Adarnako Karaoke Frum

Minden egyéb => Totál random offtopic => A témát indította: Mystra - április 09, 2017, 10:55:41 pm

Cím: Anime & Manga
Írta: Mystra - április 09, 2017, 10:55:41 pm
Ide jöhet minden, ami az animék és mangák világával kapcsolatos, legyen szó ajánlóról vagy általad nézett animérõl.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 14, 2017, 10:57:17 pm
Megvan a 200. anime, amit végignéztem, a Super Lovers 2 lett az. Ennek örömére pezsgõt bontunk. Mint kiderült számomra, hogy 10 hónap alatt tudok 100 animét megnézni (tavaly júniusban értem el a századikat), azért ez egész jó arány, fõleg, hogy mostani 100-ban benne volt az Inuyasha befejezése és a Ranma 1/2 is.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 14, 2017, 11:02:13 pm
Megvan a 200. anime, amit végignéztem, a Super Lovers 2 lett az.
Örülök, hogy az ismerõsi körömben nem én voltam az egyetlen hímnemû egyén, aki a SUPER LOVERS-be belekezdett. Amúgy ahhoz képest, hogy shounen ai, szerintem egész nézhetõ. Bár a cselekménye néhol sántít kicsit, de még bõven a tûrhetõ kategórián belül.
Amúgy gratula a 200-hoz és kívánok még jópárszor ennyit a jövõben!
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 14, 2017, 11:27:04 pm
Pont az az érdekes, hogy alapvetõen nem sok köze van a valódi homoszexualitáshoz, mégis annyira nézeti magát. Én a második évadnak megadtam a 10 pontot, mert minden egyes pillanatával magához ragadott, és nagyon érdekelt, hogy mi történik a karakterekkel. Kaidou Ren-t meg betettem a kedvenc karakterek közé, mert egyrészt jogos az az elvárása, hogy ne kezeljék õt gyerekként, amikor saját életútjának okán bizonyos téren sokkal fejlettebb, mint a korabeliek, másfelõl meg egy átlag civilizált emberhez képest képes volt olyan butaságokat akkora evidenciával mondani, mintha az élet természetes része lenne. Sokat nevettem rajta.
Több Shounen ai-jal próbálkoztam, kerestem azt, amelyik a valódi homoszexualitást mutatja be (tehát nincs ez a domináns-csicska párosítás, vagy ez a jaj, mit szólnak mások, ha megtudják, hogy pasival járok, és az ehhez kapcsolódó õrlõdések), és annak ellenére, hogy a Super Lovers-ben is elég nagy a korkülönbség a páros között, magasan ez lett számomra a legnézhetõbb. Hovatovább élmény volt számomra, úgyhogy büszkén vállalom, hogy 10 pontot adtam az anime második évadának. Már most hiányérzetem van, hogy végeztem, és õszintén remélem, hogy lesz 3. évad.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 15, 2017, 12:16:18 am
Azért azt nem mondanám, hogy nincs köze a valódi homoszexualitáshoz, tekintve, hogy Ren erõsen meleg, Haru és Natsuo meg olyan biszexuális-félék. A sztoriban nekem leginkább Aki és Shima teljes érdektelensége volt az egyik negatívum. Azért huszonévesen már kicsit necces így élni testvérekként, de az, hogy mind a ketten szinte nulla reakcióval nézték Haru és Ren kapcsolatát, azt már furcsálltam. Nem volt semmi "elfogadási idõszak", vagy minek nevezzem, amikor még emésztik a dolgot. Én speciel meglepõdnék, ha megtudnám, hogy a bátyám beleszeretett az öcsémbe. A másik meg Ren és Haru teljesen felesleges belsõ vívódása a kapcsolatuk feldolgozásán. Mintha nem tudnák rendesen megérteni, hogy mit akarnak a másiktól, annak ellenére, hogy pont azt csinálják, amit a másik szeretne. Jó, kivéve a homiszexet, de az egy bonyolultabb folyamat, annak a vitatását még meg is értettem.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 15, 2017, 12:39:26 am
Mondjuk az vicces volt, ahogy Ren "öntudatra" ébredt, és elkezdett kérdezõsködni két férfi közötti együttlétrõl másoktól.
A teljes érdektelenség nekem is furcsa volt, de én még jobban ki voltam borulva az elsõ évad legelején, amikor Haru fogadott szülei olyan boldogan nézték, hogy Haru én Ren, mint két testvér, úgy alszanak egymás mellett, mintegy megszeretve egymást... Ezért a való életben olyan pedofil pert akasztanának Haru nyakába, hogy arról koldulna. Ezek után Aki és Shima érdektelensége igazán semmiség...
Ren homoszexualitása érdekes dolog, hiszen láthattuk az elején, hogy mielõtt megismerkedett Haruval és az ikrekkel, nemigen volt szociális élete, szinte csak farkasokkal élt együtt. Na most erre lehetne azt mondani, hogy azért lett Ren meleg, mert csak egyféle szexualitást ismert meg Haru által, de azt gondolom, hogy ez a feltételezés erõsen sántít, mivel a hajlam is kell hozzá. Bár Ren az elején egyébként kifejezetten nehezen viselte Haru "sajátságosan" közeledik hozzá, nem értette, hogy mit akar tõle. Csak amikor rájött, akkor ébredt öntudatra.
Natsuo sem volt akármi, majdnem összeállt Rennel. Szerintem Haru is "tisztán" meleg, neki csak az egójának tesz jót, hogy bejön a csajoknak is, de azért az utolsó részben bizony megmondta a magáét, és ahogy Ren lereagálta, akkorát röhögtem rajta.
Visszatérve Aki és Shima érdektelenségére, tényleg furcsa volt, igazából az egész sztori olyan volt a részükrõl, mintha kívülállók lennének, csak úgy válaszolgatnak, ha kérdezik, de sokat nem tudtunk meg róluk. Ami annak fényében különösen érdekes, hogy az elsõ ending videójában kifejezetten idealizált képeket láthatunk a négyes testvéri kapcsolatáról.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 15, 2017, 02:34:28 am
A teljes érdektelenség nekem is furcsa volt, de én még jobban ki voltam borulva az elsõ évad legelején, amikor Haru fogadott szülei olyan boldogan nézték, hogy Haru én Ren, mint két testvér, úgy alszanak egymás mellett, mintegy megszeretve egymást... Ezért a való életben olyan pedofil pert akasztanának Haru nyakába, hogy arról koldulna. Ezek után Aki és Shima érdektelensége igazán semmiség...
Halottakról jót vagy semmit. De mivel a szülõk is úgy álltak hozzá, hogy "Haru, magányosnak tûnsz, ezért kapsz egy öcsikét!", az összemelegedésen való örömködés nem tûnt annyira furcsának.

Visszatérve Aki és Shima érdektelenségére, tényleg furcsa volt, igazából az egész sztori olyan volt a részükrõl, mintha kívülállók lennének, csak úgy válaszolgatnak, ha kérdezik, de sokat nem tudtunk meg róluk. Ami annak fényében különösen érdekes, hogy az elsõ ending videójában kifejezetten idealizált képeket láthatunk a négyes testvéri kapcsolatáról.
Illetve õk is énekelnek benne, ami tényleg arra az idillizált családi életre utal, ami nem igazán volt meg az animében (ez csak nekem poén, de a seiyuuik, Terashima Takuma és Matsuoka Yoshitsugu régebben együtt játszottak az IDOLM@STER-ben, mint rivális unit, a Happiness YOU & ME szegrõl-végrõl erre emlékeztet). Ami még "viccesebb", hogy bár fõszereplõk lennének, komolyabban valóban nem ismerjük meg õket. Persze, látunk a múltjukból részleteket, de pont ez az érdektelenség mutatja meg, hogy így nem illenek a képbe.
Egyébként fun fact: A komolyabb BL-fanok többsége nem szereti a SUPER LOVERS-t. Egyrészt a meglehetõsen furcsa tesószerelem miatt, másrészt mert Rent nem férfi szinkronizálja. Bevallom, engem Minagawa Junko nem különösebben zavart (gondolom, te egy Tennis no Ouji-sama után örültél neki), de azt el kell ismernem, hogy a dráma CD seiyuui sokkal BL-esebb hangokkal kecsegtetnek.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 15, 2017, 09:10:34 am
Minagawa Junko hihetetlen seiyuu. Többször hallottam már a hangját, nemcsak ebben a két animében. Meglepõdtem, amikor felismertem a hangját a Kore ga Watashi no Goshujin-sama és a Bokurano. animékben. A két anime pedig jelentõsen eltár egymástól stílusban. És az az érdekes, hogy mindegyik fiú, akit hallottam szinkronizálni, ilyen rideg, csendes karakterek, és hihetetlen jól visszaadja a hangjával ezeknek a karaktereknek a lelki világát. Egyszer meghallgatnám egy életvidám fiú szerepében, abban hogy teljesítene.

Igen, a múltjukból láthatunk részleteket, pont õk voltak az érdekesek abban, hogy késõbb Natsuo hogy viszonyult Haruhoz a jelenben. Különben akkora butaság nem szeretni a SUPER LOVERS-t csak azért, mert nõ adja Ren hangját. Egyrészt mert Minagawa Junko tényleg fantasztikus seiyuu, a másik meg Ren gyerek volt az elsõ szériában, fiúgyerekeket pedig szokás nõknek szinkronizálni. A többi fiúkaraktert is nõ szinkronizálja gyerekként.
Neked sikerült megszerezni a dorama CD-ket? Én csak a két OST-t találtam meg a kislemezeken kívül. Ja, és ha már zene: Azon mosolyogtam, hogy az elsõ opening kislemezén a harmadik dalnak "My Girl" a címe. Ilyet egy Shouen-ai anime kislemezén... Egybõl az volt a gondolatom, hogy biztos az énekes (Yata Yusuke) tisztázni akarja magát, hogy bár Shounen-ai-nak énekel openinget, nehogy azt gondolják róla a meleg fiúk, hogy máris esélyük van nála, és ezzel a dallal "tisztázza" a szexuális orientációját. Egyébként sem lett egy nagy eresztés a dal, de véleményem szerint eléggé szerencsétlen dolog egy ilyen anime kislemezén egy ilyen címû dal.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 16, 2017, 10:23:36 pm
A Bokurano egy nagyon tuti anime, nem értem, hogy felejtõdött el az évek alatt ilyen gyorsan. Jött a Madoka és mindenki azt kezdte el imádni, hiába a Bokuranóból vett át jópár elemet.
Én nagyritkán, de Minagawa Junkót hallottam nõkent is, elõször a Kämpferben és a Code Geassben, de nõként kedvenc (teljesen véletlenül) a Yu-Gi-Oh! 5D's-bõl Misty Lola.

A BL-esek, akik nagyrészt lányok, jobban szeretik, ha a férfiak úgy nyögdécselnek egymásnak, hogy férfihangjuk is van. Akik meg lehúztak pár évet az animeiparban és odafigyelnek a seiyuukra, azok egy idõ után már hallják, hogy egy karakternek férfi vagy nõ a hangja. A még ügyesebbek azt is, hogy ki az illetõ. Amúgy nem, nem volt szerecsém a dráma CD-hez, de elolvastam, hogy ott kik adták a fõszereplõknek a hangjukat. Kapásból Rennek ott egy Kamiya Hiroshi, aki már nem tudom hányszor nyerte meg a közönség kedvence Seiyuu Awardot, Haru meg Morikawa Toshiyuki, aki már rengeteg BL-ben játszott, ezért a Fudanshi Koukou Seikatsuban a "BL királyának" nevezték.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 16, 2017, 10:40:53 pm
A Bokurano. animét sokan amiatt kritizálják, hogy 15-en szerepelnek benne, és igazán behatóan senkit nem ismerünk meg közöttük. Talán egyedül Jun-Kun-t (pont õ az, akinek Minagawa Junko adja a hangját), mert õ az utolsó, és õ több idõt kap. Megjegyzem, õ már a legelejétõl felhívja magára a figyelmet, ahogy bánik a húgával, úgyhogy lehetett érezni, hogy neki kitüntetett szerepe lesz az animében, és nem azért inzultálja õt, mert olyanja van, hanem valami van a háttérben... Viszont a többi 14, aki játszik, nem ismerjük meg igazán behatóan az életüket. Csak adott egy esemény, ami többnyire negatív, és hogy azzal hogyan birkóznak meg. Én ezt úgy nem találom problémásnak, hiszen azáltal ismerjük meg az adott szereplõ személyiségét, hogyan kezeli az adott krízishelyzetet. És ez igaz a való életre is, és mivel ezt fantasztikusan mutatja be, ezért ebben példaértékû az anime. Viszont azt el kell ismerjem, hogy én sem tudok hirtelen sok embert visszaidézni, fõleg azok közül, akik az elején "véreztek el". Nem láttam a Madokát, de azt tippelem, hogy a Bokurano. elemeit sokkal trendibben, fogyaszthatóbban adja át, talán tanulva az esetleges hibákból. De csak tippelek.

Igen, az azért látszik, hogy a BL sokkal inkább nõi kategória. Visszagondoltam azokra, amiket láttam, és messze a Super Lovers az, amirõl a legtöbbet lehet beszélni, morális, pszichológiai, egyéb oldaláról is, nemcsak úgy, hogy két férfi hogyan csókolózik és bújik össze. A Graviation-nek legfeljebb a zenéje jó, a Loveless kisebbségi komplexusos hülyeség, a Junjou Romantica undorító nyáladzás, a LOVE STAGE!! esetleg még említésre méltó, de a "passzív" srác esetlensége néha idegesítõ volt. A Fudanshi Koukou Seikatsu-t én is néztem, eleinte poén volt, csak aztán ellaposodott az egész, nem ment el semerre az egész sztori. Amúgy kerestem ennek az címadó dalának a kislemezét, de nem találtam meg. Micsoda poén lenne egy "SEKAI wa Boy Meets Boy" címû dalt énekelni, ennél nagyobb meleg-propaganda nem kell a Földön.

Ahogy figyeltem a Super Lovers-t, jellegzetes hangjuk van a fiúknak, szerintem a seiyuu-n belül van külön BL-kategória, ha már királyt is választanak maguknak.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - április 16, 2017, 11:04:04 pm
Igen, de a Bokurano nem egyszerûen "csak" 15 emberrõl szól, sõt nem is egy világról, hiszen amint kiderül a "játékról" közben pár dolog, más dolgok is elõtérbe
kerülnek pluszban (amit egy sztoricentrikus egybõl kiszúr). De ez is valszeg olyan, mint a Fate/Stay Night volt anno (az elsõ). Ott a nagy rajongóktól kérdeztem
egyet, és csak 5-10% tudott válaszolni a nagyon nyilvánvaló kérdésemre (amire több célzás is volt a sorozat folyamán). Ebben az esetben ugyanaz az arány, ha
megkérdezem, hogy mi a jelentõsége az "uninstallnak". Csak az a különbség, hogy jóval kevesebb ember látta a Bokuranot, de az arány kb. ugyanaz.
Madoka más mûfaj eleve, és ugye azért kapták fel ennyire, mert ez indította útjára a "darkos" mahou shoujo sztorikat (vagyis a tálalás nagyon más), aminek azóta
se szeri se száma. De azért Kyuubee és Koemushi között erõsen nagy párhuzam fedezhetõ fel.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 16, 2017, 11:34:08 pm
Igen, Bokuranót rossz úgy nézni, hogy karaktercentrikus vagyok, és sokkal többet számít számomra az egyének személyisége, jelleme, azok fejlõdése. Meg effektíve meg merem kockáztatni, hogy sokan felületesen néznek animét, csak a könnyed szórakozást keresik. A mondanivalót legfeljebb megértik egy darabig, de ha egy animének a valódi közlendõje nagyon a részletekben rejlik, abban valószínûleg sokan elvesznek. Mert az jön le, hogy a Bokuranóban a szereplõk sokkal inkább csak eszközök voltak, és nem feltétlen a fõ mozgatórugói a történetnek. És aki erre nem jött rá, annak ez egy rossz animés élménye lesz.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 16, 2017, 11:58:15 pm
A Bokurano. animét sokan amiatt kritizálják, hogy 15-en szerepelnek benne, és igazán behatóan senkit nem ismerünk meg közöttük.
Szerintem mindenkibõl pont eleget ismertünk meg. Jó, a legelsõnek elhullott Wakut nem igazán, de a többieket igen. Pl. Daichi sztorija volt az egyik legszívszorítóbb, mert õ volt az elsõ, aki a halálát nagyon korrekten fogadta el, és gondolt a testvéreire is. Sõt, még Ushiro anyját is egész jól bemutatták.

