2016 Őszi Mondocon Karaoke

Budapest, Hungexpo (2016. október 8-9.)

Karaoke Grand Prix

Szeretnétek egy egész csarnok előtt énekelni és saját koncertet adva fergeteges bulit csapni a nagyszínpadon? Eljött a ti időtök! Az őszi Mondoconon egy izgalmas, több fordulós karaoke versenyen mérhetitek össze énektudásotokat, melynek harmadik fordulója egyenesen a nagyszínapdon kerül megrendezésre. A Karaoke Grand Prix versenyen csak olyan dalokkal indulhattok, amelyek anime openingek, endingek, vagy távol-keleti előadótól származó dalok, és létezik belőlük hivatalos instrumental verzió. Nem választható dalok, amelyek más nyelvre fordított dub vagy cover verziók (engedélyezett más nyelvű dal, amennyiben az animében vagy a hivatalosan kiadott lemezen nem japánul hangzik el. pl.: FMA – Bratja oroszul választható). Két szabadon választott dallal kell készülnötök, egy lassúval és egy pörgőssel. A dalok sorrendjét a fordulók között saját magatok dönthetitek el.
A verseny részletes szabályzata a következő:
– A verseny előnevezős, jelentkezni szeptember 15. (csütörtök) 18:00-tól október 2. (vasárnap) 20:00-ig lehet a következő oldalon regisztrációval:
http://www.karaokeverseny.nhely.hu/
– A versenyzők maximális létszáma 15 fő. Ha ez a keret betelt, a további jelentkezők várólistára kerülnek.
– A nevezéshez az alábbi információk szükségesek:
* teljes polgári nevetek
* becenevetek
* a választott lassú dal címe és előadója
* a választott gyors dal címe és előadója
* melyik dalt melyik fordulóban adjátok elő
Példa:
Név: Gipsz Jakab
Becenév: Totoro123
Első fordulóban éneklendő dal előadója/anime címe: Bleach
Első fordulóban éneklendő dal címe: Life Is Like a Boat
Második fordulóban éneklendő dal előadója/anime címe: Asura Cryin’ 2
Második fordulóban éneklendő dal címe: Alternative

– A választott dalok módosítására van lehetőség, ám csak a jelentkezési határidőn belül áll módunkban elfogadni a változtatásokat.
– A második fordulóba 5 versenyző jut tovább.
– A harmadik forduló a nagyszínpadon történik, ahova 3 versenyző jut tovább.
– A hamadik forduló előtt a versenyzők megválaszthatják, hogy a lassú vagy a gyors dalt adják elő.
– Csak olyan távol-keleti előadótól származó, vagy anime opening/ending, vagy animében/játékban szereplő dallal lehet nevezni, amelynek létezik hivatalos instrumental verziója. LQ, fancover alapok és dub verziók nem engedélyezettek. Ha kétségeitek merülnének fel egy dal választhatóságával kapcsolatban, forduljatok hozzánk bizalommal!

Tippek a felkészüléshez és az előadáshoz:
Természetesen a verseny karaoke jellegéből adódóan lesz minden fordulóban monitor, amelyen a KFN-eket láthatjátok a szöveggel, így nem kötelező kívülről megtanulni a dalokat. Ám előnyben részesül, aki tudja a dalszöveget a képernyőre pillantás nélkül. (Minél kevesebbet nézi a versenyző a képernyőt, annál több pluszpontot kap.) Továbbá a zsűri értékeli a versenyzők előadását is, nem csak az énektudást, technikát és tisztaságot. Szempont a zsűrinek az adott dalok nonverbális előadása is, hogy mennyire élvezi a versenyző a dalát, mennyire tudja átadni az érzéseit – mozdulatok, gesztusok, szemkontaktus. Ne féljetek szembenézni a közönségetekkel, elvégre a színpadon a közönségnek énekeltek! A legfontosabb, hogy élvezzétek az éneklést és ezt a zsűri és a közönség is lássa.

 

Zene tippmix:

Kedvenc dalotokat bárhol, bármikor megismeritek, még akkor is, ha esetleg valaki nyenyerén játssza vuvuzela kísérettel? Vasárnap a Zene Tippmixen kiderül, mennyire ismeritek jól kedvenc animéitek openingjeit és endingjeit. Ebben a másfél órás programban eredeti számokat, illetve különböző feldolgozásokat fogtok hallani és az adott anime címét kell négy válaszlehetőség közül kiválasztani. Papírra nem lesz szükségetek, de íróeszköz legyen nálatok. A vetélkedőre nem kell előre jelentkezni; a program kezdetekor legyetek a karaoke teremben és kérjetek feladatlapot. Egyénileg, illetve maximum három fős csapatokban játszhattok. A legtöbb helyes megoldással elért pontszámok alapján az első három helyezett nyereményt kap.

 

Eredmények:

A Zene Tippmix eredményei:
A maximálisan elérhető pontok száma: 125 pont
Egyéni:
I. helyezett: Csécsei Dóra (CsDori90) 73p
II. helyezett: Szekeres Dorottya (Dorothy Grav) 67p
III. helyezett: Kutasi Dóra 46p
Csoportos:
I. helyezett: AOIANIME Berkó Levente (Titkos), Marenics János (John), Karasz Attila (supermario4ever) 90p
II: helyezett: Most jutott tesztlap Mühl Norbert (Dio), Horogi József (Jojo), Tuba Máté (Muda) 89p
III. helyezett: Mugendai v2.0 László Dávid (Miroku), Sebestyén Péter (8), Erdei Dániel (Daisuken) 84p

 

A Karaoke Grand Prix eredményei:
I. helyezett: Konatsu Alex
II. helyezett: Laurinyecz Pál (Waka)
III. helyezett: Emmertné Verhás Eszter (Roni)

 
A hanganyagokat és részletes eredményeket megtalálod itt:
https://drive.google.com/open?id=0B0o2W5squuO3dlZ1QjlvcWhELWc


Legutóbbi bejegyzések