Adarnako Karaoke Fórum

Minden egyéb => Totál random offtopic => A témát indította: Mystra - április 09, 2017, 10:55:41 pm

Cím: Anime & Manga
Írta: Mystra - április 09, 2017, 10:55:41 pm
Ide jöhet minden, ami az animék és mangák világával kapcsolatos, legyen szó ajánlóról vagy általad nézett animéről.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 14, 2017, 10:57:17 pm
Megvan a 200. anime, amit végignéztem, a Super Lovers 2 lett az. Ennek örömére pezsgőt bontunk. Mint kiderült számomra, hogy 10 hónap alatt tudok 100 animét megnézni (tavaly júniusban értem el a századikat), azért ez egész jó arány, főleg, hogy mostani 100-ban benne volt az Inuyasha befejezése és a Ranma 1/2 is.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 14, 2017, 11:02:13 pm
Megvan a 200. anime, amit végignéztem, a Super Lovers 2 lett az.
Örülök, hogy az ismerősi körömben nem én voltam az egyetlen hímnemű egyén, aki a SUPER LOVERS-be belekezdett. Amúgy ahhoz képest, hogy shounen ai, szerintem egész nézhető. Bár a cselekménye néhol sántít kicsit, de még bőven a tűrhető kategórián belül.
Amúgy gratula a 200-hoz és kívánok még jópárszor ennyit a jövőben!
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 14, 2017, 11:27:04 pm
Pont az az érdekes, hogy alapvetően nem sok köze van a valódi homoszexualitáshoz, mégis annyira nézeti magát. Én a második évadnak megadtam a 10 pontot, mert minden egyes pillanatával magához ragadott, és nagyon érdekelt, hogy mi történik a karakterekkel. Kaidou Ren-t meg betettem a kedvenc karakterek közé, mert egyrészt jogos az az elvárása, hogy ne kezeljék őt gyerekként, amikor saját életútjának okán bizonyos téren sokkal fejlettebb, mint a korabeliek, másfelől meg egy átlag civilizált emberhez képest képes volt olyan butaságokat akkora evidenciával mondani, mintha az élet természetes része lenne. Sokat nevettem rajta.
Több Shounen ai-jal próbálkoztam, kerestem azt, amelyik a valódi homoszexualitást mutatja be (tehát nincs ez a domináns-csicska párosítás, vagy ez a jaj, mit szólnak mások, ha megtudják, hogy pasival járok, és az ehhez kapcsolódó őrlődések), és annak ellenére, hogy a Super Lovers-ben is elég nagy a korkülönbség a páros között, magasan ez lett számomra a legnézhetőbb. Hovatovább élmény volt számomra, úgyhogy büszkén vállalom, hogy 10 pontot adtam az anime második évadának. Már most hiányérzetem van, hogy végeztem, és őszintén remélem, hogy lesz 3. évad.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 15, 2017, 12:16:18 am
Azért azt nem mondanám, hogy nincs köze a valódi homoszexualitáshoz, tekintve, hogy Ren erősen meleg, Haru és Natsuo meg olyan biszexuális-félék. A sztoriban nekem leginkább Aki és Shima teljes érdektelensége volt az egyik negatívum. Azért huszonévesen már kicsit necces így élni testvérekként, de az, hogy mind a ketten szinte nulla reakcióval nézték Haru és Ren kapcsolatát, azt már furcsálltam. Nem volt semmi "elfogadási időszak", vagy minek nevezzem, amikor még emésztik a dolgot. Én speciel meglepődnék, ha megtudnám, hogy a bátyám beleszeretett az öcsémbe. A másik meg Ren és Haru teljesen felesleges belső vívódása a kapcsolatuk feldolgozásán. Mintha nem tudnák rendesen megérteni, hogy mit akarnak a másiktól, annak ellenére, hogy pont azt csinálják, amit a másik szeretne. Jó, kivéve a homiszexet, de az egy bonyolultabb folyamat, annak a vitatását még meg is értettem.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 15, 2017, 12:39:26 am
Mondjuk az vicces volt, ahogy Ren "öntudatra" ébredt, és elkezdett kérdezősködni két férfi közötti együttlétről másoktól.
A teljes érdektelenség nekem is furcsa volt, de én még jobban ki voltam borulva az első évad legelején, amikor Haru fogadott szülei olyan boldogan nézték, hogy Haru én Ren, mint két testvér, úgy alszanak egymás mellett, mintegy megszeretve egymást... Ezért a való életben olyan pedofil pert akasztanának Haru nyakába, hogy arról koldulna. Ezek után Aki és Shima érdektelensége igazán semmiség...
Ren homoszexualitása érdekes dolog, hiszen láthattuk az elején, hogy mielőtt megismerkedett Haruval és az ikrekkel, nemigen volt szociális élete, szinte csak farkasokkal élt együtt. Na most erre lehetne azt mondani, hogy azért lett Ren meleg, mert csak egyféle szexualitást ismert meg Haru által, de azt gondolom, hogy ez a feltételezés erősen sántít, mivel a hajlam is kell hozzá. Bár Ren az elején egyébként kifejezetten nehezen viselte Haru "sajátságosan" közeledik hozzá, nem értette, hogy mit akar tőle. Csak amikor rájött, akkor ébredt öntudatra.
Natsuo sem volt akármi, majdnem összeállt Rennel. Szerintem Haru is "tisztán" meleg, neki csak az egójának tesz jót, hogy bejön a csajoknak is, de azért az utolsó részben bizony megmondta a magáét, és ahogy Ren lereagálta, akkorát röhögtem rajta.
Visszatérve Aki és Shima érdektelenségére, tényleg furcsa volt, igazából az egész sztori olyan volt a részükről, mintha kívülállók lennének, csak úgy válaszolgatnak, ha kérdezik, de sokat nem tudtunk meg róluk. Ami annak fényében különösen érdekes, hogy az első ending videójában kifejezetten idealizált képeket láthatunk a négyes testvéri kapcsolatáról.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 15, 2017, 02:34:28 am
A teljes érdektelenség nekem is furcsa volt, de én még jobban ki voltam borulva az első évad legelején, amikor Haru fogadott szülei olyan boldogan nézték, hogy Haru én Ren, mint két testvér, úgy alszanak egymás mellett, mintegy megszeretve egymást... Ezért a való életben olyan pedofil pert akasztanának Haru nyakába, hogy arról koldulna. Ezek után Aki és Shima érdektelensége igazán semmiség...
Halottakról jót vagy semmit. De mivel a szülők is úgy álltak hozzá, hogy "Haru, magányosnak tűnsz, ezért kapsz egy öcsikét!", az összemelegedésen való örömködés nem tűnt annyira furcsának.

Visszatérve Aki és Shima érdektelenségére, tényleg furcsa volt, igazából az egész sztori olyan volt a részükről, mintha kívülállók lennének, csak úgy válaszolgatnak, ha kérdezik, de sokat nem tudtunk meg róluk. Ami annak fényében különösen érdekes, hogy az első ending videójában kifejezetten idealizált képeket láthatunk a négyes testvéri kapcsolatáról.
Illetve ők is énekelnek benne, ami tényleg arra az idillizált családi életre utal, ami nem igazán volt meg az animében (ez csak nekem poén, de a seiyuuik, Terashima Takuma és Matsuoka Yoshitsugu régebben együtt játszottak az IDOLM@STER-ben, mint rivális unit, a Happiness YOU & ME szegről-végről erre emlékeztet). Ami még "viccesebb", hogy bár főszereplők lennének, komolyabban valóban nem ismerjük meg őket. Persze, látunk a múltjukból részleteket, de pont ez az érdektelenség mutatja meg, hogy így nem illenek a képbe.
Egyébként fun fact: A komolyabb BL-fanok többsége nem szereti a SUPER LOVERS-t. Egyrészt a meglehetősen furcsa tesószerelem miatt, másrészt mert Rent nem férfi szinkronizálja. Bevallom, engem Minagawa Junko nem különösebben zavart (gondolom, te egy Tennis no Ouji-sama után örültél neki), de azt el kell ismernem, hogy a dráma CD seiyuui sokkal BL-esebb hangokkal kecsegtetnek.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 15, 2017, 09:10:34 am
Minagawa Junko hihetetlen seiyuu. Többször hallottam már a hangját, nemcsak ebben a két animében. Meglepődtem, amikor felismertem a hangját a Kore ga Watashi no Goshujin-sama és a Bokurano. animékben. A két anime pedig jelentősen eltár egymástól stílusban. És az az érdekes, hogy mindegyik fiú, akit hallottam szinkronizálni, ilyen rideg, csendes karakterek, és hihetetlen jól visszaadja a hangjával ezeknek a karaktereknek a lelki világát. Egyszer meghallgatnám egy életvidám fiú szerepében, abban hogy teljesítene.

Igen, a múltjukból láthatunk részleteket, pont ők voltak az érdekesek abban, hogy később Natsuo hogy viszonyult Haruhoz a jelenben. Különben akkora butaság nem szeretni a SUPER LOVERS-t csak azért, mert nő adja Ren hangját. Egyrészt mert Minagawa Junko tényleg fantasztikus seiyuu, a másik meg Ren gyerek volt az első szériában, fiúgyerekeket pedig szokás nőknek szinkronizálni. A többi fiúkaraktert is nő szinkronizálja gyerekként.
Neked sikerült megszerezni a dorama CD-ket? Én csak a két OST-t találtam meg a kislemezeken kívül. Ja, és ha már zene: Azon mosolyogtam, hogy az első opening kislemezén a harmadik dalnak "My Girl" a címe. Ilyet egy Shouen-ai anime kislemezén... Egyből az volt a gondolatom, hogy biztos az énekes (Yata Yusuke) tisztázni akarja magát, hogy bár Shounen-ai-nak énekel openinget, nehogy azt gondolják róla a meleg fiúk, hogy máris esélyük van nála, és ezzel a dallal "tisztázza" a szexuális orientációját. Egyébként sem lett egy nagy eresztés a dal, de véleményem szerint eléggé szerencsétlen dolog egy ilyen anime kislemezén egy ilyen című dal.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 16, 2017, 10:23:36 pm
A Bokurano egy nagyon tuti anime, nem értem, hogy felejtődött el az évek alatt ilyen gyorsan. Jött a Madoka és mindenki azt kezdte el imádni, hiába a Bokuranóból vett át jópár elemet.
Én nagyritkán, de Minagawa Junkót hallottam nőkent is, először a Kämpferben és a Code Geassben, de nőként kedvenc (teljesen véletlenül) a Yu-Gi-Oh! 5D's-ből Misty Lola.

A BL-esek, akik nagyrészt lányok, jobban szeretik, ha a férfiak úgy nyögdécselnek egymásnak, hogy férfihangjuk is van. Akik meg lehúztak pár évet az animeiparban és odafigyelnek a seiyuukra, azok egy idő után már hallják, hogy egy karakternek férfi vagy nő a hangja. A még ügyesebbek azt is, hogy ki az illető. Amúgy nem, nem volt szerecsém a dráma CD-hez, de elolvastam, hogy ott kik adták a főszereplőknek a hangjukat. Kapásból Rennek ott egy Kamiya Hiroshi, aki már nem tudom hányszor nyerte meg a közönség kedvence Seiyuu Awardot, Haru meg Morikawa Toshiyuki, aki már rengeteg BL-ben játszott, ezért a Fudanshi Koukou Seikatsuban a "BL királyának" nevezték.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 16, 2017, 10:40:53 pm
A Bokurano. animét sokan amiatt kritizálják, hogy 15-en szerepelnek benne, és igazán behatóan senkit nem ismerünk meg közöttük. Talán egyedül Jun-Kun-t (pont ő az, akinek Minagawa Junko adja a hangját), mert ő az utolsó, és ő több időt kap. Megjegyzem, ő már a legelejétől felhívja magára a figyelmet, ahogy bánik a húgával, úgyhogy lehetett érezni, hogy neki kitüntetett szerepe lesz az animében, és nem azért inzultálja őt, mert olyanja van, hanem valami van a háttérben... Viszont a többi 14, aki játszik, nem ismerjük meg igazán behatóan az életüket. Csak adott egy esemény, ami többnyire negatív, és hogy azzal hogyan birkóznak meg. Én ezt úgy nem találom problémásnak, hiszen azáltal ismerjük meg az adott szereplő személyiségét, hogyan kezeli az adott krízishelyzetet. És ez igaz a való életre is, és mivel ezt fantasztikusan mutatja be, ezért ebben példaértékű az anime. Viszont azt el kell ismerjem, hogy én sem tudok hirtelen sok embert visszaidézni, főleg azok közül, akik az elején "véreztek el". Nem láttam a Madokát, de azt tippelem, hogy a Bokurano. elemeit sokkal trendibben, fogyaszthatóbban adja át, talán tanulva az esetleges hibákból. De csak tippelek.

Igen, az azért látszik, hogy a BL sokkal inkább női kategória. Visszagondoltam azokra, amiket láttam, és messze a Super Lovers az, amiről a legtöbbet lehet beszélni, morális, pszichológiai, egyéb oldaláról is, nemcsak úgy, hogy két férfi hogyan csókolózik és bújik össze. A Graviation-nek legfeljebb a zenéje jó, a Loveless kisebbségi komplexusos hülyeség, a Junjou Romantica undorító nyáladzás, a LOVE STAGE!! esetleg még említésre méltó, de a "passzív" srác esetlensége néha idegesítő volt. A Fudanshi Koukou Seikatsu-t én is néztem, eleinte poén volt, csak aztán ellaposodott az egész, nem ment el semerre az egész sztori. Amúgy kerestem ennek az címadó dalának a kislemezét, de nem találtam meg. Micsoda poén lenne egy "SEKAI wa Boy Meets Boy" című dalt énekelni, ennél nagyobb meleg-propaganda nem kell a Földön.

Ahogy figyeltem a Super Lovers-t, jellegzetes hangjuk van a fiúknak, szerintem a seiyuu-n belül van külön BL-kategória, ha már királyt is választanak maguknak.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - április 16, 2017, 11:04:04 pm
Igen, de a Bokurano nem egyszerűen "csak" 15 emberről szól, sőt nem is egy világról, hiszen amint kiderül a "játékról" közben pár dolog, más dolgok is előtérbe
kerülnek pluszban (amit egy sztoricentrikus egyből kiszúr). De ez is valszeg olyan, mint a Fate/Stay Night volt anno (az első). Ott a nagy rajongóktól kérdeztem
egyet, és csak 5-10% tudott válaszolni a nagyon nyilvánvaló kérdésemre (amire több célzás is volt a sorozat folyamán). Ebben az esetben ugyanaz az arány, ha
megkérdezem, hogy mi a jelentősége az "uninstallnak". Csak az a különbség, hogy jóval kevesebb ember látta a Bokuranot, de az arány kb. ugyanaz.
Madoka más műfaj eleve, és ugye azért kapták fel ennyire, mert ez indította útjára a "darkos" mahou shoujo sztorikat (vagyis a tálalás nagyon más), aminek azóta
se szeri se száma. De azért Kyuubee és Koemushi között erősen nagy párhuzam fedezhető fel.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 16, 2017, 11:34:08 pm
Igen, Bokuranót rossz úgy nézni, hogy karaktercentrikus vagyok, és sokkal többet számít számomra az egyének személyisége, jelleme, azok fejlődése. Meg effektíve meg merem kockáztatni, hogy sokan felületesen néznek animét, csak a könnyed szórakozást keresik. A mondanivalót legfeljebb megértik egy darabig, de ha egy animének a valódi közlendője nagyon a részletekben rejlik, abban valószínűleg sokan elvesznek. Mert az jön le, hogy a Bokuranóban a szereplők sokkal inkább csak eszközök voltak, és nem feltétlen a fő mozgatórugói a történetnek. És aki erre nem jött rá, annak ez egy rossz animés élménye lesz.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 16, 2017, 11:58:15 pm
A Bokurano. animét sokan amiatt kritizálják, hogy 15-en szerepelnek benne, és igazán behatóan senkit nem ismerünk meg közöttük.
Szerintem mindenkiből pont eleget ismertünk meg. Jó, a legelsőnek elhullott Wakut nem igazán, de a többieket igen. Pl. Daichi sztorija volt az egyik legszívszorítóbb, mert ő volt az első, aki a halálát nagyon korrekten fogadta el, és gondolt a testvéreire is. Sőt, még Ushiro anyját is egész jól bemutatták.