Igen, de a Bokurano nem egyszerûen "csak" 15 emberrõl szól, sõt nem is egy világról, hiszen amint kiderül a "játékról" közben pár dolog, más dolgok is elõtérbe kerülnek pluszban (amit egy sztoricentrikus egybõl kiszúr). De ez is valszeg olyan, mint a Fate/Stay Night volt anno (az elsõ). Ott a nagy rajongóktól kérdeztem egyet, és csak 5-10% tudott válaszolni a nagyon nyilvánvaló kérdésemre (amire több célzás is volt a sorozat folyamán). Ebben az esetben ugyanaz az arány, ha
megkérdezem, hogy mi a jelentõsége az "uninstallnak". Csak az a különbség, hogy jóval kevesebb ember látta a Bokuranot, de az arány kb. ugyanaz. Madoka más mûfaj eleve, és ugye azért kapták fel ennyire, mert ez indította útjára a "darkos" mahou shoujo sztorikat (vagyis a tálalás nagyon más), aminek azóta se szeri se száma. De azért Kyuubee és Koemushi között erõsen nagy párhuzam fedezhetõ fel.
Jelentkezem, mint szintén sztoricentrikus ember, és igen, elég nagy kaliberû történetet láthattunk. Bár bevallom, az Uninstall jelentésében 100%-ig biztos nem lennék, de szerintem vagy a játékosok "törlésére" utal, vagy arra, hogy a játékot kéne "törölni". A Fate-univerzumhoz a mai napig semmi közöm, egyszer el kéne kezdeni.
Igen, más mûfaj a Madoka, de maga ez az univerzum-szintû túlélõjáték stílus a Bokuranónól gyökerezik, illetve ahogy mondtad, a kabalaállatka is. Darkos mahou shoujo azóta lett, nem is egy, amikrõl tudok, az a Yuuki Yuuna wa Yuusha de Aru, illetve amit láttam is, a Mahou Shoujo Ikusei Keikaku. Az utóbbi nekem nagyon tetszett, fõleg hogy itt a karakterek a Madokával ellentétben nem puszipajtások, és sajnálom, hogy csak 12 részt kapott.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 17, 2017, 12:19:07 am
Én egy sajátságosan "idealista" jelentést adtam az Uninstall-nak: Játékból való kilépés, "uninstalláljuk" magunkat a játékból. Ami mint tudjuk, lehetetlenség, hiszen aki kvázi aláírja a szerzõdést, az nem léphet ki a játékból.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - április 17, 2017, 11:53:51 am
sm4e: Ez így ebben a formában nem igaz, és ezt már egyszer meg is beszéltük mailben...
Egyszer elhangzik a közepe-végefelé, hogy a "játék" gyakorlatilag fel lett telepítve, méghozzá valami központi toronyról volt talán szó,
és ha ki akarnak szállni belõle sorozatos halálozás nélkül, akkor ezt kell uninstallni... Csakhogy a közelébe nem kerültek, úgyhogy
kénytelenek voltak végigjátszani. Elég régen láttam már, újra kéne nézni, hogy sz összes többi "hint" eszembe jusson.

Igen, a Madoka után a darkos mahou shoujok tucatjával jelentek meg, Urobuchi Gen megalapozta ezt a mûfajt. De azért hozzáteszem,
hogy Fate/Zero sztroiját is õ írta, és amit õ írt, annak jó vége nem lehet (már amire azt lehet mondani, hogy ez most happy end volt -
hozzáteszem szerencsére, mert némileg elegem volt már az unrealisztikus happy-happy-joy-joy sztorikból (ezért nem is néztem
nagyon mahou shoujot)). De persze akik ismerték a sztori egy-két eseményét az FSN-bõl, azok eleve tudták, hogy nem lehet jó vége.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 17, 2017, 03:02:38 pm
amit õ írt, annak jó vége nem lehet (már amire azt lehet mondani, hogy ez most happy end volt - hozzáteszem szerencsére, mert némileg elegem volt már az unrealisztikus happy-happy-joy-joy sztorikból (ezért nem is néztem
nagyon mahou shoujot)).
Azért az ALDNOAH.ZERO egy viszonylagos happy endet kapott. Jó, megmurdeltek páran közben itt-ott, de végül egy kerek (és pár ponton nem tetszõ) lezárást kapott a Madokával ellentétben. Pláne, hogy azt állandóan folytatni akarják.
De ha már Madoka, a PSP játékának elég sok vége van, nagyon szemetek is vannak közöttük, de Homurának van egy baromi jó történetvezetése, ami kivételesen egy nagyon szép és happy end lezárást kapott! Azzal a véggel sokkal elégedettebb lettem volna a sorozatnál is, nem ilyen istenes baromsággal, ami ráadásul nem is oldotta meg a problémát, csak elhalasztotta.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - április 17, 2017, 03:33:02 pm
Azért az ALDNOAH.ZERO egy viszonylagos happy endet kapott. Jó, megmurdeltek páran közben itt-ott, de végül egy kerek (és pár ponton nem tetszõ) lezárást kapott a Madokával ellentétben. Pláne, hogy azt állandóan folytatni akarják.
De ha már Madoka, a PSP játékának elég sok vége van, nagyon szemetek is vannak közöttük, de Homurának van egy baromi jó történetvezetése, ami kivételesen egy nagyon szép és happy end lezárást kapott! Azzal a véggel sokkal elégedettebb lettem volna a sorozatnál is, nem ilyen istenes baromsággal, ami ráadásul nem is oldotta meg a problémát, csak elhalasztotta.

Hát azért az sem a leghappybb, de legalább a 3 kulcsszereplõ életben maradt... :D
A Madoka is lehetne kerek a befejezésével, mert értheted úgy is, hogy akkor gyakorlatilag feláldozta magát a többiekért, de ezért ez úgy lett
megcsinálva, hogy jpán módra lehet(ne) belõle folytatást csinálni, de akkor az már nem Urobuchi Gen lenne, az tuti. (Hozzáteszem, hogy a
moviekat még nem volt idõm megnézni.)
Pont mint Psycho-Pass... Annak is lett 2. évada, amit már nem õ írt, nem is tudtam még végignézni, mert nem köt le annyira, mint az elsõ évad.
A moviet viszont megnéztem belõle, és az megint jó volt (utólag láttam, hogy az is Urobuchi Gen volt, csak a 2. évadra dobtak be mást).
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 18, 2017, 03:51:25 am
A Madoka is lehetne kerek a befejezésével, mert értheted úgy is, hogy akkor gyakorlatilag feláldozta magát a többiekért, de ezért ez úgy lett megcsinálva, hogy jpán módra lehet(ne) belõle folytatást csinálni, de akkor az már nem Urobuchi Gen lenne, az tuti.
Nekem inkább az jött le belõle, hogy Madoka áldozata annyi lett, nem boszorkányokat, hanem majuukat kell irtani. Illetve azok TALÁN nem a mahou shoujókból lettek, de ez nem derül ki (a filmekbõl sem). Ezt nem érzem kereknek, tekintve, hogy a mahou shoujók ugyanúgy megmaradtak. Inahóék legalább felnõttek, vége a háborúnak, hepinesz van, Homura viszont ugyanúgy öli a gonosz izéket Kyuubeevel.

A Psycho Passt viszont szintén nem láttam még, de tervben van.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Tsuki - április 18, 2017, 10:28:43 am
Azért Madoka vége sem olyan "egyszerû", hogy feláldozta magát és akkor most happy-happy van... Csak azt a kis infódarabot, ami a befejezés teljes megértéséhez hiányzik, nem fejtették ki teljesen.
Ez az Umineko-ban is elõkerülõ kérdés, csak ott két mondat erejéig ki is fejtik: azzal, hogy valaki idõben utazgatva akar megváltoztatni egy eseményt, nem fogja a "saját" jövõjét megváltoztatni.
Az adott személy átélt egy helyzetet, az emlékében, lelkében benne van. Meg akarja változtatni, visszamegy idõben (akár Madoka, akár Homura), megváltoztatja, ezzel mindenki más idõsíkját változtatta meg,
a saját emlékeiben ugyanúgy megmarad, amit átélt, ezért ha visszamenne a saját idejébe, ott ugyanúgy változatlan marad az esemény.
Ezért van az, hogy Homura tovább írtotta a gonosz cuccokat, Madoka meg kb vágólapra tette magát és õ nincs jelen egyetlen idõsíkban sem mint egy személy, hanem szimultán jelen van az összes
idõsíkban és egyidõben törli el a gonoszt. Szóval a világ szempontjából  happy happy a vége és sikeres a sztori, csak a saját emlékeiket és idõsíkjukat nem tudják módosítani.
(de régen írrtam már párhuzamos világokról és idõsíkokról... :D)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 20, 2017, 01:59:14 pm
Elkanyarodva rosszabb témára: Én teljes komolysággal kezdtem a Borutóba, de már az elsõ részben ez fogadott (http://i63.tinypic.com/1745j5.png). Azért az egészséges poénnak is van egy határa. A Naruto Shippuuudenben ezt a Narutonicot csak valamelyik endingben láttam, ott elkönyveltem egy gyenge próbálkozásnak. De hogy ez itt visszaköszönjön, ráadásul magában az epizódban, arra enged következtetni, hogy a készítõk is ennyire veszik komolyan a sorozatot. Ami azért kicsit szomorú, tekintve, hogy a prológus alapján keményebb történetre akarják terelni Borutót.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 21, 2017, 07:13:53 pm
Nemcsak a Naruto megy el ebbe az irányba, hanem a Pokémon is. Ott azzal vívták ki a rajongók ellenszenvét, hogy a Sun & Moon szériában olyan ótvar és undorító lett a karakterek megrajzolása, mintha valami ócska utánzata lenne az eredetinek. Ha Matsumoto Rica helyében lennék, felállnék a seiyuu-i székbõl azzal, hogy én ilyen undorító Ash-nek ugyan nem kölcsönzöm a hangját. De a japán hagyományok nem feltétlen engedik meg az autonóm megnyilvánulásokat... De tényleg olyan borzasztó lett az új Pokémon része rajza, hogy még a "puritán" jelzõ is dicséret lenne. Ha már 8 is elborzasztott minket egy képpel, akkor én következek: http://pm1.narvii.com/6288/b7d349c30721f9f887df2b4b41679ce7e533ef31_hq.jpg Maximálisan el tudom fogadni, ha egy anime akár 1.000 részes, de hogy már csak ilyen munkát adjanak ki a kezükbõl, az megbocsájthatatlan.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Mystra - április 21, 2017, 11:10:38 pm
Nézd a jobbik oldalát: Pikachu még mindig hasonlít eredeti önmagára. Kivéve, ha az ott Charmander akar lenni. Akkor nem hasonlít és szégyellheti magát a stúdió. :P
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 25, 2017, 10:09:08 pm
Nem tudom, hogy vagytok vele, de szerintem jobb lenne egy animében egy narrátor, mint egy magyarázószöveg. A Ghost Sweeper Mikami anime kapcsán már írtam, hogy ott van narrátor, ami legtöbbször az adott történéshez tesz hozzá, és ez nagyon jó dolog. Már csak azért is, mert sokszor vicceset mond. De a lényeg: Sokkal jobb megoldás ez, mint amikor felirat közben felül van a magyarázat mondjuk egy olyan japán szóra, amit nem lehet rendesen lefordítani. Ez engem rettenetesen összezavar, hogy akkor most melyik szövegre figyeljek, és hirtelen elkezdem olvasni mind a két részt. Ennek rendszerint az a vége, hogy egyik szövegrész sem marad meg bennem, így az a pár másodperc kiesik nekem.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - április 25, 2017, 10:54:12 pm
Ne légy lusta olvasni! Vannak olyan magyarázatok, amik jelentõsen lerövidítenék egy animerész hosszát, ha mindent narrátor magyarázna. Arról nem is beszélve, hogy egy
japán nem feltétlenül tudja, mit kéne és mit nem nagyon magyarázni, ezért lehetne olyan, hogy valamit túlmagyaráz, más meg kimarad. Szerintem a feliratos magyarázat jobb,
mert megfelelõ mennyiségû infót lehet vele közölni, és olyanról is, amirõl esetleg a gyártó nem gondolná, hogy magyarázni kell. Mivel géprõl nézed az animét, senki sem
haragszik meg, ha ilyenkor leállítod a vetítést, és elolvasod mindegyiket nyugodtan. Meg is tudod, amit akarsz, és nem maradsz le semmirõl...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Mystra - április 25, 2017, 10:55:36 pm
És ezt pl. Gintamában, ahol minden részben legalább 10 ilyen felsõ indexes magyarázat van, hogyan tudná megoldani egy narrátor...? Én ilyenkor általában megállítom az adott résznél egy pillanatra a videót, hogy legyen idõm átfutni a felsõ részt is. :)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 26, 2017, 02:58:25 am
Hátha nem tudja még valaki, úgyhogy leírom:
A TMS Entertainment bejelentette, hogy 4 részes OVA-ban folytatni fogja a ReLIFE-ot. Az elsõ rész 2018 márciusában várható. Bevallom, ez nagyon jól esett, ugyanis nem sok esélyt láttam bármilyen folytatásra. Meglátjuk, 4 rész mire lesz elég, és Yayoisou be fogja-e fejezni akkorra a mangát.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - április 26, 2017, 07:33:36 am
Meglátjuk, 4 rész mire lesz elég, és Yayoisou be fogja-e fejezni akkorra a mangát.

Ezt Neked most megválaszolom: nem... Elég messze vagyunk még a befejezéstõl... (Október vagy november van épp jelenleg a mangában, és márciusig tart egy tanév,
szóval nem hiszem, hogy a közeljövõben befejezi, fõleg hogy olyan részek vanna hátra, mint akár karácsony/újév/Valentin nap, amikor tuti nem az egy fejezetes
történések lesznek.)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 26, 2017, 08:18:50 am
Amikor olvastam 8-tól, hogy OVA-ban folytatják a mangát 4 részben, egybõl tudtam, hogy esélytelen, hogy befejezzék. A My Anime List-en a barátok frissítéseinél látom Leeánál, hogy most is olvassa a ReLIFE mangát, ebbõl tudom, hogy sokkal hosszabb ez, mint az animében volt. Legalább 52 részesnek kellene lennie cakkumpakk.
Nem vagyok lusta olvasni, csak tényleg géprõl nézek animét, de mindig messzebb a monitortól, mintha TV-n nézném. Arra már viszont lusta vagyok, hogy felálljak, hogy megállítsam, hogy el tudjam olvasni. Bár pont az volt az érdekes, hogy tegnap este akkor nem voltam lusta felállni, és megállítani, amikor ment a GHOST SWEEPER Mikami openingje, és megragadta a szememet, hogy valószínûleg Arimori Satomi írta az opening és az ending szövegét. A kanjikból megállapítottam, hogy õ volt. A nevének "mori" része pont ugyanúgy van írva, mint az erdõ, a keresztnevében a "mi", meg pont úgy, mint Okui Masami nevében. Nekem ez a két info bõven elég volt, hogy beazonosítsam. Õ a '90-es években rengeteg szöveget írt King Records által kiadott anime daloknak. És milyen jókat, szeretem a szövegeit, úgyhogy megjegyeztem magamnak.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Mystra - április 26, 2017, 09:43:57 am
Nem vagyok lusta olvasni, csak tényleg géprõl nézek animét, de mindig messzebb a monitortól, mintha TV-n nézném. Arra már viszont lusta vagyok, hogy felálljak, hogy megállítsam, hogy el tudjam olvasni.
Errõl most eszembe jutott egy Mr Bean rész, amiben egy partvisra húzott kesztyûvel kapcsolgatja a TV-t az ágyból, alvás elõtt meg pisztollyal kilövi a villanykörtét. :D
Amúgy viccet félretéve használd a kreativitásod és alkoss valami "távirányítót". Gondolj a selfie stickre például :'D
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 26, 2017, 02:19:01 pm
Ezt Neked most megválaszolom: nem... Elég messze vagyunk még a befejezéstõl...
Akkor marad ismét a reménykedés, hogy a népnek tetszeni fog. Vagy legalább azoknak, akik pénzelik az animálást (mint a Dögunalom no Rinne). Genco, vedd a szárnyad alá!
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - április 26, 2017, 05:10:04 pm
....mint a Dögunalom no Rinne.

Azt még nézed? Én már feladatam...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 26, 2017, 06:04:35 pm
Az a Kyoukai no Rinne lenne? Valószínûleg nem, mert annak már vége.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 26, 2017, 07:01:09 pm
Azt még nézed? Én már feladatam...
Nézem, de nagyon nehézkesen. Várom Hayashibara Megumit, hátha emel valamit a színvonalon. Illetve Takahashi Rumiko fejezné már be a mangát...

