt hittem, hogy ilyen "Rómeó és Júlia" szindróma a dolog, vagyis sokan énekelték az Inorit, senki nem tudta jól elénekelni, de amúgy maga a dal egész jó. Azt hittem, hogy a Yuri on Ice esete is hasonló, de az a gondolatom, hogy mind a két dal rettenetesen igénytelen. A History Maker előadójának hangszíne bántja a fülemet, soha semmit nem hallgatnék tőle. Az ending, is borzasztó, bár a You Live Only Once című dal jól hangzana egy reinkarnáció-tanfolyamon... És nagyjából annyit is ér a dal számomra. Pedig azt gondoltam még, hogy meghallgatom az eredetieket, és majd én megmutatom. Majd ÉN történelmet csinálok az énekemmel, de finoman szólva is dobtam gondolatban a két dalt. Komolyan azt gondolom, ami felmerült már néhány éve, hogy kéne csinálni ha nem is egy tiltólistát, de egy korlátozólistát, hogy ha egy dalt énekeltek már mondjuk kétszer, azt többször ne lehessen énekelni. És akkor lenne egy lista azokról a dalokról, amiket egyébként sokan kérnének, és ha az volt már kétszer, akkor azt nem lehet választani.
Cím: Re:Japán zene
Írta: Mystra - Május 10, 2017, 09:27:42 pm
kéne csinálni ha nem is egy tiltólistát, de egy korlátozólistát
Erre csak ennyit tudok mondani :O
Cím: Re:Japán zene
Írta: Roni - Május 11, 2017, 01:08:26 pm
Szerintem te is jól tudod, sm4e, hogy rengeteg olyan dal van, amit nem a zenei értéke miatt szeretünk, hanem mert a sorozat/film valamilyen értéket képvisel a számunkra. Tény, hogy se a History Maker, se a You Only Live Once nem kifejezetten a könnyű karaokéhez vannak kitalálva, de mindkettőnek van egy speciális hangulata, amit igazán csak az értékel, aki a Yuri on Ice!!!-t is nézi és szereti.
Nem tartom jó hozzáállásnak, hogy megszabjuk másoknak, hogy mit énekelhetnek, azok alapján, hogy nekünk mi tetszik és mi nem.
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - Május 11, 2017, 03:29:09 pm
Nem úgy megszabni mit lehet énekelni, hogy mit szeretek és mit nem, hanem, hanem ha valami túl sokszor hangzik el, mert nem lesz eléggé változatos a karaoke. Ez felmerült néhány éve is, amikor sokan énekeltek Rómeó és Júliát vagy Narutót, hogy azokat a dalokat, melyek sokszor hangzanak el, azokat tiltólistára tenni. Nem azért, mert nekem nem tetszenek a dalok, mert érzem azt, hogy lehet, hogy ha nézném az animét, más lenne a véleményem, és igazából tervezem is megnézni, hátha megtetszik az anime is, és akkor az opening és az ending is. Volt erre példa, hogy a zene önmagában nem jött be annyira, de amikor néztem az animét, akkor nyert teljes értelmet a dal is, úgyhogy nincs kizárva a dolog. Igazából meg tudom szokni, ha kb. 5× megszólal conon, vasárnap is mondtam a fiúknak, hogy menjünk, csináljunk mi is történelmet. Megijedtek, mert azt hitték, hogy el akarom énekeltetni velük a dalt. :D
Cím: Re:Japán zene
Írta: Mystra - Május 12, 2017, 08:32:08 am
Akkor megközelíteném ezt más szemszögből. Mi végig ott vagyunk a karaoke teremben (na jó, mióta szervezek, többet rohangálok ki-be, de alapvetően azért időm nagy részét fent töltöm), tudjuk, milyen dalok hangzottak el. De ha valaki csak A kedvenc számát jön énekelni és mondjuk eltölt fél órát a karaoke teremben, akkor nagy valószínűséggel egy mainstream dalt fog kérni és nem tudja, hogy ez már hányszor szerepelt a listán aznap (vagy hányszor fog). Ezek a látogatók nem feltétlenül azért választanak dalt, mert színesíteni akarják a karaokés felhozatalt, hanem ahogy Roni is mondta, van valami érzelmi kötődésük a dalhoz. Ha a feliratkozásnál közöljük velük, hogy "bocs, de ez a dal már túl sokszor szerepelt a mai napon, válassz másikat vagy gyere vissza holnap", akkor értetlenül és dühösen fognak toporogni, hogy de hát ők ezzel készültek, most miért nem lehet előadni, nem hallották az elmúlt fél órában.