Igen, de a Bokurano nem egyszerűen "csak" 15 emberről szól, sőt nem is egy világról, hiszen amint kiderül a "játékról" közben pár dolog, más dolgok is előtérbe kerülnek pluszban (amit egy sztoricentrikus egyből kiszúr). De ez is valszeg olyan, mint a Fate/Stay Night volt anno (az első). Ott a nagy rajongóktól kérdeztem egyet, és csak 5-10% tudott válaszolni a nagyon nyilvánvaló kérdésemre (amire több célzás is volt a sorozat folyamán). Ebben az esetben ugyanaz az arány, ha
megkérdezem, hogy mi a jelentősége az "uninstallnak". Csak az a különbség, hogy jóval kevesebb ember látta a Bokuranot, de az arány kb. ugyanaz. Madoka más műfaj eleve, és ugye azért kapták fel ennyire, mert ez indította útjára a "darkos" mahou shoujo sztorikat (vagyis a tálalás nagyon más), aminek azóta se szeri se száma. De azért Kyuubee és Koemushi között erősen nagy párhuzam fedezhető fel.
Jelentkezem, mint szintén sztoricentrikus ember, és igen, elég nagy kaliberű történetet láthattunk. Bár bevallom, az Uninstall jelentésében 100%-ig biztos nem lennék, de szerintem vagy a játékosok "törlésére" utal, vagy arra, hogy a játékot kéne "törölni". A Fate-univerzumhoz a mai napig semmi közöm, egyszer el kéne kezdeni.
Igen, más műfaj a Madoka, de maga ez az univerzum-szintű túlélőjáték stílus a Bokuranónól gyökerezik, illetve ahogy mondtad, a kabalaállatka is. Darkos mahou shoujo azóta lett, nem is egy, amikről tudok, az a Yuuki Yuuna wa Yuusha de Aru, illetve amit láttam is, a Mahou Shoujo Ikusei Keikaku. Az utóbbi nekem nagyon tetszett, főleg hogy itt a karakterek a Madokával ellentétben nem puszipajtások, és sajnálom, hogy csak 12 részt kapott.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 17, 2017, 12:19:07 am
Én egy sajátságosan "idealista" jelentést adtam az Uninstall-nak: Játékból való kilépés, "uninstalláljuk" magunkat a játékból. Ami mint tudjuk, lehetetlenség, hiszen aki kvázi aláírja a szerződést, az nem léphet ki a játékból.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - április 17, 2017, 11:53:51 am
sm4e: Ez így ebben a formában nem igaz, és ezt már egyszer meg is beszéltük mailben...
Egyszer elhangzik a közepe-végefelé, hogy a "játék" gyakorlatilag fel lett telepítve, méghozzá valami központi toronyról volt talán szó,
és ha ki akarnak szállni belőle sorozatos halálozás nélkül, akkor ezt kell uninstallni... Csakhogy a közelébe nem kerültek, úgyhogy
kénytelenek voltak végigjátszani. Elég régen láttam már, újra kéne nézni, hogy sz összes többi "hint" eszembe jusson.

Igen, a Madoka után a darkos mahou shoujok tucatjával jelentek meg, Urobuchi Gen megalapozta ezt a műfajt. De azért hozzáteszem,
hogy Fate/Zero sztroiját is ő írta, és amit ő írt, annak jó vége nem lehet (már amire azt lehet mondani, hogy ez most happy end volt -
hozzáteszem szerencsére, mert némileg elegem volt már az unrealisztikus happy-happy-joy-joy sztorikból (ezért nem is néztem
nagyon mahou shoujot)). De persze akik ismerték a sztori egy-két eseményét az FSN-ből, azok eleve tudták, hogy nem lehet jó vége.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 17, 2017, 03:02:38 pm
amit ő írt, annak jó vége nem lehet (már amire azt lehet mondani, hogy ez most happy end volt - hozzáteszem szerencsére, mert némileg elegem volt már az unrealisztikus happy-happy-joy-joy sztorikból (ezért nem is néztem
nagyon mahou shoujot)).
Azért az ALDNOAH.ZERO egy viszonylagos happy endet kapott. Jó, megmurdeltek páran közben itt-ott, de végül egy kerek (és pár ponton nem tetsző) lezárást kapott a Madokával ellentétben. Pláne, hogy azt állandóan folytatni akarják.
De ha már Madoka, a PSP játékának elég sok vége van, nagyon szemetek is vannak közöttük, de Homurának van egy baromi jó történetvezetése, ami kivételesen egy nagyon szép és happy end lezárást kapott! Azzal a véggel sokkal elégedettebb lettem volna a sorozatnál is, nem ilyen istenes baromsággal, ami ráadásul nem is oldotta meg a problémát, csak elhalasztotta.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - április 17, 2017, 03:33:02 pm
Azért az ALDNOAH.ZERO egy viszonylagos happy endet kapott. Jó, megmurdeltek páran közben itt-ott, de végül egy kerek (és pár ponton nem tetsző) lezárást kapott a Madokával ellentétben. Pláne, hogy azt állandóan folytatni akarják.
De ha már Madoka, a PSP játékának elég sok vége van, nagyon szemetek is vannak közöttük, de Homurának van egy baromi jó történetvezetése, ami kivételesen egy nagyon szép és happy end lezárást kapott! Azzal a véggel sokkal elégedettebb lettem volna a sorozatnál is, nem ilyen istenes baromsággal, ami ráadásul nem is oldotta meg a problémát, csak elhalasztotta.

Hát azért az sem a leghappybb, de legalább a 3 kulcsszereplő életben maradt... :D
A Madoka is lehetne kerek a befejezésével, mert értheted úgy is, hogy akkor gyakorlatilag feláldozta magát a többiekért, de ezért ez úgy lett
megcsinálva, hogy jpán módra lehet(ne) belőle folytatást csinálni, de akkor az már nem Urobuchi Gen lenne, az tuti. (Hozzáteszem, hogy a
moviekat még nem volt időm megnézni.)
Pont mint Psycho-Pass... Annak is lett 2. évada, amit már nem ő írt, nem is tudtam még végignézni, mert nem köt le annyira, mint az első évad.
A moviet viszont megnéztem belőle, és az megint jó volt (utólag láttam, hogy az is Urobuchi Gen volt, csak a 2. évadra dobtak be mást).
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 18, 2017, 03:51:25 am
A Madoka is lehetne kerek a befejezésével, mert értheted úgy is, hogy akkor gyakorlatilag feláldozta magát a többiekért, de ezért ez úgy lett megcsinálva, hogy jpán módra lehet(ne) belőle folytatást csinálni, de akkor az már nem Urobuchi Gen lenne, az tuti.
Nekem inkább az jött le belőle, hogy Madoka áldozata annyi lett, nem boszorkányokat, hanem majuukat kell irtani. Illetve azok TALÁN nem a mahou shoujókból lettek, de ez nem derül ki (a filmekből sem). Ezt nem érzem kereknek, tekintve, hogy a mahou shoujók ugyanúgy megmaradtak. Inahóék legalább felnőttek, vége a háborúnak, hepinesz van, Homura viszont ugyanúgy öli a gonosz izéket Kyuubeevel.

A Psycho Passt viszont szintén nem láttam még, de tervben van.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Tsuki - április 18, 2017, 10:28:43 am
Azért Madoka vége sem olyan "egyszerű", hogy feláldozta magát és akkor most happy-happy van... Csak azt a kis infódarabot, ami a befejezés teljes megértéséhez hiányzik, nem fejtették ki teljesen.
Ez az Umineko-ban is előkerülő kérdés, csak ott két mondat erejéig ki is fejtik: azzal, hogy valaki időben utazgatva akar megváltoztatni egy eseményt, nem fogja a "saját" jövőjét megváltoztatni.
Az adott személy átélt egy helyzetet, az emlékében, lelkében benne van. Meg akarja változtatni, visszamegy időben (akár Madoka, akár Homura), megváltoztatja, ezzel mindenki más idősíkját változtatta meg,
a saját emlékeiben ugyanúgy megmarad, amit átélt, ezért ha visszamenne a saját idejébe, ott ugyanúgy változatlan marad az esemény.
Ezért van az, hogy Homura tovább írtotta a gonosz cuccokat, Madoka meg kb vágólapra tette magát és ő nincs jelen egyetlen idősíkban sem mint egy személy, hanem szimultán jelen van az összes
idősíkban és egyidőben törli el a gonoszt. Szóval a világ szempontjából  happy happy a vége és sikeres a sztori, csak a saját emlékeiket és idősíkjukat nem tudják módosítani.
(de régen írrtam már párhuzamos világokról és idősíkokról... :D)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 20, 2017, 01:59:14 pm
Elkanyarodva rosszabb témára: Én teljes komolysággal kezdtem a Borutóba, de már az első részben ez fogadott (http://i63.tinypic.com/1745j5.png). Azért az egészséges poénnak is van egy határa. A Naruto Shippuuudenben ezt a Narutonicot csak valamelyik endingben láttam, ott elkönyveltem egy gyenge próbálkozásnak. De hogy ez itt visszaköszönjön, ráadásul magában az epizódban, arra enged következtetni, hogy a készítők is ennyire veszik komolyan a sorozatot. Ami azért kicsit szomorú, tekintve, hogy a prológus alapján keményebb történetre akarják terelni Borutót.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 21, 2017, 07:13:53 pm
Nemcsak a Naruto megy el ebbe az irányba, hanem a Pokémon is. Ott azzal vívták ki a rajongók ellenszenvét, hogy a Sun & Moon szériában olyan ótvar és undorító lett a karakterek megrajzolása, mintha valami ócska utánzata lenne az eredetinek. Ha Matsumoto Rica helyében lennék, felállnék a seiyuu-i székből azzal, hogy én ilyen undorító Ash-nek ugyan nem kölcsönzöm a hangját. De a japán hagyományok nem feltétlen engedik meg az autonóm megnyilvánulásokat... De tényleg olyan borzasztó lett az új Pokémon része rajza, hogy még a "puritán" jelző is dicséret lenne. Ha már 8 is elborzasztott minket egy képpel, akkor én következek: http://pm1.narvii.com/6288/b7d349c30721f9f887df2b4b41679ce7e533ef31_hq.jpg Maximálisan el tudom fogadni, ha egy anime akár 1.000 részes, de hogy már csak ilyen munkát adjanak ki a kezükből, az megbocsájthatatlan.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Mystra - április 21, 2017, 11:10:38 pm
Nézd a jobbik oldalát: Pikachu még mindig hasonlít eredeti önmagára. Kivéve, ha az ott Charmander akar lenni. Akkor nem hasonlít és szégyellheti magát a stúdió. :P
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 25, 2017, 10:09:08 pm
Nem tudom, hogy vagytok vele, de szerintem jobb lenne egy animében egy narrátor, mint egy magyarázószöveg. A Ghost Sweeper Mikami anime kapcsán már írtam, hogy ott van narrátor, ami legtöbbször az adott történéshez tesz hozzá, és ez nagyon jó dolog. Már csak azért is, mert sokszor vicceset mond. De a lényeg: Sokkal jobb megoldás ez, mint amikor felirat közben felül van a magyarázat mondjuk egy olyan japán szóra, amit nem lehet rendesen lefordítani. Ez engem rettenetesen összezavar, hogy akkor most melyik szövegre figyeljek, és hirtelen elkezdem olvasni mind a két részt. Ennek rendszerint az a vége, hogy egyik szövegrész sem marad meg bennem, így az a pár másodperc kiesik nekem.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - április 25, 2017, 10:54:12 pm
Ne légy lusta olvasni! Vannak olyan magyarázatok, amik jelentősen lerövidítenék egy animerész hosszát, ha mindent narrátor magyarázna. Arról nem is beszélve, hogy egy
japán nem feltétlenül tudja, mit kéne és mit nem nagyon magyarázni, ezért lehetne olyan, hogy valamit túlmagyaráz, más meg kimarad. Szerintem a feliratos magyarázat jobb,
mert megfelelő mennyiségű infót lehet vele közölni, és olyanról is, amiről esetleg a gyártó nem gondolná, hogy magyarázni kell. Mivel gépről nézed az animét, senki sem
haragszik meg, ha ilyenkor leállítod a vetítést, és elolvasod mindegyiket nyugodtan. Meg is tudod, amit akarsz, és nem maradsz le semmiről...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Mystra - április 25, 2017, 10:55:36 pm
És ezt pl. Gintamában, ahol minden részben legalább 10 ilyen felső indexes magyarázat van, hogyan tudná megoldani egy narrátor...? Én ilyenkor általában megállítom az adott résznél egy pillanatra a videót, hogy legyen időm átfutni a felső részt is. :)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 26, 2017, 02:58:25 am
Hátha nem tudja még valaki, úgyhogy leírom:
A TMS Entertainment bejelentette, hogy 4 részes OVA-ban folytatni fogja a ReLIFE-ot. Az első rész 2018 márciusában várható. Bevallom, ez nagyon jól esett, ugyanis nem sok esélyt láttam bármilyen folytatásra. Meglátjuk, 4 rész mire lesz elég, és Yayoisou be fogja-e fejezni akkorra a mangát.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - április 26, 2017, 07:33:36 am
Meglátjuk, 4 rész mire lesz elég, és Yayoisou be fogja-e fejezni akkorra a mangát.

Ezt Neked most megválaszolom: nem... Elég messze vagyunk még a befejezéstől... (Október vagy november van épp jelenleg a mangában, és márciusig tart egy tanév,
szóval nem hiszem, hogy a közeljövőben befejezi, főleg hogy olyan részek vanna hátra, mint akár karácsony/újév/Valentin nap, amikor tuti nem az egy fejezetes
történések lesznek.)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 26, 2017, 08:18:50 am
Amikor olvastam 8-tól, hogy OVA-ban folytatják a mangát 4 részben, egyből tudtam, hogy esélytelen, hogy befejezzék. A My Anime List-en a barátok frissítéseinél látom Leeánál, hogy most is olvassa a ReLIFE mangát, ebből tudom, hogy sokkal hosszabb ez, mint az animében volt. Legalább 52 részesnek kellene lennie cakkumpakk.
Nem vagyok lusta olvasni, csak tényleg gépről nézek animét, de mindig messzebb a monitortól, mintha TV-n nézném. Arra már viszont lusta vagyok, hogy felálljak, hogy megállítsam, hogy el tudjam olvasni. Bár pont az volt az érdekes, hogy tegnap este akkor nem voltam lusta felállni, és megállítani, amikor ment a GHOST SWEEPER Mikami openingje, és megragadta a szememet, hogy valószínűleg Arimori Satomi írta az opening és az ending szövegét. A kanjikból megállapítottam, hogy ő volt. A nevének "mori" része pont ugyanúgy van írva, mint az erdő, a keresztnevében a "mi", meg pont úgy, mint Okui Masami nevében. Nekem ez a két info bőven elég volt, hogy beazonosítsam. Ő a '90-es években rengeteg szöveget írt King Records által kiadott anime daloknak. És milyen jókat, szeretem a szövegeit, úgyhogy megjegyeztem magamnak.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Mystra - április 26, 2017, 09:43:57 am
Nem vagyok lusta olvasni, csak tényleg gépről nézek animét, de mindig messzebb a monitortól, mintha TV-n nézném. Arra már viszont lusta vagyok, hogy felálljak, hogy megállítsam, hogy el tudjam olvasni.
Erről most eszembe jutott egy Mr Bean rész, amiben egy partvisra húzott kesztyűvel kapcsolgatja a TV-t az ágyból, alvás előtt meg pisztollyal kilövi a villanykörtét. :D
Amúgy viccet félretéve használd a kreativitásod és alkoss valami "távirányítót". Gondolj a selfie stickre például :'D
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 26, 2017, 02:19:01 pm
Ezt Neked most megválaszolom: nem... Elég messze vagyunk még a befejezéstől...
Akkor marad ismét a reménykedés, hogy a népnek tetszeni fog. Vagy legalább azoknak, akik pénzelik az animálást (mint a Dögunalom no Rinne). Genco, vedd a szárnyad alá!
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - április 26, 2017, 05:10:04 pm
....mint a Dögunalom no Rinne.

Azt még nézed? Én már feladatam...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 26, 2017, 06:04:35 pm
Az a Kyoukai no Rinne lenne? Valószínűleg nem, mert annak már vége.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 26, 2017, 07:01:09 pm
Azt még nézed? Én már feladatam...
Nézem, de nagyon nehézkesen. Várom Hayashibara Megumit, hátha emel valamit a színvonalon. Illetve Takahashi Rumiko fejezné már be a mangát...