Az a Kyoukai no Rinne lenne? Valószínûleg nem, mert annak már vége.
De, az. Most fut a harmadik évad, szóval múlt héten volt összességében az 53. rész. 2015 óta évente kidobnak belõle 25 részt, csak a fene se tudja minek.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 26, 2017, 08:26:34 pm
Mirõl szól az anime? Azt terveztem nézni, mert úgy voltam vele, hogy a Ranma 1/2 és az Inuyasha után jó lesz egy mai Takahashi Rumiko animét nézni. Arról meg nem tudok, hogy Hayashibara Megumi seiyuu lenne itt. Márpedig amirõl nem tudok ami Hayashibara Megumi-val kapcsolatos, az nincs is.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - április 26, 2017, 09:05:26 pm
Mirõl szól az anime? Azt terveztem nézni, mert úgy voltam vele, hogy a Ranma 1/2 és az Inuyasha után jó lesz egy mai Takahashi Rumiko animét nézni. Arról meg nem tudok, hogy Hayashibara Megumi seiyuu lenne itt. Márpedig amirõl nem tudok ami Hayashibara Megumi-val kapcsolatos, az nincs is.
Arról szól, hogy a anime fõszereplõje, Rinne csóró, és ebbõl minden részben legalább 3 viccet kell csinálni. Amúgy meg egy kis shinigamiskodás, de se a történet nem halad semerre, sem a karakterek nem fejlõdnek. Mindenki csak van, és gyûlnek. Hosszútávon elég fárasztóak.
Hayashibara Megumi pedig benne lesz, be lett jelentve a 3. évad indulása elõtt. (http://www.animenewsnetwork.com/news/2017-02-15/rin-ne-anime-3rd-season-casts-miyuki-sawashiro-megumi-hayashibara/.112270) Még interjút is készítettek a két fõszereplõ seiyuujával és Yamaguchi Kappeijel, hogy milyen érzés ismét vele Rumiko-mûben szinkronizálni.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 26, 2017, 09:53:41 pm
Ide látom, hogy imádni fogják minden egyes pillanatát. Szerintem ez a két ember a Ranmánál egy életre szóló barátságot kötött egymással.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 29, 2017, 10:16:17 pm
Nagyon-nagyon kevés mangát olvastam életemben, de most úgy döntöttem, hogy el fogom olvasni a ReLIFE-ot. Kizártnak tûnik, hogy animében megismerjük a teljes sztorit, viszont érdekel, hogy mi lesz ennek a vége, úgyhogy hajrá nekem.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - április 29, 2017, 11:14:10 pm
Kizártnak tûnik, hogy animében megismerjük a teljes sztorit, viszont érdekel, hogy mi lesz ennek a vége, úgyhogy hajrá nekem.
Még egy laza fél év van hátra belõle idõben, ami még jópár év lehet a manga"kiadást" nézve...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - április 29, 2017, 11:39:50 pm
Akkor el fog menni még egy jó darabig.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 03, 2017, 09:58:30 pm
Felmerült bennem, ha a BakaBT is végleg megszûnik, akkor hol lesz érdemes régi animéket leszedni? Mert tényleg úgy vagyok, hogy az új animéknek lesz a HorribleSubs (a nagyjának), de hogy régieket hol lehet majd találni, az egyelõre kérdés. Az Exiled-Destiny szokott régi animéket feliratozni, de õk mindig dual audióban és nagy fájlméretben gondolkodnak, amiért nem kifejezetten rajongok.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 03, 2017, 10:19:45 pm
Egy csomó régi megvan még mindig a usteam FTP-jén, csak mindig az nem, amit épp keresek... Na meg azért pár szerintem AnimeAddicts-on is fent van, bár mint korábban említettem, nem sokszor fordulok meg náluk, szóval nem 100%...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Roni - Május 04, 2017, 12:02:14 am
Piratebay?
Egyébként sztem a nyaatorrent vissza fog jönni. Néha új helyre költöznek.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 04, 2017, 07:32:14 am
Piratebayt nem szeretem, mert nekem nem tûnik még annyira sem biztonságosnak, mint más hasonló oldal...
Ha olyan mondja, hogy úgy tûnik, jobblétre szenderült és mások próbálnak új helyet összehozni, aki azokban a körökben forog, akkor nem hinném, hogy a nyaa bárhova is költözne. De tokyotosho még van, most reggel már mûködött...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 04, 2017, 07:47:00 am
Piratebay-ért én sem rajongok, mellesleg ott voltak régen még az Isohunt és a mininova oldalak is, ezeket is alapokan megdorgálták. Most nekem nem akart mûködni a Tokyo Toshokan.
Akkor a USteam még mindig van? O_O Óriási menõség. És ezek szerint még mindig ugyanúgy FTP-sen mûködik, mint régen.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 04, 2017, 09:20:28 am
Most nekem nem akart mûködni a Tokyo Toshokan.
Akkor a USteam még mindig van? O_O Óriási menõség. És ezek szerint még mindig ugyanúgy FTP-sen mûködik, mint régen.

Pedig semmi baja tokyotoshonak... Épp most szedtem onnan cuccot...
Igen, a usteam még mûködik. Azt nem tudok, a weboldaluk megvan-e még, de az FTP még mindig mûködik (azért néha ott is van bug, de többnyire megy.)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 04, 2017, 09:28:52 am
Ha a usteam.hu az oldaluk, akkor az már nincs meg. De ha az nincs, hogy lehet regisztrálni? Valami nagyon régi regem van egy már rég nem létezõ E-mail címrõl, úgyhogy nemhogy nem emlékszem a bejelentkezési adataimra, hanem vissza se tudom hozni.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 04, 2017, 09:39:05 am
Passz. Lehet már nekem sincs meg az email cím, amirõl anno regeltem, olyan régi... De ki van exportálva minden adatom hozzá, fejbõl úgysem tudnám, azt szoktam mindig megetetni a FileZillámmal...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 04, 2017, 09:56:35 am
Na akkor lehet, hogy oda már nem tudok felmenni. :( Pedig már csak a retro-feeling miatt is megnézném.

Lassan befejezem a Scrapped Princess-t, olvasok most egy eléggé részletes leírást az egész történetrõl (angolul, mert mához egy hétre érettségi, és még mindig fõ a fejem...), és meg kell hagyni, nagyon összetett és jó háttértörténetet találtak ki az animéhez. Például meglepett, hogy miért pont Pacifica a "Scrapped Princess". Elképzelhetõ, hogy volt errõl szó, ha igen, akkor megint áldozat lettem "történetelmenés" témájában. De az az érdekes, hogy ahogy olvasom a történetet, folyamatosan eszembe jut, hogy igen, láttam erre utalásokat, meg tényleg volt ilyen, de valamiért akkor tényleg nem marad meg bennem, de ahogy olvasok róla, élesen visszajönnek a jelenetek, hogy igen, ilyet láttam. Egyébként teljesen el vagyok bûvölve az animétõl, úgyhogy nagyon érik a 9 pont, úgyhogy minden egyes pillanatát nagy érdeklõdéssel nézem. Igazából meglep így a 20. rész körül, hogy ahhoz képest, hogy Pacifica milyen elkényeztetett kis fruska volt, nagyon jól viseli a nehézségeket. Itt azért megfigyelhetõ a kalandozásokból fakadó jellemfejlõdés.

A zenéjérõl még beszélnék, mert csak nem hagyott nyugodni az ending. Az opening az nálam alapmû. JAM Project featuring Okui Masami, két olyan név, ami önmagában hordozza a nívót. Az ending elõadóiról meg kinyomoztam, hogy õk Azumanga Daioh openinget és endinget énekeltek. És azonnal beugrott a hang, hogy hát tényleg. Az Azumangának nagyon jellegzetes, fülbemászó és emlékezetes openingje és endingje volt, és az elõadók hangjai is megmaradtak bennem, és tényleg be lehetett azonosítani azzal a hanggal, amit a Scrapped Princess endingjében hallok. Az egyik énekesnõ Itou Masumi szerezte egyébként az anime háttérzenéjét is (OST), de jártas a JRPG játékok zenéjében is, úgyhogy a minõség az megvan. Most már nem azt mondanám, hogy nincs hangja, hanem, hogy furcsa, egyedi. Azt gondolom, hogy az ending hangulata sokkal jobban kijött volna, ha egy erõsebb hangú elõadó énekli el, mert jobban át tudja adni a dalszövegben rejlõ érzelmeket. A duett mivoltára meg továbbra is azt mondom, hogy tetszik az ötlet, hogy az egyik énekli a fõéneket a másik meg "aláénekel", mintegy kiegészítve a fõgondolatot.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - Május 05, 2017, 06:39:08 pm
Csak szerényen jelezném, hogy ezért kell megnézni a Kemono Friendset. (https://www.youtube.com/watch?v=MhKn46XVdVw)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Tsuki - Május 05, 2017, 07:02:13 pm
8: Hát ilyen verzióban sem hallottam még ezt a zenét... XD Amúgy nagyon cuki
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 06, 2017, 07:21:10 am
Csak szerényen jelezném, hogy ezért kell megnézni a Kemono Friendset. (https://www.youtube.com/watch?v=MhKn46XVdVw)

Omg... És pont カレー (azaz curry)... Ma azt akarok csinálni, miután elballagtattam az utolsó évre kapott osztályom... :D
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Mystra - Május 07, 2017, 12:28:41 pm
LoL :D Nekem az Infinite Power a takarítós zeném :'D
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 13, 2017, 12:50:49 pm
Nos, a nyaa torrentsesek visszatértek a régi tulaj nélkül, de már elérhetõ az alapjáratos oldaluk: itt (http://nyaa.si).
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Roni - Május 13, 2017, 01:54:15 pm
UGYE MONDTAM??
Ezek az oldalak sosem döglenek meg permanensen. A tulaj néha cserélõdik, de akkora a community, hogy valaki biztos fellép a pódiumra.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 13, 2017, 01:58:13 pm
Hát azért nem tudták átvenni a régit, újat kezdtek, ami azon is látszik, hogy jelenleg elég kevés dolog található meg náluk... De legalább tracker már van...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 13, 2017, 09:15:12 pm
Ennek én most annyira örülök, hogy nem érdekel, mekkora idétlenség a Marginal #4 Kiss Kara Tsukuru Big Bang, akkora örömmel fogom nézni, mintha egy klasszist néznék. Amúgy már sok régi torrent fent van. Kíváncsiságból rákerestem a régi torrentjeimre, mindet megtaláltam. Roni, téged meg külön szeretlek, amiért ugye mondtad. Ezentúl fel leszel hatalmazva arra, hogy mindig ugye mondd meg. Abból csak jó dolog származhat.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 21, 2017, 11:24:23 am
Mennyire elterjedt az, hogy animébõl musicalt csinálnak? Tegnap megnéztem a Prince of Tennis-bõl készült elsõ Musicalt, és nagyon jót szórakoztam rajta. Sokkal többet jelentett úgy az egész, hogy végignéztem az animét, és volt mihez kötni a szereplõket. Így különösen megmosolyogtató volt látni a színészeket. Tetszett, hogy könnyed, szórakoztató módon visszaadta az anime hangulatát. És hogy nekiállnak teniszlabda nélkül teniszezni. Azok megjátszott eleséses, és megdöbbenés, hogy Echizen Ryoma tudja a Twist Serve-t, akkorát röhögtem rajta. Meg hogy a maguk könnyed módján visszaadták az adott karakter jellemét, és látszott rajtuk, hogy ez nekik is szórakozás, nagyon tetszett. Ha valamiért 10/10-re értékelném, akkor ezért. Nem a mûvészi kivitelezésért, vagy a mély mondanivalóért, mert errõl szó nincs, hanem mert szórakoztatott, és azt láttam a színészeken, hogy õk is élvezik az egészet. Kimerut meg külön élmény volt látni, hiszen amit énekelt a Prince of Tennis animében, és a Yu-Gi-Oh! OVERLAP-je által szinte klasszikussá vált számomra, fõleg, hogy a saját dalai is többségében bejönnek. A dalok egész jók voltak, fõleg Echizen Ryoma dala tetszett. Ha elterjedt lenne az animék musical-átirata, én nézném õket.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Tsuki - Május 21, 2017, 09:41:18 pm
Elég sok dologból csinálnak musicalt. Eddigi tapasztalatom, hogy azok az animék esnek áldozatul, amik vagy:
a, fanservice
b, sport
c, mahou shoujo (sok kalinpálós-átváltozós-zenés-csillivilli elemmel)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 21, 2017, 10:26:36 pm
Itt értelemszerûen a sport a nyerõ. :) Igazából tényleg nem a mûvészi értéke miatt lehet szeretni, sõt, azt gondolom, hogy ezt a musicalt csak az értékeli, aki látta, vagy végig is nézte, mert õ tudja az ott látott dolgokat az adott szereplõhöz kapcsolni. És sokszor pont azért volt inkább vicces, mert a maga könnyed játékával mintha az adott karaktert parodizálták volna ki.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 22, 2017, 04:24:35 pm
A Vampire Knight musical kifejezetten jó lett, sokkal jobb mint az anime (mondjuk annál szerintem csak jobban lehet csinálni). A Kuroshitsuji musicalekbõl vannak gyengébbek is, de azért ott is lehet találni jót, még úgy is, hogy van, amelyiknek original a sztorija. (Ráadásul az egyikben egész jó szóviccek is akadnak - persze japánul.) A többit nem kellett megnéznem, szóval nem tudok hozzászólni. De a sportot alapból kihagynám...
Egyébként az alapszitut mindig felvázolják valamilyen módszerrel, szóval annak sem jelent gondot, aki esetleg nem ismeri az eredeti sztorit...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 23, 2017, 09:56:47 pm
Akkor vannak jó musical-ek is? Ahogy Tsuki írta, hogy "áldozatul estek", eléggé azt érzékelteti, hogy ez nem az a mûfaj, amit bármilyen minõsége miatt lehet szeretni? Õszinte leszek, még ha minõsít is engem, egyáltalán nem vagyok jártas a musicalekben, fogalmam sincs, hogy mi a mérce, mi számít jónak. Azt láttam a Prince of Tennis-nél, hogy nem komoly mondanivalót akar közölni, csak szórakoztatni akar, de nagyon tetszett, végignézvén az animét, mert inkább paródiának tûnt nekem, jókat nevettem bizonyos elnagyolt jeleneteken.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 23, 2017, 10:34:24 pm
Én sem láttam annyi musicalt, hogy átfogót tudjak mondani, de nekem az említettek kifejezetten tetszettek. A Vampire Knight volt az elsõ, amit Mondo cikk miatt kellett megnéznem, és meglehetõsen elõítéletesen álltam hozzá (vagyis nem sok jóra számítottam), pláne az enyhén szólva eltolt anime után... És azt kell mondanom, hogy elég nagyot csalódtam, pozitív értelemben. :D Az egész jól volt összerakva (fõlleg sztoriilag), a dalok között is voltak olyanok, amiket utána még dúdolásztam egy darabig, és a dalszöveg is bejött, fõleg, hogy többször narráció helyett is használták. Az nekem új volt, hogy projektoros vetítést is az elõadás részévé tették (itt láttam ilyet elõször, de rá kellett jönnöm, hogy ez nem egyedi trükk), és még úgy is lekötötte simán a figyelmem, hogy all-woman-cast volt (jobban mondva annyira jól csinálták, hogy egyszer sem jutott eszembe azon agyalni, hogy a szereplõk között nincs pasi).
A Kurishitsujinál azért vegyes volt a dolog, mert amit elõször néztem, annyira nem jött be (Sebastian dalai valahogy nem lettek túl jók), és bár egész értelmes sztorit találtak ki (ennek nem volt köze a mangához), de olykor azon kaptam magam, hogy unom... Lehet, ha rövidebben oldják meg, nem lett volna ilyen problémám. Viszont a plusz pont még ennek a verziónak is jár a rendõr szópoénjai miatt... Azokat még most is emlegetem japános körökben. :D Aztán miközben írtam errõl a cikket, az egyik szakképzõs diákommal szóba került, és mondta, hogy melyiket nézzem meg (miután kidohogtam  magam, hogy a fõszereplõt lemosták a színrõl énekben), és az tényleg sokkal jobb volt. Az eredeti történetet hûen követte (erre utóbb jöttem rá, amikor újranéztem az elsõ évadot), olykor szó szerint ugyanaz volt, a dalok is életrevalóbbak voltak, és ugyanaz, aki az elõzõben elveszett a többi között, ezúttal lekötötte a figyelmem. Szóval levontam magamban a következtetést, hogy nem a színésznek nincs hangja, hanem valószínûleg a másik muscal dalai nem neki lettek kitalálva - mivel remake volt.
Szóval ennyit tudok mondani a musicalos relatíve frissebb élményeimrõl... (És már látom, hogy nem is végtelen az a doboz... :D )
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 24, 2017, 10:36:26 am
Az a helyzet, hogy a Vampire Knight-ban én sem tudom, mit szeretnek sokan, ha csak az animébõl indulok ki. Illetve aggyal tudom, csak lélekben nem értem... De mindegy is. De az az igazság, hogy tényleg annyira eltoltnak tûnik az anime, hogy el sem tudom képzelni, hogy a manga jó lehet. De akkor ezek szerint létezik igényes musical, csak a helyükön kell kezelni.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 24, 2017, 01:10:05 pm
Az a helyzet, hogy a Vampire Knight-ban én sem tudom, mit szeretnek sokan, ha csak az animébõl indulok ki. Illetve aggyal tudom, csak lélekben nem értem... De mindegy is. De az az igazság, hogy tényleg annyira eltoltnak tûnik az anime, hogy el sem tudom képzelni, hogy a manga jó lehet. De akkor ezek szerint létezik igényes musical, csak a helyükön kell kezelni.