Szóval próbáld magad kicsit beleélni az ő helyzetükbe. :)
Még azt is hozzáfűzném, hogy konkrétan ezt a két számot elég könnyű megtanulni és énekelni; így ha van is más dal, amit szeretnek annyira, hogy A dal legyen, amit karaokén előadnak, nem biztos, hogy azt bevállalják. Pl. a Shingeki no Kyojin, a One Punch Man és a Tokyo Ghoul is piszok nagy népszerűségnek örvendett az animék terén, mégse kérik olyan sokan a zenéit; szerintem azért, mert tudják, hogy nem könnyű darabok. Persze van, akit ez nem állít meg és kiáll a színpadra a fenti animék openingjeivel és előadja őket egy meglehetősen egyedi feldolgozásban. :D
Szervezőként értékelve a dolgot én azt mondom, nem a zenei sokszínűség a legfontosabb a hagyományoson, hanem az, hogy az énekesek (persze lehetőleg eközben a közönség is) jól szórakozzanak és jó legyen a hangulat. Ennek érdekében pedig hagyni kell, hogy azt kérjen a nép a listáról, amit akar. Így is kapunk folyton valami elégedetlenkedést, hogy valami miért nincs fent a listán és miért csak azokból a számokból lehet választani stb.
Amúgy meg nyugi, le fog csengeni ez a YoI OP/ED láz is, ahogyan az Inori is kevésszer hangzik el mostanában. Szeretném azt hinni, hogy köze volt a paródiaelőadásainknak a dologhoz, de szerintem azóta fluktuált annyit a közönség, hogy kevesen emlékeznek rá meg úgy általánosságban a számra is.
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - Május 12, 2017, 01:39:02 pm
Rendben van, el tudom fogadni ezt az álláspontot is. Valószínűleg engem is rosszul érintene, ha nem engednék, hogy elénekeljek egy adott dalt. Olyan döntést meg úgysem lehet hozni, amit mindenki igazságosnak tartana.
Cím: Re:Japán zene
Írta: Mystra - Május 12, 2017, 01:54:47 pm
Nem igazán értem, milyen döntést kéne hozni, ami igazságos. Választási szabadság avagy korlátozott lista? Ez szerintem nem is lehet kérdés. :)
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - Május 21, 2017, 09:04:12 am
Korábban is lehetett már tudni, hogy Hamasaki Ayumi-nak gond van a hallásával, de úgy tűnik, hogy mostanra eléri a végzet: http://www.jpopasia.com/feed/21417/ayumi-hamasaki-becoming-completely-deaf/ Azt ugyan nem részletezték, hogy mi volt az a fertőzés, amit 2000-ben elkapott egy turné alatt, de mivel ez még eléggé karrierjének elején történt, ezért élek a gyanúperrel, hogy az énekesnő füle valójában soha nem bírta az extrém hangos zenét, ami egy koncerten van. Vagy lehet az is, hogy ott elkapott valamit, ami ráment a fülére, és azt tovább terhelte a hangos zenével? És vajon, ha akkor azt kipiheni, akkor nem lenne probléma, mert ez csak egyszeri eset volt, vagy egy következő koncertturné alkalmával újra előjött volna ez a dolog? Akárhogy is, nagyon szomorú, vajon így tudja folytatni az énekesnői karrierjét? Eddig csak egy embert ismerünk a történelemben, aki hallása nélkül is szerzett zenét...
Cím: Re:Japán zene
Írta: Ookami - Május 23, 2017, 09:59:22 pm
Sziasztok!
Egy olyan kéréssel/kérdéssel fordulok hozzátok hogy a napokban kijött a DragonForce új albuma amin van egy feldolgozott szám a "Glorya". Az eredeti mű az 1988ból származik a Ziggy nevű japán együttestől a cím az azonos. Ezt a dalt még feldolgozta Exile Takahiro is ha minden igaz 2012-ben. Az a kérdésem hogy ez esetleg valamelyik animében/filmben elhangzik (már mint a japán változat)? Mert nekem is ismerős volt valahonnan a dal meg a nővérem is azt mondta hogy ezt már ő is hallotta (és ő nem animés/japános)