Az a Kyoukai no Rinne lenne? Valószínűleg nem, mert annak már vége.
De, az. Most fut a harmadik évad, szóval múlt héten volt összességében az 53. rész. 2015 óta évente kidobnak belőle 25 részt, csak a fene se tudja minek.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 26, 2017, 08:26:34 pm
Miről szól az anime? Azt terveztem nézni, mert úgy voltam vele, hogy a Ranma 1/2 és az Inuyasha után jó lesz egy mai Takahashi Rumiko animét nézni. Arról meg nem tudok, hogy Hayashibara Megumi seiyuu lenne itt. Márpedig amiről nem tudok ami Hayashibara Megumi-val kapcsolatos, az nincs is.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 26, 2017, 09:05:26 pm
Miről szól az anime? Azt terveztem nézni, mert úgy voltam vele, hogy a Ranma 1/2 és az Inuyasha után jó lesz egy mai Takahashi Rumiko animét nézni. Arról meg nem tudok, hogy Hayashibara Megumi seiyuu lenne itt. Márpedig amiről nem tudok ami Hayashibara Megumi-val kapcsolatos, az nincs is.
Arról szól, hogy a anime főszereplője, Rinne csóró, és ebből minden részben legalább 3 viccet kell csinálni. Amúgy meg egy kis shinigamiskodás, de se a történet nem halad semerre, sem a karakterek nem fejlődnek. Mindenki csak van, és gyűlnek. Hosszútávon elég fárasztóak.
Hayashibara Megumi pedig benne lesz, be lett jelentve a 3. évad indulása előtt. (http://www.animenewsnetwork.com/news/2017-02-15/rin-ne-anime-3rd-season-casts-miyuki-sawashiro-megumi-hayashibara/.112270) Még interjút is készítettek a két főszereplő seiyuujával és Yamaguchi Kappeijel, hogy milyen érzés ismét vele Rumiko-műben szinkronizálni.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 26, 2017, 09:53:41 pm
Ide látom, hogy imádni fogják minden egyes pillanatát. Szerintem ez a két ember a Ranmánál egy életre szóló barátságot kötött egymással.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 29, 2017, 10:16:17 pm
Nagyon-nagyon kevés mangát olvastam életemben, de most úgy döntöttem, hogy el fogom olvasni a ReLIFE-ot. Kizártnak tűnik, hogy animében megismerjük a teljes sztorit, viszont érdekel, hogy mi lesz ennek a vége, úgyhogy hajrá nekem.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - április 29, 2017, 11:14:10 pm
Kizártnak tűnik, hogy animében megismerjük a teljes sztorit, viszont érdekel, hogy mi lesz ennek a vége, úgyhogy hajrá nekem.
Még egy laza fél év van hátra belőle időben, ami még jópár év lehet a manga"kiadást" nézve...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 29, 2017, 11:39:50 pm
Akkor el fog menni még egy jó darabig.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 03, 2017, 09:58:30 pm
Felmerült bennem, ha a BakaBT is végleg megszűnik, akkor hol lesz érdemes régi animéket leszedni? Mert tényleg úgy vagyok, hogy az új animéknek lesz a HorribleSubs (a nagyjának), de hogy régieket hol lehet majd találni, az egyelőre kérdés. Az Exiled-Destiny szokott régi animéket feliratozni, de ők mindig dual audióban és nagy fájlméretben gondolkodnak, amiért nem kifejezetten rajongok.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 03, 2017, 10:19:45 pm
Egy csomó régi megvan még mindig a usteam FTP-jén, csak mindig az nem, amit épp keresek... Na meg azért pár szerintem AnimeAddicts-on is fent van, bár mint korábban említettem, nem sokszor fordulok meg náluk, szóval nem 100%...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Roni - Május 04, 2017, 12:02:14 am
Piratebay?
Egyébként sztem a nyaatorrent vissza fog jönni. Néha új helyre költöznek.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 04, 2017, 07:32:14 am
Piratebayt nem szeretem, mert nekem nem tűnik még annyira sem biztonságosnak, mint más hasonló oldal...
Ha olyan mondja, hogy úgy tűnik, jobblétre szenderült és mások próbálnak új helyet összehozni, aki azokban a körökben forog, akkor nem hinném, hogy a nyaa bárhova is költözne. De tokyotosho még van, most reggel már működött...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 04, 2017, 07:47:00 am
Piratebay-ért én sem rajongok, mellesleg ott voltak régen még az Isohunt és a mininova oldalak is, ezeket is alapokan megdorgálták. Most nekem nem akart működni a Tokyo Toshokan.
Akkor a USteam még mindig van? O_O Óriási menőség. És ezek szerint még mindig ugyanúgy FTP-sen működik, mint régen.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 04, 2017, 09:20:28 am
Most nekem nem akart működni a Tokyo Toshokan.
Akkor a USteam még mindig van? O_O Óriási menőség. És ezek szerint még mindig ugyanúgy FTP-sen működik, mint régen.

Pedig semmi baja tokyotoshonak... Épp most szedtem onnan cuccot...
Igen, a usteam még működik. Azt nem tudok, a weboldaluk megvan-e még, de az FTP még mindig működik (azért néha ott is van bug, de többnyire megy.)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 04, 2017, 09:28:52 am
Ha a usteam.hu az oldaluk, akkor az már nincs meg. De ha az nincs, hogy lehet regisztrálni? Valami nagyon régi regem van egy már rég nem létező E-mail címről, úgyhogy nemhogy nem emlékszem a bejelentkezési adataimra, hanem vissza se tudom hozni.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 04, 2017, 09:39:05 am
Passz. Lehet már nekem sincs meg az email cím, amiről anno regeltem, olyan régi... De ki van exportálva minden adatom hozzá, fejből úgysem tudnám, azt szoktam mindig megetetni a FileZillámmal...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 04, 2017, 09:56:35 am
Na akkor lehet, hogy oda már nem tudok felmenni. :( Pedig már csak a retro-feeling miatt is megnézném.

Lassan befejezem a Scrapped Princess-t, olvasok most egy eléggé részletes leírást az egész történetről (angolul, mert mához egy hétre érettségi, és még mindig fő a fejem...), és meg kell hagyni, nagyon összetett és jó háttértörténetet találtak ki az animéhez. Például meglepett, hogy miért pont Pacifica a "Scrapped Princess". Elképzelhető, hogy volt erről szó, ha igen, akkor megint áldozat lettem "történetelmenés" témájában. De az az érdekes, hogy ahogy olvasom a történetet, folyamatosan eszembe jut, hogy igen, láttam erre utalásokat, meg tényleg volt ilyen, de valamiért akkor tényleg nem marad meg bennem, de ahogy olvasok róla, élesen visszajönnek a jelenetek, hogy igen, ilyet láttam. Egyébként teljesen el vagyok bűvölve az animétől, úgyhogy nagyon érik a 9 pont, úgyhogy minden egyes pillanatát nagy érdeklődéssel nézem. Igazából meglep így a 20. rész körül, hogy ahhoz képest, hogy Pacifica milyen elkényeztetett kis fruska volt, nagyon jól viseli a nehézségeket. Itt azért megfigyelhető a kalandozásokból fakadó jellemfejlődés.

A zenéjéről még beszélnék, mert csak nem hagyott nyugodni az ending. Az opening az nálam alapmű. JAM Project featuring Okui Masami, két olyan név, ami önmagában hordozza a nívót. Az ending előadóiról meg kinyomoztam, hogy ők Azumanga Daioh openinget és endinget énekeltek. És azonnal beugrott a hang, hogy hát tényleg. Az Azumangának nagyon jellegzetes, fülbemászó és emlékezetes openingje és endingje volt, és az előadók hangjai is megmaradtak bennem, és tényleg be lehetett azonosítani azzal a hanggal, amit a Scrapped Princess endingjében hallok. Az egyik énekesnő Itou Masumi szerezte egyébként az anime háttérzenéjét is (OST), de jártas a JRPG játékok zenéjében is, úgyhogy a minőség az megvan. Most már nem azt mondanám, hogy nincs hangja, hanem, hogy furcsa, egyedi. Azt gondolom, hogy az ending hangulata sokkal jobban kijött volna, ha egy erősebb hangú előadó énekli el, mert jobban át tudja adni a dalszövegben rejlő érzelmeket. A duett mivoltára meg továbbra is azt mondom, hogy tetszik az ötlet, hogy az egyik énekli a főéneket a másik meg "aláénekel", mintegy kiegészítve a főgondolatot.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - Május 05, 2017, 06:39:08 pm
Csak szerényen jelezném, hogy ezért kell megnézni a Kemono Friendset. (https://www.youtube.com/watch?v=MhKn46XVdVw)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Tsuki - Május 05, 2017, 07:02:13 pm
8: Hát ilyen verzióban sem hallottam még ezt a zenét... XD Amúgy nagyon cuki
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 06, 2017, 07:21:10 am
Csak szerényen jelezném, hogy ezért kell megnézni a Kemono Friendset. (https://www.youtube.com/watch?v=MhKn46XVdVw)

Omg... És pont カレー (azaz curry)... Ma azt akarok csinálni, miután elballagtattam az utolsó évre kapott osztályom... :D
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Mystra - Május 07, 2017, 12:28:41 pm
LoL :D Nekem az Infinite Power a takarítós zeném :'D
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 13, 2017, 12:50:49 pm
Nos, a nyaa torrentsesek visszatértek a régi tulaj nélkül, de már elérhető az alapjáratos oldaluk: itt (http://nyaa.si).
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Roni - Május 13, 2017, 01:54:15 pm
UGYE MONDTAM??
Ezek az oldalak sosem döglenek meg permanensen. A tulaj néha cserélődik, de akkora a community, hogy valaki biztos fellép a pódiumra.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 13, 2017, 01:58:13 pm
Hát azért nem tudták átvenni a régit, újat kezdtek, ami azon is látszik, hogy jelenleg elég kevés dolog található meg náluk... De legalább tracker már van...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 13, 2017, 09:15:12 pm
Ennek én most annyira örülök, hogy nem érdekel, mekkora idétlenség a Marginal #4 Kiss Kara Tsukuru Big Bang, akkora örömmel fogom nézni, mintha egy klasszist néznék. Amúgy már sok régi torrent fent van. Kíváncsiságból rákerestem a régi torrentjeimre, mindet megtaláltam. Roni, téged meg külön szeretlek, amiért ugye mondtad. Ezentúl fel leszel hatalmazva arra, hogy mindig ugye mondd meg. Abból csak jó dolog származhat.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 21, 2017, 11:24:23 am
Mennyire elterjedt az, hogy animéből musicalt csinálnak? Tegnap megnéztem a Prince of Tennis-ből készült első Musicalt, és nagyon jót szórakoztam rajta. Sokkal többet jelentett úgy az egész, hogy végignéztem az animét, és volt mihez kötni a szereplőket. Így különösen megmosolyogtató volt látni a színészeket. Tetszett, hogy könnyed, szórakoztató módon visszaadta az anime hangulatát. És hogy nekiállnak teniszlabda nélkül teniszezni. Azok megjátszott eleséses, és megdöbbenés, hogy Echizen Ryoma tudja a Twist Serve-t, akkorát röhögtem rajta. Meg hogy a maguk könnyed módján visszaadták az adott karakter jellemét, és látszott rajtuk, hogy ez nekik is szórakozás, nagyon tetszett. Ha valamiért 10/10-re értékelném, akkor ezért. Nem a művészi kivitelezésért, vagy a mély mondanivalóért, mert erről szó nincs, hanem mert szórakoztatott, és azt láttam a színészeken, hogy ők is élvezik az egészet. Kimerut meg külön élmény volt látni, hiszen amit énekelt a Prince of Tennis animében, és a Yu-Gi-Oh! OVERLAP-je által szinte klasszikussá vált számomra, főleg, hogy a saját dalai is többségében bejönnek. A dalok egész jók voltak, főleg Echizen Ryoma dala tetszett. Ha elterjedt lenne az animék musical-átirata, én nézném őket.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Tsuki - Május 21, 2017, 09:41:18 pm
Elég sok dologból csinálnak musicalt. Eddigi tapasztalatom, hogy azok az animék esnek áldozatul, amik vagy:
a, fanservice
b, sport
c, mahou shoujo (sok kalinpálós-átváltozós-zenés-csillivilli elemmel)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 21, 2017, 10:26:36 pm
Itt értelemszerűen a sport a nyerő. :) Igazából tényleg nem a művészi értéke miatt lehet szeretni, sőt, azt gondolom, hogy ezt a musicalt csak az értékeli, aki látta, vagy végig is nézte, mert ő tudja az ott látott dolgokat az adott szereplőhöz kapcsolni. És sokszor pont azért volt inkább vicces, mert a maga könnyed játékával mintha az adott karaktert parodizálták volna ki.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 22, 2017, 04:24:35 pm
A Vampire Knight musical kifejezetten jó lett, sokkal jobb mint az anime (mondjuk annál szerintem csak jobban lehet csinálni). A Kuroshitsuji musicalekből vannak gyengébbek is, de azért ott is lehet találni jót, még úgy is, hogy van, amelyiknek original a sztorija. (Ráadásul az egyikben egész jó szóviccek is akadnak - persze japánul.) A többit nem kellett megnéznem, szóval nem tudok hozzászólni. De a sportot alapból kihagynám...
Egyébként az alapszitut mindig felvázolják valamilyen módszerrel, szóval annak sem jelent gondot, aki esetleg nem ismeri az eredeti sztorit...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 23, 2017, 09:56:47 pm
Akkor vannak jó musical-ek is? Ahogy Tsuki írta, hogy "áldozatul estek", eléggé azt érzékelteti, hogy ez nem az a műfaj, amit bármilyen minősége miatt lehet szeretni? Őszinte leszek, még ha minősít is engem, egyáltalán nem vagyok jártas a musicalekben, fogalmam sincs, hogy mi a mérce, mi számít jónak. Azt láttam a Prince of Tennis-nél, hogy nem komoly mondanivalót akar közölni, csak szórakoztatni akar, de nagyon tetszett, végignézvén az animét, mert inkább paródiának tűnt nekem, jókat nevettem bizonyos elnagyolt jeleneteken.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 23, 2017, 10:34:24 pm
Én sem láttam annyi musicalt, hogy átfogót tudjak mondani, de nekem az említettek kifejezetten tetszettek. A Vampire Knight volt az első, amit Mondo cikk miatt kellett megnéznem, és meglehetősen előítéletesen álltam hozzá (vagyis nem sok jóra számítottam), pláne az enyhén szólva eltolt anime után... És azt kell mondanom, hogy elég nagyot csalódtam, pozitív értelemben. :D Az egész jól volt összerakva (főlleg sztoriilag), a dalok között is voltak olyanok, amiket utána még dúdolásztam egy darabig, és a dalszöveg is bejött, főleg, hogy többször narráció helyett is használták. Az nekem új volt, hogy projektoros vetítést is az előadás részévé tették (itt láttam ilyet először, de rá kellett jönnöm, hogy ez nem egyedi trükk), és még úgy is lekötötte simán a figyelmem, hogy all-woman-cast volt (jobban mondva annyira jól csinálták, hogy egyszer sem jutott eszembe azon agyalni, hogy a szereplők között nincs pasi).
A Kurishitsujinál azért vegyes volt a dolog, mert amit először néztem, annyira nem jött be (Sebastian dalai valahogy nem lettek túl jók), és bár egész értelmes sztorit találtak ki (ennek nem volt köze a mangához), de olykor azon kaptam magam, hogy unom... Lehet, ha rövidebben oldják meg, nem lett volna ilyen problémám. Viszont a plusz pont még ennek a verziónak is jár a rendőr szópoénjai miatt... Azokat még most is emlegetem japános körökben. :D Aztán miközben írtam erről a cikket, az egyik szakképzős diákommal szóba került, és mondta, hogy melyiket nézzem meg (miután kidohogtam  magam, hogy a főszereplőt lemosták a színről énekben), és az tényleg sokkal jobb volt. Az eredeti történetet hűen követte (erre utóbb jöttem rá, amikor újranéztem az első évadot), olykor szó szerint ugyanaz volt, a dalok is életrevalóbbak voltak, és ugyanaz, aki az előzőben elveszett a többi között, ezúttal lekötötte a figyelmem. Szóval levontam magamban a következtetést, hogy nem a színésznek nincs hangja, hanem valószínűleg a másik muscal dalai nem neki lettek kitalálva - mivel remake volt.
Szóval ennyit tudok mondani a musicalos relatíve frissebb élményeimről... (És már látom, hogy nem is végtelen az a doboz... :D )
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 24, 2017, 10:36:26 am
Az a helyzet, hogy a Vampire Knight-ban én sem tudom, mit szeretnek sokan, ha csak az animéből indulok ki. Illetve aggyal tudom, csak lélekben nem értem... De mindegy is. De az az igazság, hogy tényleg annyira eltoltnak tűnik az anime, hogy el sem tudom képzelni, hogy a manga jó lehet. De akkor ezek szerint létezik igényes musical, csak a helyükön kell kezelni.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 24, 2017, 01:10:05 pm
Az a helyzet, hogy a Vampire Knight-ban én sem tudom, mit szeretnek sokan, ha csak az animéből indulok ki. Illetve aggyal tudom, csak lélekben nem értem... De mindegy is. De az az igazság, hogy tényleg annyira eltoltnak tűnik az anime, hogy el sem tudom képzelni, hogy a manga jó lehet. De akkor ezek szerint létezik igényes musical, csak a helyükön kell kezelni.