Az anime a nyálcsorgató tiniknek készült, akinek nem kell sztori, meg tök mindegy a karakter jelleme... A mangában ezzel ellentétben van egy nagyon jó sztori (igazából többszálon fut és a végére derül ki minden) meg jól kidolgozott karakterek. Az animében átírták az eseményeket, aminek sok helyen semmi értelme (logikai baki hegyek, amit elev utálok), a karaktereknek olykor olyan mondatokat adtak a szájába, amiket jellemükbõl adódóan soha nem mondanának... Szóval az animét én nem kezelem valójában Vampire Knightként (inkább egy gyéren megoldott paródia lett belõle). Ha olvasnád a mangát, hamar találkoznál a különbséggel. Egyébként ez is tipikusan az a sztori (az eredeti), ahol csak elejtve kapod eleinte a célzásokat, amibõl össze lehet rakni a dolgokat - amik persze késõbb be lesznek mutatva, de már elõre lehet rajta agyalni az olyanoknak, mint én. :D Viszont eddigi tapasztalataim szerint Te pont ezek mellett szoktál elmenni...
A VK musicallel az a baj, hogy csak nagyon kis részét dolgozza fel a történetnek... Kevesebbet, mint amit az animével akartak, bár abban a végén már annyira nem tudtak mit kezdeni a megváltoztatott eseményekkel, hogy egy nagy káosz lett csak belõle.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 24, 2017, 08:45:27 pm
Arra gondoltam, hogy magyarul olvasni a mangát. Mert akkor lehet, hogy ha nem vagyok azzal "elfoglalva", hogy fordítsam magamban a szöveget, akkor lehet, hogy menne az értelmezés. Vagy lehet, hogy a magyar fordítás borzasztó, még akkor is, ha hivatalos? Leszóltál néhány magyar mangát. A Vampire Knight manga is rosszul van magyarul fordítva?
Az biztos, hogy a magyar rajongói feliratokból tényleg kevés az esély, hogy jót találjunk. Végre rászántam magam, hogy elkezdtem nézni az Ouran Koukou Host Club animét. De akkor kezdtem el nézni, amikor bajok voltak anime torrent oldalakkal, ezért magyar oldalról szedtem le. De borzasztó volt. Több helyesírási hiba volt, de a stilisztikai hibák sokkal rosszabb dolog, az itt-ott magyartalan mondatok borzasztók voltak. Olyan volt, mintha valami angol feliratot fordítottak volna magyarral, mert néha itt-ott "angolosnak" éreztem egy-egy mondatot. Azonnal leszedtem egy angol feliratosat, és az már sokkal jobb volt.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 25, 2017, 03:26:32 am
Animét elvbõl nem nézem magyarul. Csak feltolom rajta az agyam...
A VK mangának a magyar fordítása nem túl jó (most diplomatikusan fogalmazok), és bár nem sok közöm volt hozzá, ezt onnan tudom, hogy hallottam a lektorokat beszélgetni (a hivatalos fordításról beszélek). Amiatt kerülöm messzirõl... Ha ugyanis a lektorok arról beszélnek, hogy nem értik, irõl van szó, akkor azt szerintem tök felesleges kézbe venni..
Azt jól érzed, hogy a legtöbben angolból fordítanak, és bizony ez komoly félrefordításokhoz vezet sokszor...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 25, 2017, 09:15:59 am
Azt gondolom, hogy magyar animések közül nagyon-nagyon kevesen beszélnek olyan szinten japánul, ahogy egy animét jól tudjon fordítani japánról. Azt látom (inkább hallom), hogy az animék nyelvezete egyszerûbb, így talán elég egy N3-as szintû japán nyelvismeret. Legalábbis el tudom képzelni rólad, hogy felirat nélkül gond nélkül megnézel egy animét. De olyan érzésem van, hogy szinte senki nem beszél jól japánul az, aki csinálja a feliratokat. És már említettem korábban, hogy már az alapszintû japán tudással is meg lehet állapítani, hogy az angol fordításban is vannak olyanok, hogy bár jelentésben azt mondja a karakter, amit írnak, de körülírják, és ha ezt magyarul is így fordítják le, vagy még magyarul is körülírják, akkor elõfordulhat, hogy a végére más jelentést írnak ki magyarul.

Az azért ijesztõ, ha a hivatalos kiadás lektora nem tudja, hogy mirõl van szó... Pedig pont arra gondoltam, hogy tiszteletben tartom, hogy olyan a magyar fordítás, amilyen, éppen olvasható, de úgy voltam vele, hogy megint veszek mangákat, hogy támogassam a magyar mangakiadást, habár tudom, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de mégis. Meghallgatnék még, hogy milyen a magyar mangafordítás. Akkor nem érdemes venni õket?
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Június 09, 2017, 12:46:52 pm
Az Alfréd a kacsa animének számít? https://myanimelist.net/anime/2813/Chiisana_Ahiru_no_Ooki_na_Ai_no_Monogatari__Ahiru_no_Kwak Ugyanezt láttuk a TV-ben, amikor nagyon kicsi voltam? Ilyenkor döbbenek meg azon, hogy a valóságban milyen régen kezdtem el animét nézni, ez 1992 körül ment a magyar TV-ben, és nagyon erõsen emlékszem rá. Csak most sok év után visszajött, mert a japán openinget és endinget Hayashibara Megumi énekelte, így ismét életem része lett ez a sorozat. Nagyon szívesen megnézném japánul, de nem találom sehol.

Mondjuk a legdurvább felismerés, hogy régen is néztem animét, az a Múmin volt: https://myanimelist.net/anime/2150/Tanoshii_Muumin_Ikka Ez a sorozat ment magyarul 1992-1993 körül. Ez azért nagyon poén, mert ez eredeti japán openinggel és endinggel ment nálunk. Emlékszem, már akkor, kb. 6 éves fejjel is tudtam, hogy amit hallok éneket az japán nyelvû, de az annak idején annyira misztikusnak tûnt, szinte megfoghatatlan... Akkoriban el nem képzeltem volna, hogy a japán nyelv életem része lesz. És amikor nemrég meghallgattam a dalokat megint, szinte teljesen átszellemülten mentem vissza gondolatban kb. 20-25 évet annyira erõsen visszajöttek az emlékek, amikor annak idején hallottam ezt a zenét.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Július 10, 2017, 11:10:26 am
Mutattak egy animét, ami állítólag nagyon hasonlít a ReLIFE-hoz, NHK ni Youkoso! https://myanimelist.net/anime/1210/NHK_ni_Youkoso?q=Welcome%20to%20the%20NHK! Ki látta, hogy tetszett? Érdemes megnézni? Szegény srác a képen nagyon ki van borulva. ^^' Érdekesnek tûnik a sztori.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - Július 10, 2017, 10:15:06 pm
Mutattak egy animét, ami állítólag nagyon hasonlít a ReLIFE-hoz, NHK ni Youkoso! https://myanimelist.net/anime/1210/NHK_ni_Youkoso?q=Welcome%20to%20the%20NHK! Ki látta, hogy tetszett? Érdemes megnézni? Szegény srác a képen nagyon ki van borulva. ^^' Érdekesnek tûnik a sztori.
Jelen!
Én azért nem hasonlítanám a ReLIFE-hoz, máshogy áll az élethez. Ajánlani viszont tudom, bár egy biztos: a hangulatát szokni kell. Mert bár a ReLIFE sem volt egy nagy vígjáték, az NHK ni Youkoso még annál is borúsabb. Tetszeni meg tetszett, de volt pár eleme, amivel személy szerint nem voltam elégedett.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Július 11, 2017, 02:58:39 pm
Hát annak a srácnak a története nem is lehet vidám, aki egy súlyos kudarc miatt évekre elzárja magát a külvilágtól. Jól van, teszek egy próbát vele. Amúgy nem nagyon zavarnak a borúsabb hangulatú animék. Nem gondoltam volna, hogy a Phantom ~Requiem for the Phantom~ is ennyire tetszeni fog. De az 5. rész nagyon durva volt, az már komolyan elgondolkodtatott, hogy az belefér-e a sztori mondanivalójába, és nem mentek túl egy határon.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - Július 11, 2017, 07:38:15 pm
Amúgy nekem annyiból is kedvenc, hogy a ROUND TABLE feat. Nino mesterhármasából az egyik az openingje. Animés "vizsgakövetelmény" ismerni a három legismertebb dalukat: Let Me Be With You, Puzzle és Groovin' Magic.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Július 18, 2017, 10:06:57 pm
A Durararában a fõszereplõ faszinak az a küldetése, hogy ráébresszen mindenféle arra járó kislányokat az igazságra, hogy ne titkoljanak el semmit a szüleiktõl, és hogy miért félnek, különben lelöki õket az épület tetejérõl? Vicces fiú, meg kell hagyni.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Tsuki - Július 20, 2017, 10:00:01 am
sm4e:
Nem feltétlen õ a fõszereplõ amúgy és nem pont ez a küldetése, mobiltelefonokat is szeret széttaposni :D Valóban egy vicces fiú, de csak akkor, ha kicsavart és morbid humorod van.
Õ inkább csak megfigyeli az embereket és mentális/érzelmi kisérleteknek veti alá õket. Szerintem neki annyi a küldetése, hogy nem szeret unatkozni.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Július 20, 2017, 02:02:04 pm
Azt észrevettem, hogy szeret mobilokat összetaposni :D (3. rész) Azt látom rajta, hogy tényleg sajátságos humor kell hozzá, hogy értsük a mondanivalóját, meg ez a titokzatos hangon felmondott üzenetküldés is sajátságos dolog.
El is magyarázta, hogy mentális kísérletnek veti alá az embereket, de amikor tanítójelleggel elkezd mondani valamit, akkor az olyan, mintha "felülrõl" mondaná, mert ezzel az elvont szóhasználattal, beszédstílussal, mozdulatokkal akarja felhívni magára a figyelmet, olyanokkal, ahogy egy átlagember nem kommunikál. Ezzel azt az érzetet adja, mintha magát az emberek fölé helyezné. Nem igazán jön be ez a stílus, de valamiért azt érzem, hogy érdemes lesz ezt továbbnézni, mert jó dolog sülhet ki belõle.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Július 30, 2017, 07:59:26 am
Most, hogy hallgatom Hayashibara Megumi: Plenty of grit kislemezét, eszembe jutott, hogy terveztem megnézni újra a Slayers REVOLUTION-t. Mert igazság szerint szinte semmire nem emlékszem a sztoriból, és régebben olvastam véleményt róla, és azt mondták nagyon rosszra sikeredett a klasszikus sorozathoz képest. Na mondtam akkor, hogy majd nyáron megnézem, és igazságot teszek. Ennek most jött el az ideje.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Augusztus 07, 2017, 08:22:48 am
Van egy srác, aki nagyon harcol azért, hogy újra legyenek animék szinkronosan: https://lengabor.blogspot.hu/ Igazából rettenetesen becsülöm, hogy ennyire harcol az animékért, hogy újra legyenek magyar szinkronosan, ugyanakkor a módszereivel nem igazán értek egyet. Ha megnézitek a blogját, akkor azt csinálja, mindig ír arról, hogy épp mik mennek Németországban, Ausztriában, de akár messzebb is, és nézettségi adatokat is közzé tesz. És mindig összehasonlítja ezeket Magyarország jelenlegi animés helyzetével, ezáltal "bezzeg-országot" csinál a többibõl. Az egyik blogpostjára szeretném külön felhívni a figyelmet, ahol az Inuyashával kapcsolatos személyes történetét írja le: https://lengabor.blogspot.hu/2017/07/13-eve-mutattak-be-idehaza-az-inuyasha.html Itt megírtam neki kommentben, hogy miben látom másnak a magyar animés piacot, mint a környezõ országokét, ezt meg is vitattuk, nincs is semmi gond, de továbbra sem vagyok elragadtatva attól, hogy mindig odaírja, hogy mi csak török sorozatot kapunk, meg hogy visszatér az Esmeralda. Amúgy meg egy eléggé népszerû Facebook oldalt is vezet "animeövezet" néven, több mint 20.000 követõje van. Ezért is gondoltam, hogy érdemes figyelni rá. Szerintetek érdemes harcolni azért, hogy újra legyenek szinkronosan animék nálunk? Ha valami miatt pártolom, hogy minálunk is legyenek animék, akkor azért, mert azt gondolom, hogy az egy erõs animés közösségre utal, hogy jelen van Magyarországon is az anime, azt gondolom, hogy ez mutatja, hogy láthatók vagyunk az "anime-térképen". Nem utolsósorban én nézném ezeket TV-ben.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Augusztus 18, 2017, 10:18:25 pm
Engem eleve csak felidegesít a magyar szinkron (és a fordítás), úgyhogy én vagyok magyar szinkronfan, több szempontból sem.

Azért szeretnék pár hackert erõsen hátsón billenteni. Miért jó meghackelni az animenewsnetworköt??? (Azon kívül, hogy ne tudjak infókat és karakter képeket szerezni cikkhez...)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Tsuki - Augusztus 20, 2017, 10:00:15 pm
Az a helyzet, hogy én kb semmit nem nézek szinkronosan, de még csak nem is magyar felirattal.
Egyrészt: nagyon sok minden elveszik a fordításoknál, véletlen hibák miatt vagy csak a mûfordítás és a nyelvek sajátosságai miatt. Néhány filmhez pl tökre hozzátartozik a saját nyelve.
(Gondolok itt pl az összes kegyetlen/creepy spanyol filmre... :D)
Másrészt: fura. FURA! az animéknél meg végképp fura egy ennyire más kultúrát belepréselni egy más nyelvbe. Tökéletes pléda anno Slayers magyarul. Majdnem megõrültem
az összes "Lina-kisasszony" meg "Zelgadis-úrfi" megszólalástól. Pedig tudatában voltam, hogy ezzel a san/sama/chan közti különbséget próbálták éreztetni, de kibaszottul szarul
jött ez ki magyarul. Egyszerûen hülyén hangzott, mert egy átlagos Valaki-san magyarul rohadtul nem lesz nemesi származású, max magázódó státuszt kapna... Remélem,
elég érzékletes példát találtam azokra a kulturális különbségekre, amiket sajnos nem lehet lefordítani.
Értem, hogy nem mindenki beszél perfektül legalább három nyelvet, de szerencsére én tudom élvezni angolul a filmeket és japánul az animéket (angol felirattal).
Ameddig kevesebb embernek lesz szüksége a magyar szinkronokra, mint akiket nem zavar/jobban élvezik az eredeti nyelvet hallani, addig szerintem felesleges harcolni érte.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Augusztus 23, 2017, 03:17:37 am
Másrészt: fura. FURA! az animéknél meg végképp fura egy ennyire más kultúrát belepréselni egy más nyelvbe. Tökéletes pléda anno Slayers magyarul. Majdnem megõrültem
az összes "Lina-kisasszony" meg "Zelgadis-úrfi" megszólalástól.

Jaaaaj, errõl jut eszembe... Emlékszel még a bátyámuramra (mint Onii-sama in Hungrish... :D )??

Én még a nevek magyar átírásától kapok még agyborulatot a fordítása agyhalálok mellett...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Tsuki - Augusztus 23, 2017, 01:02:15 pm
Azt hiszem, ezekkel a dolgokkal lehet megerõszakolni egy nyelvet... :D A szándékot értem, a lényeg passzol, csak kegyetlen hülyén hangzik, mert nem használjuk a mindennapi magyarban...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Augusztus 25, 2017, 04:02:21 pm
Na, végre hazajöttem a nyaralásból, és összeszedtem magam, és van idõm írni ide is. Érzékelhetõ a különbség, és írtam is a srácnak kommentben, hogy a magyar szinkronnal az a gond, hogy sok japán szójárást nem lehet autentikusan áthozni magyarra, mert az a japán kultúra sajátja, abból fakad a szóhasználat, és azt nem lehet magyarra rendesen lefordítani. Vagy ti, akik nagyon tudtok japánul, tudtok bizonyos japán kifejezésre megfelelõ magyar kifejezést? Vagy Leea írta régebben, hogy a Bakemonogatari-ban vannak olyan japán szóviccek, amiket csak az ért, aki nemcsak hogy tud japánul, de érti is, hogy az honnan származik. Azt például le lehet fordítani magyarra? A felirat egyébként annyiból elõnyben van, hogy lehet külön magyarázószöveget írni, hogy értsük, hogy pontosan mirõl van szó, de ezt szinkronban nemigen lehet megcsinálni.

De ahogy írtam korábban, ha valami miatt támogatni tudom a magyar szinkronozást, az azért, mert az számomra egy erõs animés bázist érzékeltet Magyarországon. Ezért is igyekszek Nintendós téren is mindent magyarul mondani, írni, mert elképesztõ, hogy ott is mennyire angolosítják a szavakat. Ráadásul olyanokat, amikre van értelmes szó magyarul. -_- pl. coin, blue shell, star, stb. Egyébként Angliában igen szép számmal lehet találni új animéket is DVD-n, Blu-ray-en. Például meglepett, hogy van Kyoukai no Kanata Blu-ray és No Game No Life DVD. És ezeken mind rajta van a japán és az angol szinkron is.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Szeptember 08, 2017, 11:01:21 am
Tavaly jelent meg az Utawarerumono: Futari no Hakuoro játék, azóta is néha eszembe jut, hogy mikor készül el az anime-adaptáció. Akkor képest, hogy az Itsuwari no Kamen milyen gyorsan megjelent, nem sietik el az új szériát. :(
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - Szeptember 09, 2017, 05:10:06 am
Tavaly jelent meg az Utawarerumono: Futari no Hakuoro játék, azóta is néha eszembe jut, hogy mikor készül el az anime-adaptáció. Akkor képest, hogy az Itsuwari no Kamen milyen gyorsan megjelent, nem sietik el az új szériát. :(
Ebbe kalkuláld bele azt is, hogy a két fõszereplõ, Haku seiyuuja, Fujiwara Keiji 2016 tavaszán, Kuon seiyuuja, Taneda Risa pedig 2016 szeptemberében elment elég hosszú szünetre betegség miatt (Taneda Risa esetében kis híján egy év, Fujiwara Keiji szünete több volt). Nemrég jelentették be, hogy azóta szerencsére jobban vannak, de a munkába csak fokozatosan állnak vissza, nem egybõl tucatnyi fõszerepet vállalnak. Pl. emiatt Taneda Risa egyik fõszerepe, a Shokugeki no Souma Nakirije a harmadik évadban Kanemoto Hisakóra hárul.
Azért gondolom, a szponzorok nem veszik annyira félvállról a dolgot, hogy a két fõszereplõ hangja bármikor cserélhetõ.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Szeptember 09, 2017, 02:40:08 pm
Na, ilyenrõl nem tudok. Akkor jobbulást nekik, és remélem, hogy jobban menni fog. Arra kíváncsi vagyok, hogy amúgy az animeadaptáció készen van-e, már csak ezen múlik a dolog.