Itt a link a dalokhoz:
Ziggy féle:
https://www.youtube.com/watch?v=Fd1NWz7odrQ

Exile Takahiro féle:
https://www.youtube.com/watch?v=lhBj9MipkOk
Cím: Re:Japán zene
Írta: mazsıbazsı - Május 24, 2017, 12:24:22 am
Sziasztok!
Egy olyan kéréssel/kérdéssel fordulok hozzátok hogy a napokban kijött a DragonForce új albuma amin van egy feldolgozott szám a "Glorya". Az eredeti mű az 1988ból származik a Ziggy nevű japán együttestől a cím az azonos. Ezt a dalt még feldolgozta Exile Takahiro is ha minden igaz 2012-ben. Az a kérdésem hogy ez esetleg valamelyik animében/filmben elhangzik (már mint a japán változat)? Mert nekem is ismerős volt valahonnan a dal meg a nővérem is azt mondta hogy ezt már ő is hallotta (és ő nem animés/japános)

Itt a link a dalokhoz:
Ziggy féle:
https://www.youtube.com/watch?v=Fd1NWz7odrQ

Exile Takahiro féle:
https://www.youtube.com/watch?v=lhBj9MipkOk


Valamire engem is emlékeztet. Amennyire én vissza tudom keresni, nem volt se animé'ben, sem filmben, majd az okosak megmondják ha tévedek ^^
Valószínűleg a generic gitár riff miatt tűnik ismerősnek.
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - Május 26, 2017, 11:29:29 am
Esküszöm azt hittem, hogy tarot kártyát adnak ki a Yousei Teikoku énekesnőjével. Aztán látom, hogy a "tarot card" a legújabb kislemezének címe. http://jrock247.com/2017/05/yousei-teikoku-announces-tarot-card-exclusives-for-20th-anniversary-single/ Pedig komolyan azt hittem, hogy majd az énekesnő arcával fémjelzett kártyákkal fogunk jósolni magunknak. Néha egész vicces dolgok jönnek ki abból, ha csak átfutom a címet, és megállok ott, hogy "tarot card".
Amúgy tényleg 20 éves az együttes? Én úgy tudom, hogy 2009 körül debütáltak.
Cím: Re:Japán zene
Írta: kedvesjudit - Május 26, 2017, 10:40:08 pm
Sziasztok!
Egy olyan kéréssel/kérdéssel fordulok hozzátok hogy a napokban kijött a DragonForce új albuma amin van egy feldolgozott szám a "Glorya". Az eredeti mű az 1988ból származik a Ziggy nevű japán együttestől a cím az azonos. Ezt a dalt még feldolgozta Exile Takahiro is ha minden igaz 2012-ben. Az a kérdésem hogy ez esetleg valamelyik animében/filmben elhangzik (már mint a japán változat)? Mert nekem is ismerős volt valahonnan a dal meg a nővérem is azt mondta hogy ezt már ő is hallotta (és ő nem animés/japános)

Itt a link a dalokhoz:
Ziggy féle:
https://www.youtube.com/watch?v=Fd1NWz7odrQ

Exile Takahiro féle:
https://www.youtube.com/watch?v=lhBj9MipkOk


Valamire engem is emlékeztet. Amennyire én vissza tudom keresni, nem volt se animé'ben, sem filmben, majd az okosak megmondják ha tévedek ^^
Valószínűleg a generic gitár riff miatt tűnik ismerősnek.