Az anime a nyálcsorgató tiniknek készült, akinek nem kell sztori, meg tök mindegy a karakter jelleme... A mangában ezzel ellentétben van egy nagyon jó sztori (igazából többszálon fut és a végére derül ki minden) meg jól kidolgozott karakterek. Az animében átírták az eseményeket, aminek sok helyen semmi értelme (logikai baki hegyek, amit elev utálok), a karaktereknek olykor olyan mondatokat adtak a szájába, amiket jellemükből adódóan soha nem mondanának... Szóval az animét én nem kezelem valójában Vampire Knightként (inkább egy gyéren megoldott paródia lett belőle). Ha olvasnád a mangát, hamar találkoznál a különbséggel. Egyébként ez is tipikusan az a sztori (az eredeti), ahol csak elejtve kapod eleinte a célzásokat, amiből össze lehet rakni a dolgokat - amik persze később be lesznek mutatva, de már előre lehet rajta agyalni az olyanoknak, mint én. :D Viszont eddigi tapasztalataim szerint Te pont ezek mellett szoktál elmenni...
A VK musicallel az a baj, hogy csak nagyon kis részét dolgozza fel a történetnek... Kevesebbet, mint amit az animével akartak, bár abban a végén már annyira nem tudtak mit kezdeni a megváltoztatott eseményekkel, hogy egy nagy káosz lett csak belőle.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 24, 2017, 08:45:27 pm
Arra gondoltam, hogy magyarul olvasni a mangát. Mert akkor lehet, hogy ha nem vagyok azzal "elfoglalva", hogy fordítsam magamban a szöveget, akkor lehet, hogy menne az értelmezés. Vagy lehet, hogy a magyar fordítás borzasztó, még akkor is, ha hivatalos? Leszóltál néhány magyar mangát. A Vampire Knight manga is rosszul van magyarul fordítva?
Az biztos, hogy a magyar rajongói feliratokból tényleg kevés az esély, hogy jót találjunk. Végre rászántam magam, hogy elkezdtem nézni az Ouran Koukou Host Club animét. De akkor kezdtem el nézni, amikor bajok voltak anime torrent oldalakkal, ezért magyar oldalról szedtem le. De borzasztó volt. Több helyesírási hiba volt, de a stilisztikai hibák sokkal rosszabb dolog, az itt-ott magyartalan mondatok borzasztók voltak. Olyan volt, mintha valami angol feliratot fordítottak volna magyarral, mert néha itt-ott "angolosnak" éreztem egy-egy mondatot. Azonnal leszedtem egy angol feliratosat, és az már sokkal jobb volt.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 25, 2017, 03:26:32 am
Animét elvből nem nézem magyarul. Csak feltolom rajta az agyam...
A VK mangának a magyar fordítása nem túl jó (most diplomatikusan fogalmazok), és bár nem sok közöm volt hozzá, ezt onnan tudom, hogy hallottam a lektorokat beszélgetni (a hivatalos fordításról beszélek). Amiatt kerülöm messziről... Ha ugyanis a lektorok arról beszélnek, hogy nem értik, iről van szó, akkor azt szerintem tök felesleges kézbe venni..
Azt jól érzed, hogy a legtöbben angolból fordítanak, és bizony ez komoly félrefordításokhoz vezet sokszor...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 25, 2017, 09:15:59 am
Azt gondolom, hogy magyar animések közül nagyon-nagyon kevesen beszélnek olyan szinten japánul, ahogy egy animét jól tudjon fordítani japánról. Azt látom (inkább hallom), hogy az animék nyelvezete egyszerűbb, így talán elég egy N3-as szintű japán nyelvismeret. Legalábbis el tudom képzelni rólad, hogy felirat nélkül gond nélkül megnézel egy animét. De olyan érzésem van, hogy szinte senki nem beszél jól japánul az, aki csinálja a feliratokat. És már említettem korábban, hogy már az alapszintű japán tudással is meg lehet állapítani, hogy az angol fordításban is vannak olyanok, hogy bár jelentésben azt mondja a karakter, amit írnak, de körülírják, és ha ezt magyarul is így fordítják le, vagy még magyarul is körülírják, akkor előfordulhat, hogy a végére más jelentést írnak ki magyarul.

Az azért ijesztő, ha a hivatalos kiadás lektora nem tudja, hogy miről van szó... Pedig pont arra gondoltam, hogy tiszteletben tartom, hogy olyan a magyar fordítás, amilyen, éppen olvasható, de úgy voltam vele, hogy megint veszek mangákat, hogy támogassam a magyar mangakiadást, habár tudom, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de mégis. Meghallgatnék még, hogy milyen a magyar mangafordítás. Akkor nem érdemes venni őket?
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Június 09, 2017, 12:46:52 pm
Az Alfréd a kacsa animének számít? https://myanimelist.net/anime/2813/Chiisana_Ahiru_no_Ooki_na_Ai_no_Monogatari__Ahiru_no_Kwak Ugyanezt láttuk a TV-ben, amikor nagyon kicsi voltam? Ilyenkor döbbenek meg azon, hogy a valóságban milyen régen kezdtem el animét nézni, ez 1992 körül ment a magyar TV-ben, és nagyon erősen emlékszem rá. Csak most sok év után visszajött, mert a japán openinget és endinget Hayashibara Megumi énekelte, így ismét életem része lett ez a sorozat. Nagyon szívesen megnézném japánul, de nem találom sehol.

Mondjuk a legdurvább felismerés, hogy régen is néztem animét, az a Múmin volt: https://myanimelist.net/anime/2150/Tanoshii_Muumin_Ikka Ez a sorozat ment magyarul 1992-1993 körül. Ez azért nagyon poén, mert ez eredeti japán openinggel és endinggel ment nálunk. Emlékszem, már akkor, kb. 6 éves fejjel is tudtam, hogy amit hallok éneket az japán nyelvű, de az annak idején annyira misztikusnak tűnt, szinte megfoghatatlan... Akkoriban el nem képzeltem volna, hogy a japán nyelv életem része lesz. És amikor nemrég meghallgattam a dalokat megint, szinte teljesen átszellemülten mentem vissza gondolatban kb. 20-25 évet annyira erősen visszajöttek az emlékek, amikor annak idején hallottam ezt a zenét.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Július 10, 2017, 11:10:26 am
Mutattak egy animét, ami állítólag nagyon hasonlít a ReLIFE-hoz, NHK ni Youkoso! https://myanimelist.net/anime/1210/NHK_ni_Youkoso?q=Welcome%20to%20the%20NHK! Ki látta, hogy tetszett? Érdemes megnézni? Szegény srác a képen nagyon ki van borulva. ^^' Érdekesnek tűnik a sztori.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - Július 10, 2017, 10:15:06 pm
Mutattak egy animét, ami állítólag nagyon hasonlít a ReLIFE-hoz, NHK ni Youkoso! https://myanimelist.net/anime/1210/NHK_ni_Youkoso?q=Welcome%20to%20the%20NHK! Ki látta, hogy tetszett? Érdemes megnézni? Szegény srác a képen nagyon ki van borulva. ^^' Érdekesnek tűnik a sztori.
Jelen!
Én azért nem hasonlítanám a ReLIFE-hoz, máshogy áll az élethez. Ajánlani viszont tudom, bár egy biztos: a hangulatát szokni kell. Mert bár a ReLIFE sem volt egy nagy vígjáték, az NHK ni Youkoso még annál is borúsabb. Tetszeni meg tetszett, de volt pár eleme, amivel személy szerint nem voltam elégedett.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Július 11, 2017, 02:58:39 pm
Hát annak a srácnak a története nem is lehet vidám, aki egy súlyos kudarc miatt évekre elzárja magát a külvilágtól. Jól van, teszek egy próbát vele. Amúgy nem nagyon zavarnak a borúsabb hangulatú animék. Nem gondoltam volna, hogy a Phantom ~Requiem for the Phantom~ is ennyire tetszeni fog. De az 5. rész nagyon durva volt, az már komolyan elgondolkodtatott, hogy az belefér-e a sztori mondanivalójába, és nem mentek túl egy határon.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - Július 11, 2017, 07:38:15 pm
Amúgy nekem annyiból is kedvenc, hogy a ROUND TABLE feat. Nino mesterhármasából az egyik az openingje. Animés "vizsgakövetelmény" ismerni a három legismertebb dalukat: Let Me Be With You, Puzzle és Groovin' Magic.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Július 18, 2017, 10:06:57 pm
A Durararában a főszereplő faszinak az a küldetése, hogy ráébresszen mindenféle arra járó kislányokat az igazságra, hogy ne titkoljanak el semmit a szüleiktől, és hogy miért félnek, különben lelöki őket az épület tetejéről? Vicces fiú, meg kell hagyni.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Tsuki - Július 20, 2017, 10:00:01 am
sm4e:
Nem feltétlen ő a főszereplő amúgy és nem pont ez a küldetése, mobiltelefonokat is szeret széttaposni :D Valóban egy vicces fiú, de csak akkor, ha kicsavart és morbid humorod van.
Ő inkább csak megfigyeli az embereket és mentális/érzelmi kisérleteknek veti alá őket. Szerintem neki annyi a küldetése, hogy nem szeret unatkozni.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Július 20, 2017, 02:02:04 pm
Azt észrevettem, hogy szeret mobilokat összetaposni :D (3. rész) Azt látom rajta, hogy tényleg sajátságos humor kell hozzá, hogy értsük a mondanivalóját, meg ez a titokzatos hangon felmondott üzenetküldés is sajátságos dolog.
El is magyarázta, hogy mentális kísérletnek veti alá az embereket, de amikor tanítójelleggel elkezd mondani valamit, akkor az olyan, mintha "felülről" mondaná, mert ezzel az elvont szóhasználattal, beszédstílussal, mozdulatokkal akarja felhívni magára a figyelmet, olyanokkal, ahogy egy átlagember nem kommunikál. Ezzel azt az érzetet adja, mintha magát az emberek fölé helyezné. Nem igazán jön be ez a stílus, de valamiért azt érzem, hogy érdemes lesz ezt továbbnézni, mert jó dolog sülhet ki belőle.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Július 30, 2017, 07:59:26 am
Most, hogy hallgatom Hayashibara Megumi: Plenty of grit kislemezét, eszembe jutott, hogy terveztem megnézni újra a Slayers REVOLUTION-t. Mert igazság szerint szinte semmire nem emlékszem a sztoriból, és régebben olvastam véleményt róla, és azt mondták nagyon rosszra sikeredett a klasszikus sorozathoz képest. Na mondtam akkor, hogy majd nyáron megnézem, és igazságot teszek. Ennek most jött el az ideje.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Augusztus 07, 2017, 08:22:48 am
Van egy srác, aki nagyon harcol azért, hogy újra legyenek animék szinkronosan: https://lengabor.blogspot.hu/ Igazából rettenetesen becsülöm, hogy ennyire harcol az animékért, hogy újra legyenek magyar szinkronosan, ugyanakkor a módszereivel nem igazán értek egyet. Ha megnézitek a blogját, akkor azt csinálja, mindig ír arról, hogy épp mik mennek Németországban, Ausztriában, de akár messzebb is, és nézettségi adatokat is közzé tesz. És mindig összehasonlítja ezeket Magyarország jelenlegi animés helyzetével, ezáltal "bezzeg-országot" csinál a többiből. Az egyik blogpostjára szeretném külön felhívni a figyelmet, ahol az Inuyashával kapcsolatos személyes történetét írja le: https://lengabor.blogspot.hu/2017/07/13-eve-mutattak-be-idehaza-az-inuyasha.html Itt megírtam neki kommentben, hogy miben látom másnak a magyar animés piacot, mint a környező országokét, ezt meg is vitattuk, nincs is semmi gond, de továbbra sem vagyok elragadtatva attól, hogy mindig odaírja, hogy mi csak török sorozatot kapunk, meg hogy visszatér az Esmeralda. Amúgy meg egy eléggé népszerű Facebook oldalt is vezet "animeövezet" néven, több mint 20.000 követője van. Ezért is gondoltam, hogy érdemes figyelni rá. Szerintetek érdemes harcolni azért, hogy újra legyenek szinkronosan animék nálunk? Ha valami miatt pártolom, hogy minálunk is legyenek animék, akkor azért, mert azt gondolom, hogy az egy erős animés közösségre utal, hogy jelen van Magyarországon is az anime, azt gondolom, hogy ez mutatja, hogy láthatók vagyunk az "anime-térképen". Nem utolsósorban én nézném ezeket TV-ben.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Augusztus 18, 2017, 10:18:25 pm
Engem eleve csak felidegesít a magyar szinkron (és a fordítás), úgyhogy én vagyok magyar szinkronfan, több szempontból sem.

Azért szeretnék pár hackert erősen hátsón billenteni. Miért jó meghackelni az animenewsnetworköt??? (Azon kívül, hogy ne tudjak infókat és karakter képeket szerezni cikkhez...)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Tsuki - Augusztus 20, 2017, 10:00:15 pm
Az a helyzet, hogy én kb semmit nem nézek szinkronosan, de még csak nem is magyar felirattal.
Egyrészt: nagyon sok minden elveszik a fordításoknál, véletlen hibák miatt vagy csak a műfordítás és a nyelvek sajátosságai miatt. Néhány filmhez pl tökre hozzátartozik a saját nyelve.
(Gondolok itt pl az összes kegyetlen/creepy spanyol filmre... :D)
Másrészt: fura. FURA! az animéknél meg végképp fura egy ennyire más kultúrát belepréselni egy más nyelvbe. Tökéletes pléda anno Slayers magyarul. Majdnem megőrültem
az összes "Lina-kisasszony" meg "Zelgadis-úrfi" megszólalástól. Pedig tudatában voltam, hogy ezzel a san/sama/chan közti különbséget próbálták éreztetni, de kibaszottul szarul
jött ez ki magyarul. Egyszerűen hülyén hangzott, mert egy átlagos Valaki-san magyarul rohadtul nem lesz nemesi származású, max magázódó státuszt kapna... Remélem,
elég érzékletes példát találtam azokra a kulturális különbségekre, amiket sajnos nem lehet lefordítani.
Értem, hogy nem mindenki beszél perfektül legalább három nyelvet, de szerencsére én tudom élvezni angolul a filmeket és japánul az animéket (angol felirattal).
Ameddig kevesebb embernek lesz szüksége a magyar szinkronokra, mint akiket nem zavar/jobban élvezik az eredeti nyelvet hallani, addig szerintem felesleges harcolni érte.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Augusztus 23, 2017, 03:17:37 am
Másrészt: fura. FURA! az animéknél meg végképp fura egy ennyire más kultúrát belepréselni egy más nyelvbe. Tökéletes pléda anno Slayers magyarul. Majdnem megőrültem
az összes "Lina-kisasszony" meg "Zelgadis-úrfi" megszólalástól.

Jaaaaj, erről jut eszembe... Emlékszel még a bátyámuramra (mint Onii-sama in Hungrish... :D )??