Amúgy Suara nem pihen, még tavasszal kiadta digitálisan az Utawarerumono SUPER LIVE 2016 hanganyagát Google Play-en. Leszedtem, és egész jó, ahhoz képest, hogy Suara élõ koncertek tekintetében nem annyira erõs.

És újjáéledt Okui Masami is! Múlt héten megjelentett új kislemeze is egész jó lett, mellyel kezdi ünnepelni a 25. évfordulós karrierjét. De novemberben máris jön a következõ kislemeze, mely a GARO -VANISHING LINE- sorozat endingje lesz. Akkor, ha jól tudom, új animesorozat lesz a GARO-ból a Honoo no Kokuin és a Guren no Tsuki után. És ha jól vettem ki Facebook-on és Instagrammon, Kageyama Hironobu fogja énekelni az openinget, Okui Masami pedig az endinget. Azt hiszem, legyõzöm minden animével kapcsolatos félelmemet, és meg fogom nézni, ha két zseni fogja énekelni a zenéket. Okui Masami-nál meg 2009 óta nem fordult elõ, hogy egy évben két kislemezzel jött ki. Nagyon remélem, hogy megújították a szerzõdését, és aktívabb lesz a szólóénekesnõi karrierje, és több anime openingjét vagy / és endingjét fogja énekelni.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - Szeptember 10, 2017, 12:07:23 am
Na, ilyenrõl nem tudok. Akkor jobbulást nekik, és remélem, hogy jobban menni fog. Arra kíváncsi vagyok, hogy amúgy az animeadaptáció készen van-e, már csak ezen múlik a dolog.
Azt nem tudom, hogy csak ezen múlik-e (bejelentés mindenesetre eddig nem volt), de a párbeszédek felvétele elõtt legfeljebb a forgatókönyv és a storyboard készülhet csak el, a tényleges animáció a seiyuuk munkája után kezdõdik. Szóval mindenképpen meg kell várni õket, hogy 25 résznyi felvételt bírjon a szervezetük/hangszáluk/amivel komoly bajuk volt eddig.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Szeptember 10, 2017, 07:35:51 am
Vagy úgy. Furcsa, de olyannak gondoltam az anime szinkront, mint a filmeset. Ahol nyilván elõbb megvan a film, és az animét is így gondoltam, hogy mivel tudják, hogy mit mond az adott karakter, hiszen ez adott, ezért tudják, hogy meddig kell mozogjon a szája, és az animációt is így csinálják, és erre beszélnek rá a seiyuu-k, hogy lássák az adott karaktert. Ezek szerint fordított munka történik.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - Szeptember 12, 2017, 07:34:20 am
Vagy úgy. Furcsa, de olyannak gondoltam az anime szinkront, mint a filmeset. Ahol nyilván elõbb megvan a film, és az animét is így gondoltam, hogy mivel tudják, hogy mit mond az adott karakter, hiszen ez adott, ezért tudják, hogy meddig kell mozogjon a szája, és az animációt is így csinálják, és erre beszélnek rá a seiyuu-k, hogy lássák az adott karaktert. Ezek szerint fordított munka történik.
Az rendben, hogy tudják, mit mond, de a seiyuu "dönti el", hogyan és milyen hosszú ideig mondja, és a száj mozgását az õ hangjához kell igazítani. Például ha a karakter nem still, hanem mondjuk a szél folyamatosan a szája elé fújja a haját, akkor azt utólag nagyon macerás lenne a felvételhez igazítani. Másrészt az sem teljesen igaz, hogy tudják, mit mond az adott karakter. Nagyon sûrûn van ad lib (https://en.wikipedia.org/wiki/Ad_libitum), ahol a seiyuu ott helyben találja ki a karakter egyes mondatait (lehet az csak egy kiáltás is), a hangrendezõ pedig megfelelõnek találja, akkor bekerül. És akkor az nyilván plusz animálás a stúdiónak (hacsak nem offscreen van a karakter). Illetve van olyan is, hogy a forgatókönyvet a seiyuu (minimálisan) módosítja, mondván, hogy szerinte itt nem ilyen, hanem amolyan érzelemmel beszél a karakter, a rendezõ meg esetleg nincs ellene.
Ergó bár az anime is esetében is mondhatjuk, hogy szinkron (hiszen a storyboardot szinkronizálják, amit késõbb megmozgat és "feldíszít" az animációs stúdió), nem olyan kötött, mint egy már meglévõ nyersanyag szinkronizása. Hiszen a filmek esetében a színészhez kell a saját hangjukat (és stílusukat) igazítani, egy animében viszont õk is formálják a karaktert.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Szeptember 13, 2017, 11:06:08 pm
Na ezek mind újdonságok számomra. Lényegében akkor a seiyuu-nak nagyon szabadsága van, mint egy szinkronszínésznek, és ugyanez van az animék magyarításánál is. Hogy a szinkronszínésznek kell alkalmazkodnia (amennyire tud) az eredetihez, ha hû akarnak ahhoz lenni.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Október 19, 2017, 02:15:22 pm
Valaki elkezdte nézni a GARO -Vanishing Line- animét? Nem lenne feltétlen rossz, csak nem szeretem azt, ha nincs semmi utalás a háttérsztorira, csak az erõszakot látom. Valamit mondtak errõl, de nem állt egybe az egész, és nem tetszett, hogy csak azt látom, hogy a pasi szörnnyé változik. Amúgy a zene egész jó. Az opening nem feltétlen tipikus JAM Project dal, mert nem Kageyama Hironobu írta a zenét, hanem Kitadani Hiroshi, az egyediségnem örültem. Az ending viszont nagyon kellemes hangulatú dal Okui Masami-tól, nagyon tetszik. Remélem a Lantis végre normális szerzõdést köt az énekesnõvel, és aktívabb lesz, mint valaha.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - Október 20, 2017, 10:29:08 pm
Valaki elkezdte nézni a GARO -Vanishing Line- animét?
A szezon majdnem összes folytatását nézem, de ennek a elsõ két sorozatát sem láttam. Még ha nem is kapcsolódik közvetlenül az elõzõekhez, ad egy biztos pontot, ha azokat látja az ember elõtte. Ilyen pl. a UQ Holder!, amit meg lehet nézni a Mahou Sensei Negima! nélkül is, de jobban érted Yukihime/Evangeline A. K. McDowell flashbackjeit, ha ismered õt (illetve a vele egy légtérben tartózkodókat) régebbrõl. Az egy másik sztori, hogy öregnek érzem magam az animétõl, mert én a Mahou Sensei Negimát kb. 10 évvel ezelõtt láttam.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Október 21, 2017, 11:11:15 am
Én külön rákérdeztem egy ismerõsömnél, akirõl tudom, hogy látta az elsõ két szériát, azt mondta, hogy teljesen másról szól a történet sorozatonként. Az elsõ sorozat, a Honoo no Kokuin a boszorkányokról szól, a Guren no Tsuki talán a szamurájokról, nem vagyok biztos, de az biztos, hogy történelmi vonatkozású. A Vanishing Line meg úgy néz ki, hogy a jelenrõl szól. Azokról az emberekrõl, akik állattá változnak. Egy biztos, az Okui Masami ending nagyon tetszik, erõsen gondolkodok azon, hogy elõrendeljem a kislemezt, de meg teremteni hozzá az anyagi feltételt. Japánból CD-t rendelni pedig nem olcsó mulatság.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Október 23, 2017, 11:31:46 am
A történet valóban más korszakokról szól, de ennyire nem lehet ráhúzni egy-egy idõszakot... A Vanishing Lineban egybõl látszik, hogy a jelenrõl szól, ezért nem is értem, milyen utalást akarsz a régire. Max. arról lehet majd szó (ha akarják), hogy Zaruba hogyan váltott "gazdákat".
Milyen állattá válásról beszélsz? A Horrorokra gondolsz?? Mert azoknak (még mindig) semmi köze az állatokhoz, lévén olyan lények (talán a démon szó közelebb áll a megnevezéshez), akik az emberek "sötét oldalára" számítanak, annak segítségével jutnak "élelemhez" (amíg el nem kapják õket).
Szerintem meg totál tipikus a Jam Project dal, olyannyira, hogy az elsõ taktus után kitaláltam, hogy az. Nekem ez sem jött be annyira, semmi extra nincs benne (az én szemszögembõl), sõt nekem pont olyan, mint a többi. A Tiédbõl lehet az (is) extra, hogy Okui Masami írta a dalszöveget, ha jól láttam. Az endingbõl meg semmi nem maradt meg, nekem az sem volt kiemelkedõ, bár köztudott, hogy a lassú dalokból nem sok képes arra, hogy elnyerje a tetszésemet.
Ha nézed, akkor inkább nézz még egy pár részt és próbáld meg összerakni a sztorit az alapján, mielõtt megint mellényúlsz.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Október 23, 2017, 01:22:19 pm
Még azelõtt kérdeztem rá, mielõtt néztem az 1. részt, mert nem akartam úgy elkezdeni, hogy a sztori közepébe kapcsolódok be. Amúgy jó eséllyel másképp nézném a történetet, ha nem lennék ennyire érzékeny az ilyen jellegû erõszakra, és élvezném az egészet.

Igen, a szöveget Okui Masami írta, a zenét Kitadani Hiroshi. Õ meg Endoh Masaaki szokott hasonló zenét írni, mint Kageyama Hironobu, ezért hallatszik tipikus JAM Project számnak. Fukuyama Yoshiki szokott egyedi jazz-Beatles egyveleget szokott szerezni, Okui Masami felel a lassú, érzelgõs dalokért. Engem meg lehet fogni a lassú dalokkal, meg az ending hangulata is tetszik, így megtetszett.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - November 10, 2017, 03:24:04 pm
Ígérnek új Utawarerumonót, de még mindig nem a Futari no Hakuorót, hanem egy rövid OVA-t, Tusukuru-koujo no Karei Naru Hibi. Kezd elértéktelenedni a sorozat a sok kis kitérõ miatt, és halogatják a sorozat elindítását.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - December 19, 2017, 09:25:28 am
Valaki látta a ClassicaLoid animét? https://myanimelist.net/anime/31157/ClassicaLoid Önmagában a komolyzenei téma is érdekes, kicsit emlékeztet a Nodame Cantabile-re, de ami miatt felfigyeltem rá, hogy a sok ending közül a 8. magyar vonatkozású, ráadásul engem külön érint, hiszen Yonekura Chihiro az elõadója. A címbõl kiindulva a magyar rapszódiáról szólhat, de önmagában az tetszik, hogy van magyar vonatkozás, ráadásul az egyik kedvenc énekesnõm énekli. Meg fogom nézni az animét.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - December 19, 2017, 11:24:18 pm
Valaki látta a ClassicaLoid animét? https://myanimelist.net/anime/31157/ClassicaLoid Önmagában a komolyzenei téma is érdekes, kicsit emlékeztet a Nodame Cantabile-re, de ami miatt felfigyeltem rá, hogy a sok ending közül a 8. magyar vonatkozású, ráadásul engem külön érint, hiszen Yonekura Chihiro az elõadója. A címbõl kiindulva a magyar rapszódiáról szólhat, de önmagában az tetszik, hogy van magyar vonatkozás, ráadásul az egyik kedvenc énekesnõm énekli. Meg fogom nézni az animét.
Én láttam, de néha azt kívánom, bárcsak ne kezdtem volna el. Annyira önismétlõ és lapos a humora, hogy az már fájt, közben a feldobott sztoriját piszok gyorsan söpörte a szõnyeg alá. A rendezõ miatt volt bennem a remény, hogy szórakoztatni fog (õ rendezi az Osomatsu-sant, ami fényévekkel jobb ennél), de nem, 25 rész alatt sem sikerült neki. A második évadnak még az elején járok, de az sem jobb, talán csak annyira, hogy 1 év után megszoktam az anime hangulatát. Viszont ajánlani senkinek nem tudnám, annyira céltalan és kínos az egész. Fogalmam sincs, egyáltalán miért kellett bele a komolyzenei vonatkozás, amikor a cselekmény szempontjából 99,9%-ban irreleváns, ki milyen zeneszerzõ volt elõtte.

szerk.: Amúgy a cím magában a lények nevei, mert õk ilyen mesterséges emberek, amik az eredeti zeneszerzõkbõl lettek létrehozva. Csak inkább a meggyalázásuk, mintsem megidézésük, mert pl. Mozart állandóan ugrál, mint egy hülyegyerek, próbál csajozni (csak azt is gyerekesen) és a "poénjainak" nagy része valami infantilis baromság (csínytevés, fingás, ágyék elé helyezett fallikus valami, stb.). A magyar vonatkozás, Liszt, pedig egy nõ lett, akinek minden második mondata "Ez a szerelem!", még akkor is, ha semmi köze az  elõtte lévõ tartalomhoz. A komolyzene ott jelenik meg, hogy részenként egyszer valamelyik animében benne lévõ zeneszerzõnek a mûvét remixelik és énekelnek rá valamit (nem is feltétlen témába vágót). Szóval magához a klasszikus zenéhez és a zeneszerzõkhöz csak nagyon-nagyon minimális köze van, leginkább egy vígjáték akarna az anime lenni. Csak ahhoz viccesnek is kéne lennie az egésznek, de nem az.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - December 20, 2017, 11:35:28 am
Igen? Akkor lényegében Nodame Cantabile és Hetalia egy különös házasításának képzelem el. Valami olyasmi lehet, hogy elõveszik a zeneszerzõkrõl kialakított sztereotípiákat, és azt figurázzák ki. De furcsa, mert Mozartról nem tudom elképzelni, hogy annyira debil legyen, mint amilyennek ábrázholhatják, ahogy leírod. Bár az is igaz, hogy ének órán nem a zeneszerzõk személyisége volt a téma, hanem a mûveik. Azért teszek vele ehy próbát.

Meghallgattam a Yonekura Chihiro számot, de furcsa volt, mert egyáltalán nem ismertem fel a hangját. Sok dalát ismerem, jellegzetes az énekhangja, de nem volt ismerõs. Ha nagyon ráerõltetem, akkor azt mondom, hogy nyomaiban fel lehetett ismerni, de amúgy azt hittem, hogy tévedés. Aztán láttam, hogy az énekesnõ weboldalára is listázva van az album, melyen szerepel a dal. Úgyhogy furcsa.

Figyelitek az új rangomat? :D A legutóbbi verseny utolsó helyezése mindenképpen alátámasztja annak valóságtartalmát. :D
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - December 20, 2017, 12:09:50 pm
Bocsánat, hogy belepofátlankodok a beszélgetésbe, de Mozartot már az Amadeus címû filmben se éppen komoly és visszafogott emberként ábrázolták, és elvileg a valóságban is kifejezetten szkatologikus humora volt. Szóval ilyen téren lehet, hogy annyira nem elrugaszkodott a dolog, csak nem erre voltál felkészülve. Bár tény, hogy nem láttam az animét, de mivel a fõhõsnek Komatsu Mikako a hangja, listás. xP
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - December 20, 2017, 03:15:00 pm
Itt senki nem pofátlankodik bele, mindenki véleménye számít. :) Komatsu Mikakóról már hallottam, a K-ban szerepelt, azt hiszem, õ volt Neko. De az biztos, hogy az endinget õ énekelte. Angela nem akármilyen dalt írt neki.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - December 20, 2017, 07:26:31 pm
Igen-igen, õ volt az. ^^ Engem akkor még annyira nem foglalkoztatott, (valszeg mert nem igazán bírtam Nekot,) csak az egy évvel utána lévõ Pretty Rhythm: Rainbow Live alatt szerettem meg. Szerencsére mostanság egyre több szerepet kap, seiyuuként és énekesként is. :3
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - December 25, 2017, 05:02:56 am
Igazából nem csak Mozart idegesítõ az animében, hanem majdnem mindenki, még a Komatsu Mikako hangú Kanae is, akinek az ordibálása már a könyökömön jön ki. A seiyuujával semmi bajom, csak ezzel az animével. Komatsu Mikakót amúgy azóta szeressük, hogy a Yu-Gi-Oh! ZEXAL-ban kapott fõszerepet. A Re:CREATORS pedig az eddigi karrierje csúcsa, ahol eljátszhatta Komatsu Mikakót.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - December 25, 2017, 09:14:49 am
Mindegy, teszek egy próbát vele, hiszen így szép az élet. Ja, és nem a téli idõszakra idõzítettem a Yuri on Ice-t? Dehogynem. -_- Sokat nem nézek ki belõle, de hátha tetszeni fog. És akkor a ClassicaLoidot is miért is ne? Lesz mit nézni karácsonykor.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - December 25, 2017, 12:50:43 pm
Én végül elkezdtem nézni, kemény öt rész után nincs vele különösebb bajom. Kanae az egyetlen értelmes szereplõ, és lehet, hogy sokat ordibál, de legalább nem dobhártyaszaggatóan magas hangon, mint ahogy az szokás minden második animében, szóval I give her a pass.
Ami a YoI!-t illeti, rosszak semmiképp se mondanám, de annyi biztos, hogy nem olyan elképesztõen jó, mint ahogy az a hype hirdeti. Mint ahogy az általában a hype-pal lenni szokott. :P Engem az orosz Yuri (Yurio, mert a hosszú u és a rövid u közti különbség nem volt elég egyértelmû, I guess) a plafonra kergetett az edgy teenager dührohamaival, de valamiért minden második embernek õ a kedvence, szóval biztos velem van a baj.
Boldog Karácsonyt, egyébként. :D
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - December 25, 2017, 07:39:26 pm
Elkezdtem mind a két sorozatot, és az elsõ rész után kifejezetten tetszett a ClassicaLoid. Azt éreztem, hogy szórakoztat. De majd meglátom a késõbbieket. Bár hogy átjönnek komolyzenei darabok és egyáltalán zeneszerzõk animébe, az azért felvet némi kérdést. Biztos emlékeztek még a Princess együttesre, akik 15 éve robbantak be, és komolyzenei, meg opera mûveket játszottak fel hegedûre szintetizátoros alapra. Olvastam arról, hogy ezek a különbözõ komolyzenei meg világslágerek átiratai azért károsak, mert ha fel is kelti az eredeti mû irányába az érdeklõdést, nem az eredetire fog azonnal gondolni, mert nem azt ismerte meg. És hát én nem vagyok egy színházba, operába járós, és sok ilyen mûvet a Princess-tõl ismertem meg, és ahogy utánaolvastam ezeknek a daraboknak, elõadásoknak, oda jutottam magamban, hogy itt sokkal többrõl van szó, mint amit a Princess-tõl hallottam. Olyan érzésem volt, hogy hiába ismertem meg a hegedûs lányok által komolyzenei darabokat, csak egy nagyon kis szeletét kaptam meg az adott mûnek, azt is hamisan, a mai korhoz igazítva, ezáltal olyan érzésem volt, mintha semmit nem kaptam volna az eredeti mûbõl. Vagy még messzebbre vissza lehet menni. Hány komolyzenei mû volt a Tom & Jerry-ben? Valahányszor meghallom a Liszt Ferenc Magyar Rapszódiáját, egybõl az a rész jut eszembe, amikor Tom és Jerry szerencsétlenkednek a zongorával. Felmerült bennem, hogy ez valós ismerete-e annak a komolyzenei mûnek?
Ez így felmerült bennem a ClassicaLoid kapcsán is, mert jó eséllyel itt is hallok majd olyan mûveket "animésítve", melyet még soha nem hallottam. Kérdés, hogy akkor azokat majd ehhez az animéhez fogom kötni?