Aki nem tudná a japánok nagyon szeretik a újra énekelni a régi számokat Takahiro is ugyanezt csinálta és rá rakta a Visionalux albumára, amin
 nem ez az egyetlen ilyen feldolgozott szám van. Ha több infót kérsz a youtube is leírja neked.
Valamelyik Music Staionban összegyűjtötték a leginkább feldolgozott dalokat és Ai san san nyert.
Sok számot tudnék felsorolni ami nem az eredeti előadójával lett híres. pár példa: Arashi Furusato, EXILE Choo Choo Train.
 

Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - Június 12, 2017, 08:04:45 am
Óriási öröm, hogy Okui Masami új kislemezzel jelentkezik augusztus 30-án. Csak azt találom érdekesnek, hogy mint 25. évfordulós kislemez jelenteti meg, amikor 1993-ban debütált. És hogy nem ez az első eset, hogy ilyennel találkozok, hogy évfordulós albumot, kislemezt, koncertet egy évvel korábban jelentetnek meg / tartanak meg, mint amikor az valójában lenne. Az fordult meg a fejemben, hogy lehetséges, hogy a japánok sorszámnévben gondolkodnak? Például jelen esetben ugye 1993 volt a debütálás éve, ezért ez az 1. év. Ennek logikája alapján 2017-ben a 25. év lesz. Van ilyen jellegű gondolkodás Japánban, vagy ez csak az adott előadó sajátja, ha ő úgy dönt, hogy egy évvel korábban tartja az évfordulót (amikor kezdődik mondjuk a 25. év), akkortól ünnepli?
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - Július 13, 2017, 03:57:13 pm
Nahát, a My Anime List betette a vidám dalok közém mely felpezsdíti a napunkat a Tears to Tiara openinget is: https://myanimelist.net/featured/2171/Seven_Anime_OP_Songs_To_Brighten_Your_Day Egyébként furcsa számomra Suara: Free and Dream dala, a szövegét soha nem tudtam értelmezni, nem áll nekem össze eggyé. De az biztos, hogy nagyon jó és hangulatos dal, kifejezetten jól mutat a balladái között egy ilyen vidám szerzemény. Valamint itt van Shimokawa Mikuni: tomorrow dala, ez inkább csak emlék, annyira nem vidámnak nem érzem, hogy mosolyt csaljon az arcomra. A többit nem ismerem, de egy Mizuki Nana dal is helyet kapott.
Cím: Re:Japán zene
Írta: 8 - Július 13, 2017, 05:50:12 pm
A DISCOTHEQUE valóban egy hangulat-feldobós dal, még úgy is, hogy az animéhez nem igazán illett (volna). A Brand New World és a Happy Material is teljesen jogos. A tomorrow mellett nekem a Happy Material is már emlék, a Mahou Sensei Negima kb. első 20 látott animémben van benne, de a mai napig szívesen hallgatom mindkettőt. (Pláne, hogy az IDOLM@STER-ös Hibiki az utóbbit feldolgozta.)
Cím: Re:Japán zene
Írta: Leea - Július 13, 2017, 08:06:15 pm
A Tomorrow-tól nekem csömöröm van, szóval épp az ellenkezőjét éri el... Futok tőle ki a világból (azon a listán van, amin azok a dalok, amiket túl sokszor hallottam ahhoz, hogy élvezzem őket).
Mivel nem vok One Pieces, ezért nekem a Brand-new World jutott eszembe Nishizawa Shienától, ami viszont mindig feldob, ha hallgatom. :D
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - Július 13, 2017, 09:37:52 pm
A tomorrow tényleg agyonra játszott dal volt még minálunk is, és mainstream dal lett. Olyan, hogy ha Shimokawa Mikuni, akkor tomorrow. Amúgy nekem a fumoffu opening és ending sokkal jobban tetszik.
Cím: Re:Japán zene
Írta: 8 - Július 13, 2017, 10:21:41 pm
Mivel nem vok One Pieces, ezért nekem a Brand-new World jutott eszembe Nishizawa Shienától, ami viszont mindig feldob, ha hallgatom. :D
Látod, egy kötőjel mennyi mindenen változtat. Azt is kedvelem, bár nekem eszembe juttatja azt, hogy a Gakusen Toshi Asterisk mekkora szerencsétlenkedés volt. Amúgy én sem láttam egy részét sem a mai napig, de azokat zenéi(nek többéségé)t ismerem, amik túl nagy hype-ot kaptak.