Én még a nevek magyar átírásától kapok még agyborulatot a fordítása agyhalálok mellett...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Tsuki - Augusztus 23, 2017, 01:02:15 pm
Azt hiszem, ezekkel a dolgokkal lehet megerőszakolni egy nyelvet... :D A szándékot értem, a lényeg passzol, csak kegyetlen hülyén hangzik, mert nem használjuk a mindennapi magyarban...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Augusztus 25, 2017, 04:02:21 pm
Na, végre hazajöttem a nyaralásból, és összeszedtem magam, és van időm írni ide is. Érzékelhető a különbség, és írtam is a srácnak kommentben, hogy a magyar szinkronnal az a gond, hogy sok japán szójárást nem lehet autentikusan áthozni magyarra, mert az a japán kultúra sajátja, abból fakad a szóhasználat, és azt nem lehet magyarra rendesen lefordítani. Vagy ti, akik nagyon tudtok japánul, tudtok bizonyos japán kifejezésre megfelelő magyar kifejezést? Vagy Leea írta régebben, hogy a Bakemonogatari-ban vannak olyan japán szóviccek, amiket csak az ért, aki nemcsak hogy tud japánul, de érti is, hogy az honnan származik. Azt például le lehet fordítani magyarra? A felirat egyébként annyiból előnyben van, hogy lehet külön magyarázószöveget írni, hogy értsük, hogy pontosan miről van szó, de ezt szinkronban nemigen lehet megcsinálni.

De ahogy írtam korábban, ha valami miatt támogatni tudom a magyar szinkronozást, az azért, mert az számomra egy erős animés bázist érzékeltet Magyarországon. Ezért is igyekszek Nintendós téren is mindent magyarul mondani, írni, mert elképesztő, hogy ott is mennyire angolosítják a szavakat. Ráadásul olyanokat, amikre van értelmes szó magyarul. -_- pl. coin, blue shell, star, stb. Egyébként Angliában igen szép számmal lehet találni új animéket is DVD-n, Blu-ray-en. Például meglepett, hogy van Kyoukai no Kanata Blu-ray és No Game No Life DVD. És ezeken mind rajta van a japán és az angol szinkron is.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Szeptember 08, 2017, 11:01:21 am
Tavaly jelent meg az Utawarerumono: Futari no Hakuoro játék, azóta is néha eszembe jut, hogy mikor készül el az anime-adaptáció. Akkor képest, hogy az Itsuwari no Kamen milyen gyorsan megjelent, nem sietik el az új szériát. :(
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - Szeptember 09, 2017, 05:10:06 am
Tavaly jelent meg az Utawarerumono: Futari no Hakuoro játék, azóta is néha eszembe jut, hogy mikor készül el az anime-adaptáció. Akkor képest, hogy az Itsuwari no Kamen milyen gyorsan megjelent, nem sietik el az új szériát. :(
Ebbe kalkuláld bele azt is, hogy a két főszereplő, Haku seiyuuja, Fujiwara Keiji 2016 tavaszán, Kuon seiyuuja, Taneda Risa pedig 2016 szeptemberében elment elég hosszú szünetre betegség miatt (Taneda Risa esetében kis híján egy év, Fujiwara Keiji szünete több volt). Nemrég jelentették be, hogy azóta szerencsére jobban vannak, de a munkába csak fokozatosan állnak vissza, nem egyből tucatnyi főszerepet vállalnak. Pl. emiatt Taneda Risa egyik főszerepe, a Shokugeki no Souma Nakirije a harmadik évadban Kanemoto Hisakóra hárul.
Azért gondolom, a szponzorok nem veszik annyira félvállról a dolgot, hogy a két főszereplő hangja bármikor cserélhető.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Szeptember 09, 2017, 02:40:08 pm
Na, ilyenről nem tudok. Akkor jobbulást nekik, és remélem, hogy jobban menni fog. Arra kíváncsi vagyok, hogy amúgy az animeadaptáció készen van-e, már csak ezen múlik a dolog.

Amúgy Suara nem pihen, még tavasszal kiadta digitálisan az Utawarerumono SUPER LIVE 2016 hanganyagát Google Play-en. Leszedtem, és egész jó, ahhoz képest, hogy Suara élő koncertek tekintetében nem annyira erős.

És újjáéledt Okui Masami is! Múlt héten megjelentett új kislemeze is egész jó lett, mellyel kezdi ünnepelni a 25. évfordulós karrierjét. De novemberben máris jön a következő kislemeze, mely a GARO -VANISHING LINE- sorozat endingje lesz. Akkor, ha jól tudom, új animesorozat lesz a GARO-ból a Honoo no Kokuin és a Guren no Tsuki után. És ha jól vettem ki Facebook-on és Instagrammon, Kageyama Hironobu fogja énekelni az openinget, Okui Masami pedig az endinget. Azt hiszem, legyőzöm minden animével kapcsolatos félelmemet, és meg fogom nézni, ha két zseni fogja énekelni a zenéket. Okui Masami-nál meg 2009 óta nem fordult elő, hogy egy évben két kislemezzel jött ki. Nagyon remélem, hogy megújították a szerződését, és aktívabb lesz a szólóénekesnői karrierje, és több anime openingjét vagy / és endingjét fogja énekelni.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - Szeptember 10, 2017, 12:07:23 am
Na, ilyenről nem tudok. Akkor jobbulást nekik, és remélem, hogy jobban menni fog. Arra kíváncsi vagyok, hogy amúgy az animeadaptáció készen van-e, már csak ezen múlik a dolog.
Azt nem tudom, hogy csak ezen múlik-e (bejelentés mindenesetre eddig nem volt), de a párbeszédek felvétele előtt legfeljebb a forgatókönyv és a storyboard készülhet csak el, a tényleges animáció a seiyuuk munkája után kezdődik. Szóval mindenképpen meg kell várni őket, hogy 25 résznyi felvételt bírjon a szervezetük/hangszáluk/amivel komoly bajuk volt eddig.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Szeptember 10, 2017, 07:35:51 am
Vagy úgy. Furcsa, de olyannak gondoltam az anime szinkront, mint a filmeset. Ahol nyilván előbb megvan a film, és az animét is így gondoltam, hogy mivel tudják, hogy mit mond az adott karakter, hiszen ez adott, ezért tudják, hogy meddig kell mozogjon a szája, és az animációt is így csinálják, és erre beszélnek rá a seiyuu-k, hogy lássák az adott karaktert. Ezek szerint fordított munka történik.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - Szeptember 12, 2017, 07:34:20 am
Vagy úgy. Furcsa, de olyannak gondoltam az anime szinkront, mint a filmeset. Ahol nyilván előbb megvan a film, és az animét is így gondoltam, hogy mivel tudják, hogy mit mond az adott karakter, hiszen ez adott, ezért tudják, hogy meddig kell mozogjon a szája, és az animációt is így csinálják, és erre beszélnek rá a seiyuu-k, hogy lássák az adott karaktert. Ezek szerint fordított munka történik.
Az rendben, hogy tudják, mit mond, de a seiyuu "dönti el", hogyan és milyen hosszú ideig mondja, és a száj mozgását az ő hangjához kell igazítani. Például ha a karakter nem still, hanem mondjuk a szél folyamatosan a szája elé fújja a haját, akkor azt utólag nagyon macerás lenne a felvételhez igazítani. Másrészt az sem teljesen igaz, hogy tudják, mit mond az adott karakter. Nagyon sűrűn van ad lib (https://en.wikipedia.org/wiki/Ad_libitum), ahol a seiyuu ott helyben találja ki a karakter egyes mondatait (lehet az csak egy kiáltás is), a hangrendező pedig megfelelőnek találja, akkor bekerül. És akkor az nyilván plusz animálás a stúdiónak (hacsak nem offscreen van a karakter). Illetve van olyan is, hogy a forgatókönyvet a seiyuu (minimálisan) módosítja, mondván, hogy szerinte itt nem ilyen, hanem amolyan érzelemmel beszél a karakter, a rendező meg esetleg nincs ellene.
Ergó bár az anime is esetében is mondhatjuk, hogy szinkron (hiszen a storyboardot szinkronizálják, amit később megmozgat és "feldíszít" az animációs stúdió), nem olyan kötött, mint egy már meglévő nyersanyag szinkronizása. Hiszen a filmek esetében a színészhez kell a saját hangjukat (és stílusukat) igazítani, egy animében viszont ők is formálják a karaktert.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Szeptember 13, 2017, 11:06:08 pm
Na ezek mind újdonságok számomra. Lényegében akkor a seiyuu-nak nagyon szabadsága van, mint egy szinkronszínésznek, és ugyanez van az animék magyarításánál is. Hogy a szinkronszínésznek kell alkalmazkodnia (amennyire tud) az eredetihez, ha hű akarnak ahhoz lenni.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Október 19, 2017, 02:15:22 pm
Valaki elkezdte nézni a GARO -Vanishing Line- animét? Nem lenne feltétlen rossz, csak nem szeretem azt, ha nincs semmi utalás a háttérsztorira, csak az erőszakot látom. Valamit mondtak erről, de nem állt egybe az egész, és nem tetszett, hogy csak azt látom, hogy a pasi szörnnyé változik. Amúgy a zene egész jó. Az opening nem feltétlen tipikus JAM Project dal, mert nem Kageyama Hironobu írta a zenét, hanem Kitadani Hiroshi, az egyediségnem örültem. Az ending viszont nagyon kellemes hangulatú dal Okui Masami-tól, nagyon tetszik. Remélem a Lantis végre normális szerződést köt az énekesnővel, és aktívabb lesz, mint valaha.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - Október 20, 2017, 10:29:08 pm
Valaki elkezdte nézni a GARO -Vanishing Line- animét?
A szezon majdnem összes folytatását nézem, de ennek a első két sorozatát sem láttam. Még ha nem is kapcsolódik közvetlenül az előzőekhez, ad egy biztos pontot, ha azokat látja az ember előtte. Ilyen pl. a UQ Holder!, amit meg lehet nézni a Mahou Sensei Negima! nélkül is, de jobban érted Yukihime/Evangeline A. K. McDowell flashbackjeit, ha ismered őt (illetve a vele egy légtérben tartózkodókat) régebbről. Az egy másik sztori, hogy öregnek érzem magam az animétől, mert én a Mahou Sensei Negimát kb. 10 évvel ezelőtt láttam.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Október 21, 2017, 11:11:15 am
Én külön rákérdeztem egy ismerősömnél, akiről tudom, hogy látta az első két szériát, azt mondta, hogy teljesen másról szól a történet sorozatonként. Az első sorozat, a Honoo no Kokuin a boszorkányokról szól, a Guren no Tsuki talán a szamurájokról, nem vagyok biztos, de az biztos, hogy történelmi vonatkozású. A Vanishing Line meg úgy néz ki, hogy a jelenről szól. Azokról az emberekről, akik állattá változnak. Egy biztos, az Okui Masami ending nagyon tetszik, erősen gondolkodok azon, hogy előrendeljem a kislemezt, de meg teremteni hozzá az anyagi feltételt. Japánból CD-t rendelni pedig nem olcsó mulatság.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Október 23, 2017, 11:31:46 am
A történet valóban más korszakokról szól, de ennyire nem lehet ráhúzni egy-egy időszakot... A Vanishing Lineban egyből látszik, hogy a jelenről szól, ezért nem is értem, milyen utalást akarsz a régire. Max. arról lehet majd szó (ha akarják), hogy Zaruba hogyan váltott "gazdákat".
Milyen állattá válásról beszélsz? A Horrorokra gondolsz?? Mert azoknak (még mindig) semmi köze az állatokhoz, lévén olyan lények (talán a démon szó közelebb áll a megnevezéshez), akik az emberek "sötét oldalára" számítanak, annak segítségével jutnak "élelemhez" (amíg el nem kapják őket).
Szerintem meg totál tipikus a Jam Project dal, olyannyira, hogy az első taktus után kitaláltam, hogy az. Nekem ez sem jött be annyira, semmi extra nincs benne (az én szemszögemből), sőt nekem pont olyan, mint a többi. A Tiédből lehet az (is) extra, hogy Okui Masami írta a dalszöveget, ha jól láttam. Az endingből meg semmi nem maradt meg, nekem az sem volt kiemelkedő, bár köztudott, hogy a lassú dalokból nem sok képes arra, hogy elnyerje a tetszésemet.
Ha nézed, akkor inkább nézz még egy pár részt és próbáld meg összerakni a sztorit az alapján, mielőtt megint mellényúlsz.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Október 23, 2017, 01:22:19 pm
Még azelőtt kérdeztem rá, mielőtt néztem az 1. részt, mert nem akartam úgy elkezdeni, hogy a sztori közepébe kapcsolódok be. Amúgy jó eséllyel másképp nézném a történetet, ha nem lennék ennyire érzékeny az ilyen jellegű erőszakra, és élvezném az egészet.

Igen, a szöveget Okui Masami írta, a zenét Kitadani Hiroshi. Ő meg Endoh Masaaki szokott hasonló zenét írni, mint Kageyama Hironobu, ezért hallatszik tipikus JAM Project számnak. Fukuyama Yoshiki szokott egyedi jazz-Beatles egyveleget szokott szerezni, Okui Masami felel a lassú, érzelgős dalokért. Engem meg lehet fogni a lassú dalokkal, meg az ending hangulata is tetszik, így megtetszett.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - November 10, 2017, 03:24:04 pm
Ígérnek új Utawarerumonót, de még mindig nem a Futari no Hakuorót, hanem egy rövid OVA-t, Tusukuru-koujo no Karei Naru Hibi. Kezd elértéktelenedni a sorozat a sok kis kitérő miatt, és halogatják a sorozat elindítását.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - December 19, 2017, 09:25:28 am
Valaki látta a ClassicaLoid animét? https://myanimelist.net/anime/31157/ClassicaLoid Önmagában a komolyzenei téma is érdekes, kicsit emlékeztet a Nodame Cantabile-re, de ami miatt felfigyeltem rá, hogy a sok ending közül a 8. magyar vonatkozású, ráadásul engem külön érint, hiszen Yonekura Chihiro az előadója. A címből kiindulva a magyar rapszódiáról szólhat, de önmagában az tetszik, hogy van magyar vonatkozás, ráadásul az egyik kedvenc énekesnőm énekli. Meg fogom nézni az animét.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - December 19, 2017, 11:24:18 pm
Valaki látta a ClassicaLoid animét? https://myanimelist.net/anime/31157/ClassicaLoid Önmagában a komolyzenei téma is érdekes, kicsit emlékeztet a Nodame Cantabile-re, de ami miatt felfigyeltem rá, hogy a sok ending közül a 8. magyar vonatkozású, ráadásul engem külön érint, hiszen Yonekura Chihiro az előadója. A címből kiindulva a magyar rapszódiáról szólhat, de önmagában az tetszik, hogy van magyar vonatkozás, ráadásul az egyik kedvenc énekesnőm énekli. Meg fogom nézni az animét.
Én láttam, de néha azt kívánom, bárcsak ne kezdtem volna el. Annyira önismétlő és lapos a humora, hogy az már fájt, közben a feldobott sztoriját piszok gyorsan söpörte a szőnyeg alá. A rendező miatt volt bennem a remény, hogy szórakoztatni fog (ő rendezi az Osomatsu-sant, ami fényévekkel jobb ennél), de nem, 25 rész alatt sem sikerült neki. A második évadnak még az elején járok, de az sem jobb, talán csak annyira, hogy 1 év után megszoktam az anime hangulatát. Viszont ajánlani senkinek nem tudnám, annyira céltalan és kínos az egész. Fogalmam sincs, egyáltalán miért kellett bele a komolyzenei vonatkozás, amikor a cselekmény szempontjából 99,9%-ban irreleváns, ki milyen zeneszerző volt előtte.

szerk.: Amúgy a cím magában a lények nevei, mert ők ilyen mesterséges emberek, amik az eredeti zeneszerzőkből lettek létrehozva. Csak inkább a meggyalázásuk, mintsem megidézésük, mert pl. Mozart állandóan ugrál, mint egy hülyegyerek, próbál csajozni (csak azt is gyerekesen) és a "poénjainak" nagy része valami infantilis baromság (csínytevés, fingás, ágyék elé helyezett fallikus valami, stb.). A magyar vonatkozás, Liszt, pedig egy nő lett, akinek minden második mondata "Ez a szerelem!", még akkor is, ha semmi köze az  előtte lévő tartalomhoz. A komolyzene ott jelenik meg, hogy részenként egyszer valamelyik animében benne lévő zeneszerzőnek a művét remixelik és énekelnek rá valamit (nem is feltétlen témába vágót). Szóval magához a klasszikus zenéhez és a zeneszerzőkhöz csak nagyon-nagyon minimális köze van, leginkább egy vígjáték akarna az anime lenni. Csak ahhoz viccesnek is kéne lennie az egésznek, de nem az.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - December 20, 2017, 11:35:28 am
Igen? Akkor lényegében Nodame Cantabile és Hetalia egy különös házasításának képzelem el. Valami olyasmi lehet, hogy előveszik a zeneszerzőkről kialakított sztereotípiákat, és azt figurázzák ki. De furcsa, mert Mozartról nem tudom elképzelni, hogy annyira debil legyen, mint amilyennek ábrázholhatják, ahogy leírod. Bár az is igaz, hogy ének órán nem a zeneszerzők személyisége volt a téma, hanem a műveik. Azért teszek vele ehy próbát.