A Yuri!!! on ICE nem rossz. Nekem kifejezetten tetszik Yuri esetlensége, olyan aranyos tõle. Kíváncsi leszek, hogy hova viszi a jellemfejlõdése. Meg úgy a hangulata is bejön. Egyébként most nézve nevetek magamban azon, hogy egyáltalán téma volt, hogy a Yuri!!! on ICE shounen-ai volt-e, vagy sem. Yuri annyira nyilvánvalóan meleg, hogy arról koldul. Egyrészt bennem van az a sztereotípia, hogy az a pasi, aki jégtáncra adja a fejét, annak kb. ugyanúgy sántít a szexuális orientációja, mint a férfi stylistnak, mert gyönyörû mozdulatokat végez, valami csodálatos ruhában, és vonzza az ilyen jellegû külsõség. Meg az is erõs utalás volt nálam, amikor egy nõt a jégpálya madonnájának hívja, vagy hogy volt. De az a lényeg, hogy egy nõt ennyire imádni vagy csodálni szexuális vonzalom nélkül, az is jele lehet a homoszexualitásnak. Bár mondjuk az elsõ rész vége ennek fényében kicsit sántít, amikor nemcsak, hogy találkozik orosz csodálójával, hanem egybõl meztelenül látja meg. Ott talán annyira nem jött zavarba, de az biztos, hogy túlzottan árulkodó lett volna, ha olyan szinten zavarba jön a látványától, hogy az orra vére pirosra festi a fürdõvizet. Egy biztos, vannak árulkodó jelek a "sztereotip homoszexualitásra", és gondolom, ennél csak még több lesz, ahogy elõre megyünk az animében.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Január 06, 2018, 06:13:33 pm
A GARO -Vanishing Line- animébõl kiderül, hogy miért EMG az opening címe, és hogy a rövidítés mit takar?
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Január 16, 2018, 02:56:29 pm
Valaki ismer egy ilyen nevû animét: "Saiki Kusuo no Ψ-nan". Ezt nyomatják a japánok twitteren állandóan, mert most kezdik a második évadot, na mondom magamban utánanézek. De ami furcsa, hogy a My Anime List 120 részesnek írja ki, holott csak 24 részt látok belõle, és ameddig ment, abból is az jön be, hogy 24 részes. Érdekes. Valaki tud róla valamit?
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - Január 16, 2018, 05:21:11 pm
Wikipedia-kapitány szerint egy részben 5 darab 5 perces rész van egybe fûzve, így jön ki a 24 rész, de mégis 120 van benne.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Január 16, 2018, 10:59:10 pm
áá, vagy úgy... Belenéztem, eléggé érdekes dolog. Akkor már kiderül, hogy 5 perces sztorik vannak 1 részben. Ilyen ledarálós, sokszor idióta történetek. Nem néz ki valami jónak.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Február 07, 2018, 06:46:31 pm
Mégiscsak nagyon jó anime, ha a helyén kezelem, és megértem, hogy mi az, amit el akar mondani. Az 5 perces mivolta is a helyén van. 115 részen már túlvagyok, úgyhogy lassan vége. Megéri megnézni.

Szóval a Sword Art Online II-ben a mesterlövész csajjal operálnak? Azáltal, hogy a játékban mennyire menõ a fegyverekkel, de a való életben az erõszak minden egyes formájától retteg, arra akarnak reflektálni, hogy a virtuális világban bárki lehetsz a valódi énedtõl függetlenül? Egy teljesen saját digitális identitás. Amúgy õszinte leszek, sehogy nem tudom megszeretni az animét. :( Annyira túl van tolva dramaturgiailag, hogy az rettenetesen zavaró. Például a "fõgonosszal" való végsõ harcot is a végén milyen nagyhatású jelenetként mutatják meg, holott Kirito olyan könnyen végez vele, mint én a Super Mario Bros. 3-ban Bowserrel 50. végigjátszás után. Aztán a fõgonosz (most már nevén nevezem: Nobuyuki Sugou) indítéka is, hogy övé az egész világ, és hogy istennek képzeli magát, közben meg amint fordul a kocka, és Kirito egybõl támadóhelyzetbe kerül, szabályosan megrémül, és tehetetlennek érzi magát, mintha nem lenne eszköz a kezében. A másik, amiben meglátszik a túltolt dramaturgia az, ahogy Kiritóék elbúcsúznak Yui-tól, amikor kiderül rúla a valóság. Csak egy ártatlan lány volt, aki hozzájuk került, 1-2 rész erejéig volt velük, mégis úgy siratták, mintha nagyon-nagyon régóta ismernék, és elválnak útjaik. Holott csak nagyon rövid ismertségrõl van szó. Ebbõl fakad minden problémám, amúgy nagyon hangulatos, és nézeti magát, ezért kezdtem bele a második évadba is, és végignézem ezt is. Ja, és Kirito vágja le az extrém hosszú haját... -_-
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - Február 07, 2018, 07:16:26 pm
Nekem a SAO akkor kezdett lefelé haladni a lejtõn, amikor dobták a "dolgozzunk azért, hogy kijussunk a játékból, mert az sürgõs, nem?" storyline-t, és kb másra se fókuszált az egész, csak Kirito háremére. A Yui-féle papásmamás szenvedés után én már csak azért néztem végig, mert akkoriban még nem hagytam félbe megkezdett animét. Sokan mondják a fanok közül, hogy az ALO tette rosszá az animét, de legyünk õszinték, már az elõtt is az volt. Minden karakter két dimenziós, igazán senkit se lehet szeretni; Kirito túl OP, ez az "az akaraterõmmel felülírom a játék programozását, mert ez így mûködik, nyilván, nagyon nagy arc vagyok", amivel kimentik minden helyzetbõl már elsõre is nevetséges volt, másodjára meg fõleg, a nõi karakterek meg egy idõ után már tényleg csak azért vannak ott, hogy legyen mit nézni, de haszna az egyiknek sincs. Plusz minden résszel egyre jobban tolják a fanservice-t is az ember arcába, amit én speciel nagyon rühellek. A második évadot már el sem kezdtem, de amennyit hallottam róla, ugyan ezek a problémák megmaradnak, sõt, még rá is erõsítenek ezerrel. Az Ordinal Scale egy kicsit érdekel, de az is ilyen eye candy szinten, mert ha más nem is(, és valszeg nem), akkor nagyon szép. Annyit hallottam mondjuk, hogy mivel ez a játék rendesen a való világban tolódik, Kirito végre nem akkora legény, de a végére természetesen ott is kap egy random akaraterõ power boost-ot, de azért csak jó lehet látni, hogy végre felmossák vele a padlót.
Kicsit egyébként sajnálom, mert azért volt benne potenciál, csak semmit se kezdtek vele.
A belõle készült paródiát viszont nagyon ajánlom, mert nagyon vicces, és rengeteg plot hole-t betöm.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Február 08, 2018, 01:10:44 am
Volt potenciál... De még mekkora! De tényleg már az elejétõl látszott, hogy itt komoly hibák vannak. Ez a "agysütõs" rendszer is eléggé kiábrándító. Mert mi van akkor, ha valakinek elmegy az internete, vagy az áram? Akkor így járt? Meg állítólag a valóságban kivitelezhetetlen, hogy akkora mikrohullám keletkezzen abban a sisakban, hogy kisüsse az ember agyát egy másodperc alatt. Ahhoz mégis mekkora erõ kell? A másik, ami még nem tetszett, hogy Kirito nagyon gyorsan fejlõdött. Alig, hogy elkezdte a játékot, máris 50-es szintnél tart. Kicsit sokat ugrottunk elõre... Úgyhogy bõven voltak problémák az Alfheim Online elõtt. Azzal meg inkább az a baj, hogy nem is ismerjük meg a játék rendszerét. Szabályok, mi, hogy s mint... Az csak azért lett létrehozva, hogy Sugou addig vegye feleségül Asunát, amíg öntudatlan állapotban van. De a dramaturgiai "túltolásnak" az lett az eredménye nálam, hogy poénból mindig Sugou-nak szurkoltam, mert az volt az érzésem vele kapcsolatosan, hogy õ majd megleckézteti Kiritót, amikor Asunát "kényezteti". Gonosz dolog, de akkorákat nevettem azokon a jeleneteken, és dörzsöltem a tenyeremet, hogy na most végre kap egy leckét az élettõl.

A második szériában is bõven vannak olyan jelenetek, hogy jaj ne, de egyértelmûen a mesterlövész csajjal akarják ellõni a hatásvadász jeleneteket.

Érdemes azért eldobni egy animét, ha nagyon nem megy. Én most dobtam a Higurashi no Naku Koro ni animét. Két okból is. Egyrészt mert vagyok annyira "okos", hogy én, mint ijedõs, sötét téli estéken nézzek horror jeleneteket. Másrészt meg értem, hogy ennek is komoly háttértörténete van, de annyira borzasztó a körítés, hogy kiscsajokból lesznek maguk a sátánok, akik legyilkolnak mindenkit, hogy ezt sem veszi be a gyomrom. Szerencsétlen srác meg hiába látja rajtuk, hogy problémásak a csajok, csak azért is eszik az általuk küldött süteménybõl. Nem izgat, hogy az is "problémás". Úgyhogy ebbõl nem kérek.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Roloca - Február 08, 2018, 01:57:09 am
A SAOról órákat lehetne beszélni hogy miért rossz :D
Igazából ami engem nagyon idegesített benne, az Kirito kilométeres kiterjedsû plot-armorja.
Persze a legtöbb animében van plot armor, de ebben valamiért nagyon szemet szúrt és elvette az izgalom egy fikarcnyi érzését is.
Death Gun (francsetudja hogy hívták igazából) pont az implantátumán találja el a "húdemegöllek" injekcióval.
Amikor az elején raidelni mennek és kapja a feltámasztó potit (amit SOHA AZ ÉLETBEN nem használ el), akkor is õ menekül meg egyedül.
A gonosz csávó elhívja piknikezni, lebénítaná de valahogy mágikusan megmenekül. És még Sugou-t is easyn lefegyverzi.
A Yuis részekrõl ne is beszéljünk. A cérna ott szakadt el, amikor az elején Kirito mondja: -Asuna, szeretném veled tölteni az éjszakát. *hazaérnek Asunához, elkezd vetkõzni* mire Kirito:
-Én csak beszélgetni akartam. Aztán hogy-hogy nem egy idõ után úgy döntenek hogy a franc se akar bossokkal küzdeni meg kijutni, inkább vegyünk egy házat és jóleszazúgy.
Random az erdõben még egy "gyereket" is találnak, nohát megoldottuk a gyerkvállalás problémáját is. De az az egész is valami nevetséges ahogyan kivitelezve lett.
Lehet most rosszul emlékszem de Heathcliff guildje is eléggé az utolsó epizódokban lett bemutatva nem? Azt is összecsapták hogy tessék, itt a fõgonosz aki jól csal Kirito ellen egy baráti mérkõzésen,
majd a *khhhm* epikus harcban. Elveri Kiritot, a nézõk már üvöltik: HASZNÁLD A POTIT B*MEG!, de kapunk valami mágikus lezárást.
Az ALO úgy ahogy van felesleges volt. Elvégre Kiritot a 10-es erõsségû gravitációs vonzás se tudja megállítani, ha Asunáról van szó, ja meg még ott van Yui is, mert Cross-Save-vel átjött az ALO-ba (biztos Pre-Order karakter volt).
Volt egyébként valami érdekes az ALO-ban? Megtudtuk még hogy a kishúga is szívesen lenne a hárem tagja, de ennyi.
A GGO-t megint elkezdtem élvezni. Aztán Kirito a lövöldözõs játékban szénné alázott mindenkit. Hogyne. Körülbelül úgy verte el õket mint ahogyan én késeltem régen Modern Warfare 2-ben Commando Pro-val
(az a perk olyan broken volt hogy engem rántott oda a késelni kívánt emberhez). A Death Gun rejtély is érdekes volt, de komolyan? Kirito rárúgja az ajtót a támadóra, de jaj! A támadó elõnybe kerül és leszúrja Kiritot a "mostmeghalsz" méreggel!
Vajon most mi lesz? Ja semmi mert bejött a godlike luck és azt a kis pici párnát találta el. Aztán a 2. évad 2. arc-ja te jó isten. Ez nekem csak úgy marad meg hogy Yuukinak azért kellett meghalnia, mert leverte Kiritot.
Ennyi történt. Asuna jól legyõzte, megkapta a 12-szeres slash-t (Kirito csak a 11-szerest tudta kifarmolni), majd 2-3 részen belül meghalt és nekem bármit is éreznem kellett volna?
--------SAO Movie SPOILER-----------
A SAO Ordinal Scale-t is végigszenvedtem valamelyik elõadáson (mai napig nem tudom eldönteni hogy melyik volt a szörnyûbb, a movie vagy az elõadás), természetesen a Nakama Power mindent megold!
Még mindig nem értem amúgy hogy a játékosok miért voltak veszélyben (Asunának is csak a SAO emlékei lettek elszívva de nem volt veszélyben). Mármint az az AR cucc levehetõ. Mindenki levette volna és nincs probléma, de neeeeeem. Epikus világvége hangulat, meg kieresztõdött az összes
SAO boss (hmmm akkor a 100. bossot miért a játékon belül kellett leverniük?) úgyhogy Kiritonak megint meg kell mentenie mindenkit és hogy hogy nem az AR szemüvegük is rendelkezik Full Dive funkcióval (mert az ilyesmi csak úgy átcsúszik a tesztelésen kifejezetten a NerveGear botrány után, nemde?)
szóval nyomás vissza a SAO-ba, Nakama Powerrel leverni a bosst és megmenteni a napot.

Jól indult a SAO, de ennyi dolog nem hiszem hogy az anime hibája lenne. Nem olvastam a light noveleket, de nem is hiszem hogy jobbak lennének.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Február 08, 2018, 02:03:37 am
Infós szemmel nézni SAO-t azért egészen más...
Az tény, hogy nincs benne minden megmagyarázva (majd egyszer, talán az Accel Worldben megkapom a várt válaszaimat), de egy infósnak szerintem ez több szempontból is élvezhetõ. A fanservice-t szerintem nem tolják túlságosan, vagy én néztem sok olyat, ahol ennél sokkal jobban nyomják, szóval nekem az normál szinten van. A Yuis rész nekem még így is elnyújtottnak tûnt, de infós szemmel AI-t nézni (és a hozzá tartozó "gépi" potenciált) egészen más. :D

sm4e: Csak gratulálni tudok, ha egy pszichopatának drukkoltál, mert azért meg kell hagyni, Koyasu Takehito kiválóan alakította a tenyérbe mászó pszichopata jellemet (pedig ritkán kap ilyen szerepet). De messze nem nevezném fõbossnak... És ha valaki megleckéztetheti Kiritót, az messze nem õ, ahhoz nem elég intelligens alapból, hogy összetettebb tervet eszeljen ki (a pszichopata hajlamai és a uralkodási vágya vezérli, nem tud bonyolultabb dolgokat végiggondolni épp ezért). Van ott más olyan, aki esetleg még nem tûnt fel/ki a háttérbõl, aki megteheti (mivel az aktuális light novel arc nincs még befejezve, nem tudom, mennyire jön össze).