(Nem tudom hol lehetett annyiszor hallani a tomorrowt, hogy megunja az ember, de akkor örülök, hogy én nem jutottam el oda.)
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - Július 14, 2017, 07:34:12 am
Én "szolidaritásból" nem untam meg, mert Shimokawa Mikuni, és dolgozott együtt Okui Masami-val. De a lényeg: 2005-2006 körül magyarul is ment a Full Metal Panic természetesn japán openinggel és endinggel, és ekkor rengeteget hallgattam a tomorrow-t magamnak is, meg az animével együtt is, amikor néztem. Az animében volt inkább rossz hallgatni, ott volt inkább "ezt már eleget hallottam" érzésem, amikor magamnak hallgattam, akkor nem. Valószínűleg azért, mert a TV-ben effektíve rosszabb minőségben hallható a zene, és ha lejátszóról a teljes dalt hallgatom, akkor igazából a zene minősége menti meg. De a gitár dallama nagyon mainstream, semmi komoly "mondanivalót" nem hordoz magában. És ezt rosszabb minőségben hallani olyan érzetet ad, mintha egy bugyuta, mainstream dalt hallgatnék. De a teljes verziót kiváló minőségben hallgatva pont a zene minősége miatt jó hallgatni, hihetetlen jól szól a gitár, és minden hangszer. Én így tudnám magyarázni, hogy mivel lehet megunni a dalt.
Cím: Re:Japán zene
Írta: Leea - Július 14, 2017, 10:01:59 am
(Nem tudom hol lehetett annyiszor hallani a tomorrowt, hogy megunja az ember, de akkor örülök, hogy én nem jutottam el oda.)
A nagyon régi conokon is sokszor volt... Még a MAT-osokon kezdtem, ott tuti többször hallottam (mint kéne), mert utána lett tőle herótom...
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - Július 29, 2017, 10:19:03 am
Hallgatva a legújabb angela kislemezt, megmosolyogtatott az extrém gyors szöveg. Na mondom magamban, ez Leeának ideális lenne. De aztán egész jól elboldogultál a Boku Janai kfn-nel, nem? Amúgy nagyon jó az új kislemez, a Zenryoku Summer!, ajánlott a meghallgatása.
Cím: Re:Japán zene
Írta: Leea - Augusztus 17, 2017, 01:04:16 am
Hallgatva a legújabb angela kislemezt, megmosolyogtatott az extrém gyors szöveg. Na mondom magamban, ez Leeának ideális lenne. De aztán egész jól elboldogultál a Boku Janai kfn-nel, nem? Amúgy nagyon jó az új kislemez, a Zenryoku Summer!, ajánlott a meghallgatása.