Meghallgattam a Yonekura Chihiro számot, de furcsa volt, mert egyáltalán nem ismertem fel a hangját. Sok dalát ismerem, jellegzetes az énekhangja, de nem volt ismerős. Ha nagyon ráerőltetem, akkor azt mondom, hogy nyomaiban fel lehetett ismerni, de amúgy azt hittem, hogy tévedés. Aztán láttam, hogy az énekesnő weboldalára is listázva van az album, melyen szerepel a dal. Úgyhogy furcsa.

Figyelitek az új rangomat? :D A legutóbbi verseny utolsó helyezése mindenképpen alátámasztja annak valóságtartalmát. :D
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - December 20, 2017, 12:09:50 pm
Bocsánat, hogy belepofátlankodok a beszélgetésbe, de Mozartot már az Amadeus című filmben se éppen komoly és visszafogott emberként ábrázolták, és elvileg a valóságban is kifejezetten szkatologikus humora volt. Szóval ilyen téren lehet, hogy annyira nem elrugaszkodott a dolog, csak nem erre voltál felkészülve. Bár tény, hogy nem láttam az animét, de mivel a főhősnek Komatsu Mikako a hangja, listás. xP
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - December 20, 2017, 03:15:00 pm
Itt senki nem pofátlankodik bele, mindenki véleménye számít. :) Komatsu Mikakóról már hallottam, a K-ban szerepelt, azt hiszem, ő volt Neko. De az biztos, hogy az endinget ő énekelte. Angela nem akármilyen dalt írt neki.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - December 20, 2017, 07:26:31 pm
Igen-igen, ő volt az. ^^ Engem akkor még annyira nem foglalkoztatott, (valszeg mert nem igazán bírtam Nekot,) csak az egy évvel utána lévő Pretty Rhythm: Rainbow Live alatt szerettem meg. Szerencsére mostanság egyre több szerepet kap, seiyuuként és énekesként is. :3
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - December 25, 2017, 05:02:56 am
Igazából nem csak Mozart idegesítő az animében, hanem majdnem mindenki, még a Komatsu Mikako hangú Kanae is, akinek az ordibálása már a könyökömön jön ki. A seiyuujával semmi bajom, csak ezzel az animével. Komatsu Mikakót amúgy azóta szeressük, hogy a Yu-Gi-Oh! ZEXAL-ban kapott főszerepet. A Re:CREATORS pedig az eddigi karrierje csúcsa, ahol eljátszhatta Komatsu Mikakót.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - December 25, 2017, 09:14:49 am
Mindegy, teszek egy próbát vele, hiszen így szép az élet. Ja, és nem a téli időszakra időzítettem a Yuri on Ice-t? Dehogynem. -_- Sokat nem nézek ki belőle, de hátha tetszeni fog. És akkor a ClassicaLoidot is miért is ne? Lesz mit nézni karácsonykor.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - December 25, 2017, 12:50:43 pm
Én végül elkezdtem nézni, kemény öt rész után nincs vele különösebb bajom. Kanae az egyetlen értelmes szereplő, és lehet, hogy sokat ordibál, de legalább nem dobhártyaszaggatóan magas hangon, mint ahogy az szokás minden második animében, szóval I give her a pass.
Ami a YoI!-t illeti, rosszak semmiképp se mondanám, de annyi biztos, hogy nem olyan elképesztően jó, mint ahogy az a hype hirdeti. Mint ahogy az általában a hype-pal lenni szokott. :P Engem az orosz Yuri (Yurio, mert a hosszú u és a rövid u közti különbség nem volt elég egyértelmű, I guess) a plafonra kergetett az edgy teenager dührohamaival, de valamiért minden második embernek ő a kedvence, szóval biztos velem van a baj.
Boldog Karácsonyt, egyébként. :D
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - December 25, 2017, 07:39:26 pm
Elkezdtem mind a két sorozatot, és az első rész után kifejezetten tetszett a ClassicaLoid. Azt éreztem, hogy szórakoztat. De majd meglátom a későbbieket. Bár hogy átjönnek komolyzenei darabok és egyáltalán zeneszerzők animébe, az azért felvet némi kérdést. Biztos emlékeztek még a Princess együttesre, akik 15 éve robbantak be, és komolyzenei, meg opera műveket játszottak fel hegedűre szintetizátoros alapra. Olvastam arról, hogy ezek a különböző komolyzenei meg világslágerek átiratai azért károsak, mert ha fel is kelti az eredeti mű irányába az érdeklődést, nem az eredetire fog azonnal gondolni, mert nem azt ismerte meg. És hát én nem vagyok egy színházba, operába járós, és sok ilyen művet a Princess-től ismertem meg, és ahogy utánaolvastam ezeknek a daraboknak, előadásoknak, oda jutottam magamban, hogy itt sokkal többről van szó, mint amit a Princess-től hallottam. Olyan érzésem volt, hogy hiába ismertem meg a hegedűs lányok által komolyzenei darabokat, csak egy nagyon kis szeletét kaptam meg az adott műnek, azt is hamisan, a mai korhoz igazítva, ezáltal olyan érzésem volt, mintha semmit nem kaptam volna az eredeti műből. Vagy még messzebbre vissza lehet menni. Hány komolyzenei mű volt a Tom & Jerry-ben? Valahányszor meghallom a Liszt Ferenc Magyar Rapszódiáját, egyből az a rész jut eszembe, amikor Tom és Jerry szerencsétlenkednek a zongorával. Felmerült bennem, hogy ez valós ismerete-e annak a komolyzenei műnek?
Ez így felmerült bennem a ClassicaLoid kapcsán is, mert jó eséllyel itt is hallok majd olyan műveket "animésítve", melyet még soha nem hallottam. Kérdés, hogy akkor azokat majd ehhez az animéhez fogom kötni?

A Yuri!!! on ICE nem rossz. Nekem kifejezetten tetszik Yuri esetlensége, olyan aranyos tőle. Kíváncsi leszek, hogy hova viszi a jellemfejlődése. Meg úgy a hangulata is bejön. Egyébként most nézve nevetek magamban azon, hogy egyáltalán téma volt, hogy a Yuri!!! on ICE shounen-ai volt-e, vagy sem. Yuri annyira nyilvánvalóan meleg, hogy arról koldul. Egyrészt bennem van az a sztereotípia, hogy az a pasi, aki jégtáncra adja a fejét, annak kb. ugyanúgy sántít a szexuális orientációja, mint a férfi stylistnak, mert gyönyörű mozdulatokat végez, valami csodálatos ruhában, és vonzza az ilyen jellegű külsőség. Meg az is erős utalás volt nálam, amikor egy nőt a jégpálya madonnájának hívja, vagy hogy volt. De az a lényeg, hogy egy nőt ennyire imádni vagy csodálni szexuális vonzalom nélkül, az is jele lehet a homoszexualitásnak. Bár mondjuk az első rész vége ennek fényében kicsit sántít, amikor nemcsak, hogy találkozik orosz csodálójával, hanem egyből meztelenül látja meg. Ott talán annyira nem jött zavarba, de az biztos, hogy túlzottan árulkodó lett volna, ha olyan szinten zavarba jön a látványától, hogy az orra vére pirosra festi a fürdővizet. Egy biztos, vannak árulkodó jelek a "sztereotip homoszexualitásra", és gondolom, ennél csak még több lesz, ahogy előre megyünk az animében.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Január 06, 2018, 06:13:33 pm
A GARO -Vanishing Line- animéből kiderül, hogy miért EMG az opening címe, és hogy a rövidítés mit takar?
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Január 16, 2018, 02:56:29 pm
Valaki ismer egy ilyen nevű animét: "Saiki Kusuo no Ψ-nan". Ezt nyomatják a japánok twitteren állandóan, mert most kezdik a második évadot, na mondom magamban utánanézek. De ami furcsa, hogy a My Anime List 120 részesnek írja ki, holott csak 24 részt látok belőle, és ameddig ment, abból is az jön be, hogy 24 részes. Érdekes. Valaki tud róla valamit?
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - Január 16, 2018, 05:21:11 pm
Wikipedia-kapitány szerint egy részben 5 darab 5 perces rész van egybe fűzve, így jön ki a 24 rész, de mégis 120 van benne.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Január 16, 2018, 10:59:10 pm
áá, vagy úgy... Belenéztem, eléggé érdekes dolog. Akkor már kiderül, hogy 5 perces sztorik vannak 1 részben. Ilyen ledarálós, sokszor idióta történetek. Nem néz ki valami jónak.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Február 07, 2018, 06:46:31 pm
Mégiscsak nagyon jó anime, ha a helyén kezelem, és megértem, hogy mi az, amit el akar mondani. Az 5 perces mivolta is a helyén van. 115 részen már túlvagyok, úgyhogy lassan vége. Megéri megnézni.

Szóval a Sword Art Online II-ben a mesterlövész csajjal operálnak? Azáltal, hogy a játékban mennyire menő a fegyverekkel, de a való életben az erőszak minden egyes formájától retteg, arra akarnak reflektálni, hogy a virtuális világban bárki lehetsz a valódi énedtől függetlenül? Egy teljesen saját digitális identitás. Amúgy őszinte leszek, sehogy nem tudom megszeretni az animét. :( Annyira túl van tolva dramaturgiailag, hogy az rettenetesen zavaró. Például a "főgonosszal" való végső harcot is a végén milyen nagyhatású jelenetként mutatják meg, holott Kirito olyan könnyen végez vele, mint én a Super Mario Bros. 3-ban Bowserrel 50. végigjátszás után. Aztán a főgonosz (most már nevén nevezem: Nobuyuki Sugou) indítéka is, hogy övé az egész világ, és hogy istennek képzeli magát, közben meg amint fordul a kocka, és Kirito egyből támadóhelyzetbe kerül, szabályosan megrémül, és tehetetlennek érzi magát, mintha nem lenne eszköz a kezében. A másik, amiben meglátszik a túltolt dramaturgia az, ahogy Kiritóék elbúcsúznak Yui-tól, amikor kiderül rúla a valóság. Csak egy ártatlan lány volt, aki hozzájuk került, 1-2 rész erejéig volt velük, mégis úgy siratták, mintha nagyon-nagyon régóta ismernék, és elválnak útjaik. Holott csak nagyon rövid ismertségről van szó. Ebből fakad minden problémám, amúgy nagyon hangulatos, és nézeti magát, ezért kezdtem bele a második évadba is, és végignézem ezt is. Ja, és Kirito vágja le az extrém hosszú haját... -_-
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - Február 07, 2018, 07:16:26 pm
Nekem a SAO akkor kezdett lefelé haladni a lejtőn, amikor dobták a "dolgozzunk azért, hogy kijussunk a játékból, mert az sürgős, nem?" storyline-t, és kb másra se fókuszált az egész, csak Kirito háremére. A Yui-féle papásmamás szenvedés után én már csak azért néztem végig, mert akkoriban még nem hagytam félbe megkezdett animét. Sokan mondják a fanok közül, hogy az ALO tette rosszá az animét, de legyünk őszinték, már az előtt is az volt. Minden karakter két dimenziós, igazán senkit se lehet szeretni; Kirito túl OP, ez az "az akaraterőmmel felülírom a játék programozását, mert ez így működik, nyilván, nagyon nagy arc vagyok", amivel kimentik minden helyzetből már elsőre is nevetséges volt, másodjára meg főleg, a női karakterek meg egy idő után már tényleg csak azért vannak ott, hogy legyen mit nézni, de haszna az egyiknek sincs. Plusz minden résszel egyre jobban tolják a fanservice-t is az ember arcába, amit én speciel nagyon rühellek. A második évadot már el sem kezdtem, de amennyit hallottam róla, ugyan ezek a problémák megmaradnak, sőt, még rá is erősítenek ezerrel. Az Ordinal Scale egy kicsit érdekel, de az is ilyen eye candy szinten, mert ha más nem is(, és valszeg nem), akkor nagyon szép. Annyit hallottam mondjuk, hogy mivel ez a játék rendesen a való világban tolódik, Kirito végre nem akkora legény, de a végére természetesen ott is kap egy random akaraterő power boost-ot, de azért csak jó lehet látni, hogy végre felmossák vele a padlót.
Kicsit egyébként sajnálom, mert azért volt benne potenciál, csak semmit se kezdtek vele.
A belőle készült paródiát viszont nagyon ajánlom, mert nagyon vicces, és rengeteg plot hole-t betöm.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Február 08, 2018, 01:10:44 am
Volt potenciál... De még mekkora! De tényleg már az elejétől látszott, hogy itt komoly hibák vannak. Ez a "agysütős" rendszer is eléggé kiábrándító. Mert mi van akkor, ha valakinek elmegy az internete, vagy az áram? Akkor így járt? Meg állítólag a valóságban kivitelezhetetlen, hogy akkora mikrohullám keletkezzen abban a sisakban, hogy kisüsse az ember agyát egy másodperc alatt. Ahhoz mégis mekkora erő kell? A másik, ami még nem tetszett, hogy Kirito nagyon gyorsan fejlődött. Alig, hogy elkezdte a játékot, máris 50-es szintnél tart. Kicsit sokat ugrottunk előre... Úgyhogy bőven voltak problémák az Alfheim Online előtt. Azzal meg inkább az a baj, hogy nem is ismerjük meg a játék rendszerét. Szabályok, mi, hogy s mint... Az csak azért lett létrehozva, hogy Sugou addig vegye feleségül Asunát, amíg öntudatlan állapotban van. De a dramaturgiai "túltolásnak" az lett az eredménye nálam, hogy poénból mindig Sugou-nak szurkoltam, mert az volt az érzésem vele kapcsolatosan, hogy ő majd megleckézteti Kiritót, amikor Asunát "kényezteti". Gonosz dolog, de akkorákat nevettem azokon a jeleneteken, és dörzsöltem a tenyeremet, hogy na most végre kap egy leckét az élettől.

A második szériában is bőven vannak olyan jelenetek, hogy jaj ne, de egyértelműen a mesterlövész csajjal akarják ellőni a hatásvadász jeleneteket.