Az Ordinal Scaleben messze Kajiura Yuki dalai a legjobbak... :D Itt-ott azért érzõdik benne, hogy a szerzõ nem gondolt végig mindent eléggé, mivel ez nem az eredeti sztorik alapján készült, de egynek elmegy. Én továbbra is kétféle szempontból nézem, az egyik az infós, a másik pedig a különbözõ emberi viselkedések és váratlan szituációkra adott reakcióik alapján nézem (mint a legtöbb animét, már ahol megvan mindkét vonulat), és ha innen nézem, akkor jobb, mint a hasonszõrû társai. (Jó, persze nálam Kajiura is dob még rajta.) Mint írtam, fanservicebõl sokkal több és durvábbakat láttam, szóval ezen a szinten én azt már észre sem veszem.... És ha már Kirito gyors fejlõdésénél tartunk: az olvasott kb. 40 RPG alapú mangából 38-ban sokkal nagyobb cheattel rendelkezik a fõszereplõ, ráadásul a legtöbb esetben nem is kell neki megdolgoznia érte. Szóval minden csak viszonyítás kérdése...

Roloca: Az AR szemüveg kifejezetten az Accel World-ös Neuro Linker elõdnek szánta a szerzõ, csak kicsit kapkodott, és nem kötötte össze minden téren a szálakat, de azért a végén próbált korrigálni...

Azért emellett hozzáteszem, hogy én inkább light novell fan vagyok, mint anime... De a manga az, amit soha nem fogok olvasni, mert az katasztrófa... Már a rajzolás(szerûsége) is...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Február 08, 2018, 01:00:06 pm
Az legitim válasz, hogy Sugou pszichopata lenne, és elfogadható. És akkor rendben is van a dolog, mert a pszichopata az lényegében az ember lélek nélkül. Nemhogy szeretni nem képes, de semmi empátiát nem tud érezni, csak a saját szenvedélye hajtja. Sugou is ilyen volt. Csak az, hogy amint Kirito került helyzetbe, tényleg megrémül, mintha semmi eszköze nem lenne arra, hogy szembeszálljon vele. Pedig szerintem egy pszichopata félelmet sem érez. Most néztem a Naruto Shippuuden 141. részét, jelentem, még mindig élvezetes számomra. Sõt... Pont most volt az, hogy Sasukénak elmagyarázzák az Uchiha-klán történetét, és hogy miért volt olyan a bátyja, amilyen. És komolyan, annyira tetszett, hogy majdnem megkönnyeztem, hogy mik nem történtek a háttérben. Azt mondom, ha ennyire szövevényes sztorija lenne a SAO-nak, a világ legjobb animéjének mondanám, és senki nem kritizálhatja az engedélyem nélkül, mert tényleg...

Azt gyorsan szeretném tisztázni, hogy nem azért szurkoltam Sugou-nak, mert lélekben együttérzek vele, szó nincs róla. Csak azzal, hogy Kirito mindig játszotta a nagymenõt, aki mindig gyõzedelmeskedik, és láthatóan tudatában van ennek, úgy éreztem, hogy Sugou az, aki megmutatja neki, hogy az élet nem feltétlen olyan, mindig jokert osztanak a kártyajátékban, és mindig kijön a royal flush a pókerben. Tehát Kiritóért szurkoltam ellene, ha érthetõ, mire gondolok.

Yui meg mint mesterséges intelligencia tényleg érdekes, és jó volt látni jó példát erre, mert az igazat megvallva tartok a mesterséges intelligencia elterjedésétõl. Mert amíg nem táplálnak beléjük érzelmeket és empátiát, addig inkább gondolom azt, hogy az emberiség ellen fordul, minthogy a segítségére lesz.

A Light Novellel meg teszek egy próbát... Azért erõltetem ennyire a dolgot, mert valahol engem is manipulál a dramaturgia, és folyamatosan azt érzem, hogy ebben az ötletben sokkal több van, mint amit az animében láthatunk.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Február 14, 2018, 11:46:53 am
Na végre jön a My Anime List alkalmazás. https://myanimelist.net/forum/?topicid=1706630 Most még nagyon korai állapotban van, de a béta verziót elérhetõvé tették a MAL elõfizetõknek, elmondásuk szerint folyamatosan fejlesztik, és idénre kész lesz a végleges változat.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Február 21, 2018, 01:57:27 am
Látva a Sword Art Online II 13., 14. részeit, kijelentem, hogy az anime a vádak egy része alól felmentve. Valami fantasztikus volt ez a 2 rész. Itt jelent meg az a valódi pszichopátia, ami tényleg ijesztõ, és komolyan szurkoltam Shinónak, hogy meneküljön a pszcihopata kezei közül, aki tényleg annyira ijesztõen viselkedett, ahogy a való életben el tudom képzelni, hogy így viselkednek ezek az emberek. Mondjuk ott aztán, amit belelõtt Kiritóba, az nem tudom, mi volt, de a képek tanúsága alapján inkább csak ijeszteni akart. A 14. részben meg annál a bizonyos találkozásnál majdnem elsírtam magam, mert tényleg nagyon szép volt. Valahol itt kezdõdik a hiteles dramaturgia, amit az egész animében nagyon hiányoltam. És ha az egész sztori ilyen lett volna, komolyan mondom, egy rossz szavam nem lett volna rá. Hirtelen értelmet nyert az egész második évad, és ezen 2 rész alatt 5 pontról felvittem 8 pontra az értékelésemet az animérõl.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Március 09, 2018, 04:02:51 am
Befejeztem a Sword Art Online második évadát is. Azt gondolom, hogy tisztes befejezést kapott a sorozat. Pont az tetszett, hogy nem tolták annyira túl érzelmileg, mint ahogy az elõzetes történések alapján lehetett volna. És akkor már hiteltelen lett volna a történet. Amúgy a második évad annyiból jobban tetszett, hogy mellékszereplõk háttértörténeteit is megismerhettük, emiatt jobban éreztem, hogy miért jelentõs neki az adott játék. Ha jól tudom, tart még a Light Novel, és több játék is volt a történet során, én megnéznék egy Sword Art Online III-at új játékokkal, szereplõkkel, háttérsztorikkal. Összességében jobban bejött a második széria, és ha ennek alapján megcsinálnának egy harmadik sorozatot, az már egész jó dolog lenne.

Viszont érdekel még a Virtuális Valóság, meg a videojátékba bekerülünk dolog, ezért még egy ilyen animét vettem elõ, amirõl más sokan beszéltek, hogy mennyire jó, de csak most szántam rá magam, hogy megnézzem, ez pedig a .Hack//SIGN. Teljesen más nívó, sõt, meg merem kockáztatni, hogy nem is indulhat egy ligába a SAO-val, a .Hack magasan fölötte áll. Még csak az elsõ részt láttam, de az tetszik benne nagyon, hogy bár lassú a történet menete, de lehet érezni, hogy azon van a hangsúly, ami mögötte van. Azt veszem ki, hogy ez nem olyan pörgõs anime lesz, ahol harcokat fogunk látni egymás után, itt az lesz inkább a lényeg, hogy milyen érzelmek játszódnak le a karakterekben. És ez érdekel, mert szimpatikusak. Azt azért lehetett látni, hogy nem úgy utálják egymást, ahogy azt mondják... Hát és a zene... Az a helyzet, hogy régóta ismerem Kajiura Yukit, és mindig is láttam / tudtam / hallottam, hogy miért ennyire népszerû, és szeretik sokan világszerte, de az igazság az, hogy most ÉREZTEM elõször igazán, hogy miért is lehet õt nagyon szeretni. Az opening az számomra telitalálat. Már ez visszaadja, hogy sokkal több van a "háttérben", mint amit láttunk. Az anime háttérzenéjére is egyszerûen nincsenek szavak. Nem emlékszem arra, hogy láttam olyan animét, melynek 1. részében is több olyan zene szólt, amitõl libabõrös lettem. Az ending némileg lightosabb, de talán megbocsájtható. Inkább azért nem jött be annyira, mert amúgy egy nagyon jó dal, de az opening és az inner zenék, annyival fölötte állnak, hogy eltörpül mellettük. Az biztos, hogy ez egy nagyon jó anime lesz, amit már nagyon régóta látnom kellett volna.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Március 09, 2018, 03:30:37 pm
A SAO-ból az Alicization már be van jelentve, hogy lesz, csak még az nem, mikor. De nem biztos, hogy jó sietniük, mert az arc még nincs lezárva a light novelben. Mellesleg a SAO movie épp a 2. évad után (akar) játszódni, ami csak az utolsó, stáblista utáni jelenet miatt fontos, mert az egy elég erõs utalás az Alicizationre.

Nálam a .hack és a SAO nem összehasonlítható, mert az alapkoncepción kívül minden más (fõleg a technikai környezet, amit én infósként eleve szétválasztok). De ami miatt hozzászólok: a .hack//Sign OP-je nem csak Kajiura... Mivel az a See-Saw project keretében készült, ott a társa Ishikawa Chiaki, aki szintén egy elég nagy név a japán zeneiparban, és aki nélkül nem lenne olyan jó a dal, amilyen...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Március 10, 2018, 01:25:30 am
Igen, tudom, hogy az Obsession az See-Saw dal. :) És amúgy tényleg kiváló énekes Ishikawa Chiaki, a Bokurano. volt az elsõ, ahol hallottam a hangját, és már az is különleges volt. Képes akár opera énekesnõi stílusban is énekelni. És az is igaz, hogy a dalt Kajiura Yuki szerezni, a szöveget, a zenét, de még a hangszerelés is az övé, de Ishikawa Chiaki az, aki a hangjával még jobbat csinált a dalból.
Kajiura Yuki-ban meg az fogott meg korábban is, hogy valahogy úgy gyárt zenéket, mintha elsõ hallásra össze nem illõ hangszereket szólaltat meg, de olyan harmóniát talál bennük, hogy valami hihetetlenül különleges lesz a dal tõle. Ez az Obsession-ben kiváltképp érvényesül.

Megnézem majd a SAO movie-t is, most egyelõre a .Hack van. Kíváncsi leszek a folytatásra.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Március 22, 2018, 12:03:52 am
sm4e: Mivel említetted anno, hogy érdekel, gondoltam megemlítem, hogy most, hogy a manga már nagyon a végét járja, kijött a ReLIFE folytatása (vagyis vége), ami 4 részes és ma jött ki, de neten még csak kettõt láttam fent.

Szerk.: Már kint van mind a négy! :)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Március 22, 2018, 08:52:19 am
Igen, olvastam Twitteren, hogy kitették, totál meglepõdtem. Le is szedtem. :) Szerencsére csak egy elõadásom lesz, úgyhogy ma meg is nézem õjet.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Március 22, 2018, 03:09:15 pm
Meg ha már dicsértétek a Violet Evergarden animét, akkor abba is belekezdtem. Az 1. rész után azt gondolom, hogy nehezen fogyasztható anime. A nyomasztó története és légköre okán tudható, hogy nem könnyed estékre ajánlott alkotás, de határozottan érzem, hogy érdemes végignézni, mert valami komolyat akar mondani a világról és az emberekrõl.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Március 22, 2018, 05:59:05 pm
Pedig szerintem egyáltalán nem olyan nyomasztó (kivéve egy részt) és tényleg jó. Jól bemutatja, hogy milyen is az emberi psziché...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: 8 - Március 22, 2018, 11:47:39 pm
Sikerült megnéznem a ReLIFE befejezõ 4 OVA-ját. Látszik rajta, hogy rengeteg fejezetet akartak belepréselni ebbe a 4×24 percbe, ezért átugrottak (gondolom) jópár dolgot, de a végéért megérte.
Örülök, hogy nem Shinkai Makoto-féle cuckold befejezést kapott, és legalább a sorozat "fõrésze" jól be lett mutatva. Szóval nekem nagyon tetszett, és ha majd egyszer lesz annyi idõm, szerintem a mangáját is végigolvasom.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Március 23, 2018, 12:01:35 am
Hát tényleg elég sok dolog volt még a sorozat befejezés után. Én arra vagyok kíváncsi, hogy meddig mennek el a végénél... (Mármint a mangához képest.)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Március 23, 2018, 09:32:57 pm
Két részt végignézve a ReLIFE új rövid szériájából azt lehet mondani, hogy látszik, hogy rohamléptekben halad elõre a történet, de az az érdekes, hogy nincs hiányérzetem. És ez valami zseniális kivitelezés. Találkoztam már olyannal, hogy mondták, hogy ezt meg ezt kihagyták a mangából, és nem volt hiányérzetem, de itt azért külön bravúr, mert hosszú sztorit préselnek bele 4 részbe, és valami fantasztikus, hogy ezt meg tudták csinálni. Iskolakép a második rész végén... De ha egyszer nem fognak emlékezni rám, hiszen az egész középiskolai létem csak illúzió...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Március 26, 2018, 12:47:24 pm
Szerintem eléggé elnézõ vagyok, ha azt mondom, hogy kb. a 174. részig príma volt a Naruto Shippuuden, és ha volt is filler, nem zavart. De amióta Naruto legyõzte Paint, és újraépítik Konohát, azóta csak a régi idõkbõl vannak visszajátszások, és ez eléggé zavaró. Meg is néztem az epizódlistát, elleszünk ezzel egy jódarabig... Csak azt nem értem, hogy miért csinálják ezt? Most tényleg az, hogy valamilyen úton-módon pénzt hozzon, vagy egyszerûen arról van szó, hogy annyira elõrehaladott állapotban volt a mangához képest, hogy le kellett állni, és azt fillerekkel oldják meg. Mindegy, elténykedek itt közben, csak mégis... Szeretném, ha haladna a fõtörténet.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Június 03, 2018, 05:05:14 pm
Valaki látta a Katanagatarit? Mégis mi ez? A rajzstílus is egyedi, amit a Bakemonogatarinál megtanultam, hogy az nem jó jel. De ilyen 15 percen át sztorizgatás megy, majd beállna valami harc, na mondom, végre valami elkezdõdik, erre itt is csak egymást szapulják. Mégis mit akarnak ebbõl az animébõl?
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - Június 03, 2018, 07:30:04 pm
Valaki látta a Katanagatarit? Mégis mi ez? A rajzstílus is egyedi, amit a Bakemonogatarinál megtanultam, hogy az nem jó jel. De ilyen 15 percen át sztorizgatás megy, majd beállna valami harc, na mondom, végre valami elkezdõdik, erre itt is csak egymást szapulják. Mégis mit akarnak ebbõl az animébõl?
Én láttam. Tény, hogy elég lassú anime, de szerintem jó volt. Más kérdés, hogy akkor néztem még meg, mikor szezonos volt, szóval már nem sokra emlékszem belõle. De ha nagy harcokat akarsz, akkor felejtõs, ez 90%-ban dialógusokkal fog operálni. Minden részben meg lesz szerezve az adott kard, amihez fog valami kis csete-paté társulni, de általánosságban nem az a fókusz. De ne vedd készpénznek, amit mondok, mikori ez a cucc? *Checks on Google.* 2010. Nincs azért annyira jó memóriám, hogy egyszeri nézés után ez ennyire megmaradjon. Hátha van valaki kicsit közelebbi emlékekkel.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Június 03, 2018, 10:26:36 pm
Lassú, meg a rajzstílus, ami maradjunk annyiban, hogy számomra idegen. A Bakemonogatariban is azt nem szerettem, hogy ilyen "különcök vagyunk, és ezt nyilvánosságra is hozzuk, aki meg nem érti ezt, az hülye" stílusú rajzot. Ugyanezt érzékelem a Katanagatariban, csak annyi különbséggel, hogy nem olyan a sztori meg a beszédstílus, hogy indokolja ezt a fajta rajzot, de mindegy is. És ahogy elnézem, minden egyes epizód 50 perces? Mert volt olyan, hogy az elsõ rész extra hosszú, aztán a többi már rendesen 23-24 perc volt. Itt úgy tûnik, hogy végig dupla hosszúsággal kell nézni.
Mert egyébként azért kezdtem el nézni, mert a MondoConon közülünk mondta valaki, hogy érdekes az anime, minden egyes részben más kard történetét ismerhetjük meg. Csak ez nálam olyan, hogy mivel sem a rajzstílussal, sem a karakterekkel nem tudtam azonosulni, ezért a történet sem érdekelt igazán. Pedig biztosan érdekes, elhiszem, de sajnos ilyen az, amikor a külsõségek miatt nem köt le a tartalom.