Az énekkel is elboldogulok a gyors részen, csak sajna máshol nem... Még mindig az egyik kedvenc mondatom a gyors részből a "Bukiyouna boku no buki wa nani?". Persze annak ez többet mond, aki látta a Valvrave-et...
A gyors szövegek időzítése nem lassabb mint a többi részé a módszeremmel, bár alapból lassabb az egészet nézve a szinkroizálókhoz képest.
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - December 17, 2017, 01:47:41 pm
Skacok, ez óriási! Új Suara album jelenik meg március végén, és annak limitált kiadása fogja tartalmazni az Utawarerumono dalok karaoke verzióit! A tüske a rózsán az, hogy csak az openingek karaoke verziói lesznek rajta, az endingeké nem. Pedig a Yume ka Utsutsu ka és az Uruwashiki Sekai óriási kedvenc. De sebaj, amint kijön a lemez, ráteszem a karaoke verziókat a megfelelő kfn-ekbe.
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - Január 18, 2018, 04:20:37 pm
Nem hiszek a szememnek. O_O Az a Cubix, ami ment az Animaxen, azt hittem, hogy valami amerikai anime-utánzat kiskölyköknek, kiderül, hogy nemcsak hogy eredeti japán, de még az angela énekli az openinget és endinget. O_O https://myanimelist.net/anime/3772/Saiko_Robot_Kombock?q=Cubix Hát ezt megint meg fogom nézni.
Cím: Re:Japán zene
Írta: Roloca - Február 07, 2018, 01:37:56 am
Azt hittem már magunk mögött hagytuk azt az időt amikor a számokhoz nem adtak ki instrumentalt (legalábbis az utóbbi időben minden ami érdekelt ahhoz volt instru).
Gondoltam megcsinálom kövi conra a Citrus openingjét (nano.RIPE - Azalea) mert hátha akarják majd énekelni, erre nincs az albumon instru :/
(oh most nézem hogy az Itou Juunji Collectionhöz sincs)
Régebben sosem értettem hogy minek adnak ki instrumental verziót a számokból hát én az igazit akarom hallgatni, most viszont kezdenek hiányozni :D
Kezdek hálát adni hogy a TRUSTRICK csinál instrumental verziót a fontosabb számaihoz.
Nektek volt valami olyan szám amihez nagyon vártátok a full release-t, de végül nem kapott instrumentalt? Ha igen, mi volt az? :D
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - Február 07, 2018, 10:30:46 am
Komplett listát tudnék erről felsorolni. Kezdve például Okui Masami: HAPPY PLACE kislemezével, melyről valamilyen rejtélyes okból kifolyólag lemaradt a karaoke verzió. Ugyanígy a JAM Project: GET UP CRUSH FIGHTER! kislemezről is lespórolták a karaokékat. Suara Utawarerumonós dalaiból néhányra ugyan most jön az instrumental az új albumára, de ezek az openingek. Néhány ending lemaradt, amiből nagyon szeretnék teljes értékű karaokét csinálni. És gyakorlatilag az összes olyan dalból hiányzik nekem a karaoke, melyből vocal only kfn-t csináltam, márpedig az nagyon sok.