Érdemes azért eldobni egy animét, ha nagyon nem megy. Én most dobtam a Higurashi no Naku Koro ni animét. Két okból is. Egyrészt mert vagyok annyira "okos", hogy én, mint ijedős, sötét téli estéken nézzek horror jeleneteket. Másrészt meg értem, hogy ennek is komoly háttértörténete van, de annyira borzasztó a körítés, hogy kiscsajokból lesznek maguk a sátánok, akik legyilkolnak mindenkit, hogy ezt sem veszi be a gyomrom. Szerencsétlen srác meg hiába látja rajtuk, hogy problémásak a csajok, csak azért is eszik az általuk küldött süteményből. Nem izgat, hogy az is "problémás". Úgyhogy ebből nem kérek.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Roloca - Február 08, 2018, 01:57:09 am
A SAOról órákat lehetne beszélni hogy miért rossz :D
Igazából ami engem nagyon idegesített benne, az Kirito kilométeres kiterjedsű plot-armorja.
Persze a legtöbb animében van plot armor, de ebben valamiért nagyon szemet szúrt és elvette az izgalom egy fikarcnyi érzését is.
Death Gun (francsetudja hogy hívták igazából) pont az implantátumán találja el a "húdemegöllek" injekcióval.
Amikor az elején raidelni mennek és kapja a feltámasztó potit (amit SOHA AZ ÉLETBEN nem használ el), akkor is ő menekül meg egyedül.
A gonosz csávó elhívja piknikezni, lebénítaná de valahogy mágikusan megmenekül. És még Sugou-t is easyn lefegyverzi.
A Yuis részekről ne is beszéljünk. A cérna ott szakadt el, amikor az elején Kirito mondja: -Asuna, szeretném veled tölteni az éjszakát. *hazaérnek Asunához, elkezd vetkőzni* mire Kirito:
-Én csak beszélgetni akartam. Aztán hogy-hogy nem egy idő után úgy döntenek hogy a franc se akar bossokkal küzdeni meg kijutni, inkább vegyünk egy házat és jóleszazúgy.
Random az erdőben még egy "gyereket" is találnak, nohát megoldottuk a gyerkvállalás problémáját is. De az az egész is valami nevetséges ahogyan kivitelezve lett.
Lehet most rosszul emlékszem de Heathcliff guildje is eléggé az utolsó epizódokban lett bemutatva nem? Azt is összecsapták hogy tessék, itt a főgonosz aki jól csal Kirito ellen egy baráti mérkőzésen,
majd a *khhhm* epikus harcban. Elveri Kiritot, a nézők már üvöltik: HASZNÁLD A POTIT B*MEG!, de kapunk valami mágikus lezárást.
Az ALO úgy ahogy van felesleges volt. Elvégre Kiritot a 10-es erősségű gravitációs vonzás se tudja megállítani, ha Asunáról van szó, ja meg még ott van Yui is, mert Cross-Save-vel átjött az ALO-ba (biztos Pre-Order karakter volt).
Volt egyébként valami érdekes az ALO-ban? Megtudtuk még hogy a kishúga is szívesen lenne a hárem tagja, de ennyi.
A GGO-t megint elkezdtem élvezni. Aztán Kirito a lövöldözős játékban szénné alázott mindenkit. Hogyne. Körülbelül úgy verte el őket mint ahogyan én késeltem régen Modern Warfare 2-ben Commando Pro-val
(az a perk olyan broken volt hogy engem rántott oda a késelni kívánt emberhez). A Death Gun rejtély is érdekes volt, de komolyan? Kirito rárúgja az ajtót a támadóra, de jaj! A támadó előnybe kerül és leszúrja Kiritot a "mostmeghalsz" méreggel!
Vajon most mi lesz? Ja semmi mert bejött a godlike luck és azt a kis pici párnát találta el. Aztán a 2. évad 2. arc-ja te jó isten. Ez nekem csak úgy marad meg hogy Yuukinak azért kellett meghalnia, mert leverte Kiritot.
Ennyi történt. Asuna jól legyőzte, megkapta a 12-szeres slash-t (Kirito csak a 11-szerest tudta kifarmolni), majd 2-3 részen belül meghalt és nekem bármit is éreznem kellett volna?
--------SAO Movie SPOILER-----------
A SAO Ordinal Scale-t is végigszenvedtem valamelyik előadáson (mai napig nem tudom eldönteni hogy melyik volt a szörnyűbb, a movie vagy az előadás), természetesen a Nakama Power mindent megold!
Még mindig nem értem amúgy hogy a játékosok miért voltak veszélyben (Asunának is csak a SAO emlékei lettek elszívva de nem volt veszélyben). Mármint az az AR cucc levehető. Mindenki levette volna és nincs probléma, de neeeeeem. Epikus világvége hangulat, meg kieresztődött az összes
SAO boss (hmmm akkor a 100. bossot miért a játékon belül kellett leverniük?) úgyhogy Kiritonak megint meg kell mentenie mindenkit és hogy hogy nem az AR szemüvegük is rendelkezik Full Dive funkcióval (mert az ilyesmi csak úgy átcsúszik a tesztelésen kifejezetten a NerveGear botrány után, nemde?)
szóval nyomás vissza a SAO-ba, Nakama Powerrel leverni a bosst és megmenteni a napot.

Jól indult a SAO, de ennyi dolog nem hiszem hogy az anime hibája lenne. Nem olvastam a light noveleket, de nem is hiszem hogy jobbak lennének.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Február 08, 2018, 02:03:37 am
Infós szemmel nézni SAO-t azért egészen más...
Az tény, hogy nincs benne minden megmagyarázva (majd egyszer, talán az Accel Worldben megkapom a várt válaszaimat), de egy infósnak szerintem ez több szempontból is élvezhető. A fanservice-t szerintem nem tolják túlságosan, vagy én néztem sok olyat, ahol ennél sokkal jobban nyomják, szóval nekem az normál szinten van. A Yuis rész nekem még így is elnyújtottnak tűnt, de infós szemmel AI-t nézni (és a hozzá tartozó "gépi" potenciált) egészen más. :D

sm4e: Csak gratulálni tudok, ha egy pszichopatának drukkoltál, mert azért meg kell hagyni, Koyasu Takehito kiválóan alakította a tenyérbe mászó pszichopata jellemet (pedig ritkán kap ilyen szerepet). De messze nem nevezném főbossnak... És ha valaki megleckéztetheti Kiritót, az messze nem ő, ahhoz nem elég intelligens alapból, hogy összetettebb tervet eszeljen ki (a pszichopata hajlamai és a uralkodási vágya vezérli, nem tud bonyolultabb dolgokat végiggondolni épp ezért). Van ott más olyan, aki esetleg még nem tűnt fel/ki a háttérből, aki megteheti (mivel az aktuális light novel arc nincs még befejezve, nem tudom, mennyire jön össze).

Az Ordinal Scaleben messze Kajiura Yuki dalai a legjobbak... :D Itt-ott azért érződik benne, hogy a szerző nem gondolt végig mindent eléggé, mivel ez nem az eredeti sztorik alapján készült, de egynek elmegy. Én továbbra is kétféle szempontból nézem, az egyik az infós, a másik pedig a különböző emberi viselkedések és váratlan szituációkra adott reakcióik alapján nézem (mint a legtöbb animét, már ahol megvan mindkét vonulat), és ha innen nézem, akkor jobb, mint a hasonszőrű társai. (Jó, persze nálam Kajiura is dob még rajta.) Mint írtam, fanserviceből sokkal több és durvábbakat láttam, szóval ezen a szinten én azt már észre sem veszem.... És ha már Kirito gyors fejlődésénél tartunk: az olvasott kb. 40 RPG alapú mangából 38-ban sokkal nagyobb cheattel rendelkezik a főszereplő, ráadásul a legtöbb esetben nem is kell neki megdolgoznia érte. Szóval minden csak viszonyítás kérdése...

Roloca: Az AR szemüveg kifejezetten az Accel World-ös Neuro Linker elődnek szánta a szerző, csak kicsit kapkodott, és nem kötötte össze minden téren a szálakat, de azért a végén próbált korrigálni...

Azért emellett hozzáteszem, hogy én inkább light novell fan vagyok, mint anime... De a manga az, amit soha nem fogok olvasni, mert az katasztrófa... Már a rajzolás(szerűsége) is...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Február 08, 2018, 01:00:06 pm
Az legitim válasz, hogy Sugou pszichopata lenne, és elfogadható. És akkor rendben is van a dolog, mert a pszichopata az lényegében az ember lélek nélkül. Nemhogy szeretni nem képes, de semmi empátiát nem tud érezni, csak a saját szenvedélye hajtja. Sugou is ilyen volt. Csak az, hogy amint Kirito került helyzetbe, tényleg megrémül, mintha semmi eszköze nem lenne arra, hogy szembeszálljon vele. Pedig szerintem egy pszichopata félelmet sem érez. Most néztem a Naruto Shippuuden 141. részét, jelentem, még mindig élvezetes számomra. Sőt... Pont most volt az, hogy Sasukénak elmagyarázzák az Uchiha-klán történetét, és hogy miért volt olyan a bátyja, amilyen. És komolyan, annyira tetszett, hogy majdnem megkönnyeztem, hogy mik nem történtek a háttérben. Azt mondom, ha ennyire szövevényes sztorija lenne a SAO-nak, a világ legjobb animéjének mondanám, és senki nem kritizálhatja az engedélyem nélkül, mert tényleg...

Azt gyorsan szeretném tisztázni, hogy nem azért szurkoltam Sugou-nak, mert lélekben együttérzek vele, szó nincs róla. Csak azzal, hogy Kirito mindig játszotta a nagymenőt, aki mindig győzedelmeskedik, és láthatóan tudatában van ennek, úgy éreztem, hogy Sugou az, aki megmutatja neki, hogy az élet nem feltétlen olyan, mindig jokert osztanak a kártyajátékban, és mindig kijön a royal flush a pókerben. Tehát Kiritóért szurkoltam ellene, ha érthető, mire gondolok.

Yui meg mint mesterséges intelligencia tényleg érdekes, és jó volt látni jó példát erre, mert az igazat megvallva tartok a mesterséges intelligencia elterjedésétől. Mert amíg nem táplálnak beléjük érzelmeket és empátiát, addig inkább gondolom azt, hogy az emberiség ellen fordul, minthogy a segítségére lesz.

A Light Novellel meg teszek egy próbát... Azért erőltetem ennyire a dolgot, mert valahol engem is manipulál a dramaturgia, és folyamatosan azt érzem, hogy ebben az ötletben sokkal több van, mint amit az animében láthatunk.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Február 14, 2018, 11:46:53 am
Na végre jön a My Anime List alkalmazás. https://myanimelist.net/forum/?topicid=1706630 Most még nagyon korai állapotban van, de a béta verziót elérhetővé tették a MAL előfizetőknek, elmondásuk szerint folyamatosan fejlesztik, és idénre kész lesz a végleges változat.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Február 21, 2018, 01:57:27 am
Látva a Sword Art Online II 13., 14. részeit, kijelentem, hogy az anime a vádak egy része alól felmentve. Valami fantasztikus volt ez a 2 rész. Itt jelent meg az a valódi pszichopátia, ami tényleg ijesztő, és komolyan szurkoltam Shinónak, hogy meneküljön a pszcihopata kezei közül, aki tényleg annyira ijesztően viselkedett, ahogy a való életben el tudom képzelni, hogy így viselkednek ezek az emberek. Mondjuk ott aztán, amit belelőtt Kiritóba, az nem tudom, mi volt, de a képek tanúsága alapján inkább csak ijeszteni akart. A 14. részben meg annál a bizonyos találkozásnál majdnem elsírtam magam, mert tényleg nagyon szép volt. Valahol itt kezdődik a hiteles dramaturgia, amit az egész animében nagyon hiányoltam. És ha az egész sztori ilyen lett volna, komolyan mondom, egy rossz szavam nem lett volna rá. Hirtelen értelmet nyert az egész második évad, és ezen 2 rész alatt 5 pontról felvittem 8 pontra az értékelésemet az animéről.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Március 09, 2018, 04:02:51 am
Befejeztem a Sword Art Online második évadát is. Azt gondolom, hogy tisztes befejezést kapott a sorozat. Pont az tetszett, hogy nem tolták annyira túl érzelmileg, mint ahogy az előzetes történések alapján lehetett volna. És akkor már hiteltelen lett volna a történet. Amúgy a második évad annyiból jobban tetszett, hogy mellékszereplők háttértörténeteit is megismerhettük, emiatt jobban éreztem, hogy miért jelentős neki az adott játék. Ha jól tudom, tart még a Light Novel, és több játék is volt a történet során, én megnéznék egy Sword Art Online III-at új játékokkal, szereplőkkel, háttérsztorikkal. Összességében jobban bejött a második széria, és ha ennek alapján megcsinálnának egy harmadik sorozatot, az már egész jó dolog lenne.

Viszont érdekel még a Virtuális Valóság, meg a videojátékba bekerülünk dolog, ezért még egy ilyen animét vettem elő, amiről más sokan beszéltek, hogy mennyire jó, de csak most szántam rá magam, hogy megnézzem, ez pedig a .Hack//SIGN. Teljesen más nívó, sőt, meg merem kockáztatni, hogy nem is indulhat egy ligába a SAO-val, a .Hack magasan fölötte áll. Még csak az első részt láttam, de az tetszik benne nagyon, hogy bár lassú a történet menete, de lehet érezni, hogy azon van a hangsúly, ami mögötte van. Azt veszem ki, hogy ez nem olyan pörgős anime lesz, ahol harcokat fogunk látni egymás után, itt az lesz inkább a lényeg, hogy milyen érzelmek játszódnak le a karakterekben. És ez érdekel, mert szimpatikusak. Azt azért lehetett látni, hogy nem úgy utálják egymást, ahogy azt mondják... Hát és a zene... Az a helyzet, hogy régóta ismerem Kajiura Yukit, és mindig is láttam / tudtam / hallottam, hogy miért ennyire népszerű, és szeretik sokan világszerte, de az igazság az, hogy most ÉREZTEM először igazán, hogy miért is lehet őt nagyon szeretni. Az opening az számomra telitalálat. Már ez visszaadja, hogy sokkal több van a "háttérben", mint amit láttunk. Az anime háttérzenéjére is egyszerűen nincsenek szavak. Nem emlékszem arra, hogy láttam olyan animét, melynek 1. részében is több olyan zene szólt, amitől libabőrös lettem. Az ending némileg lightosabb, de talán megbocsájtható. Inkább azért nem jött be annyira, mert amúgy egy nagyon jó dal, de az opening és az inner zenék, annyival fölötte állnak, hogy eltörpül mellettük. Az biztos, hogy ez egy nagyon jó anime lesz, amit már nagyon régóta látnom kellett volna.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Március 09, 2018, 03:30:37 pm
A SAO-ból az Alicization már be van jelentve, hogy lesz, csak még az nem, mikor. De nem biztos, hogy jó sietniük, mert az arc még nincs lezárva a light novelben. Mellesleg a SAO movie épp a 2. évad után (akar) játszódni, ami csak az utolsó, stáblista utáni jelenet miatt fontos, mert az egy elég erős utalás az Alicizationre.

Nálam a .hack és a SAO nem összehasonlítható, mert az alapkoncepción kívül minden más (főleg a technikai környezet, amit én infósként eleve szétválasztok). De ami miatt hozzászólok: a .hack//Sign OP-je nem csak Kajiura... Mivel az a See-Saw project keretében készült, ott a társa Ishikawa Chiaki, aki szintén egy elég nagy név a japán zeneiparban, és aki nélkül nem lenne olyan jó a dal, amilyen...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Március 10, 2018, 01:25:30 am
Igen, tudom, hogy az Obsession az See-Saw dal. :) És amúgy tényleg kiváló énekes Ishikawa Chiaki, a Bokurano. volt az első, ahol hallottam a hangját, és már az is különleges volt. Képes akár opera énekesnői stílusban is énekelni. És az is igaz, hogy a dalt Kajiura Yuki szerezni, a szöveget, a zenét, de még a hangszerelés is az övé, de Ishikawa Chiaki az, aki a hangjával még jobbat csinált a dalból.
Kajiura Yuki-ban meg az fogott meg korábban is, hogy valahogy úgy gyárt zenéket, mintha első hallásra össze nem illő hangszereket szólaltat meg, de olyan harmóniát talál bennük, hogy valami hihetetlenül különleges lesz a dal tőle. Ez az Obsession-ben kiváltképp érvényesül.

Megnézem majd a SAO movie-t is, most egyelőre a .Hack van. Kíváncsi leszek a folytatásra.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Március 22, 2018, 12:03:52 am
sm4e: Mivel említetted anno, hogy érdekel, gondoltam megemlítem, hogy most, hogy a manga már nagyon a végét járja, kijött a ReLIFE folytatása (vagyis vége), ami 4 részes és ma jött ki, de neten még csak kettőt láttam fent.