Amúgy tényleg 2010-es anime, a második openingje konkrétan az az ALI PROJECT dal, melybõl megjelent kislemez az utolsó darabja annak a sorozatnak, amikor sûrûn jelentett meg az együttes kislemezt. Ez a Kinjirareta Asobi-tól indult, és ezen idõszakon belül kerestem olyan animét, melynek ALI PROJECT énekelte az egyik dalát, és még nem láttam. Így jött a Katanagatari, ami még érdekesnek is tûnt az elmondottak alapján. Az ALI PROJECT-nek zeneileg a nagyon termékeny idõszaka 2004-2010 között volt, onnastól ritkultak meg a megjelenései. Az animét meg félek, hogy nyögvenyelõs lesz végignézni.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - Június 03, 2018, 10:59:44 pm
Szerintem adj neki még egy esélyt. Én most ennek a kapcsán rákerestem pár videóra belõle, és eszembe juttatta, hogy miért is bírtam annyira: humoros, okos, nem tömeg cucc. Én a magam részérõl kedveltem a karaktereket is, de azért ahhoz, hogy õk megragadjanak, csak több résznek el kell telnie. Nekem a rajzstílus is kifejezetten bejön, az egyetlen sérelmem talán az, hogy nincs meg a szemük fehérje, de most ez legyen a legnagyobb bajom. Sajátos stílusa van, azt meg kell hagyni, de ugye ahogy azt lehet látni, nagyon stilizált, ami meg általában azért van, hogy könnyebb legyen animálni. És itt aztán van animálva! Nagyon szép ez az anime, és nem szenved attól az animációs problémától, hogyha nem konkrétan a karakter arcában vagy, akkor szétcsúszik az egész, és kb. felismerhetetlenül ronda lesz minden. Én pl. most elkezdtem a Hugtto! Precure-t, és bár nagyon szépek a közeliek, amint kicsit eltávolodunk a karakterektõl, elég elnagyolt tud lenni.

Én sose voltam nagy ALI PROJECT fan, hogy õszinte legyek, ez a dal se igazán fogott meg. Még az elsõ három Rozen Maiden OP-pal viszonylag jóban voltam, a Kinjirareta Asobival meg a Baragoku Otomével inkább, a Seishoujo Ryoukit annyira nem szerettem. (Meg ha Rozen Maiden, akkor egyértelmûen a Kukui ED-ek fogtak meg jobban. Sajnáltam is, hogy a folytatásban Annabeltõl volt az ED és nem tõlük...) Amire emlékszem, az a Yousei Teikokutól való elsõ ED, a Tasogare no Gekka, mert azt szeretem, imádom, csókolom a pici szívét, a dalnak meg a bandának is. Meg talán Kuribayashi Minamié az elsõ OP?
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Június 04, 2018, 09:17:56 pm
Jól van, mindenképp adok neki még egy esélyt, mert biztos, hogy tényleg olyan jó, mint ahogy mondták, csak általában furcsán reagálok arra, ha valami ennyire eltér az átlagostól.

Érdekes, hogy innen többen sem nagyon szeretik az ALI PROJECT-et. Az biztos, hogy sajátságos stílusuk van, amit szokni kell, meg sokaknak a félhangok sem tetszenek, amik engem nem zavarnak. És amúgy szeretem, ha valaki ennyire otthon van a japán zenében, igazán imponáló számomra. ^^ Amúgy Annabel endingje tényleg sokban eltért a kukui változattól, de én meghallgattam jónéhány dalt tõle, és tetszett a stílusa, úgyhogy örömmel vettem. Csak az, hogy annyira feledésbe merült az új Rozen Maiden ending, hogy folyamatosan az Another endingjével keverem fejlben, amit szintén Annabel énekelt.
Amúgy érdekes, én sokáig azt hittem, hogy a Yousei Teikoku az ALI PROJECT-nek egy ilyen sajátságos másolata, de aztán rájöttem, hogy sokkal inkább van saját stílusuk, minthogy más elõadót másoljanak. Jó zenéjük van, én is bírom. :) Igen, amúgy az elsõ opening Kuribayashi Minami mûve, neki is van néhány jó megmozdulása. Õ újabban csak simán "minami" néven ad ki újabb albumokat és kislemezeket.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - Június 04, 2018, 10:34:57 pm
Alapvetõen megértem, a rajztílus nálam is elég sokat nyom a lattban. Nekem a Mob Psycho 100 volt az az anime, amit a rajzstílus miatt nem voltam képes megnézni, pedig mindenhonnan azt hallom, hogy mennyire nagyon jó. De még az elsõ részen se tudtam átverekedni magam... "orz
Meglehet azért, hogy végignézed és akkor se nagyon fogod érteni, miért jön be másoknak, de azért remélem, fogsz benne találni olyat, ami megfod a végére. :)

Igen, az ALI PROJECT, megvallom, nekem leginkább az énekes hangja miatt nem kenyerem. Nyilván nem rossz, csak én jobban szeretem, ha egy énekesnek lágy a hangja. Shimotsuki Haruka hangját is ezért szeretem nagyon. Meg szeretem ezt a kicsit kelta hangzást, ami sok dalában megvan. Nekem Annabel alapvetõen elég felejthetõ volt, se a dalok, se a hangja maga nem fogott meg annyira ezek alapján a számok alapján, hogy jobban utána akarjak nézni neki. Meg na, ha már visszahozták az ALI PROJECTet az új szezonra, igazán visszahozhatták volna Shimotsuki Harukát is. Nem tudom, a kukui mûködik-e még rendesen, de õ tudom, hogy még aktív énekesként.
Egy idõben volt Kuribayashi Minami korszakom, akkor felkutattam kb. minden animét, amihez tõle vettek zenét OP/ED-nek. Azóta ez már elmúlt, de azért még mindig szeretem néha elõvenni pár dalát, viszont az újabb dolgait nem igazán követem. Alapvetõen kevés énekest/bandát követek rendesen, fõleg anime OP/ED alapján tájékozódom, hogy "ó, ez tõle van, nice, majd megnézem, mikor kijön a CD, mik vannak még rajta". Meg karakterdalokat/insert songokat hallgatok többségiben.

Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Június 06, 2018, 08:19:56 pm
Na ez majd ki fog derülni. :)

Na, látom, mintha csak a nõi másom lennél a japán zenei felfogásban. :) Nekem is szokásom kotorászni úgy animéket, hogy egy adott elõadó énekli. Most hogy nézem a .hack//Roots-ot, most megkerestem az összes ALI PROJECT-animét, remélem lesz olyan, ami a szórakozásom fogja szolgálni. Így jött a Katanagatari is. Meg hát minden kedvenc elõadómból felkerestem már néhány animét. Lassan az összes Okui Masami által énekelt animét láttam, ugyanígy jól állok a Hayashibara Megumi animékkel, Yonekura Chihiro is rendben van, JAM Project és Suara is szépen halad. Nekem õk a fõ csapásirányok, mintha ezzel oly nagy újdonságot mondtam volna.
Amúgy Shimotsuki Haruka manapság Visual Novelekben jeleskedik. Jónéhány PC játék dalát õ énekelte fel, néhányban együttmûködött Okui Masamival, innen ismerem elsõsorban. Kuribayashi Minami is dolgozott együtt Okui-sannal (egyik dalát Minami-san írta), õ innen ismerõs. Annyira nem maradt meg bennem, de a stories válogatásalbumát meghallgattam jónéhányszor. A Tsubasa wa Pleasure Line nagyon tetszik, meg azt nem tudom, hogy a Hoshizora no Waltz honnan van. Az egy nagyon szép dal.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: toumeiNi - Június 09, 2018, 10:23:15 pm
Én elsõsorban seiyuu alapján döntöm el, hogy megnézzek-e egy animét, vagy se. Vagyis ez annál egy kicsit komplexebb, de azért volt már olyan, hogy "Ennek a karakternek xy a hangja! Akkor ezt megnézzük." Szívattam is már meg magam ezzel nem kevésszer. xP
Na de visszatérve az elõadókra, én talán a Yousei Teikoku esetében tudok minden animét, vagy tudtam egyszer régen, de meg nem néztem õket miatta. A Venus Versus Virus mondjuk már egy ideje izgatja a fantáziámat, de kellõen sok más dolog is fent van a listámon ahhoz, hogy még várasson magára. Meg persze ha valahol Mikakoshi van, az már fél siker. A Ballroom e Youkosoban pl. mindkét ED-et õ énekelte, és gondoltam ez akkor majd azt jelenti, hogy valamelyik karaktert is megkapja szinkronizálásra, nem? NEM? Hát nem. :( Olyan szomorú voltam. :(
Utánakerestem ennek a Hoshizora no Waltznak, mert erõsen megkopott már a Kuribayashi Minami ismeretem (konkrétan csak a School Days-es Anata ga... Inai-ra emlékszem rendesen [meg ha School Days, akkor még Itou Kanako Waltz-a a legjobb imho]), úgyhogy itt a válasz: a Kimi ga Nozomu Eienbõl van. Így, hogy most meghallgattam, beugrott, hogy ismerem, tényleg szép szám.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Június 23, 2018, 10:58:39 pm
Csak jó lesz a Katanagatari. Ha elengedem a rajzstílust, tényleg érdekes a történet. Csak az a baj, hogy nagyon hosszú egy részbõl 50 perc. Egyébként is hamar leamortizálódik a figyelmem feliratos animék esetében, de itt folyamatosan nézem, hogy hol tartunk idõben, még mennyit kell figyelni. Kár érte.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Január 31, 2019, 01:15:28 pm
Mai nappal ünnepélyesen bejelentem, hogy végignéztem a Naruto Shippuudent, megvan az 500 rész. Alig hiszem el, hogy végignéztem.

Sokáig toleráns voltam a fillerekkel, úgy voltam vele, hogy ha akarják, hát legyen, talán még jót is tesz, ha régi történeteket más meglátásba helyezik. De ahogy elrontották a végét, azt tanítani kéne. Ez a háború is annyira unalmas volt, hogy az volt a gondolatom, hogy a háború nemcsak azért szörnyû dolog, mert döntõ többségében értelmetlenül halnak meg emberek, hanem mert teljességgel értelmetlen idõtöltés, sokkal hasznosabb dolgokkal is el lehet ütni a mindennapokat. Meg az, amit belesûrítettek az utolsó 20 részbe... Mire volt jó az a rengeteg filler, ha a 480. rész körül elkezdtek egy olyan történetet, ami legalább 50 részt kívánt volna meg? Na meg hát megnéztem volna egy folyamatot arról, hogy Naruto esetleg beleszeret-e Hinatába, nem az, hogy két tények elé állít, hogy közeledik az esküvõ, mindennek semmi jele nem volt. Meg igazából Sasuke sem tért vissza úgy, ahogy sokan áradoztak róla. Nekem személy szerint Orochimaru pálfordulása sokkal jobban tetszett.

Akárhogy is, azért egy jó kaland volt. Egy hosszabb szünetem volt, majdnem 2 évig néztem a Shippuudent. Azt mondom, hogy egész jó volt. Én 8 pontra értékeltem, azt gondolom, hogy a 7-8 pont körüli érték a reális. Vannak akik észérvekkel magyarázzák, hogy miért 10 pontos számukra ez az anime. De a Naruto esetében merek általánosítani, hogy akinek ez a tökéletes anime, az egyfajta értékválságban "szenved" (már ha õ szenvedésnek éli meg). A sok baki és filler miatt soha nem lesz 10 pontos az anime, nem utolsósorban vannak sokkal komolyabb mondanivalójú animék, melyek progresszíven jelenítik meg azt.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 06, 2019, 01:20:56 am
Olyan gyönyörû zene szólt a Zankyou no Terror 9. részében, hogy elsírtam magam rajta. Az a bizonyos "szabadítós" jelenet. Egyébként felkeltette az érdeklõdésemet, és már az elsõ részben volt egy olyan érzésem, hogy ki fog derülni, hogy miért lett Twelve és Nine terroristák, és hogy jó okuk van arra, hogy ilyen cselekményeket hajtsanak végre. Mert nem tûntek kifejezettek terroristáknak. Mintha a mangaka ezzel akarta volna üzenni, hogy a múltjukban történtek miatt lettek olyanok, amilyenek. És ez kiderült most a 9. részben. Na ugye, hogy tudok a sorok között olvasni, Leea? :O

Egyébként tényleg van rejtett Haikyuu!! cameo a Zankyou no Terror-ban. Ugyanis Kageyama Tobio seiyuu-ja Nine, és Kageyama mezszáma a 9-es. Valamint Yamaguchi Tadashi seiyuu-ja Twelve, és Yamaguchi mezszáma a 12-es. Ez olyan durva felismerés volt, ráadásul hallani, hogy ugyanazzal a hanggal szinkronizálják... Olyan érzésem volt az elején, mintha a két Haikyuu!! szereplõ terroristává avanzsált volna. Mondjuk érdekes, hogy Ishikawa Kaito esetében bár kihallottam Kageyama hangját, de csak az elején tudtam a "HINATA BOKE!!!" kiáltásra asszociálni, utána Nine megmaradt Nine. Viszont Twelve esetében nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy õ az a Yamaguchi, aki mély érzelmekkel a szemében néz Tsukishimára, és "Tsukki"-nak hívja õt érzelgõs hangon. A Zankyou no Terror-ban egyébként Twelve ijesztõbb, mert higgadt hangon fenyegette meg Lisát, hogy ha csak egy rossz mozdulatot tesz, meg fogja ölni. A látszólag kedves arc mögött látszódott, hogy nem viccel. Tényleg megteszi.

Egyébként azt elárulom, hogy a Haikyuu!!-t nemcsak azért szeretem, mert röplabdás, a maga valóságában mutatja be a sportágat, eszméletlen poénja van, és szerethetõk a karakterek, hanem mert sok rejtett shounen-ai tartalom van benne, ami nekem nagyon tetszik.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 09, 2019, 05:48:57 pm
Na ugye, hogy tudok a sorok között olvasni, Leea? :O
Bocsi, de nálam a sorok között olvasás azt jelenti, hogy valami a háttérben lévõ, nem kimondott, csak rá célzó dologból jössz rá valamire... Az, hogy bemutatják a múltját mint a jelenlegi viselkedésének/jellemének magyarázatát, az nem minõsül nálam sorok között olvasásnak, mivel konkrétan odatolják a képedbe, hogy nesze, ez ezért van...

A leírtak alapján nekem csak még jobban elvennéd a kedvem a Haikyuu!!-tõl, de mivel sportanime, ez már önmagában elég ahhoz, hogy ignoráljam. De ha már más szereplõket mosol össze seiyuu alapján különbözõ történetekbõl, az már a rajongás olyan foka, ami nem igazán egészséges... (szerintem)
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Május 10, 2019, 08:53:55 pm
Hát a seiyuu-egyezés miatt. Ez ugyanaz, minthogy Hayashibara Megumi esetében is azokat az animéket, melyekben szinkronizált, azokat "Hayashibara Megumi animék"nak hívom magamban. Ott is, azokat a karaktereket, akiknek õ adta a hangját, az agyamban azonnal "összemosom". Ez nálam nagyon régi szokás. A Slayers volt az elsõ olyan anime, ahol hallottam Hayashibara Megumit szinkronizálni, onnastól kezdve akárhány animében hallottam a hangját (pl.: Ranma 1/2, Bakuretsu Hunters, Saber Marionette) mindig Lina Inverse-re asszociáltam. Még olyan animéknél is, ahol teljesen más hangot ad. A Sword Art Online-ban és a Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu-ben teljesen le voltan nyûgözve, hogy milyen hangokkal képes szinkronizálni. Alig ismertem fel a hangját.

Ami a sorok között való olvasást illeti, az 1. részben látottak alapján volt az, hogy érzékeltem, hogy okuk van a terrorcselekményekre, és ez fog kiderülni. Azt elismerem, hogy a sorok között való olvasás az szarkazmus volt, mondjuk inkább megérzésnek.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: Leea - Május 14, 2019, 12:23:26 am
Ott is, azokat a karaktereket, akiknek õ adta a hangját, az agyamban azonnal "összemosom".

Akkor így már értem, miért mész el annyi dolog mellett, ami mellett nem kéne szereplõk esetében (is)...

Szinte az összes olyan animében, mint a Zankyou no Terror az a lényeg, hogy a végére kiderüljön a motiváció (is), különben nem lenne értelme az egész sztorinak...
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Augusztus 19, 2019, 10:21:18 am
Boldog Haikyuu!!-napot! ^_^ Ez a nap több mint tökéletes lesz! És hogy miért Haikyuu!!-nap a mai? Ha = 8 i = 1 kyuu = 9 -> 8.19 Imádom a japán logikát. Tehát ma Haikyuu!! orrvérzésig. Tegnap bejelentették a 4. évad indulásának 2020 januári idõpontját, és ma is sok menõ program vár ránk.
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Október 21, 2019, 01:25:55 am
Végre jön az új Utawarerumono anime! 2016 óta létezik a játék, és hogy-hogy csak most készült el belõle az anime? Mindenesetre valamikor jön a Futari no Hakuoro. https://myanimelist.net/anime/40590/Utawarerumono__Futari_no_Hakuoro
Cím: Re:Anime & Manga
Írta: supermario4ever - Január 21, 2020, 02:51:11 pm
Elõfizettem a Netflix-re, és itt van néhány anime, ami elérhetõ Magyarországon. Most az utóbbi idõkben elkezdtem nézni a Toaru Majutsu no Index III-at, és hát ha fent van ennek az animének az elsõ két évada, gondoltam, megnézem ismét, mivel elég rég láttam, hogy értsem, hogy mi történik a 3. évadban. Van magyar címe is az animének: "A Tiltott Varázslatok Jegyzéke" Ha engem kérdeztek, zseniális fordítás! Kiválóan leírja az anime lényegét. Benne van az a szabad fordítás, ami szerintem még bõven belefér, és le is írja, hogy mirõl szól az anime.