Egyébként én szeretek instrumentalokat hallgatni. Más oldalról mutatja meg a dalt, sokszor olyan zenei motívumokat hallok meg, amiket az ének miatt nem, és nagyon ötletesnek tartom. Az egyik kedvenc instrumental dalom a Hayashibara Megumi: I'll be there (Saber Marionette ending), mert Okui Masami szinte végig háttérvokálozza a dalt, így olyan, mintha az ő változatát hallgatnám. :)
Cím: Re:Japán zene
Írta: toumeiNi - Február 07, 2018, 03:39:41 pm
Az Idolm@ster: Million Live!-hoz valamiért soha nem adnak ki instrut. Talán 3 kapott a majdnem 200 jobbnál jobb dalból. Nagyon elkeserítő. :( Az 8 Beat Storyhoz se nagyon akarnak minket megszánni instrukkal, bár ott már a rendes dalokat is állatkínzás beszerezni. Meg a Sunshine!!-al most a Love Live! is rákapott, hogy a nem animés dalok single-jeit nem két szám + két instru verzióban adja ki, hanem három szám + az első instruja van rajtuk. (Meg a drama track-ek, de az kit érdekel?) Emiatt az esetek többségében pont ahhoz nincs, ami nekem tetszik...
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - Február 07, 2018, 03:54:08 pm
Ha Idolm@ster, akkor a DEAD or ALIVE az, amiből nagyon jó lenne karaoke verzió.
Cím: Re:Japán zene
Írta: toumeiNi - Február 07, 2018, 04:26:30 pm
Az tényleg egy jó dal, de nekem a Yakusoku jobban kéne. Vagy a Marionette no Kokoro.  Vagy hogy még az anime előttre visszatérjünk, inferno. Meg a LOST. A DREAM meg a 99Nights még a játékban is benne voltak aztán nem kaptak. Most, hogy így belegondolok, bőven van sima Im@s szám is, amihez nagyon kéne off vocal. xDD De ott legalább a számok többsége kapott off vocalt, a Million Live! tényleg nevetséges. 200+ szám, 3 instru, nesze semmi, fogd meg jól. Mintha azt olvastam volna, hogy a Lantisszal van valami, amiatt nincsenek, de az anime dalokat is a Lantis adja ki, azokhoz meg vannak...
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - December 31, 2018, 10:51:34 am
Most nézegetem, milyen japán albumok és kislemezek jelentek 2018-ban, és ez a kéztartás May'n-től... http://www.generasia.com/wiki/You_(May%27n) (http://"http://www.generasia.com/wiki/You_(May%27n)) Ha csak egy kicsit feljebb tartja... Feltételezem, Japánban nem tanították történelmen, hogy ez pontosan mit jelent.
Cím: Re:Japán zene
Írta: Leea - December 31, 2018, 03:06:43 pm
Japánban tanítanak történelmet, csak nem feltétlenül európait, ami azért szerintem érthető (és mellesleg mi sem tanulunk japán történelmet). Plusz mivel épp valami szálló cuccba nyúl bele, és a kéztartás sem ugyanaz, ebbe eléggé erőltetett azt belelátni. De akkor japán térképeket se nézz, mert az még jobban kiveri a biztosítékot, ha ez jut eszedbe erről....
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - Január 03, 2019, 12:45:05 am
Úgy nem rázott meg érzelmileg, csak meglepett. Eléggé erősen néztem, igazából gondoltam, hogy nem a náci kéztartást akarja megmutatni, de ez volt az első, amire asszociáltam, amikor megláttam. Amúgy nem tudom, hogy feltétlen látni kell-e azt a bizonyos szálló cuccot, de az biztos, hogy nem látom, mibe nyúl bele. Mondjuk, ha már a belelátásokról beszélünk, akkor számomra Vietnam Olaszország megtükrözve.
Cím: Re:Japán zene
Írta: toumeiNi - Február 08, 2019, 12:19:50 am
Heeeyy, emberek! :D Nem tudom, ez-e az appropriate topic ennek a kérdésnek, mert technikailag nem japán zene, de mikor a Gumiszobába akartam posztolni, szép nagy piros betűkkel feljött, hogy jól gondoljam meg, mire vállalkozom, mert 120 napja nem történt benne semmi, szóval lesz, ami lesz, próbáljuk meg. Van egy Doki Doki Forever című dalocska, amihez már lassan egy éve szeretnék többedmagammal egy magyar covert készíteni, de a Yurink MIA, szóval szükségünk lenne valakire a helyére. Bárki, akit érdekelne ez a megtisztelő pozíció? Vagy bárki, aki tudna valakit, akit esetleg zargathatok ezzel? Messze nincs elég karaoke-s lány ismerősöm.
Cím: Re:Japán zene
Írta: supermario4ever - Február 08, 2019, 06:12:07 pm
Nem én leszek az a karaokés lány, szerintem ezt egyikünk sem bánja. Viszont én írtam már jónéhány topicba, ahova régen írtak utoljára, nekem is megjelent ez a figyelmeztetés, de nem foglalkoztam vele. Engedi, hogy írj bele, annak a figyelmeztetésnek igazából semmilyen jelentősége nincs.