Szerk.: Már kint van mind a négy! :)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Március 22, 2018, 08:52:19 am
Igen, olvastam Twitteren, hogy kitették, totál meglepődtem. Le is szedtem. :) Szerencsére csak egy előadásom lesz, úgyhogy ma meg is nézem őjet.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Március 22, 2018, 03:09:15 pm
Meg ha már dicsértétek a Violet Evergarden animét, akkor abba is belekezdtem. Az 1. rész után azt gondolom, hogy nehezen fogyasztható anime. A nyomasztó története és légköre okán tudható, hogy nem könnyed estékre ajánlott alkotás, de határozottan érzem, hogy érdemes végignézni, mert valami komolyat akar mondani a világról és az emberekről.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Március 22, 2018, 05:59:05 pm
Pedig szerintem egyáltalán nem olyan nyomasztó (kivéve egy részt) és tényleg jó. Jól bemutatja, hogy milyen is az emberi psziché...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - Március 22, 2018, 11:47:39 pm
Sikerült megnéznem a ReLIFE befejező 4 OVA-ját. Látszik rajta, hogy rengeteg fejezetet akartak belepréselni ebbe a 4×24 percbe, ezért átugrottak (gondolom) jópár dolgot, de a végéért megérte.
Örülök, hogy nem Shinkai Makoto-féle cuckold befejezést kapott, és legalább a sorozat "főrésze" jól be lett mutatva. Szóval nekem nagyon tetszett, és ha majd egyszer lesz annyi időm, szerintem a mangáját is végigolvasom.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Március 23, 2018, 12:01:35 am
Hát tényleg elég sok dolog volt még a sorozat befejezés után. Én arra vagyok kíváncsi, hogy meddig mennek el a végénél... (Mármint a mangához képest.)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Március 23, 2018, 09:32:57 pm
Két részt végignézve a ReLIFE új rövid szériájából azt lehet mondani, hogy látszik, hogy rohamléptekben halad előre a történet, de az az érdekes, hogy nincs hiányérzetem. És ez valami zseniális kivitelezés. Találkoztam már olyannal, hogy mondták, hogy ezt meg ezt kihagyták a mangából, és nem volt hiányérzetem, de itt azért külön bravúr, mert hosszú sztorit préselnek bele 4 részbe, és valami fantasztikus, hogy ezt meg tudták csinálni. Iskolakép a második rész végén... De ha egyszer nem fognak emlékezni rám, hiszen az egész középiskolai létem csak illúzió...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Március 26, 2018, 12:47:24 pm
Szerintem eléggé elnéző vagyok, ha azt mondom, hogy kb. a 174. részig príma volt a Naruto Shippuuden, és ha volt is filler, nem zavart. De amióta Naruto legyőzte Paint, és újraépítik Konohát, azóta csak a régi időkből vannak visszajátszások, és ez eléggé zavaró. Meg is néztem az epizódlistát, elleszünk ezzel egy jódarabig... Csak azt nem értem, hogy miért csinálják ezt? Most tényleg az, hogy valamilyen úton-módon pénzt hozzon, vagy egyszerűen arról van szó, hogy annyira előrehaladott állapotban volt a mangához képest, hogy le kellett állni, és azt fillerekkel oldják meg. Mindegy, elténykedek itt közben, csak mégis... Szeretném, ha haladna a főtörténet.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Június 03, 2018, 05:05:14 pm
Valaki látta a Katanagatarit? Mégis mi ez? A rajzstílus is egyedi, amit a Bakemonogatarinál megtanultam, hogy az nem jó jel. De ilyen 15 percen át sztorizgatás megy, majd beállna valami harc, na mondom, végre valami elkezdődik, erre itt is csak egymást szapulják. Mégis mit akarnak ebből az animéből?
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - Június 03, 2018, 07:30:04 pm
Valaki látta a Katanagatarit? Mégis mi ez? A rajzstílus is egyedi, amit a Bakemonogatarinál megtanultam, hogy az nem jó jel. De ilyen 15 percen át sztorizgatás megy, majd beállna valami harc, na mondom, végre valami elkezdődik, erre itt is csak egymást szapulják. Mégis mit akarnak ebből az animéből?
Én láttam. Tény, hogy elég lassú anime, de szerintem jó volt. Más kérdés, hogy akkor néztem még meg, mikor szezonos volt, szóval már nem sokra emlékszem belőle. De ha nagy harcokat akarsz, akkor felejtős, ez 90%-ban dialógusokkal fog operálni. Minden részben meg lesz szerezve az adott kard, amihez fog valami kis csete-paté társulni, de általánosságban nem az a fókusz. De ne vedd készpénznek, amit mondok, mikori ez a cucc? *Checks on Google.* 2010. Nincs azért annyira jó memóriám, hogy egyszeri nézés után ez ennyire megmaradjon. Hátha van valaki kicsit közelebbi emlékekkel.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Június 03, 2018, 10:26:36 pm
Lassú, meg a rajzstílus, ami maradjunk annyiban, hogy számomra idegen. A Bakemonogatariban is azt nem szerettem, hogy ilyen "különcök vagyunk, és ezt nyilvánosságra is hozzuk, aki meg nem érti ezt, az hülye" stílusú rajzot. Ugyanezt érzékelem a Katanagatariban, csak annyi különbséggel, hogy nem olyan a sztori meg a beszédstílus, hogy indokolja ezt a fajta rajzot, de mindegy is. És ahogy elnézem, minden egyes epizód 50 perces? Mert volt olyan, hogy az első rész extra hosszú, aztán a többi már rendesen 23-24 perc volt. Itt úgy tűnik, hogy végig dupla hosszúsággal kell nézni.
Mert egyébként azért kezdtem el nézni, mert a MondoConon közülünk mondta valaki, hogy érdekes az anime, minden egyes részben más kard történetét ismerhetjük meg. Csak ez nálam olyan, hogy mivel sem a rajzstílussal, sem a karakterekkel nem tudtam azonosulni, ezért a történet sem érdekelt igazán. Pedig biztosan érdekes, elhiszem, de sajnos ilyen az, amikor a külsőségek miatt nem köt le a tartalom.

Amúgy tényleg 2010-es anime, a második openingje konkrétan az az ALI PROJECT dal, melyből megjelent kislemez az utolsó darabja annak a sorozatnak, amikor sűrűn jelentett meg az együttes kislemezt. Ez a Kinjirareta Asobi-tól indult, és ezen időszakon belül kerestem olyan animét, melynek ALI PROJECT énekelte az egyik dalát, és még nem láttam. Így jött a Katanagatari, ami még érdekesnek is tűnt az elmondottak alapján. Az ALI PROJECT-nek zeneileg a nagyon termékeny időszaka 2004-2010 között volt, onnastól ritkultak meg a megjelenései. Az animét meg félek, hogy nyögvenyelős lesz végignézni.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - Június 03, 2018, 10:59:44 pm
Szerintem adj neki még egy esélyt. Én most ennek a kapcsán rákerestem pár videóra belőle, és eszembe juttatta, hogy miért is bírtam annyira: humoros, okos, nem tömeg cucc. Én a magam részéről kedveltem a karaktereket is, de azért ahhoz, hogy ők megragadjanak, csak több résznek el kell telnie. Nekem a rajzstílus is kifejezetten bejön, az egyetlen sérelmem talán az, hogy nincs meg a szemük fehérje, de most ez legyen a legnagyobb bajom. Sajátos stílusa van, azt meg kell hagyni, de ugye ahogy azt lehet látni, nagyon stilizált, ami meg általában azért van, hogy könnyebb legyen animálni. És itt aztán van animálva! Nagyon szép ez az anime, és nem szenved attól az animációs problémától, hogyha nem konkrétan a karakter arcában vagy, akkor szétcsúszik az egész, és kb. felismerhetetlenül ronda lesz minden. Én pl. most elkezdtem a Hugtto! Precure-t, és bár nagyon szépek a közeliek, amint kicsit eltávolodunk a karakterektől, elég elnagyolt tud lenni.

Én sose voltam nagy ALI PROJECT fan, hogy őszinte legyek, ez a dal se igazán fogott meg. Még az első három Rozen Maiden OP-pal viszonylag jóban voltam, a Kinjirareta Asobival meg a Baragoku Otomével inkább, a Seishoujo Ryoukit annyira nem szerettem. (Meg ha Rozen Maiden, akkor egyértelműen a Kukui ED-ek fogtak meg jobban. Sajnáltam is, hogy a folytatásban Annabeltől volt az ED és nem tőlük...) Amire emlékszem, az a Yousei Teikokutól való első ED, a Tasogare no Gekka, mert azt szeretem, imádom, csókolom a pici szívét, a dalnak meg a bandának is. Meg talán Kuribayashi Minamié az első OP?
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Június 04, 2018, 09:17:56 pm
Jól van, mindenképp adok neki még egy esélyt, mert biztos, hogy tényleg olyan jó, mint ahogy mondták, csak általában furcsán reagálok arra, ha valami ennyire eltér az átlagostól.

Érdekes, hogy innen többen sem nagyon szeretik az ALI PROJECT-et. Az biztos, hogy sajátságos stílusuk van, amit szokni kell, meg sokaknak a félhangok sem tetszenek, amik engem nem zavarnak. És amúgy szeretem, ha valaki ennyire otthon van a japán zenében, igazán imponáló számomra. ^^ Amúgy Annabel endingje tényleg sokban eltért a kukui változattól, de én meghallgattam jónéhány dalt tőle, és tetszett a stílusa, úgyhogy örömmel vettem. Csak az, hogy annyira feledésbe merült az új Rozen Maiden ending, hogy folyamatosan az Another endingjével keverem fejlben, amit szintén Annabel énekelt.
Amúgy érdekes, én sokáig azt hittem, hogy a Yousei Teikoku az ALI PROJECT-nek egy ilyen sajátságos másolata, de aztán rájöttem, hogy sokkal inkább van saját stílusuk, minthogy más előadót másoljanak. Jó zenéjük van, én is bírom. :) Igen, amúgy az első opening Kuribayashi Minami műve, neki is van néhány jó megmozdulása. Ő újabban csak simán "minami" néven ad ki újabb albumokat és kislemezeket.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - Június 04, 2018, 10:34:57 pm
Alapvetően megértem, a rajztílus nálam is elég sokat nyom a lattban. Nekem a Mob Psycho 100 volt az az anime, amit a rajzstílus miatt nem voltam képes megnézni, pedig mindenhonnan azt hallom, hogy mennyire nagyon jó. De még az első részen se tudtam átverekedni magam... "orz
Meglehet azért, hogy végignézed és akkor se nagyon fogod érteni, miért jön be másoknak, de azért remélem, fogsz benne találni olyat, ami megfod a végére. :)

Igen, az ALI PROJECT, megvallom, nekem leginkább az énekes hangja miatt nem kenyerem. Nyilván nem rossz, csak én jobban szeretem, ha egy énekesnek lágy a hangja. Shimotsuki Haruka hangját is ezért szeretem nagyon. Meg szeretem ezt a kicsit kelta hangzást, ami sok dalában megvan. Nekem Annabel alapvetően elég felejthető volt, se a dalok, se a hangja maga nem fogott meg annyira ezek alapján a számok alapján, hogy jobban utána akarjak nézni neki. Meg na, ha már visszahozták az ALI PROJECTet az új szezonra, igazán visszahozhatták volna Shimotsuki Harukát is. Nem tudom, a kukui működik-e még rendesen, de ő tudom, hogy még aktív énekesként.
Egy időben volt Kuribayashi Minami korszakom, akkor felkutattam kb. minden animét, amihez tőle vettek zenét OP/ED-nek. Azóta ez már elmúlt, de azért még mindig szeretem néha elővenni pár dalát, viszont az újabb dolgait nem igazán követem. Alapvetően kevés énekest/bandát követek rendesen, főleg anime OP/ED alapján tájékozódom, hogy "ó, ez tőle van, nice, majd megnézem, mikor kijön a CD, mik vannak még rajta". Meg karakterdalokat/insert songokat hallgatok többségiben.

Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Június 06, 2018, 08:19:56 pm
Na ez majd ki fog derülni. :)

Na, látom, mintha csak a női másom lennél a japán zenei felfogásban. :) Nekem is szokásom kotorászni úgy animéket, hogy egy adott előadó énekli. Most hogy nézem a .hack//Roots-ot, most megkerestem az összes ALI PROJECT-animét, remélem lesz olyan, ami a szórakozásom fogja szolgálni. Így jött a Katanagatari is. Meg hát minden kedvenc előadómból felkerestem már néhány animét. Lassan az összes Okui Masami által énekelt animét láttam, ugyanígy jól állok a Hayashibara Megumi animékkel, Yonekura Chihiro is rendben van, JAM Project és Suara is szépen halad. Nekem ők a fő csapásirányok, mintha ezzel oly nagy újdonságot mondtam volna.
Amúgy Shimotsuki Haruka manapság Visual Novelekben jeleskedik. Jónéhány PC játék dalát ő énekelte fel, néhányban együttműködött Okui Masamival, innen ismerem elsősorban. Kuribayashi Minami is dolgozott együtt Okui-sannal (egyik dalát Minami-san írta), ő innen ismerős. Annyira nem maradt meg bennem, de a stories válogatásalbumát meghallgattam jónéhányszor. A Tsubasa wa Pleasure Line nagyon tetszik, meg azt nem tudom, hogy a Hoshizora no Waltz honnan van. Az egy nagyon szép dal.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - Június 09, 2018, 10:23:15 pm
Én elsősorban seiyuu alapján döntöm el, hogy megnézzek-e egy animét, vagy se. Vagyis ez annál egy kicsit komplexebb, de azért volt már olyan, hogy "Ennek a karakternek xy a hangja! Akkor ezt megnézzük." Szívattam is már meg magam ezzel nem kevésszer. xP
Na de visszatérve az előadókra, én talán a Yousei Teikoku esetében tudok minden animét, vagy tudtam egyszer régen, de meg nem néztem őket miatta. A Venus Versus Virus mondjuk már egy ideje izgatja a fantáziámat, de kellően sok más dolog is fent van a listámon ahhoz, hogy még várasson magára. Meg persze ha valahol Mikakoshi van, az már fél siker. A Ballroom e Youkosoban pl. mindkét ED-et ő énekelte, és gondoltam ez akkor majd azt jelenti, hogy valamelyik karaktert is megkapja szinkronizálásra, nem? NEM? Hát nem. :( Olyan szomorú voltam. :(
Utánakerestem ennek a Hoshizora no Waltznak, mert erősen megkopott már a Kuribayashi Minami ismeretem (konkrétan csak a School Days-es Anata ga... Inai-ra emlékszem rendesen [meg ha School Days, akkor még Itou Kanako Waltz-a a legjobb imho]), úgyhogy itt a válasz: a Kimi ga Nozomu Eienből van. Így, hogy most meghallgattam, beugrott, hogy ismerem, tényleg szép szám.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Június 23, 2018, 10:58:39 pm
Csak jó lesz a Katanagatari. Ha elengedem a rajzstílust, tényleg érdekes a történet. Csak az a baj, hogy nagyon hosszú egy részből 50 perc. Egyébként is hamar leamortizálódik a figyelmem feliratos animék esetében, de itt folyamatosan nézem, hogy hol tartunk időben, még mennyit kell figyelni. Kár érte.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Január 31, 2019, 01:15:28 pm
Mai nappal ünnepélyesen bejelentem, hogy végignéztem a Naruto Shippuudent, megvan az 500 rész. Alig hiszem el, hogy végignéztem.

Sokáig toleráns voltam a fillerekkel, úgy voltam vele, hogy ha akarják, hát legyen, talán még jót is tesz, ha régi történeteket más meglátásba helyezik. De ahogy elrontották a végét, azt tanítani kéne. Ez a háború is annyira unalmas volt, hogy az volt a gondolatom, hogy a háború nemcsak azért szörnyű dolog, mert döntő többségében értelmetlenül halnak meg emberek, hanem mert teljességgel értelmetlen időtöltés, sokkal hasznosabb dolgokkal is el lehet ütni a mindennapokat. Meg az, amit belesűrítettek az utolsó 20 részbe... Mire volt jó az a rengeteg filler, ha a 480. rész körül elkezdtek egy olyan történetet, ami legalább 50 részt kívánt volna meg? Na meg hát megnéztem volna egy folyamatot arról, hogy Naruto esetleg beleszeret-e Hinatába, nem az, hogy két tények elé állít, hogy közeledik az esküvő, mindennek semmi jele nem volt. Meg igazából Sasuke sem tért vissza úgy, ahogy sokan áradoztak róla. Nekem személy szerint Orochimaru pálfordulása sokkal jobban tetszett.

Akárhogy is, azért egy jó kaland volt. Egy hosszabb szünetem volt, majdnem 2 évig néztem a Shippuudent. Azt mondom, hogy egész jó volt. Én 8 pontra értékeltem, azt gondolom, hogy a 7-8 pont körüli érték a reális. Vannak akik észérvekkel magyarázzák, hogy miért 10 pontos számukra ez az anime. De a Naruto esetében merek általánosítani, hogy akinek ez a tökéletes anime, az egyfajta értékválságban "szenved" (már ha ő szenvedésnek éli meg). A sok baki és filler miatt soha nem lesz 10 pontos az anime, nem utolsósorban vannak sokkal komolyabb mondanivalójú animék, melyek progresszíven jelenítik meg azt.